Masterhead

Takk for at du besøker anbudsregler.politikkavisen.no. Fyll ut skjemaet under:

Navn/selskap:

E-post:

Overskrift:

Melding:

Surrogati

Kronikk: Ingen regnbue over Midtøsten

28. jun. : …med å få inkorporert lover og like rettigheter (illustrasjon: Shayne Kaye) , for familier med likekjønnede foreldre, mulighet for ekteskapsinngåelse for par av samme kjønn og mulighet for surrogati

Antall adopsjoner fra utlandet over halvert på 10 år

TV2 har en lengre artikkel: Både assistert befruktning, men også gjennom eggdonasjon og surrogati som ikke er lovlig i Norge, men som foregår i utlandet.…mener det er fare for at medisinske (illustrasjon: Grant Cochrane) tilbud for å få barn,…

Hjertesaker gir bråk og muligheter

Dagen: Jeg har mer tro på å kjempe for det som gjør oss relevant for folk flest, det være seg kristendom i skolen, aktiv dødshjelp eller surrogati . … Erna Solberg (arkivfoto: Høyre) sa på sin avsluttende pressekonferanse at.

Barna som glemmes

Lengre sak i NRK: De par siste årene har det også gått en heftig debatt om etikk knyttet til surrogati . … En god del par får ikke det antallet barn de ønsker seg med naturmetoden – på grunn av helse (illustrasjon) , alder eller andre faktorer.

Krisepsykiateren

30. mai : – Men du ble jo reddet av dine venner i regjeringen som fastslo at enkeltpersoner ikke kan straffes for surrogati ? (arkivfoto)

Enstemmig ja til surrogati

For lesbisk og homofil frigjøring: Som første nettverk for lesbiske og homofiles rettigheter vedtok et enstemmig landsmøte i LLH å tillate ikke-kommersiell Surrogati i Norge -LLH har alltid vært pådriver for å sikre mangfoldet i familiepolitikken,…

Bør surrogati tillates?

Lengre sak i for den norske lægeforening: I spørsmål knyttet til surrogati mener Rådet for legeetikk at hensynet til barnets beste står over andre hensyn. I denne artikkelen drøftes hensynet til barnet mot andre hensyn med utgangspunkt i etiske regler for leger.I FNs barnekonvensjon (illustrasjon) artikkel 3 heter det derimot at «Ved alle…

google-link-1

  

selfad-1

selfad-2

self-ad-medie

Viddi

Søk i alle norske nyheter:

welcome

Politikkavisen – nyhetsoversikt

Velkommen til Politikkavisen. Vi gir deg den mest omfattende nyhetsportal over politiske saker og politikere i Norge som noen gang er laget. Les mer

google-300

selfad-write

Surrogati

Skaper forum for etikk i bio-debatter

Dagen: Fagsjefen viser til at vi med surrogati og eggdonasjon kan risikere å måtte skille mellom en sosial forelder, en biologisk forelder og en genetisk forelder.

Et fotballforbund uten baller!

30. mai : Det er ikke en politisk demonstrasjon for kirkelig vigsel eller surrogati .

Episode 13: Barn

NRK P3: Lars Berrum og Martin Beyer-Olsen er to menn som snakker om fine ting. Dagens tema er barn. Hva er et barn? Trenger man barn? Bør Martin få barn? Kan surrogati være en fetisj? Hva er det fineste med barn? Dette og mer får du i denne podcasten. Ta f….

