Masterhead

Takk for at du besøker anbudsregler.politikkavisen.no. Fyll ut skjemaet under:

Navn/selskap:

E-post:

Overskrift:

Melding:

Strandsonen

Varsel om oppstart av privat detaljregulering for hytteutbygging på gnr.56, bnr. 142 og del av bnr.17 i Sveio kommune

3. jul. : Då tiltaket ikkje er i samsvar med gjeldande reguleringsplan for området har Sveio kommune stilt krav om at konsekvensene for strandsoneverdiane skal vurderast. (mer…)

Er denne private lovlig?

30. jun. : Hun forteller at noen tiltak er det lov å gjøre i strandsonen langs elva, men på grunn av erosjon og flomfare er det grunn til å være ekstra forsiktig og påpasselig.

Friareal skapar strid

29. jun. : Grunneigarane protesterte med at dyrka jord vart bandlagt, i kompromisset vart det dyrka arealet redusert til 2,5 dekar, i tillegg høyrer det med ei strandsone på åtte mål.

Kommuneplanen sin arealdel – utlegging til 2.gongs offentleg ettersyn

25. jun. : Arbeidsgruppa har møtt utfordringar innanfor tema natur- og miljøvern, landbruk- og landskapsinteresser, strandsoneforvaltning, kulturminnevern og barn og unge for å nemne nokre. (mer…)

Varsel om oppstart av planarbeid med områdeplan for Hoffshaugen, og høring av forslag til planprogram

Ålesund kommune: Formålet med planen er å legge til rette for boligutbygging og aktiv bruk av strandsonen for rekreasjon, samt tilhørende anlegg og funksjoner i forhold til disse, og videreføring av eksisterende industri. (mer…)

Verdens første forskningssenter som kobler landskap og demokrati

17. jun. : Allemannsretten er noe som ofte virkelig engasjerer, og noe vi ikke minst ser i Norge i debattene om ferdselsrett i strandsonen .

Arealplanleggjar Helle H. Bruland har styrt prosessen med vurdering og kartfesting av om lag 300 arealinnspel. EMBV

– Fusa kommune: Det vart opna for å koma med innspel til arealplanen for Fusa kommune, og til den interkommunale strandsoneplanen for Sunnhordland og Hardanger, 28.11.2013 med frist 10.1.2014. (mer…)

google-link-1

  

selfad-1

selfad-2

self-ad-medie

Viddi

Søk i alle norske nyheter:

welcome

Politikkavisen – nyhetsoversikt

Velkommen til Politikkavisen. Vi gir deg den mest omfattende nyhetsportal over politiske saker og politikere i Norge som noen gang er laget. Les mer

google-300

selfad-write

Strandsonen

– Det å gifte seg er en offentlige hendelse

26. jun. : Lillo-Stenberg og Sæther giftet seg i strandsonen på Tjøme i 2005. … Begge er for tiden stortingsrepresentanter for henholdsvis Arbeiderpartiet (arkivfoto) og Høyre.

Nektet å rive denne ulovlige hytta

Nettavisen 25. jun.: I 2004 påla kommunen hyttebyggeren å rive den ulovlige hytta i strandsonen på Uløya. … I saksdokumentene (illustrasjon) er ikke det stadfestede rivingsvedtaket fra 2004 nevnt.

– Her koster det fem kroner å leie en pistol

23. jun. : …ikke de kunne få alle overfallsmenn til å forsvinne, men de kan enkelte områder som turister frekventerer, og derfor forsøke å kontrollere hvem som beveger seg inn og ut av strandsoner og lignende, sier den blivende sosialantropologen. … Hvert år blir om lag 40.000 mennesker drept med skytevåpen (illustrasjon) i Brasil.

Vil bygge tusen boliger i året

En artikkel fra NRK og en fra Ålesund kommune (mer…)

Calendar-2

juli 2014
m ti o to f l
« jun    
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  

Search in Archive

Select a date
Select a category
Search with Google

Right-1-1

 

amazon-120×600

 
Breaking News
 • Her har dugnadsgjengen laget sandstrand og badetrampoline
  Oppland Arbeiderblad: Hele strandsonen har blitt endret. … De har for tiden en søknad inne hos Søndre Land kommune om et bidrag til å anlegge en sandvolleyballbane (illustrasjon) de har satt av plass til.
 • Ikke brenn alt mulig på bålet
  Gemini 20. jun.: …Vestbøstad tok prøver fra bål i strandsonen på Huglo og Espevær i Sunnhordland, og prøver fra strandsone …Både lunger (illustrasjon) , lever og nyrer er utsatt, og alzheimer,…
 • Bryggeveien og indrefilet
  – Oppland Arbeiderblad: Nå gjelder det å stå vakt om det vi har igjen av grøntarealer i strandsonen , byggetomter finnes det i hopetall rundt i distriktet.
 • Fikk bygge i strandsonen
  – Østlendingen: Visst er det mulig å bygge i strandsonen . Ta en titt på huset som snart er ferdig i Evjuvika i Moelv.
 • Jones Arkitekter AS
  – Arkitektbedriftene: Moderne boliger i tre, natursten og glass – og tradisjonell trehusbebyggelse – hele landet, ca 1500 stk Byggesakskrangling Vanskelige byggesaker i strandsonen . 3 D – visualisering Fürstveien 91, Snarøya Enebolig, cedertre, natursten og glass.
 • Stor ryddeaksjon ga resultater
  – Helgeland Arbeiderblad: Sekk på sekk med avfall er ryddet fra strandsonen i Tosbotn. Tre av dem fulle av spregningskabler etter Molvikhammartunnelen.
 • Kr. 450.000 til Heidal Hotel
  Gudbrandsdølen Dagningen: 23 ulovlige bygg og tiltak i strandsonen ved Næra i Ringsaker må rives eller flyttes, konkluderte planutvalget i kommunen onsdag. … Byggeprosjekter (arkivfoto) uten godkjenning skal vekk.
 • Strandryddedugnad i Vesterålen
  – Hadsel kommune: Det er kjent at det i løpet av vinteren kommer ulike ting på avveie, bl a pga vær og vind,og mye havner på sjøen og til slutt i strandsonen/fjæra. (mer…)
 • Besøk av leiargruppa i Sveio kommune
  Fjell kommune: Kommuneplan med bustadutbygging, hyttebygging og strandsoneforvaltning… (mer…)
 • Rensker opp i ulovligheter
  – NRK: Kommunene har støtte hos biologer for at en del av tiltakene i strandsonen kan skade vekster og dyr…
 • Temamøte om arealplanen
  Fusa kommune: Interkommunal strandsoneplan. (mer…)
 • Naboer vil ikke ha minnesmerke
  NRK: …naboene. Ingen annen ville fått lov til å rasere strandsonen på denne måten. Dette vil bli et sted for turister, på grunn av sin beskaffenhet……minnested i Regjeringskvartalet (arkivfoto) og på Sørbråten ved Utøya.

