Masterhead

Takk for at du besøker anbudsregler.politikkavisen.no. Fyll ut skjemaet under:

Navn/selskap:

E-post:

Overskrift:

Melding:

Tidlig ultralyd

Når kriser er hverdag

3. jul. : Og i en tid der man frykter at tidlig ultralyd skal føre til et sorteringssamfunn, er det viktig å kunne si til foreldre som får beskjed om at noe er galt at samfunnet vil støtte dem og hjelpe dem i hverdagens balansegang, også når…

Her fødes det dobbelt så mange tvillinger som i resten av landet

Oppland Arbeiderblad: Bare tidlig ultralyd kan fastslå om det dreier seg om eneggede. … På landsbasis var 1,6 prosent av alle svangerskap (illustrasjon) tvillingsvangerskap i 2011.

Fase IV: Fag og forvaltning

Omfattende omtale i Michael – Det norske medicinske selskab: Mammografiscreening 40-49 år, HPV vaksine, Tidlig ultralyd av gravide,Bruk av PET, Ensidig Cochlea implantat hos voksne, Volum og kvalitet ispesialisthelsetjenesten, Ulike former for behandling av langt kommet kreft;mm. Helsebiblioteket er også omtalt (arkivfoto)

Fase II: Konsolidering ogekspansjoninnenfor deopprinneligevirksomheter

20. jun. : Kunnskapssenteret har publisert metodevurderinger og systematiske oversikterbåde for å støtte vanskelige prioriteringer ,etisk vanskelige problemstillinger tidlig ultralyd ,…

Senterpartiet frykter liberal bioteknologilov

Dagen: Kjersti Toppe var i fjor med på å stanse den rødgrønne regjeringens forsøk på å innføre tidlig ultralyd til alle og eggdonasjon.…Venstre og KrF (arkivfoto) er det slått fast at verken tidlig…

Søsterkjærlighet

Menneskeverd: Etter at Danmark utvidet det offentlige tilbudet om tidlig ultralyd til alle kvinner, ser man nå en kraftig reduksjon av antall fødte med Downs syndrom.

Privat UL i Bergen

Nesteklikk: …Mortensen hos sentrumslegene er veldig dyktig. Jeg har lyst å gå til ham i uke 12 når nakkelapp etc kan sjekkes. Skal på tidlig ultralyd neste fredag eller neste mandag. Da kommer jeg til å gå til Marsha på ultralydklinikken.

google-link-1

  

selfad-1

selfad-2

self-ad-medie

Viddi

Søk i alle norske nyheter:

welcome

Politikkavisen – nyhetsoversikt

Velkommen til Politikkavisen. Vi gir deg den mest omfattende nyhetsportal over politiske saker og politikere i Norge som noen gang er laget. Les mer

google-300

selfad-write

Tidlig ultralyd

- Sorteringssamfunnet er farlig nær

Omfattende omtale i aftenposten: - Hva med debatten om tidlig ultralyd , som kan gi foreldre beskjed om at barnet de venter, har en sykdom?

– En stor verdimobilisering må til

KrF: Hareide stilte spørsmål om vi ønsker oss et samfunn der vi jakter etter det perfekte, eller et samfunn med plass til alle? – Saken om tidlig ultralyd ble en viktig seier, men den etiske debatten må fortsette. En større verdimonilisering… (mer…)

Gravide ønsker både to og tre sjekker

27. mar. : …tilbudet ikke er nok for gravide (arkivfoto) kvinner flest. Ifølge Emberland bestiller nærmere åtte av ti gravide time til tidlig ultralyd utenom…

Dilemmaenes århundre

for den norske lægeforening: …ved tidlig ultralyd eller ved undersøkelse av befruktede egg? p…

Calendar-2

juli 2014
m ti o to f l
« jun    
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  

