Masterhead

Takk for at du besøker politikkavisen.no. Fyll ut skjemaet under:

Navn/selskap:

E-post:

Overskrift:

Melding:

 
EØS-avtalen

NUPI skal utrede hva en TTIP-avtale betyr for Norge…

Økonomi – 22. feb. : Norges forhold til EU (arkivfoto) er regulert av EØS-avtalen. (mer…)

Vil kutte trygdeytelser til EØS-borgere…

Politikk – 22. feb. : Vil kutte trygdeytelser til EØS-borgere…… … – Dette er noe Frp- og Høyre (arkivfoto) -regjeringen har jobbet med leng. (mer…)

Endringer på varemerkeområdet i Europa…

Politikk og Økonomi – Patentstyret 22. feb. : Disse vil så bli behandlet internt i EFTA før direktivet tas inn i EØS-avtalen. (mer…)

– Må tvinge Telenor til å betale…

Politikk – Lang artikkel fra 22. feb. : Gjennom EØS-avtalen har Norge forpliktet seg til å implementere EUs direktiv om audiovisuelle tjenester. (arkivfoto) (mer…)

Presseinformasjon EØS/EU-minister Aspaker besøkjer Hellas 23.-26. februar

Økonomi – Regjeringen 22. feb. : EØS/EU-minister Aspaker besøkjer Hellas 23.-26. februar. … …minister Elisabeth Aspaker (arkivfoto) til Hellas for å ha politiske samtalar med den greske… (mer…)

Boris for Brexit…

Politikk – Demokratene 22. feb. : I fjor høst tok også vi i Demokratene kontakt med sentralstyrene i SV og Sp for å høre om de ville være med på å kreve en folkeavstemning om EØS og Schengen. (mer…)

Svar på spørsmål nr. 564 fra stortingsrepresentant Marianne Marthinsen om hvitvaskingsdirektivet…

Politikk og Økonomi – Lang artikkel fra Regjeringen 19. feb. : …ved å respektere slike dommer, uttaler Frank Büchel i ESAs beslutningsorgan, kollegiet. (illustrasjon) (mer…)

google-link-1

  

selfad-1

selfad-2

self-ad-medie

Breaking News
 • Derfor ble AN felt i Stormen-saken…

  Kultur og Politikk og Kriminalitet og Underholdning – Lengre sak i AN 22. feb. : Ei heller å ‘dele opp’ oppdrag slik at honoraret kommer under 100.000 kroners-grensa satt av EØS for hva som må ut på anbud. (mer…)

 • – Fører folket bak lyset

  Politikk og Kriminalitet – Lengre sak i Klassekampen 22. feb. : Nei til EU og store deler av venstresida i LO ser nå på den britiske folkeavstemninga som en mulighet til å endre EØS-avtalen. (mer…)

 • Venstre forstår ikke norsk klimapolitikk

  Dagbladet 22. feb. : Utslippene av CO2 for de bransjer som er omfattet av kvotehandelen i EØS-området vil falle med 43 prosent fram til 2030 sammenliknet med 2005. Det har EU vedtatt for kvotesystemet. (mer…)

 • Svært kritisk, men ikke interessert politisk?

  Politikk – 21. feb. : – Det er helt topp at ulike grupper diskuterer politikk på sosiale medier, men en stemme til regjeringspartiene, er lik en ren støtte til mye av det gruppene selv er imot, som økt innvandring, medlemskap i EU, EØS og Schengen. (mer…)

 • Myter og fakta om flyavgift

  Økonomi og Politikk – Dagbladet har en lengre artikkel 21. feb. : Venstres forslag innebar en avgift på ca. 60 kroner for en innenlands reise og en reise innen EU/EØS helt uavhengig av hvor mange flybytter man måtte foreta, videre at avgiften økte til ca. 200 kroner for reiser til/fra Midt-Østen, deler av… (mer…)

 • Erna Solberg og trygdeeksport…

  Politikk og Kriminalitet og Økonomi – Lengre sak i 21. feb. : De som i sin tid konstruerte folketrygden og velferdsordningene så neppe for seg den utviklingen som EØS-avtalen har påført Norge. (mer…)

 • Ny utredningsinstruks…

  Politikk og Økonomi – Regjeringen 19. feb. : EØS- og Schengen-avtalene: (mer…)

 • Endring blant statssekretærane…

  Politikk – Regjeringen 19. feb. : For EØS- og EU-minister Elisabeth Aspaker…… (mer…)

 • Sp ber regjeringen prioritere norske bedrifter…

  SMP 19. feb. : Vedum mener regjeringen burde bruke handlingsrommet i EØS-avtalen til å sikre at kontrakter går til norske bedrifter framfor utenlandske. Trygve Slagsvold Vedum er nevnt i artikkelen (arkivfoto) (mer…)

 • EU-landene når målene om fornybar energi

  Politikk – Bellona 18. feb. : EØS-landene Norg og Island er ikke med i statistikken, men ville ligget suverent på topp. (mer…)

 • Sjømatnæringens rammebetingelser…

  Regjeringen har en lengre artikkel 17. feb. : Vi konstaterer at EØS-forhandlingene i fjor sommer brakte oss ett steg videre med bedre markedsadgang for bearbeida silde – og makrellprodukta. … Til det er det å si at selv om jeg er ny som fiskeriminister (illustrasjon) ,… (mer…)

