Masterhead

Takk for at du besøker anbudsregler.politikkavisen.no. Fyll ut skjemaet under:

Navn/selskap:

E-post:

Overskrift:

Melding:

Sykelønn

Prisene opp på snus og vin i Sverige

Adressa.no: De økte inntektene skal gå til skole, lærerutdanning, bedre kreftbehandling og lavere sykelønnskostnader for småbedrifter.Finansminister Anders Borg (arkivfoto: Janwikifoto / Wikipedia) presenterte onsdag…

Syketrygd i Norge og Sverige

Samfunnsforskning: Anniken Hagelund : I 1990 var sykelønnsordningene i Sverige og Norge like. (mer…)

Ufør i Norge

Dagbladet: Men ingen tøre røre sykelønnsordningen . … Dette blant annet fordi hjertesykdommen og sykdommen i tarmen krever en stabil tannhelse (illustrasjon) .

– Svenskene ler av syke nordmenn

Nettavisen : Derfor foreslår jeg at LO setter seg ned og vurderer lokale sykelønnsavtaler isteden , sier Skarning.

– Du må betale om du blir syk

Nettavisen : KrFU vil at arbeidstakere skal bidra til å betale for sykelønnen .

Dette er vi best og verst på Forskere om de norske velferds- ordningene

Samfunnsforskning: Norge har den beste sykelønnsordningen i den vestlige verden. Vi er også best på å støtte aleneforeldre. (mer…)

Bra enkelttiltak, men gal retning

Bilnorge.no: FO vil advare sterkt mot systemet med normerte sykemeldinger og i det hele tatt å røre sykelønnsordningen . … …Nå vil kommunene fortsatt slite med å tilby nok barnehageplasser (illustrasjon) .

google-link-1

  

selfad-1

selfad-2

self-ad-medie

Viddi

Søk i alle norske nyheter:

welcome

Politikkavisen – nyhetsoversikt

Velkommen til Politikkavisen. Vi gir deg den mest omfattende nyhetsportal over politiske saker og politikere i Norge som noen gang er laget. Les mer

google-300

selfad-write

Sykelønn

Alles øyne på Indias voldtektsmenn

Kriminalitet – NRK: Fagorganiseringen er lav, sykelønns¬ordningene svake og oppsigelsesrisikoen høy. (illustrasjon)

Moduler Godt fornøyd med Oslo-oppgjøret

Fagforbundet Sykehuset Østfold HF: – Fagforbundet Oslo er godt fornøyd og har ivaretatt sykelønnsbestemmelsene og planleggingstiden i barnehagene. (mer…)

– Alle kjenner folk som er uføretrygdede, som de vet er friske

– Lang artikkel fra Nettavisen : – De er i det minste det eneste partiet som sier de vil gjøre noe med sykelønnsordningen . … – Er det noen som tror i fult alvor at finanskontorene (illustrasjon) på Aker Brygge ikke vil bli vasket om vi ikke hadde innvandrer i Norge?

IMF ber de blåblå bli mer konservative

E24: De mener våre sykelønnsordninger er for gode og at det er for gunstig for ansatte i offentlig sektor å gå av med pensjon før den ordinære pensjonsalderen på 67 år.…sier finansminister Siv Jensen (arkivfoto) i en pressemelding om…

Calendar-2

juli 2014
m ti o to f l
« jun    
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  

Search in Archive

Select a date
Select a category
Search with Google

Right-1-1

 

amazon-120×600

 
Breaking News
 • Nav med tre resepter mot sykefravær
  Sunnmørsposten: Oslo: Sykmeldte er like lenge borte nå som før avtalen om et inkluderende arbeidsliv ble inngått i 2001. Endringer i kutt i sykelønnsordningen vil kunne få fraværet ned, mener Nav.
 • Her er Norges store problem
  Økonomi – Nettavisen : …Sandøy mener at man allerede nå er nødt til å justere seg for en fremtiden uten ekstreme oljeinntekter, blant annet ved å fjerne AFP, øke egenandelene, behovsprøve ytelser og gjøre endringer i sykelønnsordnignen .
 • – Vi har gjort oss fortjent til trygd
  Nettavisen : …sa i forbindelse med rapporten at man allerede nå er nødt til å justere seg for en fremtiden uten ekstreme oljeinntekter, blant annet ved å fjerne AFP, øke egenandelene, behovsprøve ytelser og gjøre endringer i sykelønnsordnignen . Høyre er nevnt i artikkelen (arkivfoto)
 • – Kutt i sykelønnen, øk egenandelene, fjern AFP og barnetrygden
  Nettavisen : Få de siste nyhetene først. Send sms NYHET START til 2242. … – Ellers blir det kraftige skatteøkninger, advarer Høyre (arkivfoto) -stjerneskuddet.
 • Konservativ liberal sosialdemokrat
  Lengre sak i Minervanett: Sterri er vag på om han samtidig kunne tenke seg å redusere sykelønnen – det ville i så fall plassere forslagene betydelig lenger til høyre i landskapet – men det er den naturlige implikasjonen av forslaget.…alle ønsker god helse” (illustrasjon) , og argumenterer med at ”…
 • – Hvorfor skal de som faktisk ikke kan jobbe straffes?
  Nettavisen : Han reagerer sterkt på at Siv Jensen (arkivfoto: Kjetil_r) og Frp nå er åpne for å kutte i sykelønnen .
 • Høyres pensjonister slår tilbake: – Vi er ikke egoistiske
  Lang artikkel fra NRK: – Vi gikk til valg på at vi ikke skulle redusere sykelønnsordningen , men vi vil gjerne redusere antall mennesker som går på den. … 53 år gamle Erna Solberg (arkivfoto) er trygt plassert i det Sandøy kaller i den norske velferdsstaten.
 • Unge Høyre får kritikk fra både høyre og venstre
  NRK: Resultatet ble et vedtak om å utrede kutt i sykelønna , mer bruk av gradert uføretrygd og økt pensjonsalder. … – I privatøkonomien (illustrasjon) blir det som å si at vi ikke har råd til å betale strømregningene, for så å dra på luksusferie.
 • – Vi må ta regningen til 60-åringene
  Lengre sak i NRK: Den politiske plattformen til Høyre/Frp-regjeringen slår fast at de vil videreføre dagens sykelønnsordning .& hellip ;moderpartiet og resten av partiene på Stortinget (arkivfoto) for manglende…
 • Solberg punkterer forslag om kutt i sykelønn og velferdsytelser
  Dagens Næringsliv: Venstre vedtok i april at satsene i sykelønna bør kuttes.
 • – Viktigere enn noen gang
  Gudbrandsdølen Dagningen: Hansen snakket om konfliktene i havnene, om bussjåførenes vilkår, og kabotasje og sosial dumping i godstransport, om venstres angrep på sykelønnsordninga , om regjeringen og hemningsløse kapitaleiere og om klima.
 • Innlegg fra Region Vest
  Lengre sak i Bedriftsforbundet: Styret i Bedriftsforbundet Region Vest har leserinnlegg om Nav, sykefravær, systemer og ansvar i Fjordabladet i dag. Les hele innlegget her. (mer…)

