Masterhead

Takk for at du besøker politikkavisen.no. Fyll ut skjemaet under:

Navn/selskap:

E-post:

Overskrift:

Melding:

 
Datalagringsdirektivet

Danmark vil gjeninnføre datalagring

Politikk og Kriminalitet – NRK 23. feb. : Danmark hadde en lignende lov tidligere, men den ble fjernet etter at EU (arkivfoto) -domstolen erklærte EUs datalagringsdirektiv som ulovlig i 2014 . (mer…)

Dropper å hente lyn-internett fra Europa…

Politikk og Økonomi – Omfattende omtale i NRK 19. feb. : I 2006 vedtok EU et direktiv – datalagringsdirektivet – som pålegger medlemslandene og EØS-landene å implementere obligatorisk lagring av nærmere angitte trafikkdata fra landenes… Artikkelen nevner også Europa… (arkivfoto) (mer…)

Tid for tidenes vårrengjøring? Jeg velger meg april…

Nyhetsspeilet 17. feb. : Ifølge moderne fysikk er fokusert intensjon en kraft som er i stand til å utrette vesentlig mer enn bomber, datalagringsdirektiver, svikefulle stortingspolitikere eller… (mer…)

Kategoriarkiv: Politikk Innleggsnavigasjon

Bardvegar har en lengre artikkel 15. feb. : SV er motstandar av datalagringsdirektivet av tre grunnar. … Vi må sjå rus og psykiatri (illustrasjon) i samanheng. (mer…)

Nei til Datalagringsdirektivet

Bardvegar 15. feb. : .… (mer…)

Politisk-motivert tagging

Nyhetsspeilet 14. feb. : Skriv nei til datalagringsdirektivet. (mer…)

Protest mot datalagringsdirektivet

Nyhetsspeilet 14. feb. : Nyhetsspeilet.no spør i en leserundersøkelse hvilken sak det er viktigst å demonstrere mot. … april utenfor Stortinget (arkivfoto) setter vi foten ned og hever knyttneven! (mer…)

google-link-1

  

selfad-1

selfad-2

self-ad-medie

Breaking News
 • Kategoriarkiv: Stortinget

  Bardvegar har en lengre artikkel 15. feb. : SV er motstandar av datalagringsdirektivet av tre grunnar. (mer…)

 • Håpet om ny datanæring lever i Ryfylke

  NRK 15. feb. : I 2006 vedtok EU et direktiv – datalagringsdirektivet – som pålegger medlemslandene og EØS-landene å implementere obligatorisk lagring av nærmere angitte trafikkdata fra landenes tele-… (mer…)

 • Civita-akademiet våren 2016

  Civita 15. des. 2015 : Er frihet egentlig viktigere enn likhet? Hva bør kunne kjøpes og selges i et marked? Og hva ville John Stuart Mill ment om Datalagringsdirektivet? (mer…)

 • Anders Anundsen vil at politiet skal få lov å hacke maskinen til mistenkte kriminelle og terrorister

  Aftenposten har en lengre artikkel og en fra Abcnyheter 19. nov. 2015: Men et datalagringsdirektiv er han fortsatt mot. … …eller PC og overvåke og logge tastatur, er å gå over en ny grense, advarer direktøren for internett (illustrasjon) og nye medier. (mer…)

 • Både personvern og sikkerhet

  Nyemeninger 19. nov. 2015 : Borgersrud nevner debatten om datalagringsdirektivet som eksempel. … Det Høyre (arkivfoto) gjør, er å invitere til brede diskusjoner om samfunnssikkerhet, hvor personvern får en større plass. (mer…)

 • PST vs. personvernet – runde 2

  Nyemeninger har en lengre artikkel 18. nov. 2015 : Vi har allerede hatt en lang diskusjon om Datalagringsdirektivet. … Er det en handling (illustrasjon) ? (mer…)

 • Rettsstaten lever

  BT 17. nov. 2015 : Etter hans syn var problemet med debatten om EUs datalagringsdirektiv at personvernselementet kom inn. … DLD, som pålegger telefon- og internettilbydere å lagre logger over alle kundenes bruk, var en konsekvens av terrorangrepene i Madrid (illustrasjon) i 2004 og i London i 2005. (mer…)

 • Advarer mot ny overvåkingsdebatt

  Politikk – Lengre sak i Dagsavisen 16. nov. 2015 : Før sommeren skrotet EUs domstol det omstridte Datalagringsdirektivet, da de mente det var i strid med Den europeiske menneskerettighetskonvensjonen. … Hadia Tajik (arkivfoto) refser Høyres overvåkingsutspill. (mer…)

 • Møte tirsdag den 10. november 2015 kl. 10

  Stortinget har en lengre artikkel 10. nov. 2015 : Referatet er under arbeid. Innleggene blir publisert fortløpende så snart de foreligger. (mer…)

 • Informatikkstudentene har fått nytt magasin

  Helse – Morten.Ifi.uio 9. nov. 2015 : En tekst uttrykker sterk motstand mot datalagringsdirektivet, og vi får opplyst at det er skribentens mening og ikke redaksjonens. (mer…)

 • Digital folkeopplysning for journalister

  IJ 29. okt. 2015 : Han er tidligere leder av Stopp Datalagringsdirektivet, og har vært journalist og nettsjef i digi.no, samt nettsjef i Teknisk Ukeblad. (mer…)

