Masterhead

Takk for at du besøker anbudsregler.politikkavisen.no. Fyll ut skjemaet under:

Navn/selskap:

E-post:

Overskrift:

Melding:

Kvinnelig verneplikt

En uke i helvete

2. jul. : Deltagerne blir presset til det ytterste fra morgen til kveld gjennom en rekke ekstreme øvelser som skal kartlegge hvem av dem som er de aller tøffeste i landet, og som derfor fortjener en plass på forsvarets populære lederskoler. Kristiansand er nevnt i artikkelen (arkivfoto: Bjoertvedt)

Boko Haram-topp pågrepet for bortføring av skolejenter

1. jul. : Ifølge en uttalelse fra det nigerianske forsvaret , har Ya’ari hjulpet Boko Haram til å planlegge flere angrep, blant annet drapet på en lokal emir, samt bortføringen av 276…Babui Ya’ari ble pågrepet da nigerianske soldater (illustrasjon: US Marine Corps / Wikipedia)…

Hvem brenner 100 000 i år?

29. jun. : KOSTBART: – I 2010 brant den tidligere lederen av Venstrepartiet og talsperson for Feministisk Initiativ, Gudrun Schyman, 100 000 svenske kroner i protest mot lønnsforskjeller mellom kvinner og menn. Fredrik Reinfeldt er også nevnt (arkivfoto: Burton)

Tjener fett på Forsvaret

28. jun. : Det familieeide Halden-baserte konsernet Ringstad Holding har tjent gode penger på klær og utstyr til det norske forsvaret og politiet.

Mener forsvaret skygger unna Boko Haram: – Soldatene forsvarer oss bare om dagen

Lengre sak i NRK og mange fra andre kilder 25. jun.: Mennesker som har flyktet fra Boko Haram, forteller Zannaram Bukar en stadig mer vanlig historie om blod, redsel og forsvarsløshet i leirene nord-øst i landet. Jonathan er nevnt i artikkelen (arkivfoto: GDK) (mer…)

Abelialederen Sandra Riise, NARF

25. jun. : Men forsvaret reduserte sin virksomhet i kommunen, økonomien sviktet og tiltak måtte iverksettes. (mer…)

Øvrevoll/Hosle fosser videre

Asker og Bærums Budstikke: Sverre Nordbys fotballjenter fortsetter å overraske i 1. divisjon for kvinner . Søndag ble opprykksrival Sarpsborg lett match for hivttrøyenen.

google-link-1

  

selfad-1

selfad-2

self-ad-medie

Viddi

Søk i alle norske nyheter:

welcome

Politikkavisen – nyhetsoversikt

Velkommen til Politikkavisen. Vi gir deg den mest omfattende nyhetsportal over politiske saker og politikere i Norge som noen gang er laget. Les mer

google-300

selfad-write

Kvinnelig verneplikt

En general trer av

23. jun. : Nå ligger ressursene i teknologi, man vil ha flere kvinner inn i forsvaret , og tyngden ligger i å trene opp spesialsoldater til utenlandske operasjoner i regi av FN eller NATO.- Hvilke utfordringer møter (illustrasjon)…

41-åringen kjemper fortsatt mot spiseforstyrrelsen

22. jun. : Som for så mange andre kvinner med spiseforstyrrelser, startet Janes sykehistorie med en slankekur. … KLINISK SPESIALIST: Kjersti Bjerknes Stenshorne, psykiatrisk (illustrasjon) sykepleier ved Modum Bad.

Mødre og bestemødre verver seg for å kjempe mot ISIS

17. jun. : FN slår fast at det er begått alvorlige krigsforbrytelser i landet etter at soldater (illustrasjon) , vernepliktige , politifolk og andre som har overgitt seg eller blitt tatt til fange, har blitt summarisk henrettet.

