Masterhead

Takk for at du besøker anbudsregler.politikkavisen.no. Fyll ut skjemaet under:

Navn/selskap:

E-post:

Overskrift:

Melding:

Olje- og energidep.

Energikonferanse i Brussel 25. september

1. jul. : Utviklingen i det europeiske kraftmarkedet vil være tema på en energikonferanse Europakommisjonen og Olje- og energidepartementet arrangerer i Brussel 25. september. (mer…)

Unitisering og økte volumer på Aasen

30. jun. : 16/1-16 -brønnen i PL 457 og havbunnsseismikk prosessert i forbindelse med en oppdatert dreneringsstrategi oversendt til Olje- og Energidepartementet mandag.Det norske har signert en unitiseringsavtale for utbyggingen (illustrasjon)…

Petro Arctic: – Uheldig utsettelse, håper på mer olje

30. jun. : Derfor har oljeminister Tord Lien, oljedirektør Bente Nyland, men også lisenspartner Petoro presset på for at Statoil må se ut over Johan Castberg-funnet alene når de vurderer utbyggingsløsning. Nordkapp er nevnt i artikkelen (arkivfoto)

Borten Moe og Statnett tapte strid om kraftlinje

En artikkel fra Nationen og noen fra andre kilder 27. jun.: Dommen frå Gulating lagmannsrett slår klart fast at det var feil av dåverande olje- og energiminister Ola Borten Moe å endre traseen for kraftlinja og flytte han vekk frå eigedommen til ein partifelle. (illustrasjon) (mer…)

Kraftlinja til Borten Moe tapte mot grunneierne

27. jun. : Konflikten rundt traseen oppsto i 2011 da Olje- og energidepartementet under ledelse av Borten Moe endret traseen for kraftlinjen.

Irak-opprørerne ble terrorister over natten

To saker fra VG og Klar Tale: Torsdag sier oljeminister Abdul Kareem Luaibi at Irak fortsatt har kontroll over raffineriet, melder nyhetsbyrået Reuters.President Barack Obama (arkivfoto: Jurvelston / flickr) skal være svært lite lysten på å sende amerikanske… (mer…)

Kåret til beste student på klimakonferanse

NTNU – Norges Tekniske-Naturvitenskapelige Universitet: Hun ble invitert til konferansen gjennom bloggen Grønn fase som igjen ble kontaktet av Olje- og energidepartementet.NTNU (arkivfoto) -student la fram klimaråd da noen av… (mer…)

google-link-1

  

selfad-1

selfad-2

self-ad-medie

Viddi

Søk i alle norske nyheter:

welcome

Politikkavisen – nyhetsoversikt

Velkommen til Politikkavisen. Vi gir deg den mest omfattende nyhetsportal over politiske saker og politikere i Norge som noen gang er laget. Les mer

selfad-write

Olje- og energidep.

Vannforvaltningsplaner på høring

1. jul. : Forslagene går mange steder ut over de nasjonale føringene fra Olje- og energidepartementet og Klima- og miljødepartementet fra 24. januar.

Interessentgruppen til EITI oppnevnt i statsråd

1. jul. : Ekspedisjonssjef Lars Erik Aamot, Olje- og energidepartementet , Oslo Vara: underdirektør Gro Anundskaas, Olje- og energidepartementet , Nittedal.

Vil sjekke kameraderipåstander i Senterpartiet

En artikkel fra SMP og noen fra andre kilder 1. jul.: Her ble Olje- og energidepartementets avgjørelse om å flytte den omstridte høyspentlinjen fra Førdedalen til naturreservatet i Sørdalen og Myklebustdalen kjent ugyldig.Grunneierne fikk medhold i at Ola Borten Moe (arkivfoto) la sviktende… (mer…)

Tidsplanen ryker igjen

30. jun. : Vi trenger en gyldig konsesjon for å gjenoppta arbeidet, men foreløpig vet vi ikke hvordan den videre prosessen i Olje- og energidepartementet blir, sier kommunikasjonsdirektør Kristian M. Pladsen i Statnett til adressa.no .

