Masterhead

Takk for at du besøker anbudsregler.politikkavisen.no. Fyll ut skjemaet under:

Navn/selskap:

E-post:

Overskrift:

Melding:

Metadon

Nalokoson nesespray som overdosestrategi

27. jun. : Dette er ikke en motgift mot alle typer narkotika, men mot opioider som heroin og metadon , som tar flest liv.

Normalisert kontroll

27. jun. : Det er hevet over enhver tvil at mange rusmisbrukere har fått et mye bedre liv takket være legemidler (illustrasjon) som metadon i kombinasjon med rehabilitering.

Schjødt: Tredje størst og stolt av det

Advokatbladet har en lengre artikkel: Vi har hatt en rekke pro bono saker i retten, til og med i Høyesterett og har i over et år bistått lungesyke Siv Tove Pedersen i hennes kamp om å få nye lunger på tross av at hun er metadonbruker . EFTA er nevnt i artikkelen (arkivfoto: Logo)

LAR – uten utgang?

Bergens Tidende – Dinmat.no: Ann-Helen måtte få hjelp fra en gammel venn til å finne en vei ut av metadonavhengigheten . & hellip ; Livslang medisinering (illustrasjon) .

Metadon-brukeren Jannicke føler seg fanget hjemme

Indre Smaalenenes Avis: Hun bruker metadon og er helt avhengig av medisinen. … Helst bør hun ordne det slik at hjemmesykepleien (illustrasjon) kan komme på døra på det stedet hun skal reise til.

Mener heroin-miljøet er lukket for utenforstående

Haugesunds Avis: Alf mener at en mangel på Subutex vil føre til at heroin-brukerne vil blomstre opp igjen.

– Det vi ser er en virkelig helseskandale

NRK: Denne uken fortalte NRK om Utekontaktens frykt for at statlig utdelte medikamenter som subutex og metadon er en vei inn i opiatmisbruk for ungdom . … …brukere å avslutte medikamentbruken (illustrasjon) .

google-link-1

  

selfad-1

selfad-2

self-ad-medie

Viddi

Søk i alle norske nyheter:

welcome

Politikkavisen – nyhetsoversikt

Velkommen til Politikkavisen. Vi gir deg den mest omfattende nyhetsportal over politiske saker og politikere i Norge som noen gang er laget. Les mer

google-300

selfad-write

Metadon

Vellykket konferanse om overdose

Rus-Ost: De fleste dør av heroin, men de siste årene har nesten like mange dødd av metadon .

Ruset og bedøvet sjåfør kolliderte

Blad: En septemberdag i fjor inntok 58-åringen metadon , samt en tablett med narkotisk innhold. … Der fikk han bedøvelse før tannbehandling (illustrasjon) , satte seg i bilen, og ville kjøre hjem igjen.

Skannar hjernane til barn av LAR-mødre

NRK: Forskarar skannar hjernane til 40 barn av mødre som tok metadon under svangerskapet. – Me skuldar desse barna å finne ut meir, seier barnelege og forskar Eivind Sirnes.Dagens råd frå Helsedirektoratet (arkivfoto) om å halde fram med den sterke…

Nytt om legemidler nr.10, 27. mai

Legemiddelverket: Fenoskymetylpenicillin bør gis som fire like doser per dag, morfin dråper og mikstur til barn og ny metadonmikstur tilgjengelig. (illustrasjon) (mer…)

Calendar-2

juli 2014
m ti o to f l
« jun    
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  

Search in Archive

Select a date
Select a category
Search with Google

Right-1-1

 

amazon-120×600

 
Breaking News
 • Rusomsorg på avveie
  Norge: Det er ensbetydende med at de narkomane får statlig finansiert metadon , subutex og nå diskuteres til og med heroin – på skattebetalernes regning.
 • Ruset tyv husker ikke innbruddet
  Tre saker fra Lindesnes avis , Blad og Fagrådet innen Rusfeltet Norge: Retten viser til at 31-åringen bor hjemme hos sine foreldre, sliter med angst og har fått diagnosen MS. Han er nå LAR-pasient, det vil legemiddelassistert rehabilitering, og får metadonbehandling. (mer…)
 • Er LAR-systemet moden for en gjennomgang – slik nestleder i Helse- og omsorgskomiteen vil?
  Fagrådet innen Rusfeltet Norge: Bakgrunnen for hennes formuleringer er de siste ukenes kritiske kommentarer og blikk på LAR-relaterte nyheter om overdoser på metadon ,…
 • Flest metamfetaminbeslag – lave cannabistall
  Aftenbladet: Overdosetallene for heroin og metadon viser at vi må styrke satsingen på behandling og ettervern.
 • – Kvar dag blir eg mint på kva eg har gjort mot sonen min
  NRK: Anne gjekk på metadon då ho vart gravid. Legane anbefala ho å auke dosane. Nær ti år seinare, har sonen store plagar.
 • Drømmen om et verdig liv
  Blad: – Hver dag tenker jeg på hva som vil skje med meg hvis jeg blir 60 år. Min største frykt er at ingen tar vare på meg, sier metadonbruker Tore Pettersen . … Der kunne jeg også tatt imot besøk av barn og barnebarn (illustrasjon) .
 • – Metadonbehandlinga skada sonen min
  NRK: Fleire kvinner tek Metadon eller Subutex medan dei er gravide. Men ein veit lite om kva konsekvensar det har for barnet på lengre sikt. Ei kvinne på Karmøy meiner hennar son tok skade av det.
 • Tatt med 427 tabletter
  Haugesunds Avis: Den 41 år gamle mannen som er bosatt i Haugesund, hadde med seg 276 Rivotril og 151 Subutex , i tillegg til tre gram hasj.
 • Veien åpnet igjen på Askøybrua
  Bergens Tidende – Dinmat.no: For rusavhengige skal metadon redde liv og reduserer risikoen for overdose. I 2012 tok stoffet likevel nesten dobbelt så mange liv som heroin i Hordaland.
 • Heroinbyen
  Morgenbladet: Glad: Ved hjelp av metadon og en god venn har Therese Skaarshaug kommet seg ut av 30 år med rus. Hun unner de tyngste brukerne i Nygårdsparken heroin som medisin, men håper selv å klare seg helt uten metadon en dag.
 • Dokumentar: Heges liv
  Aftenbladet: Hege Cecilie Mikalsen er en av Stavangers tyngste rusmisbrukere med mer enn 20 overdoser bak seg. Uten metadon frykter mor Jenny at… (mer…)
 • Mener portugisisk narkotikapolitikk redder liv
  Lengre sak i NRK: – Vi endret alt i Portugal da vi lot metadon være vidt tilgjengelig, sier han. Narko-bydelen…Gikk fra injisering til røyking (illustrasjon) . (mer…)

