Masterhead

Takk for at du besøker anbudsregler.politikkavisen.no. Fyll ut skjemaet under:

Navn/selskap:

E-post:

Overskrift:

Melding:

Rushtidsavgift

Elbilene strømmer til Ringsaker

26. jun. : Gratis passering i alle landets bomstasjoner og fritak for rushtidsavgift .

Gode miljøsignaler fra Oslo bystyre

NTNU Riss: I tillegg må reforhandlingen sikre flere restriktive tiltak mot privatbilismen, blant annet rushtidsavgift i bomringen, avslutter Strømsø. (illustrasjon: Oslo byarkiv)

Skriftlig spørsmål fra Jan Bøhler til klima- og miljøministeren

19. jun. : Flere kommuner har allerede iverksatt en rekke tiltak, og i Kristiansand og Trondheim har man innført rushtidsavgift . … …ellers i storbyer som London, Lisboa, Praha (arkivfoto: Zairon / Wikipedia) , m fl.

Om regionen var eit flyselskap

Aftenbladet: Johansson har stått sentralt i arbeidet med rushtidsavgift i den svenske hovudstaden, eller trengselsskatt, som svenskane seier. … Bygg bustader på Stokka, og dyrk poteter (illustrasjon) på Sviland, sa Borgli.

Håpløse planer i oljeregionen

Arkitektnytt: Leder i Stavanger arkitektforening, Alexandria Algard, refser planforslaget som i tillegg til nye boligområder langt vekk fra arbeidsplassene foreslår parkeringsrestriksjoner og rushtidsavgift på Forus,… Også nevnt: Utbyggingstettheten (arkivfoto)

Refser politikere for å tvinge folk ut av bilen

Aftenbladet: Algard i Stavanger arkitektforening kritiserer nå grep som parkeringsrestriksjoner og rushtidsavgift på Forus i fraværet av reelle alternativer til bilen. … Området er aktuelt for omfattende boligutbygging (illustrasjon) i Sandnes øst.

– Miljøvernsjef-tittelen har betydd mye

Kristiansand kommune: – Rushtidsavgiften har vel heller ikke vært en lett sak? … Sykler Nordkapp (arkivfoto: Caroline Maybach / Wikimedia) -Lindesnes. (mer…)

google-link-1

  

selfad-1

selfad-2

self-ad-medie

Viddi

Søk i alle norske nyheter:

welcome

Politikkavisen – nyhetsoversikt

Velkommen til Politikkavisen. Vi gir deg den mest omfattende nyhetsportal over politiske saker og politikere i Norge som noen gang er laget. Les mer

selfad-write

Rushtidsavgift

Kan bli gratis i bommen om tre år

Lengre sak i Aftenbladet: For i bompengepakken, som fylkeskommunen og åtte jærkommunene nå utarbeider for Stavanger, Sandnes, Sola og Randaberg, legges det opp til rushtidsavgift og priser på opptil 43 kroner per passering. Helge Solum Larsen er nevnt i artikkelen (arkivfoto: Bård_Ek)

Full forvirring om løysing på trafikkorken

NRK: – Det å innføre rushtidsavgift eller køavgift, det verkar med ein gong, difor trur eg folk vil ha større aksept for det, enn parkeringsrestriksjonar som blir innført før ein har gode alternativ, seier gruppeleiar i Høgre, John Peter Hernes. Også omtalt: Høyre (arkivfoto)

Han vil heller ha ekstra bilavgifter enn færre parkeringsplasser

19. mai : Et kraftig kutt i antall parkeringsplasser har lenge blitt sett på som det viktigste virkemiddelet for å få ned biltrafikken til og fra Forus. Høyres John Peter Hernes mener derimot rushtidsavgift er mer fornuftig. Arbeiderpartiet er nevnt i artikkelen (arkivfoto)

45 kroner i bomringen i rushtid

Aftenbladet: I forslaget til det nye opplegget som ordførere og fylkespolitikere fikk lagt på bordet i dag legges det opp til såkalt rushtidsavgift ……regionen skal få mer penger fra statskassen til utbyggingen (illustrasjon) av transporttilbudet. (mer…)

Calendar-2

juli 2014
m ti o to f l
« jun    
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  

Search in Archive

Select a date
Select a category
Search with Google

Right-1-1

 

