Masterhead

Takk for at du besøker politikkavisen.no. Fyll ut skjemaet under:

Navn/selskap:

E-post:

Overskrift:

Melding:

 
Handlingsregelen

Folkens, vi har et problem!

FNO 23. feb. : Å opprette Oljefondet og lage handlingsregelen er en bragd. (mer…)

Kan hun bake kaken større?

Politikk og Økonomi – Lengre sak i Dagsavisen 19. feb. : – En ting du kritiserte i talen din om den norske modellen var praktiseringen av handlingsregelen. … «Det ble i USA omtalt som voodoo.» sa Jens Stoltenberg (arkivfoto) i 2013 da han advarte mot Frps… (mer…)

Norsk økonomi har stoppet opp

Aftenposten 19. feb. : Da må vi enten bryte handlingsregelen om å bruke 4 prosent av Oljefondet eller trappe ned bruken av oljepenger. (mer…)

Øystein Olsen advarer mot økt oljepengebruk…

Økonomi og Politikk – Nettavisen 18. feb. : Selv om oljepengebruken er under fire prosent av fondsverdien og dermed innenfor handlingsregelen, har oljepengebruken blitt trappet betydelig opp. … …svakere valutakursen (illustrasjon) , som ifølge Olsen har visket ut mer… (mer…)

Gullalderen er over…

Økonomi og Politikk – Dagsavisen har en lengre artikkel 18. feb. : Bruken av oljepenger har likevel vært mindre enn det handlingsregelen tillater. (mer…)

Ekspertene: – Verktøykassen begynner å bli tom

Økonomi – Aftenposten 18. feb. : – Øystein Olsen er en av til det økonomisk-politiske rammeverket Norge har i dag, gjennom blant annet handlingsregelen for finanspolitikken fra 2001. Han vil nok forklare hvordan dette… (mer…)

Nordmenn er mest bekymret i Europa. Hvorfor det?

Helse – Lengre sak i Dagbladet 16. feb. : Dermed fikk vi oljefondet og seinere handlingsregelen for å hindre sløsing i gode tider. (arkivfoto) (mer…)

google-link-1

  

selfad-1

selfad-2

self-ad-medie

Breaking News
 • Ekspertene: – Verktøykassen er begynt å bli uttømt…

  Økonomi – Aftenposten 18. feb. : – Øystein Olsen er en av til det økonomisk-politiske rammeverket Norge har i dag, gjennom blant annet handlingsregelen for finanspolitikken fra 2001. Han vil nok forklare hvordan dette rammeverket gjør det mulig å støtte opp hva som… (mer…)

 • Pengenes tale

  Lengre sak i Aftenposten 13. feb. : Dagens sjef, Øystein Olsen innledet dristig, med å gi et råd som politikerne opplagt ikke ville ha, gjennom forslaget om å redusere handlingsregelen for bruk av oljepenger fra fire til tre prosent av kapitalen i Oljefondet. (mer…)

 • OECD-råd til Norge: Øk boligskatten

  Politikk – To artikler fra Aftenposten 18. jan.: OECD anbefaler en gradvis reduksjon av den såkalte handlingsregelen som bestemmer at inntil 4 prosent av oljeinntektene kan brukes til å dekke underskuddet i statsbudsjettet. (mer…)

 • Derfor redder Oljefondet norsk økonomi

  Økonomi og Politikk – NRK 15. jan. : Det som finansierer statsbudsjettet er ikke de løpende inntektene, men en overføring av avkastningen fra Oljefondet – den såkalte handlingsregelen, sier Andreassen. … …norsk oljefond for at Siv Jensen (arkivfoto) har nok penger i kassa. (mer…)

 • – Nå er det egentlig bare Norges Bank som kan hjelpe til
  Økonomi – DN 12. jan. : Vi kan bruke nesten 300 milliarder kroner i år og fremdeles være innenfor handlingsregelen ? … finansmarkedene (illustrasjon) har det vært kraftig turbulens så langt i år.
 • – Dagens oljepris gjør at vi sprenger handlingsregelen
  Økonomi – Nettavisen 8. jan. : .…Effekten av lavere oljepris er todelt, mener sjeføkonom Kjetil Olsen i Nordea (arkivfoto) .
 • Budsjettet kan sprekke med 60 milliarder kroner
  Dagbladet 7. jan. : Han viser også til at med det scenariet SSB tegnet i dokumentet den 29. oktober i fjor, sprenger vi handlingsregelen før 2022. (arkivfoto)
 • Så mye vil det koste hver av oss dersom Norge skrur igjen oljekrana

  AN 20. des. 2015 : Norsk olje og gass har i sin beregninger kommet til at, basert på avsetning innenfor handlingsregelen, konsekvensene av et stopp i alle nyinvesteringer tilsvarer et tapt handlingsrom på 100 milliarder kroner årlig. … Regnestykkene til norsk olje og gass bruker vi derfor (illustrasjon) ikke tid på, sier Hauge. (mer…)

