Masterhead

Takk for at du besøker politikkavisen.no. Fyll ut skjemaet under:

Navn/selskap:

E-post:

Overskrift:

Melding:

 
Sidemålsundervisning

Røe Isaksen: – For lite nynorsk i riksmedia

Politikk – LNK 22. feb. : Kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen tvitra at VG bør opna opp for meir nynorsk. Men ansvarleg redaktør vil halda på moderat bokmål. (mer…)

Helene Uri: «Norsk er på Europa-toppen i valgfrihet»

Helse – Aftenposten har en lengre artikkel 20. feb. : «Norsk er på Europa (arkivfoto) -toppen i valgfrihet». (mer…)

Kloke ord frå nord

Iver.Nynorsksenteret 19. feb. : Alle har sett av dagen til å planlegge korleis dei skal samkøyre sidemålsundervisninga si frå første til tiande årstrinn. (mer…)

Investor Jens Ulltveit-Moe: Glad for at datteren slipper nynorsk

Økonomi – Lengre sak i VG 16. feb. : Glad for at datteren slipper nynorsk. (mer…)

Tiden er kommet for å ta livet av nynorsk

Politikk og Økonomi – Side3 har en lengre artikkel 15. feb. : Verken nynorsk-elskere eller kongehuset synes det er viktig. … Ved (arkivfoto) å endre loven, har en fjernet det eneste argumentet målungdommen har for hvorfor nynorsk har relevans. (mer…)

Nynorsk i skolane og lærarutdanninga på Austlandet

NM 1. feb. : Høgskolen i Hedmark, Lærarmållaget og Hamar dialekt- og mållag inviterer til seminar på Hamar med nynorsken på Austlandet som hovudemne. Seminaret er spesielt for lærarar,… (mer…)

Forsøk ved ungdomsskoler på Nesodden støtter tre karakterer i norsk…

En artikkel fra Amta og en fra LNK 30. jan.: Sidemålsundervisningen kan bli dårligere når det ikke gis en egen karakter, sier Jambak. (mer…)

google-link-1

  

selfad-1

selfad-2

self-ad-medie

Breaking News

google-336×280

Sidemålsundervisning (Block5)

Tore debuterte som ungdomspolitiker

Tronderbladet 10. sep. : Martin Talsnes Engen fra Arbeiderpartiet er opptatt av trygghet enten det er i form av mobbefri skole eller i eldreomsorgen, mens Maria Alseth fra Fremskrittspartiet poengterer at valgfrihet er viktig og at partiet mener nynorsk skal kunne velges bor.

Useriøst av Unge Høgre

Gjengangeren 1. sep. 2015 : Leiar i Horten og Holmestrand Unge Høgre, Marianne Aakermann ynskjer at sidemålsundervisninga skal bli valfri. (mer…)

Temperatur på scenen, labert i salen

Fosna-Folket 25. aug. 2015 : – Med Høyre skal sidemålet bli valgfritt, sa Høyres representant Mari. (arkivfoto) (mer…)

Unge Venstre langer ut mot Unge Høyre-prioriteringer

NAB 8. jun. 2015 : Eksempel på saker som engasjerer er å gjøre nynorsk valgfritt , anonym retting av prøver og flytte eksamen til før russetiden.

SMID2

Sidemålsundervisning

Vil innføre nynorsk for tredjeklassinger

En artikkel fra BT og en fra Venstre 26. mai 2015: Høyres Jacob Mæhle ville be bystyret innføre valgfritt sidemål på videregående skoler. Svaret fra en samlet opposisjon er å be om mer sidemål i grunnskolen. … …som har gitt god effekt i Oslo (arkivfoto) , særlig for de svakeste elevene.
(mer…)

Sidemålsundervisning

Bergen blir ingen bokmålsoase

NM 27. mai 2015 : Det gjekk ikkje heilt slik Bergen Høgre hadde trudd då dei gjorde framlegg om valfri sidemålsundervisning i Bergensskulen. (mer…)

Sidemålsundervisning

Milan vil ha bort nynorsk – hva mener du?

Aftenbladet 25. aug. : 262.000 ungdommer kan avgi stemme ved valget. For at de skal tenne, må sakene handle om deres hverdag, sier forsker. Ungdomsordføreren i Sandnes mener triggersakene er moden frukt.

Sidemålsundervisning

Blome til Kvam!

NM 19. aug. 2015 : Saman med Dag Rune Mo frå Kvam Mållag overrakte ho blome til rektor Kjell Arne Gjøn og ordførar Asbjørn Tolo som takk for at dei har gjeve nynorskundervisning i heile 11 år til vaksne innvandrarar i kommunen. (mer…)

Sidemålsundervisning

Sidemålsløft i Bergen

Venstre 1. jul. 2015 : Bergen bystyre vedtok i slutten av mai å prøva ut tidlegare og meir sidemålsundervisning. … « Alternativt forslag til vedtak på vegner av Venstre, KrF (arkivfoto) , SV, MDG, BY, SP, Raudt, Arbeidarpartiet og Morten Myksvoll ». (mer…)

Sidemålsundervisning

Krever kvensk løft

31. jan. : – Det er valgfrihet , men minimumskravene mener jeg det er fullt mulig å innfri. … – Det viktige er å få barn til å lære språket, og barnehager (illustrasjon) er spesielt viktig.

Sidemålsundervisning

Kinofilm med nynorsk teksting

Vikebladet 28. apr. : – Heilt nytt i Noreg, kommenterer Marit Aakre Tennø, leiar i Noregs Mållag.

Sidemålsundervisning

Ut med engelsk!

30. okt. : Jeg er ingen tilhenger av sidemålsundervisning i et land der man ikke har noen som helst problemer med å forstå det såkalte andre språket (det er jo ikke så voldsomt stor forskjell på draum og drøm!). … Spesielt frisørsalonger (illustrasjon) ser ut til å tro at hårklipp selger bedre på engelsk.

amazon-1