google-336×280

Strandsonen

Diskuterer strandsona

– To artikler fra Samarbeidsrådet for Sunnhordland: I samarbeid mellom Regional kystsoneplan for Sunnhordland og ytre Hardanger og Interkommunal strandsoneplan for Sunnhordland vert det i dag arrangert temamøte om strandsona på Stord Hotell. (mer…)

Temamøte om strandsona

– Samarbeidsrådet for Sunnhordland: I samarbeid mellom Regional kystsoneplan for Sunnhordland og ytre Hardanger og Interkommunal strandsoneplan for Sunnhordland vert det invitert til temamøte om strandsona fredag 13 juni på Stord Hotel kl. 10-15.

Har funnet død person i vannet

– Fosna Folket: – Vi skal ut på sjøen for å søke i strandsonen .

Leptophlebidae

11. jun. : Den er meget forsuringsfølsom og finnes ikke på steder med pH under 5,5, den trives best med pH mellom 7,0 og 7,4. Submarginata finnes i strandsonen i større sjøer og i store sakteflytende vassdrag med noe slam i bunnsubstratet.

SMID2

google-300x250b

Strandsonen

Forvaltning av strandsonen

Youtube: Informasjonsfilm om forvaltningen av strandsonen. (mer…)

Markering mot utbygging av strandsonen i Holmen i Asker

Youtube: Lørdag 9. februar vedtok Akershus Venstres årsmøte en uttalelse om grønn utvikling av Holmen i Asker. Sitert fra Asker og Bærums Budstikke fra søndag 10. feb… (mer…)
Anbudsregler

NHFs oppfordring til en ny, borgerlig regjering

Norges Handicapforbund: …skal være forankret i folketrygden, at det foretas en gjen-nomgang av anbudsreglene for innkjøp av hjelpemidler, og at effektiviseringsgraden for hjelpemiddelformidlingen vektlegges, særlig for funksjonshemmede med store behov. (mer…)
Anbudsregler

- KrF kan ha skutt seg i foten

Bergens Tidende - Dinmat.no: Kjersti Toppe mener Nydalen-avtalen åpner for en mer liberal bioteknologilov. … KrF-leder Knut Arild Hareide (arkivfoto) skrøt mandag over at KrF har fått gjennomslag for at det ikke skal innføres et offentlig tilbud om tidlig ultralyd for alle gravide. (mer…)
Anbudsregler

- Ordføreren kastet sine egne til ulvene

Østkantavisa, Oslo: I 2008 konkluderte advokatfirmaet G-partner med at det ikke foreligger dokumentasjon for svindel- og korrupsjonspåstandene knyttet til firmaet Siemens. Samtidig måtte partene tåle kritikk for brudd på anbudsreglene . (illustrasjon) (mer…)
Anbudsregler

Same procedure every year

FriFagbevegelse.no: …siste fire åra, og de har programfestet utbytteforbud innen privat velferd. Likevel har kommersialiseringen økt. Det offentlige har ført en ubarmhjertig anbudspolitikk hvor private selskaper med lave kostnader vant anbudene. Omsorgen er også omtalt (arkivfoto) (mer…)
Anbudsregler

Gode råd til Erna

NORUT Samfunnsforskning AS har en lengre artikkel: Det offentlige Norge handler inn varer og tjenester for 400 Milliarder. Det skjer etter strenge anbudsregler , som forhindrer nye løsninger å komme i markedet… (mer…)
Anbudsregler

SIEMENS SENSE

Lang artikkel fra Teknisk Ukeblad: …kan leses på tvers av journalsystemer, sier Skjervold. Åpent for flere. Også adapterløsningen Sense er bygget på retningslinjer fra IHE. Norske helsevirksomheter kan ikke bare velge Siemens. Det kommer i konflikt med anbudsreglene . (mer…)
Anbudsregler

Innspill til partiene

MEF Nettbutikk : …etterslep på vegnettet og etatenes anbudspraksis . • Utdanning og rekruttering - Antallet skoleplasser innen VG2 Anleggsteknikk bør økes slik at skoletilbudet imøtekommer behovet hos næringslivet og etterspørselen fra elevene. (mer…)
Anbudsregler

En ærlig dobbeltmoralist står fram

Vestfold Blad: Kanskje leste han… (mer…)

amazon-1