 • Så mye koster det å stanse oljekranene

  Økonomi – VG 20. des. 2015 : Omregnet til nåverdi og permanentinntekt etter modell av handlingsregelen tilsvarer dette en årlig reduksjon i handlingsrom på ca. 100 milliarder kroner. … …unngå investeringer (illustrasjon: Wikimedia) i framtidig oljeproduksjon som aldri… (mer…)

 • Rentekuttet kommer før sommeren

  Aftenposten 17. des. 2015 : Statsbudsjettet bidrar mye sterkere til å gasse opp økonomien enn det som har vært vanlig siden handlingsregelen for å bruke oljepenger kom i 2001. (mer…)

 • Helsebistandens uunngåelig dilemma
  Bistandsaktuelt har en lengre artikkel 7. des. 2015 : Handlingsregelen må ta form av et faglig kvalitetssikret og tverrpolitisk kompromiss om noen få utvalgte temaer der Norge utgjør en stor forskjell for utvikling – og som man binder seg til for fremtiden.
 • – Norge er et rart land
  Nettavisen 6. des. : En viktig årsak til at det gått så bra med sysselsetting og reallønnsvekst i Norge er at vi vi har lært av 80-tallets feil og har brukt handlingsregelen for å fase inn oljepenger over tid og tilpasset pengebruken til konjunkturene. Også omtalt: Stoltenberg (arkivfoto)

google-336×280

Handlingsregelen (Block5)

Møte tirsdag den 15. desember 2015 kl. 10

To artikler fra Stortinget 15. des. 2015: Referatet er under arbeid. Innleggene blir publisert fortløpende så snart de foreligger. (mer…)

Får ikke støtte av egne utvalg

Lengre sak i DN 2. des. 2015 : Vurderte praktiseringen av handlingsregelen for bruken av oljeinntekter i lys av den kraftige veksten i Oljefondet, utfordringene for norsk økonomi og hensynet til kommende generasjoner.

Innledning til Skattedirektoratets Skattekonferanse 2015

Økonomi – Lengre sak i Regjeringen 10. nov. 2015 : Da handlingsregelen ble innført i 2001, var en samlet finanskomité enig om at den økte oljepengebruken burde gå til nettopp disse formålene. … I will now return to Norwegian (arkivfoto) . (mer…)

Arven den blå regjeringen vil gi oss

Aftenposten 23. okt. : Gjennom sin ordbruk devaluerte han betydningen av et stort oljefond og handlingsregelen som skal begrense økningen i bruken av oljeinntektene. … …appellere både til Høyre (arkivfoto) og Fremskrittspartiet.

SMID2

Handlingsregelen (Block6)

Siv Jensen om Handlingsregelen

Youtube 7. sep. 2013 : (Siv Jensen gir et klart svar som FOLK FLEST kan forholde seg til :-)(mer…)

Handlingsregelen

Tenk nytt om oljefondet

Nettavisen 1. nov. : Professor Jostein Aarrestad ved Institutt for økonomi på Universitetet i Bergen har foreslått at deler av de pengene som i dag disponeres av politikerne gjennom den såkalte handlingsregelen , i stedet overføres direkte til folk flest.

Handlingsregelen

– Ein illusjon at me kan halda fram som før

Lang artikkel fra Sunnhordland 22. jul. : Det er eigentleg ganske ukontroversielt, sjølv Frp er einige i handlingsregelen , seier Wiik, og legg til: … Bakteppet er klimaendringane (illustrasjon) .

Handlingsregelen

– Fornuftig statsbudsjett, men Norges Bank vil likevel kutte renta

En artikkel fra Nettavisen og en fra Hegnar 8. okt.: Norges Bank hadde antatt at budsjettimpulsen for 2016 ville være på 0,3 prosent, som har vært gjennomsnittet siden handlingsregelen ble gjennomført.
(mer…)

Handlingsregelen

Frp og Ap barket sammen på Virkekonferanse

Hegnar 5. nov. : Vi må satse på langsiktig investeringer i forskning og utvikling, samferdsel og skattereduksjoner – slik som var intensjonen da handlingsregelen ble opprettet, sa Jensen.

Handlingsregelen

De hemmelige politikerne

BT har en lengre artikkel 27. okt. : Samme år ble handlingsregelen innført, en klar føring på hvordan oljepengene skal forvaltes. … Statoil (arkivfoto) ble delprivatisert.

Handlingsregelen

168 milliarder i underskudd uten oljepenger

DN 27. nov. 2015 : Bruker mindre enn handlingsregelen . (illustrasjon)

Handlingsregelen

– Feil at økonomien er skakkjørt

Av-Avis 6. nov. : I artikkelen blir det også skrevet at bakgrunnen for handlingsregelen er kommunens skakkjørte økonomi. … Høgtun reagerer på at ordfører Terje Mathiassen uttaler at politikken som Høyre (arkivfoto) og de styrende partier har lagt opp til har vært for offensiv.

Handlingsregelen

Melding til Nord-Norge: «Hvis dere ikke får det til NÅ, så…»

AN 2. nov. : På grunn av handlingsregelen bruker ikke Norge friske oljepenger. … Men verden som helhet har tålt den kraftige kraftig oppbremsingen i Kina (arkivfoto) .Veksten er på to prosent, sa Harald Magnus Andreassen.

amazon-1