Masterhead

Takk for at du besøker anbudsregler.politikkavisen.no. Fyll ut skjemaet under:

Navn/selskap:

E-post:

Overskrift:

Melding:

Sidemålsundervisning

Innfjordingene hører til i Måndalen

Åndalsnes Avis: Men i samme forslag går det også fram at prinsippet om større valgfrihet ved valg av skole skal gjelde.

Utvannet familiebegrep nedstemt

Dagen: For ham er en grunnlovsfesting av familien med på å sikre valgfrihet og autonomi.Ifølge avisen ville KrF inkludere både homofile og lesbiske (illustrasjon: crichton91 / flickr) foreldre i,…

Innlegg hos «Kultureliten på Pikantloftet»

Lengre sak i Regjeringen: …leseferdigheiter gjennom heile skuleløpet. Ho varslar også ein gjennomgang av heile norskfaget for å styrkje det som språkfag, og for å gjere sidemålsundervisninga meir engasjerande for elevane.Engerutvalet hevda at biblioteka (illustrasjon) ”har vært systematisk… (mer…)

– En stor seier for FrP og FpU!

Kultur – Havbruksdata – norsk havbruksnæring: Mandag ble det vedtatt i Moss bystyre at de skal sende en søknad til Kunnskapsdepartementet om en prøveordning for å gjøre sidemål valgfritt i grunnskolen.

Nynorsk for vaksne innvandrarar på Stord

Yrkes-NM – yreksutdanning: …eit skifte ville koste bortimot 700 000 kroner. I denne prisen var det lagt inn kjøp av Smart Board. Utvalet stadfesta at det ikkjeer nødvendig med slike investeringar for å drive nynorskundervisning. (mer…)

Segway eller sosialisme?

Dagbladet: …fram saker som billigere bensin, lavere aldersgrense på alkohol og den evinnelige motstanden mot sidemålsundervisning . Slike saker har kanskje en umiddelbar appell hos mange, men de dreier seg ikke akkurat om å forandre verden. Holmenkollen er også omtalt (arkivfoto: Wilhelm Joys Andersen)

May Grethe Lerum har fått nynorskstipend

Kultur – Yrkes-NM – yreksutdanning: Ho satsar på at innhaldet blir både solid, genuint, lærerikt og underhaldande – og dessutan kan få pedagogisk nytteverdi i sidemålsundervisninga og anna nynorskundervisning,… (mer…)

google-link-1

  

selfad-1

selfad-2

self-ad-medie

Viddi

Søk i alle norske nyheter:

welcome

Politikkavisen – nyhetsoversikt

Velkommen til Politikkavisen. Vi gir deg den mest omfattende nyhetsportal over politiske saker og politikere i Norge som noen gang er laget. Les mer

selfad-write

Sidemålsundervisning

Widvey vil sjå på eiga språklov

LNK – Landssamanslutninga av nynorskkommunar : Widvey varsla òg ein gjennomgang av heile norskfaget for å styrkja det som språkfag og for å gjera sidemålsundervisninga meir engasjerande for eleven…

TV-kjendisen ble truet på livet. Hvorfor? Hun snakker svensk

Lang artikkel fra Aftenposten: - Vi vil at elevene skal få konsentrere seg om engelsk og andre store verdensspråk, det vil hjelpe dem senere i karrièren. Så kan svensk, fransk, tysk, spansk og så videre være valgfrie fag, mener leder Sampo Terho i Finskhetsförbundet.- Og i et Finland som har fått sin andel av finanskrisen (illustrasjon)… (mer…)

Dette avgjør hva ungdommen stemmer

Østkantavisa, Oslo: Vil prøve anonym retting av prøver og vil ha valgfri sidemålsundervisning …Enkeltsaker som nei til oljeboring i Lofoten (arkivfoto) , forbedre kollektivtrafikken og busstilbudet, ikke minst få lavere pris, og sosialisering er avgjørende under her. (mer…)

For enkelt frå FrP

Noregs Mållag: – Det er trist at politikarar i fullt alvor kan få seg til å hevda at sidemålsundervisninga i skulen gjer at ungdomar vert kriminelle… (mer…)

Calendar-2

juli 2014
m ti o to f l
« mai    
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  