Ørnen tek ikkje unga

Verdidebatt.no: …aldri bli fullt likestilt så lenge mora har livmora. Og hvordan kan Ap, i et slikt likestillingsperspektiv, stå fast ved forbudet mot surrogati …Aps partisekretær Raymond Johansen vil at Arbeiderpartiet (arkivfoto) skal bry seg mer om verdispørsmål. (mer…)

Calendar-2

juli 2014
m ti o to f l
« jun    
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  

Search in Archive

Select a date
Select a category
Search with Google

Right-1-1

 

amazon-120×600

 
Breaking News
 • Drammen Kvinnesaksforening
  Lang artikkel fra Norsk Kvinnesaksforening: Kristin Engh Førde legger frem forskningsprosjektet sitt om surrogati i India:
 • Bør surrugati tillates?
  For den norske lægeforening: I spørsmål knyttet til surrogati mener Rådet for legeetikk at hensynet til barnets beste står over andre hensyn.
 • Danske humanister liberale til surrogati: – Argumentene mot rugemødre holder ikke
  Lengre sak i Fri tanke: …kaller de det i Danmark, og Fatima Sabir vil legalisere det. Hun er filosof og plukket argumentene mot surrogati fra hverandre overfor danske…
 • Samvittighetsfangen
  Lang artikkel fra Dagsavisen: – Du er imot surrogati også? … Han var 16 og eneste nærkontakt han hadde hatt med politikk var en bestefar som satt i kommunestyret for Arbeiderpartiet (arkivfoto) .
 • Liberalisme og fri het til debatt
  Lengre sak i Dagsavisen: I debattboken som gis ut av Civita skriver Rotevatn om hva han mener bør være den liberale tilnærmingen til alt fra surrogati til klimaendringene……minstelønn en håpløs idé, mener Bård Vegar Solhjell (arkivfoto) .
 • Ny bok: Liberalisme på norsk
  Civita: Denne boken drøfter en rekke politiske spørsmål, fra problemstillinger noen kan mene er smale og sære, som surrogati og skolegudstjenester…
 • Bioteknologiloven skal revideres: Hvilke etiske dilemma står vi overfor ved assistert befruktning?
  Omfattende omtale i Fri tanke: Argumentet er at eggdonasjon tingliggjør reproduksjon i større grad, og senker skranken mot surrogati . /p…
 • Ny Pro et Contra-bok: Vil være lettfattelig om vanskelige spørsmål
  En artikkel fra Fri tanke og en fra Humanist Forlag AS : Prøverør, eggdonasjon og surrogati – hvor langt skal vitenskap og samfunn strekke seg for å assistere befruktning? Anne Forus lover at om du… (mer…)
 • Assistert befruktning lanseres neste uke!
  27. mar. : – helsetjenesten, de som får tilbudet? Er det greit å donere egg og sæd? Skal sæd- og eggdonor i så fall være anonym? Hva med surrogati – er det…
 • Ungdommene dominerte årsmøte
  – NRK: De ville at transpersoner skal kunne beholde organer som gjør det mulig å få barn, etter en kjønnskifteoperasjon. De ville også tillate ikke-komersiell surrogati , og forby dyr i sirkus. Av forslagene som skapte debatt, stod AUF bak de fleste av dem.
 • Feministisk forum: Mannens abort
  Det Norske Studentersamfund: …gjennom surrogati . Barnets rett til å ha en far er i vinden, men betyr det at også menn kan få mene noe om abort? Feministisk forum inviterer……kvinner og par som er blitt uplanlagt gravide (illustrasjon) .
 • Kvinnegruppa Ottar fikk Siddisprisen
  – NRK: …voldtekt og andre former for vold mot kvinner og barn. I senere år har gruppen også engasjert seg i nye problemstillinger som surrogati og ”skjønnhetstyranni”. Ekstreme…

google-336×280

Surrogati

Assistert befruktning

Ivar Johansen: Hvem skal få tilbud om assistert befruktning? Har noen mer rett til assistert befruktning enn andre? Hvem skal betale? Og er surrogati greit…

Et lite dementi

Verdidebatt.no: Innleggene jeg har skrevet om f.eks abort og surrogati er skrevet som privatperson, inkludert innlegget trykket i papiravisen i dag… (mer…)

