Masterhead

Takk for at du besøker anbudsregler.politikkavisen.no. Fyll ut skjemaet under:

Navn/selskap:

E-post:

Overskrift:

Melding:

Utenriksdepartementet

Norge arbeider for å fjerne subsidier på fossilt brensel

3. jul. : «Norge vil bidra til sosiale tiltak for å motvirke negative konsekvenser for fattige», sier utenriksminister Børge Brende. (mer…)

Fordømmer drap på palestinsk tenåring

2. jul. : Selv om omstendighetene rundt drapet fortsatt er uklare er det er avgjørende at gjerningsmennene også for denne udåden stilles til ansvar og at motivet bak handlingen avklares, sier utenriksminister Børge Brende.

Norge tillater prøveordning med væpnede vakter ombord i fly

En artikkel fra Avinor og noen fra andre kilder 2. jul.: Hvis prøveordningen skal utvides til flyselskaper fra andre land enn USA og Israel, må aktuelle land søke Samferdselsdepartementet, som vil vurdere søknaden i samarbeid med Justis- og beredskapsdepartementet og Utenriksdepartementet. … Er det ikke farlig med våpen og ammunisjon (illustrasjon) om bord i et fly? (mer…)

Utenriksministeren håper ugjerningen ikke får trappe opp konflikten

To artikler fra Abcnyheter og Regjeringen 1. jul.: De ansvarlige må pågripes og stilles til ansvar, og vi må unngå en ytterligere opptrapping av konflikt, sier utenriksminister Børge Brende i en pressemelding. … …blant annet Pave Frans og USAs president Barack Obama (arkivfoto: Llima / flickr) . (mer…)

Norge fordømmer drapet på israelske tenåringer

– en artikkel fra Regjeringen og et par fra andre kilder 1. jul.: – Norge fordømmer drapet på de tre israelske tenåringene som ble kidnappet for snart tre uker siden. De ansvarlige må pågripes og stilles til ansvar, og vi må unngå en ytterligere opptrapping av konflikt, sier utenriksminister Børge Brende. (mer…)

Gratulerer Ukraina, Georgia og Moldova med EU-avtale

27. jun. : – Norge gratulerer Ukraina, Moldova og Georgia med signeringen av assosieringsavtaler med EU (arkivfoto) . Disse avtalene tar landene et viktig skritt i retning av europeisk integrasjon, sier utenriksminister Børge Brende. (mer…)

Erna Solberg på Twitter-toppen

25. jun. : Studien fremhever også Twitter-innsatsen til kronprinsparet, utenriksminister Børge Brende og Utenriksdepartementet . … Verdens mest fulgte statsleder på nettsamfunnet er USAs president Barack Obama (arkivfoto) med mer enn 43 millioner følgere.

google-link-1

  

selfad-1

selfad-2

self-ad-medie

Viddi

Søk i alle norske nyheter:

welcome

Politikkavisen – nyhetsoversikt

Velkommen til Politikkavisen. Vi gir deg den mest omfattende nyhetsportal over politiske saker og politikere i Norge som noen gang er laget. Les mer

selfad-write

Utenriksdepartementet

– Finland offer for årevis med dataspionasje

2. jul. : Helsingfors: Det finske utenriksdepartementet hevder å ha blitt utsatt for flere episoder med dataangrep og spionasje i en årrekke, men vil ikke si hvem som har utført angrepene. … Men de vet at vi vet, sa Pelttari under en pressekonferanse (illustrasjon) onsdag.

KNM seiler uten flagg og registrering

2. jul. : Britisk registrering var et absolutt krav fra Utenriksdepartementet for å tillate salget.

Regjeringen gir 100 millioner til utdanning i Malawi

2. jul. : 14 prosent av barna i Malawi går ikke på skole, og bare 35 prosent av jentene kommer så langt som 8. klasse, sa utenriksminister Børge Brende i en pressemelding i dag.

