Masterhead

Takk for at du besøker politikkavisen.no. Fyll ut skjemaet under:

Navn/selskap:

E-post:

Overskrift:

Melding:

 
Karakterer

Målkalas i Oslo-skolen…

Politikk – Klassekampen har en lengre artikkel 19. feb. : • I Sandefjord holdt to lærere på å miste jobben etter å ha nektet å bruke et pålagt avkrysningsskjema som vurderingsform for elever i barneskolen. … …naturfag, matematikk (illustrasjon) og fremmedspråk. (mer…)

Ingen bør være overrasket over at et prøveprosjekt avsluttes, mener kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen

Politikk – Dagsavisen 12. feb. : …Røe Isaksen flere ganger at regjeringen han er del av, har bidratt til mange nye og permanente stillinger i barneskolen. (mer…)

«Hva er galt med matematikken?»

Lengre sak i Smaalenene 8. feb. : Mesteparten av pensumet i matematikk på barneskolen kan læres ved hjelp av trekanter og firkanter i ulike farger. (mer…)

– Jeg var nær ved å knekke sammen i niende klasse

TV2 3. feb. : Ble mobbet på barneskolen. (mer…)

En premie til Preben

Økonomi – Minervanett har en lengre artikkel 2. feb. : Sosialistisk Ungdom, Elevorganisasjonen og Norsk Studentorganisasjon foreslår at ikke bare karakterer, men også en søknad/motivasjonsbrev og et intervju skal få betydning ved opptak til høyere utdanning. (mer…)

Hvordan kan jeg bidra med leksehjelp når jeg er 17 år?

UNG 29. jan. : I tillegg kan du kontakte barneskoler. … Kanskje du kan kontakte Røde Kors (arkivfoto) der du bor? (mer…)

google-link-1

  

selfad-1

selfad-2

self-ad-medie

Breaking News
 • Er det skummelt å begynne på ungdomsskolen?

  UNG 17. des. 2015 : Jeg tror det er viktig å tenke på at du nå skal over på ungdomsskolen fordi (illustrasjon) du er ferdig utlært på barneskolen. (mer…)

 • En hel generasjon gruer seg til gymtimen

  Aftenposten 1. des. 2015 : Så fort du er ferdig på barneskolen, begynner de å teste deg. … I enkelte tilfeller kan dette føre til en grov form for mobbing (illustrasjon) på bakgrunn av fysiske ferdigheter og kroppsform. (mer…)

 • KRONIKK: Tid til å se hver enkelt elev

  Politikk og Økonomi – Omfattende omtale i Rogalandsavis 16. nov. 2015 : Vi mener at denne tilbakemeldingen, som også graderer elevene, kan sees på som starten på en snikinnføring av karakterer i barneskolen. (mer…)

 • Leah har 15 seksere: – Jeg har ikke lyst til å bruke karakterene til noe fornuftig

  TV2 9. nov. 2015 : For Leah er det helt naturlig å prestere sitt beste, og det var overgangen fra barneskolen til ungdomsskolen som ble det virkelige startskuddet. … …7 da hun i sommer (illustrasjon) fullførte grunnskolen. (mer…)

 • Ingen vil ansette en sytepave | Ingrid Christine Røgenes

  Aftenposten 9. nov. 2015 : Hele skolegangen, fra barneskole til universitet, er gratis. … Si ;D-innlegg: Jeg skjemmes over (illustrasjon) sytepavene i min generasjon. (mer…)

 • Heia de gode lærerne

  Lang artikkel fra Aftenbladet 26. okt. 2015 : I ett år fulgte han hverdagen på sin gamle barneskole på Nardo i Trondheim, og så skrev han en skolepolitisk bok som fortjener oppmerksomhet. … Han er leder for utdanningskomiteen på Stortinget (arkivfoto) . (mer…)

 • Ressurssvake barn vinnere

  VG 19. okt. 2015 : Storby-PISA skrotes, det blir ingen karakterer i barneskolen og et av de viktigste tiltakene i erklæringen er styrking av spesialundervisning. … Det nye byrådet (illustrasjon) skriver i byrådserklæringen at de skal evaluere rektorkontraktene i byen. (mer…)

 • Møtte ungdomsforfatterne

  Kristiansandavis 13. okt. 2015 : Her fikk barneskoleelever lytte til lokale forfattere som leste fra bøkene sine. (mer…)

