Masterhead

Takk for at du besøker anbudsregler.politikkavisen.no. Fyll ut skjemaet under:

Navn/selskap:

E-post:

Overskrift:

Melding:

Uhjelp

Sverige etter Carl Bildt

3. jul. : Men også partisekretær og tidligere bistandsminister Carin Jämtin kan bli Bildt (arkivfoto: Bengt Nyman) s etterfølger.

Ut av Afrika

3. jul. : Å kartlegge nordiske arkitekters bistandsinnsats i Afrika er friskt nybrottsarbeid. Men årets interessante Veneziabiennale-bidrag fra Norden er ikke uten svakheter.

Riktig bistandssatsing

3. jul. : 03.07.2014. – Det er veldig positivt at regjeringen satser på utdanningsbistand. (mer…)

Her danser Erna med -stjernen

En artikkel fra TV2 og fem fra andre kilder 3. jul.: Dette er Erna Solbergs hjertesak i utenrikspolitikken, og regjeringen har lovet i en ny stortingsmelding at mer bistandsmidler skal gå til utdanning av kvinner i fattige land. Også omtalt: Stortinget (arkivfoto) (mer…)

Går i mellom politikk og bistand

3. jul. : Norske toppolitikere går frem og tilbake mellom staten og bistandsorganisasjonene . Børge Brende ba eksplisitt om en habilitetsvurdering.Mattis Sandblad VG Marte Gerhardsen kom fra en stilling i Utenriksdepartementet arkivfoto: Fagerback /…

Børs og bistand

2. jul. : Avholdspredikanter som drikker, forbudsglade politikere som i eget liv hopper over noen paragrafer, skatteetaten som pusser opp svart eller, som VG nettopp har skrevet om, bistandsorganisasjoner som investerer pengene sine i…

Ber hjelpeorganisasjonene rydde opp

1. jul. : Stortingsrepresentant Iselin Nybø mener at det er viktig med åpenhet rundt bistandsmidler .Leder i Utenriks- og forsvarskomiteen Anniken Huitfeldt (arkivfoto) etterlyser debatt og ber…

google-link-1

  

selfad-1

selfad-2

self-ad-medie

Viddi

Søk i alle norske nyheter:

welcome

Politikkavisen – nyhetsoversikt

Velkommen til Politikkavisen. Vi gir deg den mest omfattende nyhetsportal over politiske saker og politikere i Norge som noen gang er laget. Les mer

selfad-write

Uhjelp

– Kan ikke gjøre alle til lags

2. jul. : Som VG og E24 kunne avdekke tirsdag, har fire av landets største bistandsorganisasjoner pengeplasseringer i fond som investerer i kontroversielle selskaper . … …inngår i fond hos både Storebrand og Nordea (arkivfoto: www.nordea.com) .

Søker: Midtbanespiller

1. jul. : Du er interessert i alt fra beredskap til omsorgsaktiviteter til internasjonale relasjoner og bistandsarbeid . & hellip ; Røde Kors (arkivfoto: Master isolated images) er ingenting uten våre frivillige.

Seniorrådgiver til Olje for utvikling-seksjonen

30. jun. : …muntlig og skriftlig fremstillingsevne på norsk og engelsk Erfaring fra bistandsarbeid og/eller offentlig forvaltning tillegges vekt God kjennskap til dilemmaer knyttet til petroleumsrelatert bistand tillegges vekt. … …gunstig boligfinansiering (illustrasjon) gjennom Statens pensjonskasse.

Finansiering for utvikling

– ForUM for utvikling og miljø: – Bistandsmidler er ikke på langt nær nok til å finansiere utvikling, selv om alle land skulle ha bidratt med 0,7 prosent av BNP, sa Barry Herman fra New School på planleggingsmøte i Brussel for neste års Finansiering for Utvikling-konferanse i Addis Abeba. (mer…)

Calendar-2

juli 2014
m ti o to f l
« jun    
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  

Search in Archive

Select a date
Select a category
Search with Google

Right-1-1

 

amazon-120×600

 
Breaking News
 • Norsk Folkehjelp satser millioner på irsk hedgefond
  1. jul. : I tillegg har bistandsorganisasjonen andeler i to norske aksjeselskaper – Alpha XL og Omega XL – som har eiendeler i Nordic Alpha.
 • – Det vil merkes at Frp er i regjering
  1. jul. : Og fordi jeg er så ubeskjeden at jeg håper å kunne være med på å gjøre norsk utviklings- og bistandspolitikk mer effektiv, sier Sandberg.
 • Mat, helse eller ytringsfrihet
  1. jul. : I flere år har Kagame snakket om behovet for å redusere bistandsavhengigheten , mens giverpengene har strømmet inn og gitt landet en stor løft.
 • Gjør felles sak mot skogmafiaen
  30. jun. : Tre land i Øst-Afrika; Kenya, Uganda og Tanzania, gjør nå felles sak for å bekjempe illegal handel med tømmer i regionen. Med på laget har de FN og den internasjonale politiorganisasjonen Interpol – og en pose norske bistandspenger.
 • – Slepp til sponsa stoff
  30. jun. : – At til dømes bistandsbransjen lagar ferdig redaksjonelt stoff som dei tilbyr media, vil me sjå meir av framover, seier Stavrum. … – Tenk deg til dømes at Nike (arkivfoto) bestemmer seg for å satse stort på ein nettstad for trening og kosthald.
 • Lanserte nytt lærlingeprogram
  28. jun. : – Vi reformerer norsk bistandspolitikk til utviklingspolitikk, med sterk vekt på utdanning, sier Brende. … REFORMATOREN: Utenriksminister Børge Brende (arkivfoto) er i gang med å reformere norsk utviklingshjelp.
 • Dobler bistand til utdannelse
  27. jun. : Ministeren sier at doblingen kan bli finansiert gjennom veksten i bistandsbudsjettet , eller bli hentet fra andre poster:Vi ønsker å drive utviklingshjelp (illustrasjon: hdptcar / Flickr) som fokuserer på…
 • Stjernefotografer i ordkrig
  27. jun. : Alle de store bistandsorganisasjonene rundt om i verden gjør det, fordi målet helliger midlene.
 • Forsker-refs: Vold og mafia utelates i Norad-rapporter
  27. jun. : Bistandsrapporter er om bivirkninger, mener NIBR-forskere.Wiig og Holm-Hansen savner en drøfting av urfolksstøtte innenfor Stoltenberg (arkivfoto) -regjeringens prestisje-satsing Klima- og skog-initiativet som en mulig kilde…
 • Svar på spørsmål om informasjonsstøtte til frivillige organisasjoner
  25. jun. : Målet må være at bistandsmidlene brukes effektivt og bidrar til å nå de målene som er satt. (mer…)
 • Darfur – katastrofen verden glemte
  24. jun. : Ikke glem at det er mange aktører i den internasjonale bistandsbransjen som har tjent svært gode penger på katastrofen i Darfur, sier han.
 • Russ gav pengar til Etiopia
  Sunnmøringen: I løpet av avslutningsfesten til Vestborg Vidaregåande sist helg ga russen 350.000 kroner til misjons- og bistandsprosjekt i regi av Norsk Luthersk Misjonssamband.

