Masterhead

Takk for at du besøker anbudsregler.politikkavisen.no. Fyll ut skjemaet under:

Navn/selskap:

E-post:

Overskrift:

Melding:

Offentlig privat samarbeid

Kompetanse som konkurransefortrinn

3. jul. : I Norge har vi noen eksempler på hvordan offentlig-privat-samarbeid kan fungere, blant annet motorveien mellom Grimstad og Kristiansand. … Utbygging (arkivfoto) av infrastruktur. (mer…)

Sommerhilsen fra Stortinget 2014 – Høyre

2. jul. : Regjeringen har lovet å fornye, forenkle og forbedre offentlig sektor for å skape større frihet for enkeltmennesket til å styre sitt eget liv uten innblanding fra politikere og byråkrater. (mer…)

Offentlig-privat front mot dataangrep

30. jun. : Nøkkelen til å bygge et robust samfunn er et godt offentlig-privat samarbeid, skriver direktør i Nasjonal sikkerhetsmyndighet. (mer…)

Høyres ideologiske skylapper

29. jun. : Vi ønsker selvfølgelig at ungdom fra Jessheim og resten av Romerike skal få fortsette å gå på en veldig god, offentlig videregående skole i fremtiden.Dette ansvaret kan ikke Arbeiderpartiet (arkivfoto) være med på å… (mer…)

OPS-skoler for 950 millioner til Veidekke

26. jun. : Veidekke har vunnet OPS konkurransene om å bygge og drifte Rykkinn skole og Jessheim videregående skole. Samlet prosjektkostnad er 950 millioner kroner ekskl. mva.

OPS-skoler for 950 millioner til Veidekke

26. jun. : Veidekke har vunnet OPS konkurransene om å bygge og drifte Rykkinn skole og Jessheim videregående skole. Samlet prosjektkostnad er 950 millioner kroner ekskl. mva.

OPS-skoler for 950 millioner til Veidekke

26. jun. : Veidekke har vunnet OPS konkurransene om å bygge og drifte Rykkinn skole og Jessheim videregående skole. Samlet prosjektkostnad er 950 millioner kroner ekskl. mva.

google-link-1

  

selfad-1

selfad-2

self-ad-medie

Viddi

Søk i alle norske nyheter:

welcome

Politikkavisen – nyhetsoversikt

Velkommen til Politikkavisen. Vi gir deg den mest omfattende nyhetsportal over politiske saker og politikere i Norge som noen gang er laget. Les mer

google-300

selfad-write

Offentlig privat samarbeid

Høybråten fortsetter som styreleder

22. jun. : Vaksinealliansen GAVI er et offentlig privat samarbeid som består av representanter både fra mottaker- og giverland, forskningsinstitusjoner, frivillige organisasjoner, Verdens Helseorganisasjon, Verdensbanken, UNICEF og… Dagfinn Høybråten er også omtalt (arkivfoto)

– Dette er kommunens dårligste skolebygninger

Oppland Arbeiderblad: Nybygget i Havgullheia skal realiseres med OPS-løsning , ( private bygger og det offentlige leier). … Det er sjokkerende slik de ser ut, helt umoderne og med dårlig inneklima (illustrasjon) .

Møte onsdag den 11. juni 2014 kl. 10

Stortinget har en lengre artikkel: Dersom man i tillegg ser på muligheten for et offentlig-privat samarbeidsprosjekt , OPS , ved sivil bruk av flyene vi ikke har behov for til daglig bruk, men trenger som beredskapskapasitet, vil vi kunne… Stortinget er nevnt i artikkelen (arkivfoto)

10 nye ideer som får folk opp av sofaen

NRK har en lengre artikkel: 10 ideer til det offentlige , aktører og den enkelte. … Ifølge tall fra Helsedirektoratet (arkivfoto) ville samfunnet spart opptil 239 milliarder kroner i året dersom befolkningen fulgte anbefalingene for fysisk aktivitet.

