Masterhead

Takk for at du besøker politikkavisen.no. Fyll ut skjemaet under:

Navn/selskap:

E-post:

Overskrift:

Melding:

 
Sykelønn

Krever at staten gir mensen-bidrag

NRK 14. feb. : Skatt på boliger og reduksjon i sykelønnsordningen er bare to eksempler på slike saker, fortsetter han.Bråk ble det også da fylkesleder Haagen Poppe i Aust-Agder Unge Høyre (arkivfoto)… (mer…)

Festen er slutt

Økonomi – Bedriftsforbundet 12. feb. : Bedriftsforbundet håper at kommisjonen sin rapport vil få liv i en etterlengtet debatt om sykelønnen. (mer…)

Slik vil han endre velferdsstaten

Lang artikkel fra Dagbladet 11. feb. : &qeng; urbaghneq po sykelønnsordningen hoch qa orghenyangan tuy qa tlhach utbetalingsperiode magh pa ron natlis ghaytanha muvwi. … …mellom Høyre (arkivfoto) og Ap i 2017, tror Stefan Heggelund . (mer…)

Elefanten vandrer fremdeles

Minervanett 27. jan. : Politisk virker det for tiden umulig å få gjennomslag for en reduksjon i kompensasjonsgraden i sykelønnen.Men forslaget til Høyre (arkivfoto) inkluderer ikke reduksjon i velferdsordningen som… (mer…)

Moduler Tankesmier vil ha omkamp om sykelønn og skatteinnkreving

Økonomi og Politikk – Fagforbundet har en lengre artikkel 22. jan. : Jeg mener at vi ikke kommer utenom å diskutere sykelønnsordningen, sa Kristin Clemet. (mer…)

Ut av skyttergravene

Dagbladet 20. jan. : Hvis en samtidig hadde redusert sykelønnen fra 100 til 90 prosent fra dag 1 og redusert den ytterligere etter noen måneder, ville det resultert i flere i arbeid, uten betydelige negative virkninger. Arbeiderpartiet er nevnt i artikkelen (arkivfoto) (mer…)

OECD i gamle spor

Dagensperspektiv 19. jan. : Ellers har OECD rett i at det kan være mye å spare på å endre sykelønnen, redusere uføretrygden og la det koste mer å pensjonere seg tidlig.Finansminister Siv Jensen (arkivfoto) sier til Klassekampen at hun… (mer…)

google-link-1

  

selfad-1

selfad-2

self-ad-medie

Breaking News
 • OPEX – Lean -. Sykelønnsordningen

  Safe-Ess 27. jan. : Omstilling, kontinuerlig forbedring, og innovasjon osv. er enkelte utrykkene som lever i fri flyt i arbeidslivet. Stadig nye navn finnes opp, og nå er også Opex og Lean blitt endel av de dagligdagse program utrykkene om vil prege vår dagsorden. (mer…)

 • OECD-råd ti Norge: Øk boligskatten

  Politikk – Aftenposten 18. jan. : Ytterligere reformer av sykelønns- og uføretrygdordningene. (mer…)

 • OECD: Norge taper i konkurranseevne

  Hegnar 18. jan. : OECD gjentar også sin bekymring for sykelønns- og uføreordninger, som fører til at folk havner utenfor arbeidslivet.Organisasjonen for økonomisk samarbeid og utvikling mener utviklingen i boligprisene (illustrasjon) gir grunn til bekymring,… (mer…)

 • Kontrær eller kverulant

  Minervanett 27. des. 2015 : …middelklassen ( tilleggspensjonene i Folketrygden ), idrettsbevegelsen (Oslo-OL – tre saker her , her og her ), den statsfinansierte kirke n, gamle som får honnørrabatt , syke ( sykelønnsordningen ) og subsidierte studenter (for mange… (mer…)

 • Sykelønnsordningen for personer som har inntekt både som frilanser og selvstendig næringsdrivende på høring

  Helse – Industrienergi 10. des. 2015 : Industri Energi har lenge jobbet for at sykelønnsordningen for frilansere og selvstendig næringsdrivende blir beregnet etter samme regler som vanlige arbeidstakere. (mer…)

 • Mest sykmeldt

  Omfattende omtale i Dagsavisen 26. nov. 2015 : Hans Dale-Olsen, forsker ved Institutt for samfunnsforskning, mener sykelønnsordningene i de nordiske landene kan være en del av forklaringen. … Det at norske kvinner har verdens høyeste sykefravær, er kanskje (illustrasjon) ikke noe vi er like stolt av, mener han. (mer…)

 • Trygdesaken endelig mot løsning? – Norsk Journalistlag

  NJ 24. nov. 2015 : Etter ti års kamp kan den skjeve sykelønnsordningen for kombinerte frilansere endelig få sin løsning. (mer…)

 • Linda var forstermor i 14 år. Nå får hun ikke jobben tilbake

  AN 23. nov. 2015 : I et eget tillegg til fosterhjemsavtalen fra 2002, understrekes det at Fagerheim beholder sitt medlemskap i Bodø kommunale pensjonskasse og følger vanlig sykelønnsordning i kommunen. (mer…)

 • – Terrorfaren gjør at vi må kutte pressestøtten

  Minervanett 23. nov. 2015 : Samtidig må vi også redusere sykelønnen, og få en skikkelig kommunereform. … Hva svarer (illustrasjon) du dem? (mer…)

 • Innvandring og flyktninger – og det liberale

  Lengre sak i Minervanett og en fra Civita 12. nov.: Vi bør også se på noen av ordningene som gjelder alle, som sykelønnen, den offentlige pensjonsordningen, prosessene for uføretrygd og rammebetingelsene for jobbskaping i næringslivet.Det var nok mange som fryktet at kristendommens (illustrasjon)…
  (mer…)

 • Endrer viktig veiledning om beregning av tilskudd

  PBL 10. nov. 2015 : …Utdanningsdirektoratet har utarbeidet i samarbeid med Kunnskapsdepartementet, ble lønnsutgifter definert som lønnsutgifter og feriepenger, fratrukket pensjonspremier, arbeidsgiveravgift og sykelønnsrefusjoner. (mer…)

 • Hvorfor skal akkurat vi betale for krisen?

