Masterhead

Takk for at du besøker anbudsregler.politikkavisen.no. Fyll ut skjemaet under:

Navn/selskap:

E-post:

Overskrift:

Melding:

Privatskoler

Sommerhilsen fra Stortinget 2014 – Høyre

2. jul. : Det er også innført en midlertidig dispensasjonshjemmel i privatskoleloven som åpner for at det i særlige tilfeller kan godkjennes private skoler som ikke oppfyller dagens krav til grunnlag,… (mer…)

Regjeringen mangler ikke handlekraft!

30. jun. : Gjennom en ” midlertidig dispensasjonsordning ” har Stortinget (arkivfoto) gitt ham fullmakt til å godkjenne privatskoler uten særskilt formål. (mer…)

Daniel mistet skoleplassen sin

30. jun. : Elisabeth fikk avslag på permisjonssøknaden med henvisning til privatskoleloven som ikke åpner for permisjon utover to uker.

En politikk for økende klasseforskjeller

27. jun. : Kronprinsparet følger i Ap-leder Jonas Gahr Støres fotspor og sender sine barn på en rådyr privatskole .

Driftstillatelse til begge privatskolene

26. jun. : Både Opdøl og Eltoft montessoriskoler har fått driftstillatelse fra Utdanningsdirektoratet.

Driftstillatelse til begge privatskolene

26. jun. : Både Opdøl og Eltoft montessoriskoler har fått driftstillatelse fra Utdanningsdirektoratet.

Monarkiet hører fortiden til

26. jun. : Den siste tiden har det rast en debatt om hvorvidt kronprinsparet gjør rett eller galt i å putte sine barn i privatskoler , eller ikke.Hvor hen kronprins Haakon (arkivfoto) og kronprinsesse Mette-…

google-link-1

  

selfad-1

selfad-2

self-ad-medie

Viddi

Søk i alle norske nyheter:

welcome

Politikkavisen – nyhetsoversikt

Velkommen til Politikkavisen. Vi gir deg den mest omfattende nyhetsportal over politiske saker og politikere i Norge som noen gang er laget. Les mer

selfad-write

Privatskoler

Et kongelig valg

BAnett – Sør-Helgeland: Kronprinsparet flytter hjem til Norge og har valgt privatskoler for sine barn. Dermed bryter de med tradisjonen til vårt unge kongehus.

Det kongelige norske folkehus

Dagbladet har en lengre artikkel: Via Facebook, Twitter og nettavisene får ringreven med seg at store deler av kommentariatet deler hans indignasjon over at kronprinsparet sender barna sine på kostbare privatskoler .De er for eksempel mot fattigdom og rasisme, så vel som diskriminering av homofile illustrasjon:…

Politiet tok beslag i 1515 fiskefluer laget av truet fugl

– en artikkel fra Adressa.no og noen fra andre kilder: Erna Solberg (arkivfoto) sier at hun respekterer kronprinsparets valg om å sende barna sine på privatskoler, men sier at hun aldri har vurdert det samme selv. (mer…)

Han gir kronprinsparet rett: – Vi er for dårlige i engelsk

En artikkel fra aftenposten og noen fra andre kilder: – At de skal ha barna på privatskole er et meget tydelig skritt bort fra folkelighet og et skritt i retning avvikling av monarkiet, sa Kolberg til VG . … …Arbeiderpartiets Martin Kolberg (arkivfoto) , til å rette hard kritikk mot kronprinsparet: (mer…)

Calendar-2

juli 2014
m ti o to f l
« jun    
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  

Search in Archive

Select a date
Select a category
Search with Google

Right-1-1

 

amazon-120×600

 
Breaking News
 • Monarkiet hører fortiden til
  26. jun. : Den siste tiden har det rast en debatt om hvorvidt kronprinsparet gjør rett eller galt i å putte sine barn i privatskoler , eller ikke.Hvor hen kronprins Haakon (arkivfoto) og kronprinsesse Mette-…
 • Sakset, uke 25
  Seks artikler fra Aftenbladet, TV2, Hegnar, Dagen, Ukeavisenledelse og Aftenposten 22. jun.: Hvis kongehuset ikke beholder sin folkelighet, er det et skritt mot avvikling av monarkiet. Å sende barna sine på privatskole er det ingen grunn til i Norge.Kronprins Haakon (arkivfoto) burde – før han arver Norges trone… (mer…)
 • – Kronprinsparet kan ikke gjøre hva de vil. De kan gjøre hva vi vil
  20. jun. : BI-professor Peggy Brønn mener kronprinsparets valg av privatskoler for barna endrer kongehusets motto. Fra Alt for Norge til Alt for Meg. Artikkelen nevner også Grünerløkka (arkivfoto)
 • Frihet utenfor den offentlige skolen
  – Lang artikkel fra Minervanett: Mens privatskolene blir fristed for de aller dyktigste lærerne og elever som kan betale.
 • Møte torsdag den 19. juni 2014 kl. 9
  20. jun. : 1. In nstilling fra Stortingets presidentskap om endring i retningslinjer for bruk av tilskudd fra Stortinget til stortingsgrupper og uavhengige representanter.
 • Nei til Dagsavisen-samfunnet
  Politikk – noen artikler fra Kristin Clemets blogg , NRK og Dagsavisen: Problemet er ikke at Dagsavisen synes at kronprinsparet har sendt et feil signal ved å velge en dyr privatskole. (mer…)
 • Privatskoler og privatskoler
  19. jun. : Den offentlige skolen. Her går de aller, aller fleste barna. I Norge går f.eks. rundt 98 prosent av barna i barneskolen i den offentlige skolen.
 • Tatt i ed som ny konge
  Dagsavisen: – Norge var det folkelige forbildet PRIVATSKOLER : … Felipe ble formelt tatt i ed etter at hans far, kong Juan Carlos (arkivfoto: David Perez / Wikipedia) , ved midnatt abdiserte og Felipe rent juridisk ble Spanias nye konge og statsoverhode.
 • Hareide: – Et uheldig signal av kronprinsparet
  NRK: – Jeg synes ikke det er uproblematisk at kongehuset velger en så dyr privatskole som folk flest overhodet ikke har råd til, sier Knut Arild Hareide til NRK.
 • – Norge var det folk elige forbildet
  – Dagsavisen: Privatskoler : Den norske modellen med offentlige skoler som kronprinsparet selv har gått bort fra, har sikret popularitet for kongehuset i Danmark.
 • Kongelig løft for privatskolene
  – en artikkel fra Adressa.no og fem fra andre kilder: Kronprinsbarna på vei til private skoler er ikke bare dristig og utfordrende, men setter ny standard for norsk skoledebatt. (mer…)
 • Ari Behn støtter kronprinsparets valg og sier alle foreldre må gjøre det de mener er rett for sine barn
  Fem saker fra ABC Nyheter, Civita, Bergens Tidende – Dinmat.no, Side2 TV2 og Aftenbladet: Tirsdag ble det kjent at prinsesse Ingrid Alexandra og prins Sverre Magnus begynner på privatskoler til høsten. (mer…)

