Masterhead

Takk for at du besøker politikkavisen.no. Fyll ut skjemaet under:

Navn/selskap:

E-post:

Overskrift:

Melding:

 
Marijuana

Washington soper inn skatt på lovlig cannabis

TV2 6. jul. : Delstaten har tatt inn over en halv milliard kroner i skatteinntekter siden legaliseringen for ett år siden.Det vil kunne åpne for at folk tar en dagstur fra Seattle (illustrasjon)…

Barack Obamas nest beste uke

Nyemeninger 6. jul. : Samtidig er legalisering av marihuana på frammarsj over hele USA. … Etter mye motstand i egne rekker, fikk Obama endelig flertall i Kongressen (arkivfoto) for å forhandle fram omfattende frihandelsavtaler.

Oregon feiret legalisering med gratis marihuana

Kriminalitet – NRK 1. jul. : Natt til onsdag ble Oregon den fjerde amerikanske delstaten som legaliserer det narkotiske stoffet.

Gjemte 58 kilo hasj i gjødsel-lass

Lang artikkel fra BT 21. jun. : Bonden har tidligere vært en profilert forkjemper for såkalt medisinsk cannabis.

Marihuana som medisin

Minervanett 16. jun. : Ny studie viser at legalisering av marihuana til medisinske formål ikke gir økt bruk blant ungdom.

Jussprofessor vil ha hasj-salg på Vinmonopolet

Helse – Pahoyden 15. jun. : – Det beste tiltaket for å beskytte barna våre er å dele ut heroin. Jussprofessor Hans Fredrik Marthinussen er ikke redd for å ta upopulære standpunkt i norsk ruspolitikk.

Kongressen i USA blokkerer legalisering av cannabis i Washington

En artikkel fra Aftenposten og en fra VG 29. mai: WASHINGTON DC: Folket i USAs hovedstad stemte ja til å legalisere cannabis. Her er metoden Kongressen bruker for å hindre lovendringen.
(mer…)

google-link-1

  

selfad-1

selfad-2

self-ad-medie

Breaking News
 • Statens Pensjonsfond ut av alkoholindustrien!
  Økonomi og Kriminalitet – Lang artikkel fra FMR 1. mai : Norge må også forsvare FNs narkotikakonvensjoner mot utspillene fra legaliseringsbevegelsen, sa han, og mente også det bør bli en offenlig målsetting at minst 25 prosent av den voksne befolkningen ikke skal bruke alkohol. Obama er også omtalt (arkivfoto)
 • Folkehelsemeldingen
  Kriminalitet og Helse – FMR har en lengre artikkel 30. apr. : I kjølvannet av legalisering av cannabis i noen amerikanske delstater har det også pågått en diskusjon her i landet om legalisering.
 • Hvorfor kan man ikke røyke cannabis på danskebåten?
  Mittfinnmark.Origo 29. apr. : Det å la folk få røyke marihuana på danskebåten kan være det første skrittet mot full legalisering…La folk få gjøre som de vil når de reiser med cruiseskip (illustrasjon) !
 • Vil hindre heroinavhengige i å reise utenlands for behandling
  Helse – RUS har en lengre artikkel 28. apr. : Hun legger til at forslaget til forskriftsendringen også svarer på en del andre utfordringer, som for eksempel personlig import av såkalt medisinsk cannabis.Det er Legemiddelverket (arkivfoto) som har sendt forslaget ut på høring på…
 • Forebygging må komme først
  Kriminalitet – Actis 24. apr. : Vi er enige med Værland i at informasjonen de unge får om cannabis må være faktabasert.
 • Reseptnarkoman
  Dagbladet 21. apr. : Og hva med legaliseringsargumentene?Faglitteraturen om alkoholbehandling (illustrasjon) av kvinner slår påfallende ofte fast at kvinner har høyrisiko for å bruke beroligende i tillegg til et alkoholproblem, og at behandling for alkoholisme også må ha et tilbud for kvinner med…
 • – Å drive med hasj er å leke russisk rulett
  16. apr. : Som 17-åring fikk Dag Henriksen en psykose og ble tvangsinnlagt. Ferske studier viser at røyking av hasj øker sjansen for utvikling av psykoser. (illustrasjon)
 • Vil ha norskprodusert MDMA
  – Dusken 15. apr. : – Før vi kjenner effektene i kort og langt perspektiv av de pågående samfunnseksperimentene med legalisering av cannabis, vil en fortsatt trend mot lavere grad av kriminalisering ved bruk og besittelse av cannabis…
 • Debatterte rus og tvangsinnlegging
  Lengre sak i Vestnytt 13. apr. : Oppfølging, forebygging, legalisering av cannabis, individuelle medisinske vurderinger og mottaks- og oppfølgingsenter.
 • Regnes ikke De grønne med blant norske politikere?
  Politikk – Aftenposten 31. mar. : Det betyr likevel ikke legalisering, slik Olsen ønsker. … Derfor trekker hun den konklusjon at hvis cannabis blir et lovlig rusmiddel, vil alkoholproblemene (illustrasjon) reduseres.
 • Dette skiltet er helt lovlig. Innehaver: – Vi er for legalisering av marihuana
  Kriminalitet – Nettavisen 31. mar. : Innehaver: – Vi er for legalisering av marihuana.
 • Ønsker debatt om norsk narkotikapolitikk
  30. mar. .