google-336×280

Sykelønn

De borgerlige ungdomspartiene krever kutt i sykelønn og velferdsytelser. Statsministeren og finansministeren sier blankt nei

– ABC Nyheter: Venstre vedtok i april at satsene i sykelønna bør kuttes.

Åpner for kutt i sykelønn

– Nettavisen : Fremskrittspartiet skal nå vurdere kutt i sykelønnsordningen , karensdager og høyere pensjonsalder for å sikre en levedyktig velferdsstat. … Finansminister Siv Jensen (arkivfoto) vil vurdere 80 prosent sykelønn.

Advarer mot tøffere arbeidsliv

Rana Blad: – Det er bare å se til Sverige, sa Nord og viser til at Venstre i Norge vil gå i samme retning med å kutte i sykelønna .

Helsebringende effekter for et lavere sykefravær

– Bedriftsforbundet har en lengre artikkel: Jeg tror ikke at regjeringen som sitter i dag vil tørre å gjøre kutt i sykelønnsordningene , fordi de skal på valg igjen om kort tid, og fordi mange velgere er i den gruppa som blir berørt. Dette er en utfordring som bare vil forsterke seg etter…

SMID2

google-300x250b

Sykelønn
Anbudsregler

NHFs oppfordring til en ny, borgerlig regjering

Norges Handicapforbund: …skal være forankret i folketrygden, at det foretas en gjen-nomgang av anbudsreglene for innkjøp av hjelpemidler, og at effektiviseringsgraden for hjelpemiddelformidlingen vektlegges, særlig for funksjonshemmede med store behov. (mer…)
Anbudsregler

- KrF kan ha skutt seg i foten

Bergens Tidende - Dinmat.no: Kjersti Toppe mener Nydalen-avtalen åpner for en mer liberal bioteknologilov. … KrF-leder Knut Arild Hareide (arkivfoto) skrøt mandag over at KrF har fått gjennomslag for at det ikke skal innføres et offentlig tilbud om tidlig ultralyd for alle gravide. (mer…)
Anbudsregler

- Ordføreren kastet sine egne til ulvene

Østkantavisa, Oslo: I 2008 konkluderte advokatfirmaet G-partner med at det ikke foreligger dokumentasjon for svindel- og korrupsjonspåstandene knyttet til firmaet Siemens. Samtidig måtte partene tåle kritikk for brudd på anbudsreglene . (illustrasjon) (mer…)
Anbudsregler

Same procedure every year

FriFagbevegelse.no: …siste fire åra, og de har programfestet utbytteforbud innen privat velferd. Likevel har kommersialiseringen økt. Det offentlige har ført en ubarmhjertig anbudspolitikk hvor private selskaper med lave kostnader vant anbudene. Omsorgen er også omtalt (arkivfoto) (mer…)
Anbudsregler

Gode råd til Erna

NORUT Samfunnsforskning AS har en lengre artikkel: Det offentlige Norge handler inn varer og tjenester for 400 Milliarder. Det skjer etter strenge anbudsregler , som forhindrer nye løsninger å komme i markedet… (mer…)
Anbudsregler

SIEMENS SENSE

Lang artikkel fra Teknisk Ukeblad: …kan leses på tvers av journalsystemer, sier Skjervold. Åpent for flere. Også adapterløsningen Sense er bygget på retningslinjer fra IHE. Norske helsevirksomheter kan ikke bare velge Siemens. Det kommer i konflikt med anbudsreglene . (mer…)
Anbudsregler

Innspill til partiene

MEF Nettbutikk : …etterslep på vegnettet og etatenes anbudspraksis . • Utdanning og rekruttering - Antallet skoleplasser innen VG2 Anleggsteknikk bør økes slik at skoletilbudet imøtekommer behovet hos næringslivet og etterspørselen fra elevene. (mer…)
Anbudsregler

En ærlig dobbeltmoralist står fram

Vestfold Blad: Kanskje leste han… (mer…)

amazon-1