Search in Archive

Select a date
Select a category
Search with Google

Right-1-1

 

amazon-120×600

 
Breaking News
 • Nynorsk
  Gamereactor Norge : La meg starte med mitt eget forhold til nynorsk . Jeg er oppvokst på Vestlandet, i en nynorsk-kommune . Det vil si at nynorsk var eneste godkjente målform gjennom barne- og ungdomsskolen. På videregående ble det valgfritt . (mer…)
 • Framtida.no og Magasinett på konferanse
  Magasinett: …Språkrådet • Historia om Ivar Aasen – etter 2013, Ottar Grepstad, Nynorsk kultursentrum • Moderne nynorskundervisning , Torgeir Dimmen, Nynorsksenteret Aktuell nynorsk litteratur for skulen, Janne K. Støylen, Nynorsksenteret (mer…)
 • – Må jobbe for å ta vare på landet
  NRK: I tillegg til innlegg og debatt partiene imellom, ble det også stilt spørsmål fra salen, et av dem dreide seg om nynorskundervisningen .Rødt: Anne-Mette Nielsen Sosialistisk Venstreparti: Natalie Gresberg Hansen Arbeiderpartiet (arkivfoto) :… (mer…)
 • Må alle ha nynorsk på skolen?
  Aftenposten: Dagens duellanter fra Fremskrittspartiets Ungdom og Rød Ungdom diskuterer om sidemålsundervisning skal være obligatorisk eller valgfri . (mer…)
 • Får liten støtte etter nynorsk-utspill
  Test.H-A: Frps standpunkt i språkdebatten er for øvrig å gjøre nynorsk valgfritt . Hedmark Frp er i tillegg opptatt av å ta vare på dialektene. Tredjekandidat Erling Behrens sa på det nevnte møtet at elevene i skolen også skal kunne velge…… nynorsk kan føre til økt kriminalitet (illustrasjon) blant innvandrere. (mer…)
 • Han meiner skulane driv ideologisk fyllekøyring
  NRK: Venstre er ikkje for karakterar i barneskulen. Dei er heller ikkje for å fjerne sidemålsundervisninga (mer…)
 • Med Aasen i heisen
  Dagsavisen: Fortsatt er det mange skoleelever som synes nynorsk er kjedelig. Hva kan gjøres med nynorskundervisningen ? … – Da fortaper jeg meg selv på internett (illustrasjon) og driver med hemningsløs surfing. (mer…)
 • Engasjerer ungdom
  Jærbladet: Konkurransen er åpen for ungdom under 22 år, og fristen for innlevering er 25. august. Den har fått 170.000 kroner i offentlig støtte. Tema er valgfritt , så lenge det handler om stemmerett. (mer…)
 • Høgskulen i Volda hyllar nynorskens far
  Omfattende omtale i Sunnmørsposten: … sidemålsundervisning og språkbyteproblematikk. Det nye nettverket vil vere med og bøte på denne mangelen, og me er glade for at Kunnskaps-departementet allereie har prioritert midlar til forskingssamarbeidet. … …dei er millom dei fremste i skulearbeid og boksamlingar (illustrasjon) . (mer…)
 • Aasen-ånden lever!
  Nye Troms: Sterke krefter jobber for å gjøre nynorsken valgfri i skolen, og med ei blåblå regjering av Høyre og Frp kan nynorsken fort bli redusert til en minoritetsskriftform for spesielt interesserte på Vestlandet. (mer…)
 • Ropet fra klasserommet
  Dagbladet: At nynorskundervisningen løper som en parallell bekk ved siden av den brede elven som er norskfaget, hjelper ikke verken på motivasjonen eller konsentrasjonen. Å gjøre sidemål avsluttende i andre klasse kunne ført til en annen type… (illustrasjon) (mer…)
 • Målfolket jublar over styrkt sidemålsopplæring
  nationen: – No får lærarane eit høve til å arbeide meir intensivt med sidemålsundervisning i eit avgrensa tidsrom og minske arbeidskravet. Dette er eit unikt høve til å teste ut eit heilt nytt karakterregime som vil gi lærarane mindre arbeidsbyrde, seier mållagsleiaren. Også omtalt: Kristin Halvorsen (arkivfoto: Kunnskapsdepartementet) (mer…)

google-336×280

Sidemålsundervisning

Ødelegger ikke for nynorsken

Romsdals Budstikke: Dette mangfoldet ønsker vi også velkommen i kommunene. Vi verken håper eller tror at nynorsken skal dø ut i Fræna som følge av språklig valgfrihet i kommunehuset. Det hadde vært trist om det var kommunale tvangstrøyer som skulle måtte nynorsken . (mer…)

