Masterhead

Takk for at du besøker anbudsregler.politikkavisen.no. Fyll ut skjemaet under:

Navn/selskap:

E-post:

Overskrift:

Melding:

Kommunesammenslåing

Støtter sammenslåing

4. jul. : Sammenslåing: Ordførerne Arne Thomassen og Arild Windsland har vært på banen i spørsmål om kommunesammenslåing .

Regjeringen mangler ikke handlekraft!

30. jun. : Mens regjeringen vil tvangssammenslå kommuner og friste med flere oppgaver, skal nå skatteoppkrevingen sentraliseres.

Odda åpner for ulike kommunealternativ

30. jun. : Kjell Einar Nilsen kunne fortelle at hans parti har besluttet å kjempe mot kommunesammenslåing . … Roald Aga Haug ønsker et tettere bånd mellom de to kommunene i Sørfjorden (arkivfoto) .

Vil snakke med Lund og Sokndal – men holder Lister-døra på gløtt

27. jun. : Bystyret i Flekkefjord går for å utrede kommunesammenslåing med Lund og Sokndal og andre nærliggende kommuner, men holder fortsatt døra på gløtt for én stor Lister-kommune. … Dette ble vedtatt mot fire stemmer fra Sp og SV (arkivfoto) .

Lær av Re: Prosessleder ble rådmann

26. jun. : Engasjert befolkning, åpen og bred deltakelse fra ansatte og tillitsvalgte og en prosessleder som senere blir rådmann. Det er flere viktige grep å lære av Re kommune, som har erfaring med en vellykket kommunesammenslåing .

Lær av Re: Prosessleder ble rådmann

26. jun. : Engasjert befolkning, åpen og bred deltakelse fra ansatte og tillitsvalgte og en prosessleder som senere blir rådmann. Det er flere viktige grep å lære av Re kommune, som har erfaring med en vellykket kommunesammenslåing .

110 kommuner utreder kommunesammenslåing

25. jun. : – Dette er svært gledelige tall. Jeg ser at kommunene er fremoverlente i dette reformarbeidet og at de viser lokalt lederskap, sier kommunalminister Jan Tore Sanner. (mer…)

google-link-1

  

selfad-1

selfad-2

self-ad-medie

Viddi

Søk i alle norske nyheter:

welcome

Politikkavisen – nyhetsoversikt

Velkommen til Politikkavisen. Vi gir deg den mest omfattende nyhetsportal over politiske saker og politikere i Norge som noen gang er laget. Les mer

google-300

selfad-write

Kommunesammenslåing

Sagen Helgø vil styre byen videre

27. jun. : – Kommunesammenslåing : Hvorfor må Stavanger på død og liv ha med Sandnes?

Sanner: Kommunene viser lederskap

26. jun. : Kommunalministeren er meget fornøyd med at det har kommet til 50 nye kommuner som utreder kommunesammenslåing . Sjekk statusen for alle kommunene her.

Senterpartiet har fått 750 nye medlemmer i år. Men på grunnplanet murres det over partiets syn på Statoils omstridte oljesandutvinning i Canada

24. jun. : …regjeringens tilbud i jordbruksoppgjøret, som ikke fikk godkjenning i Stortinget, og regjeringens prosess for kommunesammenslåing . Marit Arnstad er nevnt i artikkelen (arkivfoto: Olav Heggø)

Krev avstemming om samanslåing

23. jun. : – Senterpartiet er eit folkestyreparti som meiner at beslutningar om kommunesammenslåing må fattast lokalt, dersom folk i den enkelte kommune meiner det er behov for større kommunar.Det sa partileiar Trygve Slagsvold Vedum (arkivfoto) på den halvårlege…

Calendar-2

juli 2014
m ti o to f l
« jun    
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  

Search in Archive

Select a date
Select a category
Search with Google

Right-1-1

 

amazon-120×600

 
Breaking News
 • Adresseforvirring på Forus
  3. jul. : I debatten om kommunesammenslåing står byidentiteten sterkt.
 • Moduler Bekymra for kommunenes framtid Slideshow
  2. jul. : Nord presiserer i intervjuet med Klassekampen at Fagforbundet ikke er prinsippielt motstander av kommunesammenslåing, men at eventuelle sammenslåinger skal avgjøres ved bruk av lokale folkeavstemnigner. (mer…)
 • Glem gubbene
  Dagbladet 1. jul.: Når senterpartiordførere tar initiativ til kommunesammenslåing , er kommunestatsråd Jan Tore Sanner arkivfoto:…
 • Vil beordre leger til distriktene
  En artikkel fra Dagbladet og et par fra andre kilder 1. jul.: – Tvang er ikke et godt tiltak, derimot er kommunesammenslåing løsningen, særlig for små kommuner som sliter med å få stabil legedekning. (mer…)
 • Ny topplassering
  30. jun. : Resultatene i kåringen viser at mange små kommuner gjør det godt, og Kommunal Rapport skriver selv at tilhengere av kommunesammenslåing ikke finner veldig sterk støtte i Kommunebarometeret for at store kommuner leverer bedre enn små.
 • Geografi er viktigere enn størrelse
  30. jun. : Tilhengerne av kommunesammenslåing finner ikke veldig sterk støtte i Kommunebarometeret for at store kommuner leverer bedre enn små.
 • – Frivillighet og folkeavstemming
  23. jun. : – Senterpartiet er et folkestyreparti som mener at beslutninger om kommunesammenslåing må fattes lokalt, dersom folk i den enkelte kommune mener det er behov for større kommuner. … …Anne Beathe Kristiansen Tvinnereim og Ola Borten Moe (arkivfoto: Berit_Roald / regjeringen) .
 • Rissa Høyre – info 26/14 – Høyre
  21. jun. : Foreløpig utredning for kommunesammenslåing Rissa og Leksvik ble diskutert.
 • ORDFØREREN HAR ORDET – UKE 25 2014
  Rissa kommune: …og vi diskuterte hvordan innbyggerne best involveres, hvordan det er tenkt i forbindelse med folkeavstemming/borgerundersøkelse, tidsplaner og spørsmål om arbeidsgiveravgift ved kommunesammenslåing .
 • Rissa Høyre – info 25/14 – Høyre
  – Nord Trøndelag Høyre: …og vi diskuterte hvordan innbyggerne best involveres, hvordan det er tenkt i forbindelse med folkeavstemming/borgerundersøkelse, tidsplaner og spørsmål om arbeidsgiveravgift ved kommunesammenslåing .
 • Grønt lys for kommunereform
  – Helgeland Arbeiderblad: Regjeringen håper kommunene vil la seg friste av engangsstøtten på 20 millioner kroner samt en reformstøtte på mellom 5 og 30 millioner kroner per frivillig kommunesammenslåing innen 2017.
 • Sametingspresidenten møtte fylkesrådet
  Nord Trøndelag: – Hva skjer med de sørsamiske språkrettighetene ved en kommunesammenslåing? (mer…)