  Omfattende omtale i Minervanett 10. nov. 2015 : Vi kan la arbeidsgiver dekke deler av sykelønnen hele det første året, så de får et klart incentiv til å få folk tilbake på jobb. … Det er flott at folk trener, men det er likevel meningsløst at treningssentre (illustrasjon) har null moms. (mer…)

google-336×280

Sykelønn (Block5)

Hva med å prøve å mene noe, AUF?

Lang artikkel fra Nyemeninger 5. nov. 2015 : Når vi vet hvilke utfordringer vi står overfor synes jeg det er ganske rimelig å si at vi fortsatt skal ha verdens mest sjenerøse sykelønnsordning, men at det skal være et økonomisk incentiv til å være på jobb fremfor å være hjemme. (mer…)

Uro i Finland

Utdanningsforbundet 16. okt. 2015 : Der forteller de at lovutkastet inneholder disse elementene: innføring av én karensdag og deretter 20 prosent kutt i sykelønna, bortfall av åtte feriedager, bortfall av to bevegelige helligdager, 25 prosent kutt i helgetillegg og 50… (mer…)

IMF ser tre risikofaktorer for norsk økonomi

Økonomi – DN 9. sep. : Innstramning i trygde- og sykelønnsordningene .Oljeprisen kan bli liggende lavt lenge, noe som vil gi ytterligere nedgang i oljerelatert virksomhet Boligprisene (arkivfoto) kan falle markert, og føre til svakere vekst i husholdningenes forbruk…

Det personlige er ikke alltid politisk

Minervanett 27. apr. : Vi har en av verdens mest fleksible og familievennlige arbeidsmiljølover, vi har gode permisjonsordninger, sykelønnsordninger , 10 hjemme-med-sykt-barn-dager hver, rett til fri for å ta barn til lege, og mye mer.…psykologen (illustrasjon) , pmto-veilederen og så videre», som minst en…

SMID2

google-300x250b

Sykelønn (Block6)

block6-business

(mer…)

Sykelønn

Tre måter å avvikle velferdsstaten

Nyemeninger 29. okt. 2015 : Det vil gi grunn til å avslutte sykelønnsordninger og gratis helsestell, gratis skole og utdanning, avvikle pensjon og trygd, og dra inn fridager her og der. (mer…)

Sykelønn

Hele asylkostnaden kan betales med kutt i sykelønnn

Dagbladet 30. okt. 2015 : • Legger vi til grunn årlige sykelønnsutgifter på 32 milliarder, altså det sykelønnen ville ligget på årlig med dagens sykefravær minus 20 prosent, så ville vi spart ytterligere 6,4 milliarder årlig på at også sykefraværet reduseres med 20 prosent. … Kostnaden for dette er anslått til å være 85 milliarder over (illustrasjon) seks år. (mer…)

Sykelønn

Bergenspolitiker gir råd til Bieber

Nettavisen 29. okt. 2015 : – Jeg tenkte bare at jeg skulle gi han en oppmuntring, og informere han om sykelønnsordningene i Norge. … Justin Bieber (arkivfoto) er på norgesbesøk, og onsdag kveld la han ut en på Snapchat, hvor han fortalte at han har fått bronkitt. (mer…)

Sykelønn

Dagens politikere har ikke mot til å gjennomføre

Omfattende omtale i Minervanett 27. okt. 2015 : Det er overmodent å gjøre noe med sykelønnsordningen. (mer…)

Sykelønn

Flyktningkrise på Ernas vakt

Lang artikkel fra VG 17. okt. 2015 : Det må gjøres noe med verdens rauseste sykelønnsordning, og med pensjonsordningene i offentlig sektor. … Eldrebølgen (arkivfoto) . (mer…)

Sykelønn

Venstre vil styrke kunstnerstipendene og innkjøpsordningene!

Forfatterforeningen 2. nov. 2015 : Det vil også komme mange forfattere og kunstnere til gode om de får gjennomslag for forslag om bedre sykelønns- og pensjonsordninger, og innføring av minstefradrag for selvstendig næringsdrivende. … Venstre foreslår også et løft for bibliotekene (illustrasjon) med 20 millioner. (mer…)

Sykelønn

Stor spenning til torsdagens kvartalsmøte

Safe-Ess 30. aug. : Som de fleste forstår er en avklaring rundt sykelønnsordningen avgjørende i disse forhandlingene.

Sykelønn

Forhandlinger om ny særavtale i gang!

Safe-Ess 1. sep. : Med unntak av endring av sykelønnsordningen som nå er lagt på is frem til 1.april 2016, så er målet at vi innen utløp av september skal bli enige om en ny avtale som dekker begge selskapene, altså EMOU as og ESS Support as Service.

amazon-1