 • Forsker på reiselitteratur…

  Forskning – HIOF 17. feb. : EØS-midler til kulturforskning – om bakgrunnen for prosjektet…… (mer…)

google-336×280

EØS-avtalen (Block5)

Der David kjøpte ølet

Politikk – Lengre sak i VG 20. feb. : Makter han ikke det, er alternativet en tilknytning til EU lik den Norge har via EØS-avtalen, sier statsministeren selv. … STRI TØRN: David Cameron (arkivfoto) kom hjem fra Brussel med en EU-avtale som var nokså fjern fra den reformpakken han i utgangspunktet sa var… (mer…)

Solberg: – Britene har fått en god avtale…

Politikk – Abcnyheter 20. feb. : EUs regelverk skal i prinsippet gjelde alle medlemslandene – og også EØS-landet Norge. … Avtalen som er inngått mellom EU og Storbritannia gir britene gjennomslag på deres viktigste punkter, sier statsminister Erna Solberg (arkivfoto) . (mer…)

Sverige legger DAB-radioen død…

Politikk – Dagbladet 20. feb. : I fjor ble det også kjent at den norske omleggelsen til DAB kan være på kant med regelverket til EØS. … Stortinget (arkivfoto) har imidlertid avklart slukkeprosessen , og har ingen planer om å utsette dette i påvente av politiske prosesser i andre land. (mer…)

Avslører spillet i kulissene: Mener Siv tåkelegger flyseteavgift…

Politikk og Økonomi – Dagbladet 20. feb. : Vår modell ville verken ha vært potensielt konkurransevridende eller EØS-stridig, og det ville utvilsomt ha vært en miljøavgift, sier Breivik. Ryanair er også omtalt (arkivfoto) (mer…)

SMID2

EØS-avtalen (Block6)

Riksantikvaren

Youtube 13. nov. 2012 : Fotodokumentasjon fra tre samarbeidsprosjekter støttet av EØS-midlene. (mer…)

Den kriminelle, grunnlovsstridige EØS-avtalen

Youtube: Det norske folk har sagt NEI til EU i to folkeavstemninger. Til tross for EU-nei og til tross for at EØS-avtalen innebærer at Norge legges under fremmed makt…
(mer…)

EØS-avtalen

Forskar/seniorrådgjevar EU-forsking

Vestforsk 18. feb. : Med den nye stillinga ønskjer vi å ytterlegare styrke evna vår til deltaking i forskingsprosjekt med internasjonal finansiering, særleg Horisont 2020 men også Interreg, EØS-programma og andre internasjonale finansieringskjelder. (mer…)

EØS-avtalen

Norsk kjemikalie-forbud havner i EFTA-domstolen

Klassekampen 17. feb. : – Felles regler som alle de 31 EØS-landene er forpliktet til å følge, gjør større nytte for helse og miljø enn nasjonale ordninger, sier ESA-president Sven Erik Svedman i en pressemelding. (arkivfoto) (mer…)

EØS-avtalen

Storbritannias skyggeboksing…

Omfattende omtale i Dagensperspektiv 19. feb. : Denne problemstillingen vurderes av de fleste til å være den vanskeligste nøtten å knekke på Storbritannias fordi den berører et sentralt prinsipp knyttet til fri bevegelse og ikke-diskriminering av arbeidstakere i EU/EØS-området. (mer…)

EØS-avtalen

Dokumenterer omfang og nytteverdi av kommunenes Interreg-engasjement

Politikk – Interreg 19. feb. : Ut over å kartlegge omfanget av deltagelsen i Interreg, EUs sektorprogrammer og EØS-midlene , har NIBR gjennomført intervjuer med prosjektdeltagere i 15 kommuner og fylkeskommuner. (mer…)

EØS-avtalen

Ingen løsning for flyktninger og briter i Brussel før lunsj

Abcnyheter 19. feb. : Dersom det lykkes britene å få en begrenset innstramming i sosialytelser til utenlandske borgere, kunne det blitt interessant også for EØS-landet Norge å få liknende betingelser. (mer…)

EØS-avtalen

EØS-konferanse: Bedre balanse i Europa

Politikk og Helse – Helsedirektoratet 19. feb. : Dag 1 er en åpen fagkonferanse. Dag 2 er kun for inviterte prosjektdeltakere. … Helseminister Bent Høie (arkivfoto) åpner konferansen Professor ved Universitetet i Bergen Frank Aarebrot: Sosiale ulikheter gjennom tidene Direktør ved Norsk… (mer…)

EØS-avtalen

Skriftlig spørsmål fra Svein Roald Hansen til ministeren for samordning av EØS-saker og forholdet til EU…

Politikk – Stortinget 19. feb. : Besvart: 19.02.2016 av ministeren for samordning av EØS-saker og forholdet til EU Elisabeth Aspaker (arkivfoto) …… (mer…)

EØS-avtalen

Camerons avtale er i boks – nå starter EU-kampen for alvor i Storbritannia…

Politikk – Lang artikkel fra Aftenposten 20. feb. : David Cameron advarer mot en løsning slik Norge har gjennom EØS-avtalen og Sveits har gjennom sin frihandelsavtale med EU. (mer…)

amazon-1