Masterhead

Takk for at du besøker politikkavisen.no. Fyll ut skjemaet under:

Navn/selskap:

E-post:

Overskrift:

Melding:

Kulturminnedagene i Halsa 2014

 

Publisert 2. jul.

Tema 2014: Den store reisa – 200 års samfunnsutvikling.

De internasjonale kulturminnedagene går fra 13. – 21. september i år. Halsa har valgt ut tre lokale arrangementer denne uka, geografisk spredt i kommunen. Det vil handle om hverdag og fest, engasjement og samfunnsutvikling. Kulturminnedagene i Halsa er et ledd i den lokale feiringen av Grunnlovsjubileet .

Foreløpig PROGRAM for kulturminnedagene i Halsa:

15/9 kl 18:00 Potetkveld – den gav oss mattrygghet…


«Kulturminnedagene i Halsa er et ledd i den lokale feiringen av Grunnlovsjubileet .
»
Sted: Lerviklandet Grendahus Hvem: For alle – barn, unge, voksne Innhold: Hør, se, kjenn, lukt, le,… :

Historien om poteten som har fulgt oss i 200 år, potetforedrag, poteten brukes til alt – smak i veg, potetverksteder for barn og unge, utstilling av potet og potetredskap, bilder og historier, film om potethistorien, potetløp, framføring av Terje Vigen, kåring av potetskrellemester, framføring av Gammelpoteten, salg av mat av potet, mm…

17/9 kl 19:00 Å brenne for noe – den egentlige samfunnskrafta…

Sted: Halsa barne- og ungdomsskole Hvem: Ungdom, voksne, politikere, foreninger, bedrifter, alle interesserte Innhold: Innlegg ihht tema, panledebatt med deltagere fra elevråd, ungdomsråd, frivillighet, næringsliv. Presentasjon av arbeidet med Grunnloven i barnehagene, servering av Grunnlovsdessert, mm.

21/9 kl 17:00 1814 Gjestebud…

Sted: Grendahuset Fredheim Hvem: For alle Innhold: Gjestebud med kjøkemester, festmat ala 1814, klesdakter i 1814 – visning, gammeldagse leker, musikk, historien om Fredheim, festtale om tiden rundt 1814, framføring av Terje Vigen, karstykkje, 1814 skrøner, om nasjonsbygginga, marsj…mm.


Les mer hos
Halsa.Kommune

google-468x60a

Share This Post

EmailDeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS

selfad-writeart-b