I kongens kittel

Omfattende omtale i Dagbladet: …frå og med 2016 har me allmenn verneplikt i dette landet, som vil seie at verneplikta òg omfattar alle kvinner fødde etter 1. januar 1997. I praksis, derimot, er denne berre for spesielt interesserte: 1 av 6 kvinner og menn blir kalla inn… Trine Skei Grande er også nevnt (arkivfoto: Bård_Ek)

Calendar-2

juli 2014
m ti o to f l
« jun    
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  

Search in Archive

Select a date
Select a category
Search with Google

Right-1-1

 

amazon-120×600

 
Breaking News
 • Seier i siste sekund
  25. jun. : Hun tegnet seg for tre scoringer og var et konstant uromoment for Eidskog-forsvaret .
 • Jane brukte mat som rus
  Lengre sak i Nesteklikk: Som for så mange andre kvinner med spiseforstyrrelser, startet Janes sykehistorie med en slankekur. … …sier Kjersti Bjerknes Stenshorne, psykiatrisk (illustrasjon) sykepleier ved Modum Bad.
 • To kvinner rømmer fra arbeidstjenesteleir i Vestfold
  ABC Nyheter: Menig Marry Andersen, bopel: Kildalsgata 4, Oslos, römte i dag tidlig fra 5. Vestfold Leir, Hedrum. Hun er sannsyigvis reist til Oslo. Hun reiste sammen med.
 • Skuld, skam og moral
  Bergens Tidende – Dinmat.no: Kvinner er ikkje like seksuelt frie som menn, før dei kan ta abort utan å kjenne på skam.
 • – Byen var lenge den minste i Nord-Norge
  Lengre sak i Oppland Arbeiderblad: Ikke minst var det mange arbeidsplasser for kvinner sammenlignet med mer ensidige industribyer, som Mo i Rana.Det så bodøværingene med selvsyn når de reiste dit på svømmestevne (illustrasjon) , fotballkamp, korpsstevne eller passerte på…
 • 49 ukrainske soldater ble drept da et militært transportfly ble skutt ned øst i Ukraina, opplyser en talsmann for militæret
  ABC Nyheter: Null (illustrasjon)
 • Derfor blir du aldri kinesisk
  Lengre sak i Le Monde diplomatique: De fikk også plikter – hovedsakelig skatt og verneplikt .
 • -Dere er dyktige, engasjerte og inspirerende ungdommer
  10. jun. : Dere som er her i dag har påtatt dere en stor og viktig oppgave, for å bidra til å sikre at alle de som avtjener verneplikten kan gjøre dette, i trygg forvissning om at de har et fungerende tillitsmannsapparat i ryggen.
 • Massemorderen Mattias Flink slipper ut av fengsel
  Dagbladet: I 1994 var Mattias Flink 24 år gammel og fenrik i det svenske forsvaret . … Deretter tok han med seg en AK5-rifle og 150 kuler med ammunisjon (illustrasjon) .
 • Lør, 24 mai, 2014. Lyn Damer 2: Tap mot opprykksfavoritten
  Lyn Fotball : Vi ligger i toppen i 2 divisjon kvinner , etter gode resultater, sånn sett kunne vi dra til Raufosshallen med lave skuldre lørdag formiddag.
 • Norske veteraner har gode levekår
  – Lengre sak i Statistisk sentralbyrå: Selv om Norge formelt ikke har vært i krig siden 1945, har mange norske menn og ­kvinner følt krigen på kroppen gjennom jobb som soldat i internasjonale oppdrag. ­Søkelyset rettes ofte mot negative konsekvenser tjenesten har hatt… (mer…)
 • Sammenstøt i flere byer i Ukraina
  Aftenposten: Han ba kvinner og barn holde seg innendørs, mens menn med våpen ble bedt om å hjelpte til med forsvaret av byen. … – Terrorister har brukt tungt artilleri, blant annet granatkastere og luftvernraketter (illustrasjon) , mot ukrainske spesialstyrker.

google-336×280

Kvinnelig verneplikt

Boko Haram skjøt til de trodde alle var døde

Et par saker fra aftenposten og VG: Det nigerianske forsvaret klarte ikke å beskytte befolkningen i de tre landsbyene, til tross for at de var blitt advart om at et angrep var nært forestående, opplyser øyenvitner til nyhetsbyrået AP torsdag.…medlemmer utkledd som soldater (illustrasjon) skal mandag ha slaktet… (mer…)

