Masterhead

Takk for at du besøker politikkavisen.no. Fyll ut skjemaet under:

Navn/selskap:

E-post:

Overskrift:

Melding:

Teaterforestillingen

 

Publisert 1. jul.

I anledning grunnlovsjubileet ønsker serveringsstedet Losen i Larkollen og kulturkontoret å sette opp en utendørsteater forestilling for å belyse historiske hendelser rundt begivenhetene i 1814.

Det vil bli satt opp scene og publikumsplasser på Lersbaugen sentralt i Larkollen.

Tema for teaterstykke vil omhandle svenskenes inntog i Larkollen i 1814 og Christian Fredriks besøk på Eldøya.

Målgruppe er hele familien. Forestilling planlegges å settes opp første helg i juli med premiere fredag 4.7. – lørdag 5.7.og søndag 6.7.

Manusforfatter er Hans Petter Thøgersen. Han har skrevet flere musikaler og vært tekstansvarlig for alle produksjoner i på Hvaler og er medlem av Norske Dramatikeres forbund og NOPA. Om teaterstykke skriver han:

« I dette teaterstykke er flere hendelser av dramatiske årsaker vevd sammen i tid,- fiktive og autentiske personer opptrer side om side. Dette er ikke den korrekte versjonen etter historieboken, men tett på om man legger til og trekker fra litt. Formålet med denne dramatiseringen er å gi publikum et inntrykk av hvordan det kan ha vært på Larkollen på ettersommeren 1814».

Manuset er laget som et kammerspill og tar for seg noen spente dager i Larkollen ved krigsutbruddet 26.juli da Larkollen mottok signal om at svenskene angrep på Hvaler.

Lengden er på rundt en time med tekst og sang.

Alle roller er besatt av erfarne skuespillere og frivillige statister og korister fra Koral, Lakk barnekor og Rygge Mannskor.

Anders Hatlo Christian Fredrik Hanne Dahle Jomfru Koch Terje Brevik Oppsynsmann og los Dahlgren Rune Svendsen Sibbern Iver Innset Mikkel losgutt Torbjørn Stockenborn Svensk kommandant Fredric Molund Johan.

Regien for forestillingen er Desiree Ulvestad Grandahl.

Desirée har jobbet med teater og scene i snart 25 år; som sanger, skuespiller, instruktør,produsent og forfatter.

Reguleringsarbeid for Gubbeskogen Terrasse (Varnaveien 29 og Vesleveien 2) 01.07.2014.


Les mer hos
Rygge.Kommune

google-468x60a

Share This Post

DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS

selfad-writeart-b