Masterhead

Takk for at du besøker anbudsregler.politikkavisen.no. Fyll ut skjemaet under:

Navn/selskap:

E-post:

Overskrift:

Melding:

Rovdyrpolitikk

Kan denne løse ulvedebatten?

2. jul. : Ordningen har ført til at det blir for lettvint å rapportere inn all død sau som rovdyrtap . … Lama som sauevokter (illustrasjon) .

Bullspill Rendalen Bygdemuseum

2. jul. : Det blir rovdyrkonflikt i Bullmuseet i Rendalen når årets Bull-spill går av stabelen fredag 4. juli kl. 19.30 og lørdag 5. juli kl. 19.30. Bygdemuseet ønsker alle velkommen til «Semming skolemester på bjørnejakt» . (mer…)

Lierne viltforedling: Rovdyr tar to av tre rein

1. jul. : Dette var før rovdyrproblemene ble store.

Tidligere stortingsrepresentant dømt for underslag

30. jun. : …Trøndelag Arbeiderparti på Stortinget (arkivfoto) fra 1985 til 1993, men meldte seg ut av Ap under EØS-striden og inn i SV der han var første vararepresentant i perioden 1993-1997. I 2010 meldte han seg ut av SV på grunn av uenighet om rovdyrpolitikken .

Kunnskapsløs rovdyrpolitikk

29. jun. : Rovdyrforsker Petter Wabakken mener norske politikere ikke har en kunnskapsbasert tilnærming til rovdyrforvaltning , og at norsk rovdyrforvaltning betyr fint lite når det gjelder bestandskontroll av ulv og bjørn.

Etterlyser større åpenhet om ulveovervåkning

26. jun. : I et brev til Rovdata, som har ansvar for kartlegging av rovdyrbestanden i Norge, ber Norges Bondelag om en redegjørelse for overvåkninga generelt og behandlinga av grenserevir på ulike kanter av sonen spesielt. … …etter påfallende observasjonsdata om ulveflokker (illustrasjon) . (mer…)

Etterlyser større åpenhet om ulveovervåkning

26. jun. : I et brev til Rovdata, som har ansvar for kartlegging av rovdyrbestanden i Norge, ber Norges Bondelag om en redegjørelse for overvåkninga generelt og behandlinga av grenserevir på ulike kanter av sonen spesielt. … …etter påfallende observasjonsdata om ulveflokker (illustrasjon: Gunnar Ries / Wikimedia) . (mer…)

google-link-1

  

selfad-1

selfad-2

self-ad-medie

Viddi

Søk i alle norske nyheter:

welcome

Politikkavisen – nyhetsoversikt

Velkommen til Politikkavisen. Vi gir deg den mest omfattende nyhetsportal over politiske saker og politikere i Norge som noen gang er laget. Les mer

google-300

selfad-write

Rovdyrpolitikk

– Favoriserer de store reineierne

19. jun. : Mange reineiere som har oppgitt høye rovdyrtap , har heller ikke fått de ordinære tilskuddene. … Forskriften ble tatt i bruk fra reindriftsåret (illustrasjon) 2001/2002.

Staten og forskerne bør ikke være så skråsikre

Bondelaget: Like sikkert som at sommeren kommer, rettes kritikken mot reineiernes krav til rovdyrerstatninger, om at det ikke er mulig at så mange rein er drept av så få rovdyr.- Kartlegginga av jerve- og gaupebestanden (illustrasjon)… (mer…)

Forenkling av rovdyrerstatningen

Bondelaget: En ny forskrift om rovdyrerstatning gjør det mulig å forenkle erstatningsoppgjør ved tap av husdyr. … § 8 i den nye forskriften viderefører behandling av søknader (illustrasjon) ut fra sannsynlighetsvurdering av sauetapet. (mer…)

Kurs i kadaversøk med hund 2014

NSG – Norsk Sau og Geit: Økt gjenfinning, og mulig dokumentasjon av dødsårsak, er av stor interesse både for den enkelte dyreeier, beitenæringa og rovdyrforvaltningen .

