Masterhead

Takk for at du besøker anbudsregler.politikkavisen.no. Fyll ut skjemaet under:

Navn/selskap:

E-post:

Overskrift:

Melding:

Romfolket

Forbod stoppar ikkje ropet frå fattige

30. jun. : Ein stor del høyrer til romfolket . … NOVA-rapporten peiker vidare på det er uklart i kva grad og korleis dei som tigger, er involvert i kriminalitet (illustrasjon) .

Fremskrittspartiets mørkerom

30. jun. : Om romfolket .

– Jeg har lært dem å kjenne som fine, ærlige mennesker

29. jun. : – Det er det som er så synd, at det er blandet drops også blant romfolket .- Jeg hørte at Sognsvann (arkivfoto: Maggus989 / Wikimedia) -leiren der de bodde skulle rives ,…

Nei til tiggeforbud

27. jun. : Det ubehagelige for mange nordmenn er at med romfolket har fattigdommen igjen kommet innpå oss, ved T-banen, ved kjøpesenteret og under broer og i parker. … Det vet den som tigger, og det vet den som velger å gi noe til tiggeren (illustrasjon) .

Verdenssamfunnet påla Bosnia-Hercegovina en grunnlov som er dømt ulovlig i den europeiske menneskerettighetsdomstolen

26. jun. : Den bosniske sigøyneren Dervo Sejdić og jøden Jakob Finci gikk til sak fordi de ut fra sin bakgrunn var… Også omtalt: Sarajevo (arkivfoto: Smooth O)

Verdenssamfunnet påla Bosnia-Hercegovina en grunnlov som er dømt ulovlig i den europeiske menneskerettighetsdomstolen

26. jun. : Den bosniske sigøyneren Dervo Sejdić og jøden Jakob Finci gikk til sak fordi de ut fra sin bakgrunn var… Også omtalt: Sarajevo (arkivfoto: Smooth O)

– Romfolk skryter av hvordan de har stjålet fra lommene til naive nordmenn

26. jun. : Slik starter en omfattende artikkel om romfolket i den rumenske storavisen Adevarul . … …boforhold under en bro i Sinsenkrysset (arkivfoto: Andreasr24 / Wikimedia) , nord for Oslo.

google-link-1

  

selfad-1

selfad-2

self-ad-medie

Viddi

Søk i alle norske nyheter:

welcome

Politikkavisen – nyhetsoversikt

Velkommen til Politikkavisen. Vi gir deg den mest omfattende nyhetsportal over politiske saker og politikere i Norge som noen gang er laget. Les mer

google-300

selfad-write

Romfolket

Ubehaget i fattigdomen

21. jun. : Medan norske romanifolk som tigga blei omtalt som for eit knapt hundreår sidan, fløymer internett i dag over av hatretorikk mot romfolket : … Lausgjengarlova, som, slik justisminister Knut Storberget (arkivfoto) sa det like før lova blei oppheva i 2006, gjenoppstår no i ny drakt.

– Jeg får betalt for at folk slenger dritt om meg

Lengre sak i Nettavisen : – Akkurat nå er jeg kanskje aller mest opprørt over – og dette skjer hvert år på denne tiden – hvordan vi behandler, omtaler og tillater oss å være overfor romfolket . Stortinget er nevnt i artikkelen (arkivfoto)

Renovasjons­kampanje

15. jun. : Uansett lovteknisk innpakning, klarer ikke politikerne å maskere at forbudet handler om å renske bort ubehaget ved romfolkets åpenlyse tigging. … For mange er alternativet til tigging annen kriminalitet og prostitusjon (illustrasjon) .

Alternativer til tigging

Agderforskning: Den 22. mai blir det debatt og foredrag om romfolket kl. 14 i foajeen på Kilden. (illustrasjon) (mer…)

Calendar-2

juli 2014
m ti o to f l
« jun    
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  

Search in Archive

Select a date
Select a category
Search with Google

Right-1-1

 

amazon-120×600

 
Breaking News
 • Rom-tigging: Nordmenns ansvar — i Norge?
  25. jun. : Men jeg ser at mange dyrker denne anklagen om at nordmenn har et personlig ansvar for romfolkets fattigdom — i hele verden.
 • Fliflet / Hamre + Mairearad & Anna
  23. jun. : Rå balkantoner dundrast ut mellom vare nordiske moll-perler og jødiske tristesser, norske kystmelodiar eller italienske partisansongar og jammen er Harald Sæverud med på 9-takts-kalas hos serbiske sigøynere .
 • Flytter ikke for tiggeforbud
  Vestfold Blad: Hun ser ikke problemet med tiggere, så lenge de ikke plager folk – og påpeker at forbudet ikke bare vil gå ut over romfolket .
 • Nå må tiggerne stå i ro
  Kv.no – Kragerø Blad: De nye reglene ble presentert for to representanter for romfolket av ordfører Kåre Preben Hegland og politistasjonssjef Øystein Skottmyr ved Kragerø politistasjon.
 • Dette valgte romfolk å ta bilder av
  Vårt Land: Hvem er romfolket , og hvordan oppfatter de seg selv? … …diskusjonen om andre menneskers livsvilkår forsvinner i en ubegrunnet frykt for blant annet kriminalitet (illustrasjon) og prostitusjon.
 • Bildet som vil sjokkere Frankrike
  Nettavisen : Orban sier franske myndigheter har fått massiv kritikk for sin behandling av romfolk, spesielt under Nicolas Sarkozy (arkivfoto: Avala) da romfolket ble systematisk jaget bort av myndighetene.
 • Mindre handlingsrom
  Nytid: Tegnet. Et sikkert sommertegn – i tillegg til is, bading og bar hud – har de siste somrene vært at debatten om romfolket og tiggeforbud har eksplodert i nyhetsbildet.…da norske medier brukte helikopter (illustrasjon) for å filme hvor noen…
 • Han vet hva han er med på
  Lengre sak i Dagbladet: Mens jeg kjørte forbi rasteplassen på Svartskog rakk jeg og telle 12 store varebiler tilhørende en stor gruppe sigøynere . … Høyre (arkivfoto) og Frp stemte mot.
 • Romgutt lynsjet utenfor Paris
  NRK: En 16 år gammel gutt fra romfolket svever mellom liv og død etter at han ble angrepet av over ti personer i en forstad til Paris. … …med høy arbeidsledighet og mye kriminalitet (illustrasjon) .
 • Ekspert: Tiggeforbud kan stride mot menneskerettighetene
  VG: Andenæs ber politikerne være uhyre varsomme med å etablere et forbud som rammer romfolket spesielt.
 • – Tiggarforbod kan gi færre lommetjuveri
  NRK: – Me skal vere varsame med å stigmatisere enkelte grupper, men det er ei dårleg bevart hemmelegheit at ein del av romfolket har aksjar i dette.
 • Troll og tiggere
  Et par saker fra Bystemmer og ABC Nyheter: Tigging som tema i den offentlige debatt, ble først opphetet når representanter fra romfolket inntok de fleste større norske byene. (mer…)