California vedtar lov som åpner for mer enn to foreldre

Nordisk nettverk for ekteskapet: Bakgrunnen for loven, er økningen i antall likekjønnede par, og økningen i antall barn som blir til ved surrogati og andre former for… (mer…)

Bispemøtet kan ikke behandle vigselsliturgi isolert

Nordisk nettverk for ekteskapet: Bispemøtet 14 – 18. oktober kan ikke avgrense vigselsliturgi fra barns rettigheter og erkjennelse av de politiske og kommersielle drivkreftene bak felles ekteskapslov og liberaliseringen av surrogati , assistert befruktning og foreldreskap. (mer…)

SMID2

google-300x250b

Surrogati

4 Kunnskapsminister Kristin Halvorsen

Youtube: Åpent møte: Svangerskap, etikk og politikk Hvordan diskuterer vi følsomme spørsmål som assistert befruktning, surrogati, fosterdiagnostikk, tidlig ultralyd o… (mer…)

7 spørsmål fra salen Sluttkommentar fra Lars Ødegård, Bioteknologinemnda

Youtube: Åpent møte: Svangerskap, etikk og politikk Hvordan diskuterer vi følsomme spørsmål som assistert befruktning, surrogati, fosterdiagnostikk, tidlig ultralyd o… (mer…)
Anbudsregler

NHFs oppfordring til en ny, borgerlig regjering

Norges Handicapforbund: …skal være forankret i folketrygden, at det foretas en gjen-nomgang av anbudsreglene for innkjøp av hjelpemidler, og at effektiviseringsgraden for hjelpemiddelformidlingen vektlegges, særlig for funksjonshemmede med store behov. (mer…)
Anbudsregler

- KrF kan ha skutt seg i foten

Bergens Tidende - Dinmat.no: Kjersti Toppe mener Nydalen-avtalen åpner for en mer liberal bioteknologilov. … KrF-leder Knut Arild Hareide (arkivfoto) skrøt mandag over at KrF har fått gjennomslag for at det ikke skal innføres et offentlig tilbud om tidlig ultralyd for alle gravide. (mer…)
Anbudsregler

- Ordføreren kastet sine egne til ulvene

Østkantavisa, Oslo: I 2008 konkluderte advokatfirmaet G-partner med at det ikke foreligger dokumentasjon for svindel- og korrupsjonspåstandene knyttet til firmaet Siemens. Samtidig måtte partene tåle kritikk for brudd på anbudsreglene . (illustrasjon) (mer…)
Anbudsregler

Same procedure every year

FriFagbevegelse.no: …siste fire åra, og de har programfestet utbytteforbud innen privat velferd. Likevel har kommersialiseringen økt. Det offentlige har ført en ubarmhjertig anbudspolitikk hvor private selskaper med lave kostnader vant anbudene. Omsorgen er også omtalt (arkivfoto) (mer…)
Anbudsregler

Gode råd til Erna

NORUT Samfunnsforskning AS har en lengre artikkel: Det offentlige Norge handler inn varer og tjenester for 400 Milliarder. Det skjer etter strenge anbudsregler , som forhindrer nye løsninger å komme i markedet… (mer…)
Anbudsregler

SIEMENS SENSE

Lang artikkel fra Teknisk Ukeblad: …kan leses på tvers av journalsystemer, sier Skjervold. Åpent for flere. Også adapterløsningen Sense er bygget på retningslinjer fra IHE. Norske helsevirksomheter kan ikke bare velge Siemens. Det kommer i konflikt med anbudsreglene . (mer…)
Anbudsregler

Innspill til partiene

MEF Nettbutikk : …etterslep på vegnettet og etatenes anbudspraksis . • Utdanning og rekruttering - Antallet skoleplasser innen VG2 Anleggsteknikk bør økes slik at skoletilbudet imøtekommer behovet hos næringslivet og etterspørselen fra elevene. (mer…)
Anbudsregler

En ærlig dobbeltmoralist står fram

Vestfold Blad: Kanskje leste han… (mer…)

amazon-1