Calendar-2

juli 2014
m ti o to f l
« jun    
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  

Search in Archive

Select a date
Select a category
Search with Google

Right-1-1

 

amazon-120×600

 
Breaking News
 • Respektløst fra Aksjonen Rovviltets Røst
  27. jun. : Jeg har til gode å høre et konkret tiltak fra rovdyrforkjemperne som fungerer. Beitedyr og rovdyr går ikke sammen!
 • Ulveangrep på sau i Kjølaberget, Åsnes
  22. jun. : Forvaltningsplanen for Rovdyr i region 5 sier helt klart at strategien for og opprettholde rovdyrforlikets punkt 2.2.19 er geografisk differensiert forvaltning.
 • Færre bjørner i Oppland
  Oppland Arbeiderblad: – Mange av bjørnene bruker territorier som strekker seg over begge sider av grensen, sier Steinset, og konstaterer at Norge også på dette området er prisgitt svensk rovdyrpolitikk i en viss grad.Den skandinaviske bjørnestammen (illustrasjon) teller cirka…
 • Det blir stadig mer ulv
  Oppland Arbeiderblad: Rovdyrforvaltningen i Sverige er ganske annerledes enn i Norge.
 • – Staten bommer med rovdyrtall
  NRK: – Forskerne bør være litt mer ydmyke overfor beitebrukerne, mener nestleder i Finnmark Bondelag.
 • Årets unge samiske kunstner
  NRK: Hennes sanger handler om nærhet til natur, rovdyrproblematikk og kampen for reindriftsnæringen og samisk språk.
 • – Flere ulver enn på mange år
  17. jun. : I dag la rovdyrforsker Petter Wabakken ved Høgskolen i Hedmark fram tall på hvordan ulvestammen har utviklet seg de siste årene. … brevet ba han om hjelp etter at flere jegere ble siktet for ulovlig ulvejakt (illustrasjon) og at det holdt på å splitte lokalsamfunnet.
 • Bønder i rovdyrområder kan få omstillingspenger
  En artikkel fra Gudbrandsdølen Dagningen og en fra nationen: Sauebønder som driver i områder der det er bestemt at rovdyr skal leve – kan får støtte til å begynne med noe annet. (mer…)
 • Bønder vurderer framtida
  Finnmarken: For sauebonden er det også avgjørende at vi har en rovdyrpolitikk som ivaretar bondens interesser.
 • Ingen nye spor etter ulv
  Sogn Avis: Trass i godt vêr, der mange har vore i ute i naturen, har det ikkje kome nye observasjonar om korkje ulv, ulvespor eller dyr med rovdyrskader .
 • En leder med visjoner
  NRK: …Norge står overfor store utfordringer og uløste problemstillinger, og jeg vil at NRL skal fortsette arbeidet knyttet til reintallssituasjonen i Finnmark, Norsk-Svensk reinbeitekonvensjon, og rovdyrproblematikk for å nevne noen.- Det er ingen tvil om at reindrifta (illustrasjon: Hurtigruten / Hurtigruten) i Norge står overfor…
 • Sammen for kunnskapsbasert matproduksjon over hele landet
  Bondelaget: Vi ønsker å produsere det forbrukeren etterspør: trygg og sunn mat, økologiske produkter, lokale og regionale spesialiteter.

google-336×280

Rovdyrpolitikk

Hvem blir ny reindriftsleder?

Lang artikkel fra NRK: – Vi ønsker iallefall en leder som har gode tanker om utviklingen av organisasjonen og en leder som våger å presse på saker som f.eks rovdyrtrykk og reinbeitekonvensjonen, sier Oskal til NRK. … …hvem de mener bør overta som ny leder i reindriftsorganisasjonen (illustrasjon: Hurtigruten / Hurtigruten) .

