Masterhead

Takk for at du besøker anbudsregler.politikkavisen.no. Fyll ut skjemaet under:

Navn/selskap:

E-post:

Overskrift:

Melding:

Marijuana

USA: Foregangslandet som svikter

2. jul. : I Colorado innebar forslaget at legaliseringen ble et tillegg til delstatens grunnlov, mens det i Washington skjedde ved en ordinær lov.…oppfordres Verdens Helseorganisasjon (arkivfoto) til «å evaluere den… (mer…)

Den virkelige debatten om cannabis, del II

30. jun. : Forrige uke kom FNs nye World Drug Report 2014. … Actis mener internasjonal organisert kriminalitet (illustrasjon) må bekjempes på annet vis enn ved fjerning av lover. (mer…)

Høy i The Mile High City

30. jun. : Fra årsskiftet har marihuana vært lovlig i Colorado, uten at himmelen har falt ned. Minerva har snakket med Michael Elliot i MIG, som organiserer selgerne, og Gina Carbone fra SMART Colorado, som mener legaliseringen har gått for langt.

Flytevester og felleskapets ansvar

27. jun. : Forbudet mot cannabis er også en lov som beskytter, skriver Mina Gerhardsen i Rus & Samfunn, nr. 3 2014. (mer…)

– Ungdommen bagatelliserer farene med hasj

NRK: Utekontakten i Tromsø er bekymret for holdningene til hasj i spesielle ungdomsmiljøer.…det er stort gruppepress på røyking (illustrasjon) av hasj i sentrum, sier Anita Hermandsen…

Disse to har startet firma for import av cannabis

Omfattende omtale i Nord24: Tror på snarlig legalisering av hasj i Norge. … Cannabis har også vært utprøvd i øyendråper og mot bivirkninger som følge av kreftterapi (illustrasjon) .

– Litt som en fantasiverden

Haugesunds Avis: Medisinplanten cannabis , kjent under navn som marihuana , hasj , pot og, har i den siste tiden fått mye oppmerksomhet i media.Obama (arkivfoto: Jewel_Samba_AFP / flickr) har uttalt at «I don’t think pot is more…

google-link-1

  

selfad-1

selfad-2

self-ad-medie

Viddi

Søk i alle norske nyheter:

welcome

Politikkavisen – nyhetsoversikt

Velkommen til Politikkavisen. Vi gir deg den mest omfattende nyhetsportal over politiske saker og politikere i Norge som noen gang er laget. Les mer

google-300

selfad-write

Marijuana

Litt kannabis kan vel ikke være så farlig?

18. jun. : Hva vet vi om cannabis Universitetsforlaget, Oslo:2013. … Best undersøkt er depresjoner og angst (illustrasjon) lidelser. (mer…)

Uruguay gir opp for å vinne

6. jun. : President Mujica vil legalisere marihuana for å endre premissene og vilkårene for kampen mot narkomisbruk.«Du vet hvordan supermarkedet (illustrasjon) får deg til å kjøpe varer du ikke trenger, på samme måte tilbyr dealerne marihuanabrukerne kokain og…

– Jeg liker ikke Djokovic

Nettavisen : Om vi tar med at Gulbis åpent har erklært støtte til dem som er for legalisering av marijuana , og at han i raseri ødelegger opptil 70 tennisracketer i året, er det ingen tvil om at dette er en fyr som skiller seg ut fra mengden. Novak Djokovic er nevnt i artikkelen (arkivfoto: Yann Caradec)

Debatt: Føre-var i ruspolitikken

Actis: Han mener det vil være en bedre løsning hvis myndighetene erstatter forbud med kontrollert salg og distribusjon av for eksempel cannabis og MDMA. (mer…)

Calendar-2

juli 2014
m ti o to f l
« jun    
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  

Search in Archive

Select a date
Select a category
Search with Google

Right-1-1

 

amazon-120×600

 
Breaking News
 • Den virkelige debatten om cannabis
  26. jun. : Feil bruk av statistikk hindrer en seriøs debatt om de alvorlige problemene knyttet til cannabis . I FN diskuterer man å legalisere markedet.
 • Feilaktig fremstilling om cannabis og drap
  Minervanett.
 • På tide med legalisering
  Firda kommentarer: Ikke fordi de er så glad i cannabis , men fordi de i likhet med tilhengerne av legalisering her til lands, ser at dette forbudet er like…
 • Hasj er farlig, for mange
  Aftenposten: Kan du som tar til orde for legalisering av hasj , forstå noe av den smerten vi opplevde da vår sønn fortalte om å høre stemmer, søvnløse netter og selvmordstanker?
 • – Cannabis er overrepresentert i drapstallene
  Omfattende omtale i NRK: Debatten om hvorvidt cannabis , som inkluderer både hasj og marihuana , bør legaliseres, blusser opp med jevne mellomrom.
 • – Slitsomt å høre ordet n****r hundre ganger når man er på kino!
  Dagbladet: – I Norge pågår det en debatt om legalisering av cannabis . … Obama (arkivfoto) har fått mye kritikk, blant annet for drap på sivile med droner.
 • Liberalisering leder ikke til helvete
  Minervanett: I debatten rundt avkriminalisering og legalisering av narkotika er det en utbredt oppfatning av liberalisering vil føre til større bruk.
 • Slipper fengsel
  Rogalands Avis: Helland er tidligere leder for Det Norske Cannabisparti og har i en årrekke kjempet for legalisering av cannabis . … Oregano og sjokolade (illustrasjon) .
 • Folkeaksjonen for lovlige utsalgssteder for hasj og marihuana
  Gateavisa har en lengre artikkel: Det offentlige utvalget, som ledes av Torvald Stoltenberg, har fått i oppgave av regjeringen å vurdere hvordan de mest hjelpetrengende rusmiddelavhengige kan… Også omtalt: Politihøgskolen (arkivfoto: GAD)
 • Flau vind med cannabis-eim
  Actis: …skriver Stavanger Aftenblad 9. mai. Påstanden er at cannabis etter hvert vil bli lovlig i Norge også. Mina Gerhardsen mener trekken snarere er en flau vind, og det er uklart hvilken retning den tar.
 • Et liv med marihuana
  Minervanett har en lengre artikkel: To av USAs 50 stater, Washington og Colorado, har nå legalisert marihuana til både medisinsk og bruk.
 • Hasj er farlig
  Omfattende omtale i aftenposten: Ny forskning fjerner tvil: Hasj gir økt risiko for psykose og schizofreni. … Jens Stoltenberg (arkivfoto: FlickreviewR / Wikipedia) har tidligere vist seg interessert i narkotikapolitikk.