Unntak fra loven gir søndagsåpne butikker i 85 kommuner

2. jul. : Regjeringen foreslår til høsten at butikker i hele landet kan holde åpent på søndager. Men unntak i dagens lovgiving gir allerede butikker i 85 kommuner lov til å holde åpent på søndager.Kristelig Folkepartis leder Knut Arild Hareide (arkivfoto) kaller forslaget…

Calendar-2

juli 2014
m ti o to f l
« jun    
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  

Search in Archive

Select a date
Select a category
Search with Google

Right-1-1

 

amazon-120×600

 
Breaking News
 • Hjelper jenter i Malawi
  3. jul. : 14 prosent av barna i Malawi går ikke på skole, og bare 35 prosent av jentene kommer så langt som 8. klasse, sa utenriksminister Børge Brende, som også er med på turen til Afrika.
 • Så bra er det norske passet
  3. jul. : Utenriksdepartementet opplyser på sine landsider om hvilke land nordmenn kan besøke uten visum.
 • Iran vil ikke knele for stormaktene i Wien
  2. jul. : Iran er klar til å skrive historie, men kommer ikke til å knele for stormaktene i den siste runden med forhandlinger om en ny atomavtale, sier landets utenriksminister .
 • USA fordømmer antatt hevndrap på palestiner
  – fire artikler fra Aftenbladet, Abcnyheter, Regjeringen og SMP 2. jul.: – Det finnes ikke ord som på en tilstrekkelig måte kan uttrykke våre kondolanser til det palestinske folk, sier utenriksminister John Kerry i en uttalelse. (mer…)
 • Satser på utdanning i Malawi
  – en artikkel fra Regjeringen og en fra Bistandsaktuelt 2. jul.: Malawi blir første pilotland i regjeringens utdanningssatsing. (mer…)
 • Pave Tawadros II på norgesbesøk
  1. jul. : Pave Tawadros II som er overhode for den koptisk ortodokse kirken i Egypt, var på norgesbesøk 19.-21. juni. Han møtte både HM Kong Harald, statsminister Erna Solberg og utenriksminister Børge Brende.
 • Israel anklager Hamas for tenåringsdrap
  – en artikkel fra BT og en fra Aftenposten 30. jun.: Palestinas utenriksminister Riyad al-Maliki har tidligere stilt spørsmål ved hvilket bevisgrunnlag Israel har for å legge skylden for bortføringene på Hamas. (mer…)
 • Varsler flere luftangrep mot Gazastripen
  En artikkel fra VG og en fra Aftenposten 29. jun.: Vil ta Gazastripen tilbake Israels utenriksminister Avigdor Lieberman gjentok søndag sitt budskap om at Israel burde ta tilbake Gazastripen. (mer…)
 • Russland: Ukrainas EU-avtale vil få alvorlige konsekvenser
  Flere saker fra BT, Regjeringen, Abcnyheter, DN, E24, NRK, VG, Aftenposten, Dagsavisen og SMP 27. jun.: Russiske myndigheter truer med å gjøre etter at de tidligere sovjetstatene Ukraina, Georgia og Moldova fredag inngikk samarbeidsavtaler med EU (arkivfoto) . (mer…)
 • Energibistanden virker dårlig
  26. jun. : – Utenriksdepartementet mangler gode virkemidler for å utløse private investeringer i land med svake rammebetingelser.
 • Tre nordmenn dømt til lange fengselsstraffer i Litauen
  Et par saker fra TV2 og VG 26. jun.: – Vi er kjent med at det falt en dom i går, men venter fortsatt på en offisiell oversendelse av dommen til Norges ambassade i Litauen, sier pressekontakt Veslemøy Salvesen i Utenriksdepartementet. (mer…)
 • Tre nordmenn dømt til lange fengselsstraffer i Litauen
  Et par saker fra TV2 og VG 26. jun.: – Vi er kjent med at det falt en dom i går, men venter fortsatt på en offisiell oversendelse av dommen til Norges ambassade i Litauen, sier pressekontakt Veslemøy Salvesen i Utenriksdepartementet. (mer…)

google-336×280

Utenriksdepartementet

USA: – Mange indikasjoner på at Hamas var involvert

2. jul. : Det amerikanske utenriksdepartementet sier at deres etterforskning tyder på at Hamas har skyld i kidnappingen og drapene på tre israelske tenåringsgutter, slik Israel også hevder.