google-336×280

Metadon

Bedøvelsens historie: Fra bulmeurt til opium

Historie : Helt siden steinaldermennesket døyvet smerte med uttrekk fra bulmeurt, har mennesket vært på jakt etter den ultimate bedøvelsen. Både opium, kokablader, alrunerot og metadon har vært brukt mot alskens pinsler.Der pådro mer enn 400 000 soldater (illustrasjon) seg soldatsykdommen…

Har LAR-systemet vokst ut av nasjonal styring og kontroll – til beste for pasientene?

Fagrådet innen Rusfeltet Norge: Helge Waal sine bekymringer blir også dagsaktuelle når det dagen etter blir offentlig at antall overdosedødsfall av metadonbruk er doblet i Bergens-området siste to år uten at dette er blitt fanget opp av LAR-systemet?

Professor Helge Waal til Fagrådets Nasjonale Ruspolitiske seminar 6.mai – det er nå det gjelder også for LAR?

– Fagrådet innen Rusfeltet Norge: I løpet av det siste året har det vært mye fokus på lekkasjer/medikamenter på avveier og dødsfall hvor Subutex og metadon oppgis som hovedårsak…

Smil, respekt og verdighet

Ságat: …må hjemmesykepleien ta turen rundt for å dele ut metadon og andre medisiner narkomane trenger. De skal også ha den hjelpen de trenger…

SMID2

google-300x250b

Metadon

Brukerorganisasjonene tilsidesatt

Youtube: De rusavhengiges egne organisasjoner går nå sammen og slakter Helse- og omsorgsdepartementets arbeid med lovforslag for rammeverk vedrørende metadon- og Subu… (mer…)
Anbudsregler

NHFs oppfordring til en ny, borgerlig regjering

Norges Handicapforbund: …skal være forankret i folketrygden, at det foretas en gjen-nomgang av anbudsreglene for innkjøp av hjelpemidler, og at effektiviseringsgraden for hjelpemiddelformidlingen vektlegges, særlig for funksjonshemmede med store behov. (mer…)
Anbudsregler

- KrF kan ha skutt seg i foten

Bergens Tidende - Dinmat.no: Kjersti Toppe mener Nydalen-avtalen åpner for en mer liberal bioteknologilov. … KrF-leder Knut Arild Hareide (arkivfoto) skrøt mandag over at KrF har fått gjennomslag for at det ikke skal innføres et offentlig tilbud om tidlig ultralyd for alle gravide. (mer…)
Anbudsregler

- Ordføreren kastet sine egne til ulvene

Østkantavisa, Oslo: I 2008 konkluderte advokatfirmaet G-partner med at det ikke foreligger dokumentasjon for svindel- og korrupsjonspåstandene knyttet til firmaet Siemens. Samtidig måtte partene tåle kritikk for brudd på anbudsreglene . (illustrasjon) (mer…)
Anbudsregler

Same procedure every year

FriFagbevegelse.no: …siste fire åra, og de har programfestet utbytteforbud innen privat velferd. Likevel har kommersialiseringen økt. Det offentlige har ført en ubarmhjertig anbudspolitikk hvor private selskaper med lave kostnader vant anbudene. Omsorgen er også omtalt (arkivfoto) (mer…)
Anbudsregler

Gode råd til Erna

NORUT Samfunnsforskning AS har en lengre artikkel: Det offentlige Norge handler inn varer og tjenester for 400 Milliarder. Det skjer etter strenge anbudsregler , som forhindrer nye løsninger å komme i markedet… (mer…)
Anbudsregler

SIEMENS SENSE

Lang artikkel fra Teknisk Ukeblad: …kan leses på tvers av journalsystemer, sier Skjervold. Åpent for flere. Også adapterløsningen Sense er bygget på retningslinjer fra IHE. Norske helsevirksomheter kan ikke bare velge Siemens. Det kommer i konflikt med anbudsreglene . (mer…)
Anbudsregler

Innspill til partiene

MEF Nettbutikk : …etterslep på vegnettet og etatenes anbudspraksis . • Utdanning og rekruttering - Antallet skoleplasser innen VG2 Anleggsteknikk bør økes slik at skoletilbudet imøtekommer behovet hos næringslivet og etterspørselen fra elevene. (mer…)
Anbudsregler

En ærlig dobbeltmoralist står fram

Vestfold Blad: Kanskje leste han… (mer…)

amazon-1