Calendar-2

juli 2014
m ti o to f l
« jun    
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  

Search in Archive

Select a date
Select a category
Search with Google

Right-1-1

 

amazon-120×600

 
Breaking News
 • Alle bør presses litt
  Bergens Tidende – Dinmat.no: Ingen fakta og argumenter ble glattere avvist før valget, enn dem som advarte mot offentlig-privat samarbeid .
 • Nå innfrir Høyre OPS-løftet
  NRK: Linda Helleland og Høyre skal la private bygge vei raskere og billigere. Og de har fått med flertallet på Stortinget (arkivfoto: John Erling Blad) . – Kan ikke drive politikk med kredittkort, sier Arbeiderpartiet.
 • Kranselag på Veitvet skole
  11. jun. : Barne- og ungdomsskolen på Veitvet gjennomføres som et OPS-prosjekt . & hellip ; Statsminister Erna Solberg (arkivfoto) fikk omvisning på skolen.
 • – OPS er utvilsomt mye dyrere
  Aftenposten: Offentlig-privat samarbeid er blitt en politisk ideologi, mener førsteamanuensis Øystein Husefest Meland. … Ifølge Erna Solberg (arkivfoto: Høyre) er dette fremtidens måte å bygge skoler på.
 • Ingen vet når nyskolen skal stå ferdig
  Oppland Arbeiderblad: For halvannet år siden ble nye Tverlandet skole vedtatt bygget som et såkalt OPS-prosjekt ( private bygger, og det offentlige leier). … Kan den bli skjøvet ut i tid som et sparetiltak (illustrasjon) ?
 • Utredes videre
  Kv.no – Kragerø Blad: Vente med kinoen Rådmannens forslag var å gå videre med utredning av et såkalt offentlig/privat samarbeid for å realisere et Munch-senter i et nytt kunst- og litteraturhus.Arbeiderpartiet (arkivfoto) har kategorisk avvist bygging av et…
 • – Bare stikk, John Fredriksen
  Lengre sak i Nettavisen : – Eneste som har bygget opp offentlig sektor.Klarer man å bygge veier slik at kjøreturen fra Oslo (illustrasjon: Oslo byarkiv / Wikipedia) til Trondheim eller fra Bergen til Oslo går en time raskere,…
 • Gjennomføringsmodeller – BAE
  Anskaffelsesportalen – DIFI: De kombineres ofte, og grensene mellom dem kan være flytende. Valg av riktig modell for prosjektet er en viktig avgjørelse. Forskriften om offentlige anskaffelser tillater alle vanlige entreprisemodeller.
 • Produktivitetskommisjonen: Hva kan vi lære av danskene?
  Økonomi – Omfattende omtale i For velferdsstaten: Økt produktivitet kan kort og popularisert defineres som at man får økt resultat av innsatsfaktorene i en produksjonsprosess – enten det dreier seg om varer eller tjenester, private eller offentlige . Tiltak som kan bidra til økt…Det er vel neppe noe dristig spådom (illustrasjon) at dette ikke blir…
 • Nå kan det bli ny togtrasé gjennom Bærum
  Asker og Budstikke: – Som en del av regjeringens arbeid for nye og mer effektive planprosesser, skal Ringeriksbanen vurderes som et OPS-prosjekt , og vi vil vurdere statlig reguleringsplan, fastslår ministeren.Samferdselsdepartementet sendte lørdag brev til Jernbaneverket (arkivfoto) om premissene for det… (mer…)
 • Budsjettfremlegg 2013- Rødt Narvik
  Fremoverpuls har en lengre artikkel: …vekst” for meg? Nytt sykehus blir stadig utsatt. Høgskola ligger i skvis mellom de store studiestedene. Vi har mistet 700 arbeidsplasser på 3 år. Både innen offentlig og privat sektor. Vi har en markant økning av personer på sosialhjelp. (mer…)
 • Seniorrådgiver i Energiseksjonen
  E24: …drift og vedlikeholds strategi vil bli vektlagt Arbeidserfaring fra investeringsanalyser inkludert klimafinansiering og offentlig privat samarbeid en fordel Erfaring med distribuerte anlegg samt vind og sol er ønskelig. Utenriksdepartementet er nevnt i artikkelen (arkivfoto) (mer…)

google-336×280

Offentlig privat samarbeid

Moduler OPS – utvilsomt mye dyrere Slideshow

En artikkel fra Fagforbundet og en fra Aftenposten 11. jun.: Offentlig-privat samarbeid er blitt en politisk ideologi, mener førsteamenuensis Øystein Husefest Meland ved Institutt for strategi og… (mer…)