google-336×280

Marijuana

Politiet venter liberaliseringspress fra utlandet

Aftenbladet: Det er svært få voksne som ønsker at ungdom skal begynne med cannabis , og jeg tror det er lettere for de unge å si nei til noe som faktisk er ulovlig.

Nå blåser hasj-trekken hit

Aftenbladet har en lengre artikkel: To bydelspolitikere på Storhaug, verdens mektigste mann og en velutdannet trønder fra en coffeeshop i Amsterdam. Stadig flere blir synlige i kampen for å myke opp cannabis-lovene . & hellip ; …og i alle fall stolt, av å snakke om erfaringene til Amsterdam (illustrasjon: Gouwenaar / Wikipedia) .

Reagerer på legaliseringskamp: – Cannabis øker faren for psykose

NRK: Cannabis brukes som betegnelse på rusmidler fremstilt av hamp-planten ( Cannabis sativa). Ulike deler av planten kan spises, røykes eller inntas på annen måte. Cannabis er et av verdens mest brukte rusmidler, og kun alkohol, nikotin og…

Havnet på glattcelle i Malmö etter cannabis-tabbe i tollen

NRK: 15. april kunne norske og to bekjente hente i overkant av 300 gram medisinsk cannabis hos tollen i Sverige. – Vi brukte nesten fire måneder på å få tilbake medisinen vår, sier han. … Dette er medisiner (illustrasjon) de ikke kan kjøpe i Norge.

SMID2

google-300x250b

Marijuana

Nadelmann om medisinsk cannabis

Youtube: Workshop for narkotikapolitiske aktivister Arrangert av Foreningen for human narkotkapolitikk Panel: Ethan Nadelmann, Drug Policy Alliance Marsha Rosenbaum, … (mer…)
Anbudsregler

NHFs oppfordring til en ny, borgerlig regjering

Norges Handicapforbund: …skal være forankret i folketrygden, at det foretas en gjen-nomgang av anbudsreglene for innkjøp av hjelpemidler, og at effektiviseringsgraden for hjelpemiddelformidlingen vektlegges, særlig for funksjonshemmede med store behov. (mer…)
Anbudsregler

- KrF kan ha skutt seg i foten

Bergens Tidende - Dinmat.no: Kjersti Toppe mener Nydalen-avtalen åpner for en mer liberal bioteknologilov. … KrF-leder Knut Arild Hareide (arkivfoto) skrøt mandag over at KrF har fått gjennomslag for at det ikke skal innføres et offentlig tilbud om tidlig ultralyd for alle gravide. (mer…)
Anbudsregler

- Ordføreren kastet sine egne til ulvene

Østkantavisa, Oslo: I 2008 konkluderte advokatfirmaet G-partner med at det ikke foreligger dokumentasjon for svindel- og korrupsjonspåstandene knyttet til firmaet Siemens. Samtidig måtte partene tåle kritikk for brudd på anbudsreglene . (illustrasjon) (mer…)
Anbudsregler

Same procedure every year

FriFagbevegelse.no: …siste fire åra, og de har programfestet utbytteforbud innen privat velferd. Likevel har kommersialiseringen økt. Det offentlige har ført en ubarmhjertig anbudspolitikk hvor private selskaper med lave kostnader vant anbudene. Omsorgen er også omtalt (arkivfoto) (mer…)
Anbudsregler

Gode råd til Erna

NORUT Samfunnsforskning AS har en lengre artikkel: Det offentlige Norge handler inn varer og tjenester for 400 Milliarder. Det skjer etter strenge anbudsregler , som forhindrer nye løsninger å komme i markedet… (mer…)
Anbudsregler

SIEMENS SENSE

Lang artikkel fra Teknisk Ukeblad: …kan leses på tvers av journalsystemer, sier Skjervold. Åpent for flere. Også adapterløsningen Sense er bygget på retningslinjer fra IHE. Norske helsevirksomheter kan ikke bare velge Siemens. Det kommer i konflikt med anbudsreglene . (mer…)
Anbudsregler

Innspill til partiene

MEF Nettbutikk : …etterslep på vegnettet og etatenes anbudspraksis . • Utdanning og rekruttering - Antallet skoleplasser innen VG2 Anleggsteknikk bør økes slik at skoletilbudet imøtekommer behovet hos næringslivet og etterspørselen fra elevene. (mer…)
Anbudsregler

En ærlig dobbeltmoralist står fram

Vestfold Blad: Kanskje leste han… (mer…)

amazon-1