Masterhead

Takk for at du besøker anbudsregler.politikkavisen.no. Fyll ut skjemaet under:

Navn/selskap:

E-post:

Overskrift:

Melding:

Streikevåpenet

LO og frihet

Ukeavisen Ledelse: Det er i første rekke LO selv som har sørget for å snuble slik at de har påført seg selv mindre makt ved det sviende nederlaget i Rikslønnsnemda, som har medført at streikevåpenet har fått langt mindre effekt enn tidligere. Youngstorget er nevnt i artikkelen (arkivfoto: Kjetil Ree)

Nytt Civita-notat: Streikevåpenet i offentlig sektor

Civita: Dette notatet ser på bruken av streikevåpenet i offentlig sektor og fremmer forslag som kan bidra til å fremme proporsjonalitet mellom streikens inngripende virkning og streikens formål.

Mobiliserer 
hundretusener 
mot Bjørn Kjos

Lengre sak i Dagsavisen: Vi har en flere hundre år lang historie på at streik er et allment akseptert streikevåpen , påpeker Ingebrigtsen.Johnny Ingebrigtsen, medlem av arbeids- og sosialkomiteen på Stortinget arkivfoto: John Erling…

Staten har så langt stjålet kr. 489 600,- av min alderspensjon!

Samfunnsmagasinet: Men så er det dette med et effektivt våpen da, det mangler vi pensjonister. Vi kan ikke true med streikevåpenet . Å sulte streike for oss…

Streiker rammer flytrafikken i Tyskland

E24: …i Tyskland. Forbundets ledelse griper til streikevåpenet i en lønnskonflikt med ledelsen i Lufthansa…

Stopper Norge

Heismont ren Heismontørenes Fagforening: …med streikevåpenet . Saken om pensjon kan havne på stortinget, beskriver sjefsredaktør i Dagsavisen, Arne Strand i en kommentar. Aviser kravet…Tor Arne Solbakken (arkivfoto) , nestleder i LO avviser at kravet medfører…

Parat støtter de streikende ved Design Forum

Parat: Skjæggerud at det burde være unødvendig å benytte streikevåpenet for å oppnå en helt grunnleggende rettighet som en tariffavtale… (illustrasjon) (mer…)

google-link-1

  

selfad-1

selfad-2

self-ad-medie

Viddi

Søk i alle norske nyheter:

welcome

Politikkavisen – nyhetsoversikt

Velkommen til Politikkavisen. Vi gir deg den mest omfattende nyhetsportal over politiske saker og politikere i Norge som noen gang er laget. Les mer

google-300

selfad-write

Streikevåpenet

Streikelekse for Obama

Klassekampen: …hjemby. Ikke minst er det første gang på 25 år at byens lærere tar i bruk streikevåpenet , og det skjer i en konflikt med en nær alliert av Obama… (mer…)

Rettedal-doktrinen lever

Lengre sak i Offshore: …deler av næringslivet. Til den motsatte ytterlighet Rettedal-doktrinen medførte den motsatte ytterlighet. Nå skulle oljearbeidernes lønnsvilkår underordnes lønnsutviklingen i samfunnet. Streikevåpenet måtte nøytraliseres. (mer…)

– Utsagnene til Ørjasæter er grove og urimelige

Active 24: – Vi har absolutt ingen tradisjon i staten for misbruk av streikevåpenet . Dette er aller første gang Unio er i streik, sier Johannessen……etterforskere innen for eksempel økonomisk kriminalitet (illustrasjon) . (mer…)

Oppgjør på kammerset?

Altaposten: …selv om det er enighet om at direkte innblanding fra eksempelvis regjering og LO bør sitte langt inne. Streikevåpenet er et alternativ som bør være der, men legitimiteten hos folk og samfunnet forvitrer når begrunnelsene er så tynne som… Også nevnt: Fagforbundet (arkivfoto) (mer…)

Calendar-2

juli 2014
m ti o to f l
« jun    
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  

Search in Archive

Select a date
Select a category
Search with Google

Right-1-1

 

amazon-120×600

 
Breaking News

google-336×280

Streikevåpenet

LO har fått nytt streikevåpen

Aftenposten: LO har vunnet en prinsippsak i Arbeidsretten som kan åpne for økt bruk av sympatiaksjoner i norsk arbeidsliv. (mer…)

LO bryter meglingen i dag

Aftenposten: Loven pålegger partene å megle i ti dager før de kan rasle med streikevåpenet . I denne perioden med frivillig megling har forhandlerne… (mer…)

Bare streik står igjen

Nettverk1: – Vi har bare streikevåpenet igjen, sier forhandlingsleder Jan Olav Andersen. I går ble det brudd i meklingen mellom EL & IT Forbundet og Atea… (mer…)

Atea-meklingen brutt

Fagbladet: …i Arbeidsretten for at det har rett til å ta i bruk streikevåpenet for å understøtte kravet om tariffavtale… (mer…)

SMID2

google-300x250b

Streikevåpenet
Anbudsregler

NHFs oppfordring til en ny, borgerlig regjering

Norges Handicapforbund: …skal være forankret i folketrygden, at det foretas en gjen-nomgang av anbudsreglene for innkjøp av hjelpemidler, og at effektiviseringsgraden for hjelpemiddelformidlingen vektlegges, særlig for funksjonshemmede med store behov. (mer…)
Anbudsregler

- KrF kan ha skutt seg i foten

Bergens Tidende - Dinmat.no: Kjersti Toppe mener Nydalen-avtalen åpner for en mer liberal bioteknologilov. … KrF-leder Knut Arild Hareide (arkivfoto) skrøt mandag over at KrF har fått gjennomslag for at det ikke skal innføres et offentlig tilbud om tidlig ultralyd for alle gravide. (mer…)
Anbudsregler

- Ordføreren kastet sine egne til ulvene

Østkantavisa, Oslo: I 2008 konkluderte advokatfirmaet G-partner med at det ikke foreligger dokumentasjon for svindel- og korrupsjonspåstandene knyttet til firmaet Siemens. Samtidig måtte partene tåle kritikk for brudd på anbudsreglene . (illustrasjon) (mer…)
Anbudsregler

Same procedure every year

FriFagbevegelse.no: …siste fire åra, og de har programfestet utbytteforbud innen privat velferd. Likevel har kommersialiseringen økt. Det offentlige har ført en ubarmhjertig anbudspolitikk hvor private selskaper med lave kostnader vant anbudene. Omsorgen er også omtalt (arkivfoto) (mer…)
Anbudsregler

Gode råd til Erna

NORUT Samfunnsforskning AS har en lengre artikkel: Det offentlige Norge handler inn varer og tjenester for 400 Milliarder. Det skjer etter strenge anbudsregler , som forhindrer nye løsninger å komme i markedet… (mer…)
Anbudsregler

SIEMENS SENSE

Lang artikkel fra Teknisk Ukeblad: …kan leses på tvers av journalsystemer, sier Skjervold. Åpent for flere. Også adapterløsningen Sense er bygget på retningslinjer fra IHE. Norske helsevirksomheter kan ikke bare velge Siemens. Det kommer i konflikt med anbudsreglene . (mer…)
Anbudsregler

Innspill til partiene

MEF Nettbutikk : …etterslep på vegnettet og etatenes anbudspraksis . • Utdanning og rekruttering - Antallet skoleplasser innen VG2 Anleggsteknikk bør økes slik at skoletilbudet imøtekommer behovet hos næringslivet og etterspørselen fra elevene. (mer…)
Anbudsregler

En ærlig dobbeltmoralist står fram

Vestfold Blad: Kanskje leste han… (mer…)

amazon-1