google-336×280

Uhjelp

Verdenssamfunnet påla Bosnia-Hercegovina en grunnlov som er dømt ulovlig i den europeiske menneskerettighetsdomstolen

26. jun. : – Som Frp’er er jeg bistandskritiker . & hellip ; Dro grunnlovsdebatt i Sarajevo (arkivfoto) .

Sp frykter at de blå dikterer V og KrF i verdisaker

25. jun. : Vi har sett det på bistandsområdet , der det har handlet om å reversere kutt.stedet for å bidra til flertall for forslaget Sp ville samle rødgrønne og sentrum med, fikk de to andre sentrumspartiene til en enighet med Høyre arkivfoto:…

De er på skolen, men lærer de noe?

23. jun. : Norge har ennå ikke tatt stilling til om våre bistandspenger skal støtte private skoler.

Hviterussland: Ytringsfrihetsprisvinner Ales Bjaljatski er satt fri

– Den Norske Forfatterfoerning: Bjaljatski, som leder Viasna, ble tvunget til å åpne konti i utlandet ettersom dette var eneste måten arbeidet kunne videreføres, blant annet med økonomisk støtte fra utenlandske menneskerettsorganisasjoner og bistandsgivere.

SMID2

Uhjelp

– Fortsatt sterk bistandssatsning

Youtube: Eva Kristin Hansen i Utenriks og forsvarskomiteen kommenterer statsbudsjettet for 2010. (mer…)

Blir verden bedre eller stjeler vi fra de fattige?

Youtube: Norges bistandsbudsjett har aldri vært størr… (mer…)
Anbudsregler

NHFs oppfordring til en ny, borgerlig regjering

Norges Handicapforbund: …skal være forankret i folketrygden, at det foretas en gjen-nomgang av anbudsreglene for innkjøp av hjelpemidler, og at effektiviseringsgraden for hjelpemiddelformidlingen vektlegges, særlig for funksjonshemmede med store behov. (mer…)
Anbudsregler

- KrF kan ha skutt seg i foten

Bergens Tidende - Dinmat.no: Kjersti Toppe mener Nydalen-avtalen åpner for en mer liberal bioteknologilov. … KrF-leder Knut Arild Hareide (arkivfoto) skrøt mandag over at KrF har fått gjennomslag for at det ikke skal innføres et offentlig tilbud om tidlig ultralyd for alle gravide. (mer…)
Anbudsregler

- Ordføreren kastet sine egne til ulvene

Østkantavisa, Oslo: I 2008 konkluderte advokatfirmaet G-partner med at det ikke foreligger dokumentasjon for svindel- og korrupsjonspåstandene knyttet til firmaet Siemens. Samtidig måtte partene tåle kritikk for brudd på anbudsreglene . (illustrasjon) (mer…)
Anbudsregler

Same procedure every year

FriFagbevegelse.no: …siste fire åra, og de har programfestet utbytteforbud innen privat velferd. Likevel har kommersialiseringen økt. Det offentlige har ført en ubarmhjertig anbudspolitikk hvor private selskaper med lave kostnader vant anbudene. Omsorgen er også omtalt (arkivfoto) (mer…)
Anbudsregler

Gode råd til Erna

NORUT Samfunnsforskning AS har en lengre artikkel: Det offentlige Norge handler inn varer og tjenester for 400 Milliarder. Det skjer etter strenge anbudsregler , som forhindrer nye løsninger å komme i markedet… (mer…)
Anbudsregler

SIEMENS SENSE

Lang artikkel fra Teknisk Ukeblad: …kan leses på tvers av journalsystemer, sier Skjervold. Åpent for flere. Også adapterløsningen Sense er bygget på retningslinjer fra IHE. Norske helsevirksomheter kan ikke bare velge Siemens. Det kommer i konflikt med anbudsreglene . (mer…)
Anbudsregler

Innspill til partiene

MEF Nettbutikk : …etterslep på vegnettet og etatenes anbudspraksis . • Utdanning og rekruttering - Antallet skoleplasser innen VG2 Anleggsteknikk bør økes slik at skoletilbudet imøtekommer behovet hos næringslivet og etterspørselen fra elevene. (mer…)
Anbudsregler

En ærlig dobbeltmoralist står fram

Vestfold Blad: Kanskje leste han… (mer…)

amazon-1