Faretruende utsikter

1. jul. : I ni måneder hadde utenriksminister John Kerry brukt all sin prestisje og innflytelse, til ingen nytte.

– Kollektiv avstraffelse på usikkert grunnlag

1. jul. : Forhandlingene bryter sammen fordi Netanyahu nekter å forlenge Israels selvpålagte byggestans i bosetningene på Vestbredden. 2013: USA, med utenriksminister John Kerry i spissen, tar initiativ til en ny forhandlingsrunde etter…

Én av ti fikk karakteren 1

– en artikkel fra Bygdeposten og et par fra andre kilder 1. jul.: Økning i antall elever som forlater grunnskolen uten tilstrekkelig faglig grunnlag. (mer…)

SMID2

Utenriksdepartementet

Helland: Vi må ta imot minst ti tusen syriske flyktninger

Youtube: Det er oppfordringen fra Kirkens Nødhjelp til utenriksminister Børge Brende. (mer…)

Espen Barth Eide, utenriksminister (Ap) – LO kongressen 2013

Youtube: Utenriksminister Espen Barth Eide taler til kongressen LO kongressen 2013 4. mai. (mer…)
Anbudsregler

NHFs oppfordring til en ny, borgerlig regjering

Norges Handicapforbund: …skal være forankret i folketrygden, at det foretas en gjen-nomgang av anbudsreglene for innkjøp av hjelpemidler, og at effektiviseringsgraden for hjelpemiddelformidlingen vektlegges, særlig for funksjonshemmede med store behov. (mer…)
Anbudsregler

- KrF kan ha skutt seg i foten

Bergens Tidende - Dinmat.no: Kjersti Toppe mener Nydalen-avtalen åpner for en mer liberal bioteknologilov. … KrF-leder Knut Arild Hareide (arkivfoto) skrøt mandag over at KrF har fått gjennomslag for at det ikke skal innføres et offentlig tilbud om tidlig ultralyd for alle gravide. (mer…)
Anbudsregler

- Ordføreren kastet sine egne til ulvene

Østkantavisa, Oslo: I 2008 konkluderte advokatfirmaet G-partner med at det ikke foreligger dokumentasjon for svindel- og korrupsjonspåstandene knyttet til firmaet Siemens. Samtidig måtte partene tåle kritikk for brudd på anbudsreglene . (illustrasjon) (mer…)
Anbudsregler

Same procedure every year

FriFagbevegelse.no: …siste fire åra, og de har programfestet utbytteforbud innen privat velferd. Likevel har kommersialiseringen økt. Det offentlige har ført en ubarmhjertig anbudspolitikk hvor private selskaper med lave kostnader vant anbudene. Omsorgen er også omtalt (arkivfoto) (mer…)
Anbudsregler

Gode råd til Erna

NORUT Samfunnsforskning AS har en lengre artikkel: Det offentlige Norge handler inn varer og tjenester for 400 Milliarder. Det skjer etter strenge anbudsregler , som forhindrer nye løsninger å komme i markedet… (mer…)
Anbudsregler

SIEMENS SENSE

Lang artikkel fra Teknisk Ukeblad: …kan leses på tvers av journalsystemer, sier Skjervold. Åpent for flere. Også adapterløsningen Sense er bygget på retningslinjer fra IHE. Norske helsevirksomheter kan ikke bare velge Siemens. Det kommer i konflikt med anbudsreglene . (mer…)
Anbudsregler

Innspill til partiene

MEF Nettbutikk : …etterslep på vegnettet og etatenes anbudspraksis . • Utdanning og rekruttering - Antallet skoleplasser innen VG2 Anleggsteknikk bør økes slik at skoletilbudet imøtekommer behovet hos næringslivet og etterspørselen fra elevene. (mer…)
Anbudsregler

En ærlig dobbeltmoralist står fram

Vestfold Blad: Kanskje leste han… (mer…)

amazon-1