google-336×280

Privatskoler

Video: – Har aldri vurdert å sende barna mine på privatskole

– en artikkel fra aftenposten og et par fra andre kilder: Erna Solberg (arkivfoto) sier at hun respekterer kronprinsparets valg om å sende barna sine på privatskoler, men har aldri vurdert det samme selv. (mer…)

– Skritt mot avvikling av monarkiet

VG: Men det jeg nå får vite om at de skal ha barna på privatskole er et meget tydelig skritt bort fra folkelighet og et skritt i retning avvikling av monarkiet, sier Martin Kolberg. Haakon er også nevnt (arkivfoto: Sveriges Kungahus)

Venstre valgte feil kurs

Unio: Det sier Unio-leder Anders Folkestad i en kommentar til at Venstre sikret flertall for regjeringens ønske om å åpne for etablering av privatskoler allerede nå.

Ikke underslå vår egen kultur og historie!

Dagsavisen: Et angrep på fellesskolen Regjeringen:Trude TinnlundLO-sekretær Regjeringen legger opp til en litt uvanlig totrinnsprosess i sin iver etter å åpne for flere privatskoler . … «Norske mann i hus og hytte takk din store Gud (arkivfoto) !»

SMID2

Privatskoler

Tore Eikeland, årsmøte Hordaland Ap – religiøse privatskoler

Youtube: Leder i AUF i Hordaland, Tore Eikeland, snakker om religiøse privatskoler på årsmøtet i Hordaland Ap 2010. (mer…)
Anbudsregler

NHFs oppfordring til en ny, borgerlig regjering

Norges Handicapforbund: …skal være forankret i folketrygden, at det foretas en gjen-nomgang av anbudsreglene for innkjøp av hjelpemidler, og at effektiviseringsgraden for hjelpemiddelformidlingen vektlegges, særlig for funksjonshemmede med store behov. (mer…)
Anbudsregler

- KrF kan ha skutt seg i foten

Bergens Tidende - Dinmat.no: Kjersti Toppe mener Nydalen-avtalen åpner for en mer liberal bioteknologilov. … KrF-leder Knut Arild Hareide (arkivfoto) skrøt mandag over at KrF har fått gjennomslag for at det ikke skal innføres et offentlig tilbud om tidlig ultralyd for alle gravide. (mer…)
Anbudsregler

- Ordføreren kastet sine egne til ulvene

Østkantavisa, Oslo: I 2008 konkluderte advokatfirmaet G-partner med at det ikke foreligger dokumentasjon for svindel- og korrupsjonspåstandene knyttet til firmaet Siemens. Samtidig måtte partene tåle kritikk for brudd på anbudsreglene . (illustrasjon) (mer…)
Anbudsregler

Same procedure every year

FriFagbevegelse.no: …siste fire åra, og de har programfestet utbytteforbud innen privat velferd. Likevel har kommersialiseringen økt. Det offentlige har ført en ubarmhjertig anbudspolitikk hvor private selskaper med lave kostnader vant anbudene. Omsorgen er også omtalt (arkivfoto) (mer…)
Anbudsregler

Gode råd til Erna

NORUT Samfunnsforskning AS har en lengre artikkel: Det offentlige Norge handler inn varer og tjenester for 400 Milliarder. Det skjer etter strenge anbudsregler , som forhindrer nye løsninger å komme i markedet… (mer…)
Anbudsregler

SIEMENS SENSE

Lang artikkel fra Teknisk Ukeblad: …kan leses på tvers av journalsystemer, sier Skjervold. Åpent for flere. Også adapterløsningen Sense er bygget på retningslinjer fra IHE. Norske helsevirksomheter kan ikke bare velge Siemens. Det kommer i konflikt med anbudsreglene . (mer…)
Anbudsregler

Innspill til partiene

MEF Nettbutikk : …etterslep på vegnettet og etatenes anbudspraksis . • Utdanning og rekruttering - Antallet skoleplasser innen VG2 Anleggsteknikk bør økes slik at skoletilbudet imøtekommer behovet hos næringslivet og etterspørselen fra elevene. (mer…)
Anbudsregler

En ærlig dobbeltmoralist står fram

Vestfold Blad: Kanskje leste han… (mer…)

amazon-1