Calendar-2

juli 2014
m ti o to f l
« jun    
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  

Search in Archive

Select a date
Select a category
Search with Google

Right-1-1

 

amazon-120×600

 
Breaking News
 • Analytiker: – Staten må ta Castberg-grep
  Aftenbladet 30. jun.: Han mener oljeminister Tord Lien (arkivfoto: Børge_Sandnes) må vurdere å gi et produksjonsfradrag mot særskatt for…
 • Kraftredning forsinket igjen
  30. jun. : Vi trenger en gyldig konsesjon for å gjenoppta arbeidet, men foreløpig vet vi ikke hvordan den videre prosessen i Olje- og energidepartementet blir, sier kommunikasjonsdirektør Kristian M. Pladsen i Statnett.
 • «Tung og dyr kraftlinjestrid»
  En artikkel fra Firdaposten og noen fra andre kilder 29. jun.: Konflikta rundt traseen oppstod i 2011, då Olje – og energidepartementet under leiing av Ola Borten Moen endra traseen for kraftlinja, og bestemte at den skulle gå gjennom verneområdet i Sørdalen. (mer…)
 • Nye utsettelser på Castberg
  27. jun. : Statoil har bestemt at de må utsette boringen på Johan Castberg-feltet ytterligere.
 • No må Statnett flytte kraftlinja
  27. jun. : Dommen i Gulating lagmannsrett slår heilt klart fast at det var feil av dåverande olje- og energiminister Ola Borten Moe å endre traseen for kraflinja og flytte den vekk frå eigedommen til ein partifelle.
 • Avslag til Øyane kraftverk
  27. jun. : Norges vassdrags- og energidirektorat rår Olje- og energidepartementet til å gje Hydro Aluminium AS løyve til å utvida reguleringa i Illvatn og byggja Illvatn pumpekraft i Luster.
 • Irakisk høyesterett avviser eksportnekt
  – tre saker fra DN, Hegnar og NRK 27. jun.: Den irakiske høyesteretten i Bagdad har avvist et krav fra Iraks oljeminister om en stans av De regionale kurdiske myndighetene i Nord-Irak sin oljeeksport. (mer…)
 • Tilrår konsesjon til Nedre Otta
  27. jun. : NVE rår Olje- og energidepartementet til å gje A/S Eidefoss og Opplandskraft DA løyve til å bygge Nedre Otta kraftverk i Sel og Vågå kommune i Oppland.
 • Hevder Statoil vil omgå Utsira-vedtak
  27. jun. : Statoil forsøker ifølge bransjeavisen Upstream å omgå kravet om elektrifisering av Utsirahøyden.
 • Venstre blåser av Lien
  26. jun. : Venstre mener olje- og energiminister Tord Lien snakker tull når han antyder at Venstres Utsira-krav ville ført til oppsigelser og ikke nye intensjonsavtaler for Kværner Verdal.…snudde Arbeiderpartiet (arkivfoto) – og sa seg plutselig enig med…
 • – Blant dei mest verneverdige i landet
  26. jun. : – På grunn av negative konsekvensar på store natur- og friluftsverdiar ber vi NVE om å tilrå Olje- og energidepartementet at det ikkje blir gitt konsesjon til utbygginga, heiter det i høyringsuttalen. … …og å bygge ny kraftlinje (illustrasjon) mellom Hyen og Storebru.
 • Hareide: Føler meg frykte­lig alene i sentrum
  26. jun. : KrF-leder Hareide knytter nå på seg boksehanskene og slår tilbake mot Senterpartiets angrep.

google-336×280

Olje- og energidep.

IEA: Kina vil drive frem gassvekst

E24: Det slår Laszlo Varro, sjef for IEAs divisjon for gassmarkeder, fast på et seminar i regi Olje- og energidepartementet der Det internasjonale energibyrået legger frem sine markedsutsikter for olje og gass.

