Masterhead

Takk for at du besøker anbudsregler.politikkavisen.no. Fyll ut skjemaet under:

Navn/selskap:

E-post:

Overskrift:

Melding:

Morsmålsundervisning

Fransk Tibet-ekspert:- Den norske regjeringa bør møta Dalai Lama

– Lang artikkel fra Uniforum – UiO : Samtidig vil tibetanarane sjølve både i Kina og i eksil, peika på at morsmålsundervisninga tar slutt når barna fyller 11 år. Samtidig brukar alle…

Forslag

Politikk og Forskning og Økonomi – Lengre sak i Norsk språkråd: …osv. b styrking av forståelsen for morsmålets og nasjonalspråkets kulturelle og sosiale betydning, gjennom morsmålsundervisningen i skolen og…Loven må kreve at institusjonene utarbeider språkstrategier (illustrasjon)…

Selvpålagt isolasjon

Kultur – aftenposten: Morsmålsundervisning har sin berettigelse for barn og unge som nylig er ankommet Norge. Dessverre har mange en lokal dialekt som ikke er brukt skriftlig, eller det finnes ikke lærere som behersker de ulike morsmål. Også omtalt: Stortinget (arkivfoto: Allison_Harper)

Forbistret vind fra øst

Dagens Næringsliv: Den andre som har bidratt til dette er Thomas Seltzer, som skrev «Skulka Don Martin morsmålsundervisningen ?», og Don Martin sier til avisen at han undrer på om det er «ignoranse, arroganse eller begge deler» som ligger til grunn for det vi skriver. Også omtalt: Kongsberg (arkivfoto: Mahlum)

Utlendingsloven. Utvisning. Forholdsmessighet. Ung alder ved ankomst

UDI Regelverk – Utlendingsdirektoratet har en lengre artikkel: …dette landet. Han snakker språket og har hatt morsmålsundervisning i den norske skolen. Etter uttransporteringen har han bodd to år hos en familie i Æ……opp av Tiltaksverkstedet, som er en del av barnevernet (illustrasjon) . (mer…)

En svartmusket Santa Lucia

Dagsavisen har en lengre artikkel: Norske utvekslingsstudenter blir bedt om å tilpasse seg så godt de kan til de landet de går på skole i. I Norge får innvandrere morsmålsundervisning og skoler blir bedt om å tilpasse seg innvandrernes skikker.Kanskje kan jeg takke forfatterne (illustrasjon) av bøkene om Nancy Drew… (mer…)

– Vi lærer ham somali, men måtte også «språkvaske» ham fra barnehagen

Aftenposten: Etter hennes syn ligger mye av nøkkelen i å forsterke morsmålsundervisningen , som i dag er stadig mindre i bruk i Oslo…De bodde da på Stovner (arkivfoto) , og valgte å bytte til en annen barnehage. (mer…)

google-link-1

  

selfad-1

selfad-2

self-ad-medie

Viddi

Søk i alle norske nyheter:

welcome

Politikkavisen – nyhetsoversikt

Velkommen til Politikkavisen. Vi gir deg den mest omfattende nyhetsportal over politiske saker og politikere i Norge som noen gang er laget. Les mer

selfad-write

Morsmålsundervisning

Stolthet og fordommer

Kriminalitet – Omfattende omtale i Dagsavisen: Men ikke alle var like begeistret for Don Martins takketale. «Skulka Don Martin morsmålsundervisningen ?» og «Jeg forstår ikke hvorfor nordmenn med norsk som eneste morsmål snakker gebrokkent.».

