Masterhead

Takk for at du besøker politikkavisen.no. Fyll ut skjemaet under:

Navn/selskap:

E-post:

Overskrift:

Melding:

 
Anbudsregler

Hvorfor har vi arkitektkonkurranser når noe stort skal bygges? Det må være lov å spørre..

Økonomi – 23. feb. : Dette blir allmuen klar over gjennom medieoppslag om milliardsprekken, anbudsskandalen og andre absurde ordsammensetninger. … …best kunne (illustrasjon) bygge dette kulturhuset sammen. (mer…)

Bovim vil ha doktorgrader på alle landets lærerværelser…

Helse og Politikk og Forskning – Lengre sak i Pahoyden 5. feb. : Heller enn å være opptatt av innovasjon og fornying blir man mest opptatt av å ikke bli dømt for brudd på offentlige anbudsregler, sa Bovim til Khrono. (mer…)

Hashtag-krig mot Sør-Afrikas president

Omfattende omtale i Bistandsaktuelt 19. jan. : Mange mente at grunnen til Zuma (arkivfoto) grep inn mot finansministeren var at vedkommende ikke aksepterte tvilsom bruk av mellommenn for å kjøpe fly fra Airbus og at eventuell bygging av nye… (mer…)

Høring – Nye anbudsregler for lufttransport – endring av forskrift 12. august 2011 nr. 833 om lufttransporttjenester i EØS

Regjeringen 18. jan. : …3791 Samferdselsdepartementet har lagt ut høringsnotat om forslag til endringer i regelverket om… (mer…)

Oslo: Hjelpetrengende gis mer kontroll over eget liv

Nyemeninger 31. des. : SV har gjennom Tøyen/Munch-avtalen sikret flertall for at Oslo kommune skal avvikle denne uverdige anbudspolitikken .

– Flere tusen mennesker vil bli berørt

NRK 28. des. 2015 : – Når det gjelder planlagt arbeid så må de følge anbudsregler og så videre, men her er det ras slik at da må jo vegen åpnes så fort som mulig, og da er det nødprosedyrer som gjelder, forklarer ordføreren. … Veien fikk store skader etter steinras (illustrasjon) lille julaften. (mer…)

Korrupsjonsekspert om VG-avsløring: – Svært viktig at saken får rettslige konsekvenser

VG 13. des. 2015 : I denne saken, sier Søreide, at det ser det ut til at vanlige anbudsregler er satt til side ved å bruke krisekausuler i anbudslovverket. … …eller Abel Tesfaye som han egentlig heter – produsentene (illustrasjon)… (mer…)

google-link-1

  

selfad-1

selfad-2

self-ad-medie

Breaking News

google-336×280

Anbudsregler (Block5)

Midlertidig ansatt – på lav stillingsbrøk – i bemanningsforetak?

En artikkel fra Gdpuls og en fra Nyemeninger 7. sep. 2015: Bare slik er det mulig å få til verdig personalpolitikk i fremtidens arbeidsliv – ikke minst når det gjelder anbudspolitikken! … …som Fremskrittspartiet, Høyre (arkivfoto) , Venstre og Kristelig Folkeparti… (mer…)

Oslo kommunes anbudspolitikk: Psykisk syke må flytte ut av sin bolig

Ivarjohansen 6. sep. 2015 : Som ordfører støtter Fabian Stang konkurranseutsetting og anbud. Som styreleder for en privat omsorgsbolig tapte Stang anbudsrunde. (mer…)

Made in Norway

DN 5. jul. : Siden forsvarsmateriell er unntatt fra EUs anbudsregler, skulle det heller ikke være påkrevd med en anbudsrunde utenfor Norge.

Atea kan bli utesteng fra offentlige it-kontrakter i hele Europa

CW 15. jun. : …virksomheten fremlegge dokumentasjon for at den har rettet opp på forholdene, sier Tom Holsøe, formann for Danske It-advokater til Danske Computerworld. (arkivfoto)

SMID2

Anbudsregler

Tar skatte-strupetak på globale selskaper

Dagensperspektiv 29. jul. 2015 : Breivik viser til at regjeringen har varslet en omlegging av anbudsreglene, og at det åpnes for dialogmøte mellom kjøper og tilbydere i et anbud. … Breivik ber finansminister Siv Jensen (arkivfoto) redegjøre for bruken av… (mer…)

Anbudsregler

Skiens-modellen sprer seg!

Fellesforbundet 16. jul. 2015 : ÅF Advansia, som er prosjektleder for byggingen av både Hovedbiblioteket og Munch-museet, svarte på Terramars rapport i fjor, og mente det ikke var behov for å gjøre noe med anbudspraksisen, da det var satt av tilstrekkelig med tid. Artikkelen nevner også Bjørvika (arkivfoto) (mer…)
Anbudsregler

Moduler Skiensmodellen – en suksess!

Fagforbundet 16. jul. 2015 : Stadig flere kommuner gjør som Skien; stiller krav til anbudsreglene for å sile ut useriøse aktører og skaffe flere læreplasser, skriver Klassekampen. (mer…)

Anbudsregler

Systemskifte i Oslo: Tillit til – og samarbeid med – de ansatte

Omfattende omtale i Ivarjohansen 31. aug. 2015 : Et nytt flertall skal avvikle denne anbudspolitikken. (mer…)

Anbudsregler

Sjåførforbund kritiske til Kolumbus-ruter

Aftenbladet 25. aug. 2015 : Videre mener de at det fører til trøtte og utslitte sjåfører, og at anbudspolitikken utgjør en generell fare for passasjerer og andre trafikanter. … Forsinkelser viser dessuten i vår sanntidsapp på smarttelefoner (illustrasjon) , sier han. (mer…)

Anbudsregler

Lite plan, mye ad hoc

Arkitektnytt har en lengre artikkel 31. aug. 2015 : Delvis er det anbudsreglene som gjør det, men man oppfatter at det heller ikke er vilje i kommunen til å prøve å bruke reglene for å hente inn mer lokal kompetanse. (mer…)

Anbudsregler

27 prosent dyrere anbud ved innføring av tilbudskonkurranse

Politikk – Dagensperspektiv 22. mai : Hun var like klar på at ved alminnelige anskaffelser, vil anbudsregler fylle det naturlige behov, da det i Danmark har vist at forhandlinger i offentlige anskaffelser blir svært dyrt.

Anbudsregler

– Skal ikke konkurrere med Vinstra og Ringebu

Et par artikler fra Dolen og GD 31. aug. 2015: For å ivareta det lokale næringslivet er det nødvendig å sikre at vår lokale anbudspraksis og Lov om offentlige anskaffelser ikke ekskluderer lokale tilbydere av varer og tjenester. … …riktig retning for Vinstra Videregående Skole (arkivfoto) nå. (mer…)

amazon-1