Search in Archive

Select a date
Select a category
Search with Google

Right-1-1

 

amazon-120×600

 
Breaking News
 • Sortertingssamfunnet
  aftenposten: …foreløpig kun tilbudt kvinner som uansett får tilbud om tidlig ultralyd . Det vil imidlertid bli et stadig større politisk press for å tilby slik…Si;D Haagen Poppe Leder Aust-Agder Unge Høyre (arkivfoto: Thomas_Moss / Illustrasjonsfoto) .
 • Nytt tilbud til gravide
  Karmsund Avis: …offentlige. Gjennom daglig kontakt med gravide opplever vi at mange ønsker både tidlig ultralyd og ultralyd senere i svangerskapet. Denne…Mens mesteparten av svangerskapsrelaterte (illustrasjon) ultralydundersøkelser…
 • ‘Avfeid i abortdebatten fordi jeg er funksjonshemmet’
  Vårt Land: Heglum understreker at hun er helt på linje med feminister i spørsmålet om selvbestemt abort, men hun er kritisk til tidlig ultralyd og…
 • Den brysomme stemmen
  Lengre sak i Minervanett: …uansett hva vi mener om tidlig ultralyd …Da Goksøyr for noen år siden møtte opp i vandrehallen i Stortinget (arkivfoto) satte hun sinnene i kok hos politikere , som er vant med å håndtere pågående journalister, profesjonelle lobbyister og avdankede statssekretærer i First House.
 • Lekkasjer i samfunnets tjeneste?
  Dagbladet: Simonsen sier at hun ikke liker ordet. Men dessverre er dette et ubehagelig faktum i land med generelt tilbud om tidlig ultralyd …De stadige lekkasjene fra saksdokumentene (illustrasjon) skapte problemer for etterforskningen av 22/7-terroren.
 • Om valgfrihet og menneskesortering
  Dagsavisen: Etter å ha lest kommentaren hennes flere ganger. Og jeg ser at poenget muligens er at heller ikke de som vil utvide abortordningen, innføre tidlig ultralyd for å kunne oppdage om fosteret har Down syndrom,…
 • Frykten for sortering
  Dagbladet: …restriktiv bioteknologilov og er aktive motstandere av at staten skal betale for tidlig ultralyd …Det viser bråket rundt reservasjonsrett til fastleger og opprøret i Høyre (arkivfoto) mot abortinnstramning.
 • Frykten for sorteringssamfunnet
  – Lang artikkel fra Fett: Bør tidlig ultralyd dekkes av staten? Vil det føre til diskriminering og danske tilstander? Debatten om sorteringssamfunnet raser igjen. Det…
 • Elle, melle
  Minervanett har en lengre artikkel: Hvor lang tid vil det ta å utvikle ultralydteknologien slik at man vil kunne se fosterets kjønn ved tidlig ultralyd , mens man fortsatt har…Den medisinske (illustrasjon) utviklingen tvinger frem en klargjøring av abortloven.
 • Bekymring for fosterutvikling
  Lommelegen.no – Helse på Internett: Idag var jeg på en tidlig ultralyd …Jeg er gravid, tidlig i svangerskapet (illustrasjon) .
 • Følelsesladde prinsipper
  Vampus.Blogspot har en lengre artikkel: Det er ubehagelig, ja, men så vet jeg at debatten om alt fra tidlig ultralyd til abort på medisinsk grunnlag oppleves som sårende av noen…Redaksjonen har valgt ut de som kan skape mest temperatur (illustrasjon) , som som det heter. (mer…)
 • Hvem har tatt tidlig ul og hvorfor?
  Forum.Babyverden: Nå er det 6 år siden sist jeg var gravid, å da var det omtrent ikke snakk om tidlig ultralyd på forumene. Mens nå er det omtrent en… (mer…)

google-336×280

Tidlig ultralyd

Vi kan ikke slippe abortdebatten

– nationen: Retten til tidlig ultralyd , og muligheten for å oppdage og fjerne fostre med Downs syndrom, har vært mye diskutert de siste årene. De siste…

Ti dager i helvete

Mammanett.no har en lengre artikkel: – Har dere vært på tidlig ultralyd før? spurte han dem. De bekreftet at de hadde vært på ultralyd tidligere… (mer…)

I dag har jeg sett et blinkende hjerte

Neste Klikk: Kjendiseri  : Er det flere som skal på tidlig ultralyd her eller? (mer…)

Innvendig eller utvendig ulyralyd i uke 12?