Bill.mrk.: Sist ankommet Brussel

NRK har en lengre artikkel: I Vallonia, derimot, går morsmålsundervisningen på fransk, og fra barna er 10 år kan de velge mellom nederlandsk, engelsk eller tysk… (mer…)

De borgerlige steiler av Frp-utvalg

NRK har en lengre artikkel: Morsmålsundervisning i barnehage og skole avvikles. … Men det er greit at det kommer ut før valget, så velgerne får se hva de får med Frp i regjering, sier innvandringspolitisk talsmann i KrF, Geir Bekkevold (arkivfoto) . (mer…)

FAU-leder: – Skammelig få sommeravslutninger i skolen

bloggen iBlogg.Aftenbladet: – Da 1c hadde avslutning for de som går på SFO, men ikke har morsmålsundervisning , kræsjet det med en grillfest for håndballen. Det løste…femteklasse hadde de avslutning i Kristendoms (arkivfoto) – religions- og livssynskunnskap. (mer…)

Calendar-2

juli 2014
m ti o to f l
« apr    
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  

Search in Archive

Select a date
Select a category
Search with Google

Right-1-1

 

amazon-120×600

 
Breaking News

google-336×280

Morsmålsundervisning

Råde sier nei flere flyktninger

Moss Avis: Ordføreren forteller om mangel på boliger, helsepersonell og lærere til morsmålsundervisning (mer…)

Civitas demagogiske maternalisme

Lengre sak i Dagsavisen: …i mange år motarbeidet morsmålsundervisning for innvandrere. For å tilegne seg teoretiske kunnskaper, trenger man et språk. Det gjelder også……men med mange goder, i stedet for helseskadelige (illustrasjon) jobber, med få eller… (mer…)

SMID2

Anbudsregler

NHFs oppfordring til en ny, borgerlig regjering

Norges Handicapforbund: …skal være forankret i folketrygden, at det foretas en gjen-nomgang av anbudsreglene for innkjøp av hjelpemidler, og at effektiviseringsgraden for hjelpemiddelformidlingen vektlegges, særlig for funksjonshemmede med store behov. (mer…)
Anbudsregler

- KrF kan ha skutt seg i foten

Bergens Tidende - Dinmat.no: Kjersti Toppe mener Nydalen-avtalen åpner for en mer liberal bioteknologilov. … KrF-leder Knut Arild Hareide (arkivfoto) skrøt mandag over at KrF har fått gjennomslag for at det ikke skal innføres et offentlig tilbud om tidlig ultralyd for alle gravide. (mer…)
Anbudsregler

- Ordføreren kastet sine egne til ulvene

Østkantavisa, Oslo: I 2008 konkluderte advokatfirmaet G-partner med at det ikke foreligger dokumentasjon for svindel- og korrupsjonspåstandene knyttet til firmaet Siemens. Samtidig måtte partene tåle kritikk for brudd på anbudsreglene . (illustrasjon) (mer…)
Anbudsregler

Same procedure every year

FriFagbevegelse.no: …siste fire åra, og de har programfestet utbytteforbud innen privat velferd. Likevel har kommersialiseringen økt. Det offentlige har ført en ubarmhjertig anbudspolitikk hvor private selskaper med lave kostnader vant anbudene. Omsorgen er også omtalt (arkivfoto) (mer…)
Anbudsregler

Gode råd til Erna

NORUT Samfunnsforskning AS har en lengre artikkel: Det offentlige Norge handler inn varer og tjenester for 400 Milliarder. Det skjer etter strenge anbudsregler , som forhindrer nye løsninger å komme i markedet… (mer…)
Anbudsregler

SIEMENS SENSE

Lang artikkel fra Teknisk Ukeblad: …kan leses på tvers av journalsystemer, sier Skjervold. Åpent for flere. Også adapterløsningen Sense er bygget på retningslinjer fra IHE. Norske helsevirksomheter kan ikke bare velge Siemens. Det kommer i konflikt med anbudsreglene . (mer…)
Anbudsregler

Innspill til partiene

MEF Nettbutikk : …etterslep på vegnettet og etatenes anbudspraksis . • Utdanning og rekruttering - Antallet skoleplasser innen VG2 Anleggsteknikk bør økes slik at skoletilbudet imøtekommer behovet hos næringslivet og etterspørselen fra elevene. (mer…)
Anbudsregler

En ærlig dobbeltmoralist står fram

Vestfold Blad: Kanskje leste han… (mer…)

amazon-1