amazon-120×600

 
Breaking News
 • Rammar køprising dei fattige?
  Bladet Putsj: Køprising (også kjent som rushtidsavgift eller tidsdifferensierte bompengar) er ei ordning som gjer at det kostar meir å køyre over ein bomring i rushtida enn på andre tidspunkt.
 • Dette betaler de i andre byer
  Sunnmørsposten har en lengre artikkel: På omkjøringsvegen langs E6 er prisen 8 kroner og det er ikke rushtidsavgift . … …vil bli kollektivtrafikk og gang- sykkeltiltak, sammen med konsentrert utbygging (illustrasjon) i byområder.
 • – Her er veldig mye bom, og veldig lite vei
  NRK: Det sier Randaberg-ordfører Bjørn Kahrs etter at samferdselssjefen hadde snakket seg varm om nye bomringer og rushtidsavgifter på Nord-Jæren.
 • Frp bremser Høyres miljøløfter
  18. mai : Fritak for rushtidsavgift . … Da Guri Melby, som er byråd for miljø og samferdsel i hovedstaden, var vararepresentant på Stortinget (arkivfoto) sist uke, sendte hun derfor et skriftlig spørsmål til statsråd Ketil Solvik-Olsen der hun ba regjeringen endre yrkestransportforskriften.
 • 300.000 slike vil snart slutte å fungere
  Nettavisen : Tar høyde for rushtidsavgift .
 • Køprising i Europas mest forurensede by
  Bladet Putsj: Køprising finnes i mange forskjellige former, som veiprising, rushtidsavgift eller tidsdifferansierte bompenger, men kan forklares på en relativt enkel måte: bompenger som økes i den tiden på… Også nevnt: Høyre (arkivfoto: Thomas_Moss)
 • ELBILFORDELER
  En artikkel fra Teknisk Ukeblad og en fra E24: Gratis passering i alle landets bomstasjoner og fritak for rushtidsavgift… (mer…)
 • 06.04.2014 Høyre-Frps forslag til boligbygging de neste tiårene vil forverre køproblemene på Slemmestadveien, Røykenveien og Drammensveien
  Venstre: Kanskje bør kollektiv- og sykkelfelt rundt Asker bli innarbeidet i E18-pakken, mot at Asker innfører en rushtidsavgift rundt Asker sentrum og E18?
 • Skriftlig spørsmål fra Eirin Sund til samferdselsministeren
  Stortinget: …det sist høst innført rushtidsavgift , likevel økte biltrafikken i desember 2013. I den forbindelse uttalte samferdselsminister Ketil Solvik…
 • – Handlekraften fra myndighetene uteblir
  Bil.Bt har en lengre artikkel: Køprising og elbilene. Fra 1. januar i fjor fikk Göteborg, som skal bidra til å redusere biltrafikken på den travleste tiden av døgnet. En slik rushtidsavgift har…Men utbygging (illustrasjon) av veiene og kollektivnettet går…
 • Når nasjonalt elbil-mål lenge før 2020
  NRK: Gratis transport av elbilen på riksveiferger (men personavgiften må betales). Fritak for rushtidsavgift . Gratis bruk av de fleste offentlige…
 • Hvordan få Norge på rett vei
  Omfattende omtale i BI: Riktig med rushtidsavgift …Alle – selv miljø- og sykkelentusiaster som jeg – skjønner at vi ikke kan ha en skogssti mellom Drammen og Oslo (arkivfoto) .

google-336×280

Rushtidsavgift

«Prøv ut rushavgift og la folk avgjøre hvor smart det er»

Romerikes Blad: Lokalpolitikere bør prøve ut rushtidsavgift for bilister. Deretter bør folket i folkeavstemning avgjøre om det var smart, og om det bør fortsette. (mer…)

Folk er positive til bomring og rushtidsavgift i Oslo

DittOslo.no : En årlig spørreundersøkelse viser at flertallet er positive til både rushtidsavgift , piggdekkavgift, miljøfartsgrense og bomring i Oslo-området. (mer…)

09.12.2013 Men Civita-rapporten endrer ikke Høyres holdning i Bergen

Venstre: Erlend Horn mener imidlertid at de økte inntektene fra rushtidsavgiften kan brukes på å løfte kollektivtilbudet… (mer…)

SMID2

Anbudsregler

NHFs oppfordring til en ny, borgerlig regjering

Norges Handicapforbund: …skal være forankret i folketrygden, at det foretas en gjen-nomgang av anbudsreglene for innkjøp av hjelpemidler, og at effektiviseringsgraden for hjelpemiddelformidlingen vektlegges, særlig for funksjonshemmede med store behov. (mer…)
Anbudsregler

- KrF kan ha skutt seg i foten

Bergens Tidende - Dinmat.no: Kjersti Toppe mener Nydalen-avtalen åpner for en mer liberal bioteknologilov. … KrF-leder Knut Arild Hareide (arkivfoto) skrøt mandag over at KrF har fått gjennomslag for at det ikke skal innføres et offentlig tilbud om tidlig ultralyd for alle gravide. (mer…)
Anbudsregler

- Ordføreren kastet sine egne til ulvene

Østkantavisa, Oslo: I 2008 konkluderte advokatfirmaet G-partner med at det ikke foreligger dokumentasjon for svindel- og korrupsjonspåstandene knyttet til firmaet Siemens. Samtidig måtte partene tåle kritikk for brudd på anbudsreglene . (illustrasjon) (mer…)
Anbudsregler

Same procedure every year

FriFagbevegelse.no: …siste fire åra, og de har programfestet utbytteforbud innen privat velferd. Likevel har kommersialiseringen økt. Det offentlige har ført en ubarmhjertig anbudspolitikk hvor private selskaper med lave kostnader vant anbudene. Omsorgen er også omtalt (arkivfoto) (mer…)
Anbudsregler

Gode råd til Erna

NORUT Samfunnsforskning AS har en lengre artikkel: Det offentlige Norge handler inn varer og tjenester for 400 Milliarder. Det skjer etter strenge anbudsregler , som forhindrer nye løsninger å komme i markedet… (mer…)
Anbudsregler

SIEMENS SENSE

Lang artikkel fra Teknisk Ukeblad: …kan leses på tvers av journalsystemer, sier Skjervold. Åpent for flere. Også adapterløsningen Sense er bygget på retningslinjer fra IHE. Norske helsevirksomheter kan ikke bare velge Siemens. Det kommer i konflikt med anbudsreglene . (mer…)
Anbudsregler

Innspill til partiene

MEF Nettbutikk : …etterslep på vegnettet og etatenes anbudspraksis . • Utdanning og rekruttering - Antallet skoleplasser innen VG2 Anleggsteknikk bør økes slik at skoletilbudet imøtekommer behovet hos næringslivet og etterspørselen fra elevene. (mer…)
Anbudsregler

En ærlig dobbeltmoralist står fram

Vestfold Blad: Kanskje leste han… (mer…)

amazon-1