Den amerikanske TV-kanalen Lifetime har klekket ut en realityserie som allerede før den er innspilt, er svært omdiskutert

ABC Nyheter: Reality følger fødende kvinner i det fri.…konseptet går ut på å la gravide (illustrasjon) kvinner føde utendørs…

Generalbønnen

Forsvarsforum: Nå tror Dahl at innføringen av allmen verneplikt vil gi hans etterfølger nye juridiske utfordringer i form av nye problemstillinger knyttet til obligatorisk verneplikt for kvinner . … …grunn av omsorgsansvar (illustrasjon) , barn og av andre årsaker, sier han.

«Jeg har sett når demokratier blir født og stater får sin grunnlov. Og jeg har sett dem rakne.»

17. mai : Jo, rettsvesen, sentralbank, forsvaret , eget flyselskap, fjernsynsstasjon og et brukbart landslag i fotball. … …Juba (arkivfoto) og erklærte at staten Sør-Sudan var født.

SMID2

google-300x250b

Kvinnelig verneplikt

FN resolusjon 1325: Skaper kvinner fred og sikkerhet

Youtube: Norge vil integrere et kjønnsperspektiv i internasjonale operasjoner og øke rekrutteringen av kvinner til det norske forsvaret og politi. (mer…)
Anbudsregler

NHFs oppfordring til en ny, borgerlig regjering

Norges Handicapforbund: …skal være forankret i folketrygden, at det foretas en gjen-nomgang av anbudsreglene for innkjøp av hjelpemidler, og at effektiviseringsgraden for hjelpemiddelformidlingen vektlegges, særlig for funksjonshemmede med store behov. (mer…)
Anbudsregler

- KrF kan ha skutt seg i foten

Bergens Tidende - Dinmat.no: Kjersti Toppe mener Nydalen-avtalen åpner for en mer liberal bioteknologilov. … KrF-leder Knut Arild Hareide (arkivfoto) skrøt mandag over at KrF har fått gjennomslag for at det ikke skal innføres et offentlig tilbud om tidlig ultralyd for alle gravide. (mer…)
Anbudsregler

- Ordføreren kastet sine egne til ulvene

Østkantavisa, Oslo: I 2008 konkluderte advokatfirmaet G-partner med at det ikke foreligger dokumentasjon for svindel- og korrupsjonspåstandene knyttet til firmaet Siemens. Samtidig måtte partene tåle kritikk for brudd på anbudsreglene . (illustrasjon) (mer…)
Anbudsregler

Same procedure every year

FriFagbevegelse.no: …siste fire åra, og de har programfestet utbytteforbud innen privat velferd. Likevel har kommersialiseringen økt. Det offentlige har ført en ubarmhjertig anbudspolitikk hvor private selskaper med lave kostnader vant anbudene. Omsorgen er også omtalt (arkivfoto) (mer…)
Anbudsregler

Gode råd til Erna

NORUT Samfunnsforskning AS har en lengre artikkel: Det offentlige Norge handler inn varer og tjenester for 400 Milliarder. Det skjer etter strenge anbudsregler , som forhindrer nye løsninger å komme i markedet… (mer…)
Anbudsregler

SIEMENS SENSE

Lang artikkel fra Teknisk Ukeblad: …kan leses på tvers av journalsystemer, sier Skjervold. Åpent for flere. Også adapterløsningen Sense er bygget på retningslinjer fra IHE. Norske helsevirksomheter kan ikke bare velge Siemens. Det kommer i konflikt med anbudsreglene . (mer…)
Anbudsregler

Innspill til partiene

MEF Nettbutikk : …etterslep på vegnettet og etatenes anbudspraksis . • Utdanning og rekruttering - Antallet skoleplasser innen VG2 Anleggsteknikk bør økes slik at skoletilbudet imøtekommer behovet hos næringslivet og etterspørselen fra elevene. (mer…)
Anbudsregler

En ærlig dobbeltmoralist står fram

Vestfold Blad: Kanskje leste han… (mer…)

amazon-1