Muntert alvor om sidemål

Hardanger folkeblad: – Sidemålsundervisninga må styrkast. Lærarstudentar må få betre opplæring, begge målformer bør i større grad brukast i andre fag enn norsk og me bør starta sidemålsundervisninga tidlegare. … Høyre-leiar Erna Solberg (arkivfoto: Høyre) må fronte vedtaket. (mer…)

Nynorsk. Ekte kjærlighet

Bergens Tidende – Dinmat.no: Når så mange elever synes nynorsk er grusomt, forteller det først og fremst at mye – kanskje det meste – er galt med hvordan sidemålsundervisningen har vært.Men bibliotekenes (illustrasjon) utlånsstatistikk tyder på altfor få benytter seg av… (mer…)

Kvinneguiden: Tipsene du trenger for å komme i buksene på kultureliten

Lang artikkel fra Natt & Dag: HVEM: Kjært barn har mange navn, men denne innavlede kystbastarden har imidlertid strengt tatt bare ett, om du ser bort fra at det er valgfritt om du vil skrive det på nynorsk eller bokmål.…kvinner fra bygda til Oslo (illustrasjon) for å leve et liv med kultur,… (mer…)

SMID2

Anbudsregler

NHFs oppfordring til en ny, borgerlig regjering

Norges Handicapforbund: …skal være forankret i folketrygden, at det foretas en gjen-nomgang av anbudsreglene for innkjøp av hjelpemidler, og at effektiviseringsgraden for hjelpemiddelformidlingen vektlegges, særlig for funksjonshemmede med store behov. (mer…)
Anbudsregler

- KrF kan ha skutt seg i foten

Bergens Tidende - Dinmat.no: Kjersti Toppe mener Nydalen-avtalen åpner for en mer liberal bioteknologilov. … KrF-leder Knut Arild Hareide (arkivfoto) skrøt mandag over at KrF har fått gjennomslag for at det ikke skal innføres et offentlig tilbud om tidlig ultralyd for alle gravide. (mer…)
Anbudsregler

- Ordføreren kastet sine egne til ulvene

Østkantavisa, Oslo: I 2008 konkluderte advokatfirmaet G-partner med at det ikke foreligger dokumentasjon for svindel- og korrupsjonspåstandene knyttet til firmaet Siemens. Samtidig måtte partene tåle kritikk for brudd på anbudsreglene . (illustrasjon) (mer…)
Anbudsregler

Same procedure every year

FriFagbevegelse.no: …siste fire åra, og de har programfestet utbytteforbud innen privat velferd. Likevel har kommersialiseringen økt. Det offentlige har ført en ubarmhjertig anbudspolitikk hvor private selskaper med lave kostnader vant anbudene. Omsorgen er også omtalt (arkivfoto) (mer…)
Anbudsregler

Gode råd til Erna

NORUT Samfunnsforskning AS har en lengre artikkel: Det offentlige Norge handler inn varer og tjenester for 400 Milliarder. Det skjer etter strenge anbudsregler , som forhindrer nye løsninger å komme i markedet… (mer…)
Anbudsregler

SIEMENS SENSE

Lang artikkel fra Teknisk Ukeblad: …kan leses på tvers av journalsystemer, sier Skjervold. Åpent for flere. Også adapterløsningen Sense er bygget på retningslinjer fra IHE. Norske helsevirksomheter kan ikke bare velge Siemens. Det kommer i konflikt med anbudsreglene . (mer…)
Anbudsregler

Innspill til partiene

MEF Nettbutikk : …etterslep på vegnettet og etatenes anbudspraksis . • Utdanning og rekruttering - Antallet skoleplasser innen VG2 Anleggsteknikk bør økes slik at skoletilbudet imøtekommer behovet hos næringslivet og etterspørselen fra elevene. (mer…)
Anbudsregler

En ærlig dobbeltmoralist står fram

Vestfold Blad: Kanskje leste han… (mer…)

amazon-1