google-336×280

Kommunesammenslåing

Overlater samekommunenes skjebne til fylkesmannen

24. jun. : Sanner sier at regjeringen har gjort det klart at den samiske befolkningen skal komme like godt ut av det også etter en kommunesammenslåing .

Frir de til Drammen?

– Nordmøre rundt, Tidens Krav: På morgenkvisten i dag benker fire mektige menn seg rundt bordet hos fylkesmann Helen Bjørnøy. Hva skal de diskutere? Jo, en mulig kommunesammenslåing .

Storkommune i 2016

20. jun. : Strandaordfører Helge Steinsvåg spår at en kommunesammenslåing med Hjelmeland og Forsand vil være på plass innen halvannet til to år. Det betyr at Ryfylke kan bli blant Norges kjappeste til å lage storkommune.

Dette tilbyr Sanner

19. jun. : Kommunene på Sør-Helgeland tar for tiden stilling til regionrådets forslag om å søke om midler til utredning av kommunesammenslåing , og Brønnøy formannskap vedtok onsdag å få dette utredet.

SMID2

google-300x250b

Kommunesammenslåing

Kommunesammenslåing og samepolitikk

Youtube: Finnmark SVs Elin Henriksen holder innlegg på SVs landsmøte i Bergen 20. mars 2009. Tema for innlegget er kommunesammenslåing, samt mangelen på helhetlig sam… (mer…)
Anbudsregler

NHFs oppfordring til en ny, borgerlig regjering

Norges Handicapforbund: …skal være forankret i folketrygden, at det foretas en gjen-nomgang av anbudsreglene for innkjøp av hjelpemidler, og at effektiviseringsgraden for hjelpemiddelformidlingen vektlegges, særlig for funksjonshemmede med store behov. (mer…)
Anbudsregler

- KrF kan ha skutt seg i foten

Bergens Tidende - Dinmat.no: Kjersti Toppe mener Nydalen-avtalen åpner for en mer liberal bioteknologilov. … KrF-leder Knut Arild Hareide (arkivfoto) skrøt mandag over at KrF har fått gjennomslag for at det ikke skal innføres et offentlig tilbud om tidlig ultralyd for alle gravide. (mer…)
Anbudsregler

- Ordføreren kastet sine egne til ulvene

Østkantavisa, Oslo: I 2008 konkluderte advokatfirmaet G-partner med at det ikke foreligger dokumentasjon for svindel- og korrupsjonspåstandene knyttet til firmaet Siemens. Samtidig måtte partene tåle kritikk for brudd på anbudsreglene . (illustrasjon) (mer…)
Anbudsregler

Same procedure every year

FriFagbevegelse.no: …siste fire åra, og de har programfestet utbytteforbud innen privat velferd. Likevel har kommersialiseringen økt. Det offentlige har ført en ubarmhjertig anbudspolitikk hvor private selskaper med lave kostnader vant anbudene. Omsorgen er også omtalt (arkivfoto) (mer…)
Anbudsregler

Gode råd til Erna

NORUT Samfunnsforskning AS har en lengre artikkel: Det offentlige Norge handler inn varer og tjenester for 400 Milliarder. Det skjer etter strenge anbudsregler , som forhindrer nye løsninger å komme i markedet… (mer…)
Anbudsregler

SIEMENS SENSE

Lang artikkel fra Teknisk Ukeblad: …kan leses på tvers av journalsystemer, sier Skjervold. Åpent for flere. Også adapterløsningen Sense er bygget på retningslinjer fra IHE. Norske helsevirksomheter kan ikke bare velge Siemens. Det kommer i konflikt med anbudsreglene . (mer…)
Anbudsregler

Innspill til partiene

MEF Nettbutikk : …etterslep på vegnettet og etatenes anbudspraksis . • Utdanning og rekruttering - Antallet skoleplasser innen VG2 Anleggsteknikk bør økes slik at skoletilbudet imøtekommer behovet hos næringslivet og etterspørselen fra elevene. (mer…)
Anbudsregler

En ærlig dobbeltmoralist står fram

Vestfold Blad: Kanskje leste han… (mer…)

amazon-1