Masterhead

Takk for at du besøker politikkavisen.no. Fyll ut skjemaet under:

Navn/selskap:

E-post:

Overskrift:

Melding:

 
Surrogati

Barns unnfangelse – et likestillingsspørsmål?

Dagsavisen 17. feb. : Eggdonasjon, surrogati og andre former for assistert befruktning åpner for at det ikke er genetisk slektskap mellom barnet og kvinnen som har båret frem og født det. (arkivfoto) (mer…)

Oskar er statsløs og kan bli kastet ut av Norge

Politikk – TV2 13. feb. : Etter flere mislykkede forsøk på å få barn, valgte paret å inngå en avtale med en ukrainsk kvinne om at hun skulle være surrogatimor. (mer…)

Gjør barn til ikke-personer

NRK 12. feb. : Når surrogati innføres må norsk barnelov ta en beslutning om hvem av kvinnene som er virkelig mor. (mer…)

Tar med seg helsekomiteen på studietur

Helse og Politikk – Dagensmedisin 11. feb. : De vil også se på britiske erfaringer med genterapi, sortering av fostre ut fra kjønn, surrogati, og forskning på embryo. (mer…)

Morten ble alenepappa ved hjelp av surrogati…

KK 3. feb. : – Jeg (arkivfoto) ville ikke bli før jeg ble pappa. (mer…)

Juridisk rådgiver/seniorrådgiver…

Juristkontakt 3. feb. : Arbeidsoppgaver/ansvarsområder – Behandle søknader om stebarnsadopsjon, fosterbarnadopsjon og adopsjon av barn født ved surrogati. (mer…)

Latter og tårer på Søgne gamle prestegård…

Bsnett 30. jan. : Publikum (illustrasjon) humret og visesangeren fortsatte med låter, som ”Veien hjem”, sangen han skrev på oppdrag fra NSB, og som de ikke ville ha, ”Surrogatiti og surrogattitei”,… (mer…)

google-link-1

  

selfad-1

selfad-2

self-ad-medie

Breaking News

google-336×280

Surrogati (Block5)

Forvirringen rundt mor

Lengre sak i Aftenposten 16. okt. 2015 : Det siste tiåret har mange av oss opplevd de fleste former for familieutvidelser nær oss; innenlands- og utenlandsadopsjon, prøverør, eggdonasjon og surrogati. (mer…)

Helsedirektoratet: Ja til eggdonasjon

En artikkel fra Dagensmedisin og en fra Firdatidend 25. sep. 2015: Hdir tar også for seg surrogati i rapporten. … Tidligere (arkivfoto) i år anbefalte et flertall på ni av Bioteknologirådets 15 medlemmer at eggdonasjon skal bli lovlig i Norge. (mer…)

– Du kan bruke mine egg

KK har en lengre artikkel 19. sep. 2015 : – Så da ble svaret surrogati i India, forteller Linn. (mer…)

Svakt om bioetikk

Dagbladet 25. aug. 2015 : Rådet ønsker forbud mot altruistisk surrogati og straff for kommersiell surrogati. … Bioteknologirådets 240 sider lange evaluering av bioteknologiloven til helseminister Bent Høie (arkivfoto) . (mer…)

SMID2

google-300x250b

Surrogati (Block6)

4 Kunnskapsminister Kristin Halvorsen

Youtube 28. mai 2013 : Åpent møte: Svangerskap, etikk og politikk Hvordan diskuterer vi følsomme spørsmål som assistert befruktning, surrogati, fosterdiagnostikk, tidlig ultralyd og abort? (mer…)

7 spørsmål fra salen Sluttkommentar fra Lars Ødegård, Bioteknologinemnda

Youtube: Åpent møte: Svangerskap, etikk og politikk Hvordan diskuterer vi følsomme spørsmål som assistert befruktning, surrogati, fosterdiagnostikk, tidlig ultralyd o…
(mer…)

Surrogati

Kronikk: Det barnefrie valget

Aftenposten 21. aug. 2015 : Ufrivillig barnløshet innebærer gjerne store prøvelser for å få det etterlengtede barnet, ved assistert fruktbarhetsbehandling eller surrogati. … Barnevalg (arkivfoto) er ikke enkelt. (mer…)

Surrogati

Bør surrogati bli tillatt?

Nyemeninger 18. jun. : I Bioteknologirådet er vi enstemmige imot kommersiell surrogati .

Surrogati

Kardashian slår tilbake mot surrogati-ryktene: – Nå er det vel ingen tvil

TV2 19. jul. : Kim Kardashian West viste fram babymagen i Los Angeles (illustrasjon: Nserrano) .

Surrogati

Å få spille i korps

Dagbladet 27. mai : Vi kan ikke lukke øynene for at surrogati handler om at vi gjør menneskekroppen og barn til en vare. … Oslo er det 16, 5 prosent og i bydel Grünerløkka (arkivfoto) , hvor jeg bor, er så mange som 25 prosent av barna fattige.

Surrogati

Bør vi akseptere at kvinner blir betalt for å bære fram barn de må gi fra seg rett etter fødselen?

Dagbladet 12. jun. : Bioteknologirådet har nylig diskutert problemstillingen og et samlet råd sier nei til kommersiell surrogati.

Surrogati

Kronprinsparets taushetsregime er en risikabel seilas

Omfattende omtale i Aftenposten 4. sep. 2015 : For ikke snakke om når kronprinsessen synliggjør hva hun mener om både norsk og indisk surrogatilovgivning ved på bruke sitt kongelige diplomatpass for å gi sitt bidrag til en adopsjonsprosess som hadde støtt på vansker. Artikkelen nevner også Haakon (arkivfoto) (mer…)

Surrogati

Kampen de tapte

VL 9. sep. 2015 : Og det kan bli behov for det i spørsmål om surrogati, genteknologi og eutanasi i framtiden. (mer…)

Surrogati

Det får vere grenser

VL har en lengre artikkel 21. aug. 2015 : At rådet vil gjere avtalar om surrogati utanlands straffbart er vel det som grensar til ei overraskande innstramming, ikkje minst i lys av at ein tidlegare politidirektør ville blitt ramma av ein slik regel. … …Bent Høie (arkivfoto) fekk alle innspela frå rådet denne veka. (mer…)

amazon-1