google-336×280

Romfolket

Forbud mot tigging løser ikke problemene

Norges Innsamlingsråd: Vi tror ikke at forbud mot tigging vil løse problemene til Rusmisbrukere eller Romfolket , sier Siri Nodland, generalsekretær i Norges Innsamlingsråd.

Fattigdommen ut av gatene

Gudbrandsdølen Dagningen: Både fordi innslagene av tiggere knapt kan sies å være et vesentlig problem, men også fordi det er en særdeles dårlig idé å kriminalisere folk i nød.Vi er ikke særlig i tvil om at det er romfolkets inntog i bygatene som har fått…

FILM: EN VAKKER HISTORIE, CLAUDE LELOUCH 1992

Bergen filmklubb & Cinemateket USF: En historie om sigøyneren Jesus og Odona, en kvinnelig tyv. Det er kjærlighet fra første blikk – men når var egentlig det?

Tiggerforbud: – Rammer de aller, aller svakeste

Fri tanke: Men så kommer det en ny gruppe inn, romfolket , og da er vi plutselig tilbake til den kollektive fordømmelsen og hetsen igjen.

SMID2

google-300x250b

Romfolket

Radio Maran Ata- Tom, Kristian og David 30.04.2013

Youtube: Temaer ellers er Frelsen i Jesus, romfolket, søvnproblemer og anstrengt kristenliv. (mer…)
Anbudsregler

NHFs oppfordring til en ny, borgerlig regjering

Norges Handicapforbund: …skal være forankret i folketrygden, at det foretas en gjen-nomgang av anbudsreglene for innkjøp av hjelpemidler, og at effektiviseringsgraden for hjelpemiddelformidlingen vektlegges, særlig for funksjonshemmede med store behov. (mer…)
Anbudsregler

- KrF kan ha skutt seg i foten

Bergens Tidende - Dinmat.no: Kjersti Toppe mener Nydalen-avtalen åpner for en mer liberal bioteknologilov. … KrF-leder Knut Arild Hareide (arkivfoto) skrøt mandag over at KrF har fått gjennomslag for at det ikke skal innføres et offentlig tilbud om tidlig ultralyd for alle gravide. (mer…)
Anbudsregler

- Ordføreren kastet sine egne til ulvene

Østkantavisa, Oslo: I 2008 konkluderte advokatfirmaet G-partner med at det ikke foreligger dokumentasjon for svindel- og korrupsjonspåstandene knyttet til firmaet Siemens. Samtidig måtte partene tåle kritikk for brudd på anbudsreglene . (illustrasjon) (mer…)
Anbudsregler

Same procedure every year

FriFagbevegelse.no: …siste fire åra, og de har programfestet utbytteforbud innen privat velferd. Likevel har kommersialiseringen økt. Det offentlige har ført en ubarmhjertig anbudspolitikk hvor private selskaper med lave kostnader vant anbudene. Omsorgen er også omtalt (arkivfoto) (mer…)
Anbudsregler

Gode råd til Erna

NORUT Samfunnsforskning AS har en lengre artikkel: Det offentlige Norge handler inn varer og tjenester for 400 Milliarder. Det skjer etter strenge anbudsregler , som forhindrer nye løsninger å komme i markedet… (mer…)
Anbudsregler

SIEMENS SENSE

Lang artikkel fra Teknisk Ukeblad: …kan leses på tvers av journalsystemer, sier Skjervold. Åpent for flere. Også adapterløsningen Sense er bygget på retningslinjer fra IHE. Norske helsevirksomheter kan ikke bare velge Siemens. Det kommer i konflikt med anbudsreglene . (mer…)
Anbudsregler

Innspill til partiene

MEF Nettbutikk : …etterslep på vegnettet og etatenes anbudspraksis . • Utdanning og rekruttering - Antallet skoleplasser innen VG2 Anleggsteknikk bør økes slik at skoletilbudet imøtekommer behovet hos næringslivet og etterspørselen fra elevene. (mer…)
Anbudsregler

En ærlig dobbeltmoralist står fram

Vestfold Blad: Kanskje leste han… (mer…)

amazon-1