google-336×280

Marijuana (Block5)

Solidaritet med de sårbare

Dagbladet har en lengre artikkel 23. mar. : En legalisering vil nettopp øke tilgjengeligheten og gjøre bruk mer sosialt akseptert. … Cannabis kan kobles til depresjoner (illustrasjon) , det kan utløse psykisk sykdom og man kan oppleve akutt psykose.

Gi rusmisbrukere en behandlingsgaranti

BT 11. mar. : Svaret på utfordringene er likevel ikke resignasjon med utdeling av heroin, legalisering av hasj eller sprøyterom. … Tomas Moltu Tidligere byråd og leder Bergen KrF (arkivfoto) , Marita Moltu Gruppeleder og ordførerkandidat.

Bør cannabis legaliseres i Norge?

Kriminalitet – Lengre sak i SRIB 7. mar. : I USA legaliserer flere og flere stater enten medisinsk cannabis på resept, eller bruk og salg av stoffet.

Cannabis som medisin er ikke et argument for legalisering

Kriminalitet og Helse – Med.Uio 23. feb. : I siste nummer av Tidsskrift for Den norske legeforening problematiserer professor Jørgen G. Bramness ved SERAF at medisinsk cannabis brukes som et argument for legalisering eller liberalisering.

SMID2

google-300x250b

Marijuana (Block6)

Nadelmann om medisinsk cannabis

Youtube: Workshop for narkotikapolitiske aktivister Arrangert av Foreningen for human narkotkapolitikk Panel: Ethan Nadelmann, Drug Policy Alliance Marsha Rosenbaum, …
(mer…)

Marijuana

Det dødelige narkotikaforbudet

Dagbladet 31. mar. : Motivert av solidaritet med rusmisbrukerne har Dagbladets kulturredaktør Geir Ramnefjell gått inn for avkriminalisering og legalisering av flere rusmidler.

Marijuana

Cannabis blir farligere og farligere!

16. jan. : Spesielt for kunnskapsløse politikere som klamrer seg til gamle sannheter som er utgått på dato.

Marijuana

En rettighets- og konsekvensetisk analyse av narkotikapolitikken

Helse – Minervanett har en lengre artikkel 9. mar. : Hvem bør egentlig ha bevisbyrden i legaliseringsspørsmålet? … En persons eget beste, enten i fysisk eller åndelig (illustrasjon) forstand, er ikke en tilstrekkelig grunn til tvangsbruk mot personen.

Marijuana

SERAF på UNODC’s vitenskapelige komité

Helse og Forskning og Kriminalitet – Lengre sak i Med.Uio 24. mar. : I Norge har mange dog tenkt seg at UNGASS2016 skal bli den store muligheten for å endre internasjonal og norsk narkotikalovgivning mot det mer liberale, ja kanskje at det skal bli en legalisering av noen rusmidler.

Marijuana

Kronikk av Willy Pedersen: Ruspolitisk regjeringsskifte i 2017?

Aftenposten 10. mar. : Fpu og Unge Venstre ønsker legalisering av cannabis. … Hvis Arbeiderpartiet (arkivfoto) og Kristelig Folkeparti finner sammen både i alkohol- og narkotikapolitikken, kan ringvirkningene bli store.

Marijuana

Narkotikapolitikk – en rettighets- og konsekvensetisk analyse

5. mar. : Hvem bør egentlig ha bevisbyrden i legaliseringsspørsmålet?

Marijuana

Akerselva – Treningsområde for kriminalitet

Kriminalitet og Helse og Forskning – Lang artikkel fra Sv.Uio 24. feb. : I debatten om legalisering av cannabis børster en av landets mest kjente rusmiddelforskere, Willy Pedersen, støv av en studie han og professor Sveinung Sandberg gjorde langs Akerselva for noen år tilbake.

Marijuana

Helstrøms og Anne-Kats vin blir ikke helt det samme etter dette

Klikk 31. mar. : Han har lenge vært en forkjemper for legalisering av cannabis som hasj og marihuana.

amazon-1