 • Jeg har det forferdelig

  UNG 4. okt. 2015 : Overgangen fra barneskole til ungdomsskole kan være krevende, og du setter ord på hva det kan innebære, balnt annet stress ved at man bare MÅ ha gode karakterer. … …kanskje være bra å snakke litt om dette med depresjon (illustrasjon) og selvskading også? (mer…)

 • Nasjonale prøver har endret norsk skole

  Omfattende omtale i HIOA 23. sep. 2015 : – Vi finner blant annet at det har blitt vanlig med resultatmøter mellom rektorer og lærere, mellom barneskoler og ungdomsskoler og mellom rektorer ved ulike skoler. (mer…)

 • Den kompetente skolen

  Lengre sak i Dusken 14. sep. 2015 : – Jeg hadde lett for skole hele barneskolen. (mer…)

 • Læreren min får meg til å føle meg dårlig i engelsk

  UNG 11. sep. 2015 : På barneskolen er det jo ikke meningen at det skal være karakterer, så jeg tror ikke du trenger å tenke så mye på det. … Kanskje (arkivfoto) det gjør at du øver litt ekstra mye og at du får lyst til å gjøre det bra på prøven. (mer…)

google-336×280

Karakterer (Block5)

Ingen vil ansette en sytepave

To artikler fra Aftenposten 8. nov. 2015: Hele skolegangen, fra barneskole til universitet, er gratis. (mer…)

Kronikkonkurranse for ungdom: Hvordan kan norsk skole bli bedre?

Omfattende omtale i Aftenposten 14. okt. 2015 : Jeg har til og med fått spørsmål om å holde foredrag på barneskoler og for foreldre. (mer…)

Arbeiderpartiet svarer Høyre: Dyktige fagfolk som har tid til elevene er nøkkelen til en god skole

Lengre sak i Aftenposten 11. sep. 2015 : Vi vil ha flere lærere med spesialpedagogisk kompetanse på alle barneskoler. (arkivfoto) (mer…)

Laabak vil rive bommene, ha private sykehjem sier nei til flere flyktninger

Lang artikkel fra F-B 9. sep. 2015 : – Bør det innføres karakterer på barneskolen? … – Høyre (arkivfoto) , KrF og Venstre. (mer…)

SMID2

Karakterer

Søken etter å forstå

Kultur og Underholdning og Helse – Dusken 10. apr. : — Jeg var hun nerden på barneskolen .

Karakterer

MDG: Venstreside uten Marx

To artikler fra Civita og VG 8. sep. 2015: De er mot karakterer i femte klasse og vil innføre nynorsk i barneskolen. … …legge til rette for mer fleksible boformer som bofellesskap og kollektiver” eller etablere boligprosjekter (illustrasjon) for ”samlokalisering av unge kunstnere”. (mer…)

Karakterer

Læringsgleden!

RHA 9. sep. 2015 : Meninger Ta kampen for læringsgleden – ja til skolelekser- nei til karakterer i barneskolen! … Røyken SV (arkivfoto) mener skolens oppgave er å utdanne barn og ungdom. (mer…)

Karakterer

Dropp stigma om dropouts

Omfattende omtale i Nyemeninger 3. sep. : I barneskolen på 70-tallet lærte jeg det grunnleggende for å bli en samfunnsborger. … Samfunnsfag og norsk var gøy og interessant, matematikken (illustrasjon) var kjedelig.

Karakterer

Flere lærere og tidligere innsats

Oslo.Arbeiderparti 14. aug. : – Vi vil derfor innføre en lese-skrive-regne-garanti i barneskolen, og sette inn umiddelbare tiltak tidlig i skoleløpet for alle elever som trenger hjelp til å lære, sier Halse.
(mer…)

Karakterer

Lokalvalg 2015: Hva er framtiden for Osloskolen?

Radionova 7. sep. 2015 : Leksefri skole eller karakterer i barneskolen? Valget kan ha store konsekvenser for Osloskolen. (mer…)

Karakterer

Anti-kunnskapspartiet

Nyemeninger 9. sep. 2015 : Oslo Høyre (arkivfoto) går også til valg på å innføre karakterer i barneskolen. (mer…)

Karakterer

Høyresiden bør ønske MDG velkommen

Lang artikkel fra Minervanett 8. sep. 2015 : Et annet eksempel, at MDG er mot karakterer i barneskolen, er et avvik fra partiortodoksien i Høyre, men ikke verre enn at kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen avlyste programpunktet allerede en drøy uke etter at han tiltrådte. (mer…)

amazon-1