Forum.Babyverden: Har lyst til å ta tidlig ultralyd , men lurer på om de tar innvendig eller utvendig på volvat i uke 12. Kunne tenkt meg utvendig… (mer…)

SMID2

google-300x250b

Tidlig ultralyd

– Tidlig ultralyd gir trygghet i svangerskapet

Youtube: Alle skal ha lik rett til gode og trygge helsetjenester, også i svangerskapsomsorgen, sier helsepolitisk talsperson Thomas Breen. (mer…)

6 spørsmål fra salen

Youtube: Åpent møte: Svangerskap, etikk og politikk Hvordan diskuterer vi følsomme spørsmål som assistert befruktning, surrogati, fosterdiagnostikk, tidlig ultralyd o… (mer…)
Anbudsregler

NHFs oppfordring til en ny, borgerlig regjering

Norges Handicapforbund: …skal være forankret i folketrygden, at det foretas en gjen-nomgang av anbudsreglene for innkjøp av hjelpemidler, og at effektiviseringsgraden for hjelpemiddelformidlingen vektlegges, særlig for funksjonshemmede med store behov. (mer…)
Anbudsregler

- KrF kan ha skutt seg i foten

Bergens Tidende - Dinmat.no: Kjersti Toppe mener Nydalen-avtalen åpner for en mer liberal bioteknologilov. … KrF-leder Knut Arild Hareide (arkivfoto) skrøt mandag over at KrF har fått gjennomslag for at det ikke skal innføres et offentlig tilbud om tidlig ultralyd for alle gravide. (mer…)
Anbudsregler

- Ordføreren kastet sine egne til ulvene

Østkantavisa, Oslo: I 2008 konkluderte advokatfirmaet G-partner med at det ikke foreligger dokumentasjon for svindel- og korrupsjonspåstandene knyttet til firmaet Siemens. Samtidig måtte partene tåle kritikk for brudd på anbudsreglene . (illustrasjon) (mer…)
Anbudsregler

Same procedure every year

FriFagbevegelse.no: …siste fire åra, og de har programfestet utbytteforbud innen privat velferd. Likevel har kommersialiseringen økt. Det offentlige har ført en ubarmhjertig anbudspolitikk hvor private selskaper med lave kostnader vant anbudene. Omsorgen er også omtalt (arkivfoto) (mer…)
Anbudsregler

Gode råd til Erna

NORUT Samfunnsforskning AS har en lengre artikkel: Det offentlige Norge handler inn varer og tjenester for 400 Milliarder. Det skjer etter strenge anbudsregler , som forhindrer nye løsninger å komme i markedet… (mer…)
Anbudsregler

SIEMENS SENSE

Lang artikkel fra Teknisk Ukeblad: …kan leses på tvers av journalsystemer, sier Skjervold. Åpent for flere. Også adapterløsningen Sense er bygget på retningslinjer fra IHE. Norske helsevirksomheter kan ikke bare velge Siemens. Det kommer i konflikt med anbudsreglene . (mer…)
Anbudsregler

Innspill til partiene

MEF Nettbutikk : …etterslep på vegnettet og etatenes anbudspraksis . • Utdanning og rekruttering - Antallet skoleplasser innen VG2 Anleggsteknikk bør økes slik at skoletilbudet imøtekommer behovet hos næringslivet og etterspørselen fra elevene. (mer…)
Anbudsregler

En ærlig dobbeltmoralist står fram

Vestfold Blad: Kanskje leste han… (mer…)

amazon-1