Gaupeobservasjoner og kadaverfunn

Gjemnes kommune: Det er ønskelig med tilbakemelding ved funn av kadaver av husdyr, men også ved funn av vilt, som kan være rovdyrtatt. (mer…)

Tror det er flere ulver

BygdePosten: Leder i Bonde og Småbrukerlaget i Buskerud, Torgny Moen, fortviler og mener at myndighetene har forsømt seg skikkelig når det gjelder rovdyrforvaltningen i fylket.

Observasjon av ulv ?

– Lyngdal kommune: Som det fremgår av nettoppslaget fra fylkesmannen i Vest-Agder 30. mai er det viktig å registrere observasjoner når det gjelder mulige rovdyrskader som kan oppstå, især gjelder dette eventuelle innvandrende ulv i landsdelen. (mer…)

SMID2

google-300x250b

Rovdyrpolitikk

Rovdyrpolitikk i Norge

Youtube: Hva syns du om Rovdyrpolitikken i Norge ? Hva syns du burde vært annerledes. Om du hadde styrt den politikken, hva ville du gjort annerledes ? Tror du politi… (mer…)
Anbudsregler

NHFs oppfordring til en ny, borgerlig regjering

Norges Handicapforbund: …skal være forankret i folketrygden, at det foretas en gjen-nomgang av anbudsreglene for innkjøp av hjelpemidler, og at effektiviseringsgraden for hjelpemiddelformidlingen vektlegges, særlig for funksjonshemmede med store behov. (mer…)
Anbudsregler

- KrF kan ha skutt seg i foten

Bergens Tidende - Dinmat.no: Kjersti Toppe mener Nydalen-avtalen åpner for en mer liberal bioteknologilov. … KrF-leder Knut Arild Hareide (arkivfoto) skrøt mandag over at KrF har fått gjennomslag for at det ikke skal innføres et offentlig tilbud om tidlig ultralyd for alle gravide. (mer…)
Anbudsregler

- Ordføreren kastet sine egne til ulvene

Østkantavisa, Oslo: I 2008 konkluderte advokatfirmaet G-partner med at det ikke foreligger dokumentasjon for svindel- og korrupsjonspåstandene knyttet til firmaet Siemens. Samtidig måtte partene tåle kritikk for brudd på anbudsreglene . (illustrasjon) (mer…)
Anbudsregler

Same procedure every year

FriFagbevegelse.no: …siste fire åra, og de har programfestet utbytteforbud innen privat velferd. Likevel har kommersialiseringen økt. Det offentlige har ført en ubarmhjertig anbudspolitikk hvor private selskaper med lave kostnader vant anbudene. Omsorgen er også omtalt (arkivfoto) (mer…)
Anbudsregler

Gode råd til Erna

NORUT Samfunnsforskning AS har en lengre artikkel: Det offentlige Norge handler inn varer og tjenester for 400 Milliarder. Det skjer etter strenge anbudsregler , som forhindrer nye løsninger å komme i markedet… (mer…)
Anbudsregler

SIEMENS SENSE

Lang artikkel fra Teknisk Ukeblad: …kan leses på tvers av journalsystemer, sier Skjervold. Åpent for flere. Også adapterløsningen Sense er bygget på retningslinjer fra IHE. Norske helsevirksomheter kan ikke bare velge Siemens. Det kommer i konflikt med anbudsreglene . (mer…)
Anbudsregler

Innspill til partiene

MEF Nettbutikk : …etterslep på vegnettet og etatenes anbudspraksis . • Utdanning og rekruttering - Antallet skoleplasser innen VG2 Anleggsteknikk bør økes slik at skoletilbudet imøtekommer behovet hos næringslivet og etterspørselen fra elevene. (mer…)
Anbudsregler

En ærlig dobbeltmoralist står fram

Vestfold Blad: Kanskje leste han… (mer…)

amazon-1