Nok et dårlig år for lunde på Røst

Et par saker fra Xn-miljdirektoratet-oxb og Miljodirektoratet: Programmet finansieres i et samarbeid mellom miljøforvaltningen, Olje- og energidepartementet og Norsk olje og gass. (mer…)

Globaliseringens virkninger

E24 9. jun.: Olje- og energidepartementet , Folketrygdfondet og Nordea (arkivfoto: www.nordea.com) samt egen investeringsvirksomhet.

Glede over at Høyblokka bevares

En artikkel fra Nordmøre rundt, Tidens Krav og en fra NRK: De aller fleste reagerte positivt da statsminister Erna Solberg fortalte Høyblokka skal bevares. Også omtalt: Utenriksdepartementet (arkivfoto) (mer…)

SMID2

Olje- og energidep.

Det Grønne Gullet 2012 | Ola Borten Moe

Youtube: Ola Borten Moe ble statsråd i olje- og energidepartementet i 2011 og nestleder i Senterpartiet samme år. Som olje- og energiminister har han gjort seg bemerk… (mer…)
Anbudsregler

NHFs oppfordring til en ny, borgerlig regjering

Norges Handicapforbund: …skal være forankret i folketrygden, at det foretas en gjen-nomgang av anbudsreglene for innkjøp av hjelpemidler, og at effektiviseringsgraden for hjelpemiddelformidlingen vektlegges, særlig for funksjonshemmede med store behov. (mer…)
Anbudsregler

- KrF kan ha skutt seg i foten

Bergens Tidende - Dinmat.no: Kjersti Toppe mener Nydalen-avtalen åpner for en mer liberal bioteknologilov. … KrF-leder Knut Arild Hareide (arkivfoto) skrøt mandag over at KrF har fått gjennomslag for at det ikke skal innføres et offentlig tilbud om tidlig ultralyd for alle gravide. (mer…)
Anbudsregler

- Ordføreren kastet sine egne til ulvene

Østkantavisa, Oslo: I 2008 konkluderte advokatfirmaet G-partner med at det ikke foreligger dokumentasjon for svindel- og korrupsjonspåstandene knyttet til firmaet Siemens. Samtidig måtte partene tåle kritikk for brudd på anbudsreglene . (illustrasjon) (mer…)
Anbudsregler

Same procedure every year

FriFagbevegelse.no: …siste fire åra, og de har programfestet utbytteforbud innen privat velferd. Likevel har kommersialiseringen økt. Det offentlige har ført en ubarmhjertig anbudspolitikk hvor private selskaper med lave kostnader vant anbudene. Omsorgen er også omtalt (arkivfoto) (mer…)
Anbudsregler

Gode råd til Erna

NORUT Samfunnsforskning AS har en lengre artikkel: Det offentlige Norge handler inn varer og tjenester for 400 Milliarder. Det skjer etter strenge anbudsregler , som forhindrer nye løsninger å komme i markedet… (mer…)
Anbudsregler

SIEMENS SENSE

Lang artikkel fra Teknisk Ukeblad: …kan leses på tvers av journalsystemer, sier Skjervold. Åpent for flere. Også adapterløsningen Sense er bygget på retningslinjer fra IHE. Norske helsevirksomheter kan ikke bare velge Siemens. Det kommer i konflikt med anbudsreglene . (mer…)
Anbudsregler

Innspill til partiene

MEF Nettbutikk : …etterslep på vegnettet og etatenes anbudspraksis . • Utdanning og rekruttering - Antallet skoleplasser innen VG2 Anleggsteknikk bør økes slik at skoletilbudet imøtekommer behovet hos næringslivet og etterspørselen fra elevene. (mer…)
Anbudsregler

En ærlig dobbeltmoralist står fram

Vestfold Blad: Kanskje leste han… (mer…)

amazon-1