Aktuelt i kortform om offentlige anskaffelser Anskaffelser.no, OPS og bilvalg

Anskaffelsesportalen – DIFI: Om man ser bort fra gigantprosjektene i veisektoren, blir Aquarama med en totalkostnad på rundt en milliard kroner Norges største OPS-prosjekt , skriver TU-bygg. Fornebu er nevnt i artikkelen (arkivfoto)

For mykje detaljkrav; prisen opp 200 000 pr. bil

Anskaffelsesportalen – DIFI: Like eins kan det gjelde OPS-prosjekt der de kan vere vinst å hente med å kople saman drift og bygging.

Slik blir nye Landås skole

NRK: Skolen skal bygges som et offentlig-privat samarbeid ( OPS ). Sognnes Bygg AS vant anbudsrunden og skal bygge, eie og drifte bygningen. Kommunen skal feste bort tomten. Arkitekt er Lund og Laastad arkitekter.

SMID2

google-300x250b

Offentlig privat samarbeid

APPLOCK beskytte ditt privatliv på offentlig sted

Youtube: Mer enn tretti millioner brukere, som støtter 24 språk. Mer enn 50 land rangeres første applikasjon låser ☞ Søknad låsen kan låse tekstmeldinger, kontakter, … (mer…)
Anbudsregler

NHFs oppfordring til en ny, borgerlig regjering

Norges Handicapforbund: …skal være forankret i folketrygden, at det foretas en gjen-nomgang av anbudsreglene for innkjøp av hjelpemidler, og at effektiviseringsgraden for hjelpemiddelformidlingen vektlegges, særlig for funksjonshemmede med store behov. (mer…)
Anbudsregler

- KrF kan ha skutt seg i foten

Bergens Tidende - Dinmat.no: Kjersti Toppe mener Nydalen-avtalen åpner for en mer liberal bioteknologilov. … KrF-leder Knut Arild Hareide (arkivfoto) skrøt mandag over at KrF har fått gjennomslag for at det ikke skal innføres et offentlig tilbud om tidlig ultralyd for alle gravide. (mer…)
Anbudsregler

- Ordføreren kastet sine egne til ulvene

Østkantavisa, Oslo: I 2008 konkluderte advokatfirmaet G-partner med at det ikke foreligger dokumentasjon for svindel- og korrupsjonspåstandene knyttet til firmaet Siemens. Samtidig måtte partene tåle kritikk for brudd på anbudsreglene . (illustrasjon) (mer…)
Anbudsregler

Same procedure every year

FriFagbevegelse.no: …siste fire åra, og de har programfestet utbytteforbud innen privat velferd. Likevel har kommersialiseringen økt. Det offentlige har ført en ubarmhjertig anbudspolitikk hvor private selskaper med lave kostnader vant anbudene. Omsorgen er også omtalt (arkivfoto) (mer…)
Anbudsregler

Gode råd til Erna

NORUT Samfunnsforskning AS har en lengre artikkel: Det offentlige Norge handler inn varer og tjenester for 400 Milliarder. Det skjer etter strenge anbudsregler , som forhindrer nye løsninger å komme i markedet… (mer…)
Anbudsregler

SIEMENS SENSE

Lang artikkel fra Teknisk Ukeblad: …kan leses på tvers av journalsystemer, sier Skjervold. Åpent for flere. Også adapterløsningen Sense er bygget på retningslinjer fra IHE. Norske helsevirksomheter kan ikke bare velge Siemens. Det kommer i konflikt med anbudsreglene . (mer…)
Anbudsregler

Innspill til partiene

MEF Nettbutikk : …etterslep på vegnettet og etatenes anbudspraksis . • Utdanning og rekruttering - Antallet skoleplasser innen VG2 Anleggsteknikk bør økes slik at skoletilbudet imøtekommer behovet hos næringslivet og etterspørselen fra elevene. (mer…)
Anbudsregler

En ærlig dobbeltmoralist står fram

Vestfold Blad: Kanskje leste han… (mer…)

amazon-1