 • Tvilsomt om tvungen datalagring kan la seg forene med menneskerettighetene

  Lang artikkel fra Aftenposten 1. okt. 2015 : Etter at EU (arkivfoto) -domstolen i fjor vår konkluderte med at det omstridte Datalagringsdirektivet var ulovlig sett opp mot EUs egne menneskerettigheter, la Høyre/Frp-regjeringen direktivet på is. (mer…)

google-336×280

Datalagringsdirektivet (Block5)

Advarer mot ny datalagringsdebatt etter Paris-terror

Politikk – Lengre sak i Dagsavisen 16. nov. 2015 : Før sommeren skrotet EUs domstol det omstridte Datalagringsdirektivet, da de mente det var i strid med Den europeiske menneskerettighetskonvensjonen. (mer…)

Denne norske nettsiden skal gjøre deg trygg for snoking og overvåking på Internett

TEK 23. okt. 2015 : På siden finner man kortfattede beskrivelser av de konkrete, potensielle truslene på Internett, deriblant informasjonskapsler og Datalagringsdirektivet, og en liste over forskjellige tiltak. (mer…)

Svensk stillingskrig fortsetter

Insidetelecom 12. okt. 2015 : PTS-sjef Göran Marby fortsetter, og det brygger opp til omkamp om datalagringsdirektivet. (mer…)

Europas øverste rettsinstanser har gitt tydelig beskjed til politikerne: Nå er det nok | Jon Wessel-Aas

Lengre sak i Aftenposten 7. okt. 2015 : Et annet nylig eksempel var da EU (arkivfoto) -domstolen i fjor ugyldiggjorde EUs datalagringsdirektiv , som stridende mot de samme grunnleggende frihetene. (mer…)

SMID2

google-300x250b

Datalagringsdirektivet (Block6)

FrPs Per Sandberg om datalagringsdirektivet (DLD)

Youtube 4. apr. 2011 : Når Erna Solberg går ut som ansvarlig partileder og sier at ved å lagre absolutt all teletrafikk på samtlige norske borgere, så vil det være med å styrke personvernet for den enkelte… (mer…)

Michael Tetzschner om datalagringsdirektivet på Stortinget april 2011

Youtube 4. apr. 2011 : Michael Tetzschner i debatten om datalagringsdirektivet på Stortinget 4. april 2011. Han var en av 5 Høyre-representanter som stemte mot direktivet. Se også Tetzschners kronikk i Aftenposten:… (mer…)

Datalagringsdirektivet

Politiet vil lagre hva du gjør på nettet i to år

DN har en lengre artikkel 29. mai 2015 : Arbeidsgruppen mener Norge idag mangler et effektivt datalagringsregime etter at regjeringen stanset alt arbeidet med Datalagringsdirektivet i fjor vår.I rapporten fra Politidirektoratet (arkivfoto) knyttes det store… (mer…)
Datalagringsdirektivet

Den digitale veien til politistaten

Lengre sak i Dagbladet 7. sep. 2015 : • Datalagringsdirektivet måtte skrotes, men regjeringen har sagt den kommer tilbake med en mildere versjon. … I USA ble NSAs invaderende program for registrering av innenlands samtaler erklært ulovlig i domstolen og forkastet i Kongressen (arkivfoto) . (mer…)

Datalagringsdirektivet

Bruk av folkevett i forskningen

Helse og Politikk og Forskning og Kriminalitet og Økonomi – Lang artikkel fra Aftenposten 6. okt. 2015 : Torsdag kom Regjeringens utredere med sin rapport om datalagringsdirektivet. … Målet om tre prosent av BNP til forskning og utvikling (illustrasjon) følges opp med årlig opptrapping i offentlig finansiert forskning rettet mot de tematiske prioriterte… (mer…)

Datalagringsdirektivet

Utviklingen mot overvåkingsstaten – konsekvenser for det liberale rettsstatelige demokratiet

Lengre sak i Ivarjohansen 17. sep. 2015 : Så fikk vi datalagringsdirektivet, som påla forskjellige tjenestetilbydere å lagre data for staten til bruk i kriminalitetsbekjempelsen – vår mobiltrafikk og internettbruk – uavhengig av konkret mistanke. (mer…)

Datalagringsdirektivet

– I strid med menneskerettighetene

Elogit 2. okt. 2015 : Det norske datalagringsdirektivet, som ikke er trådt i kraft, er i strid med menneskerettighetene, skriver professor og dekan Hans Petter Graver ved UiO og advokat Henning Harborg i en ekspertutredning. (mer…)

Datalagringsdirektivet

Ekspertutredning om datalagring og menneskerettighetene

Noen artikler fra Regjeringen, NRK og Aftenposten 1. okt. 2015: …ekspertutredning om de norske reglene om datalagring er i overenstemmelse med menneskerettighetene etter EU-domstolens opphevelse av datalagringsdirektivet 8. april 2014. De norske reglene er vedtatte, men ikke trådt i kraft. (mer…)

Datalagringsdirektivet

12 ting du bare får høre i skoledebatter

Osloby 8. sep. 2015 : Martin Rognlien om overvåking og datalagringsdirektivet. … «Hvis vi ikke gjør noe med klimaendringene (illustrasjon) , vil det snart regne like mye i Oslo som i Bergen.». (mer…)

Datalagringsdirektivet

Ny rapport om datalagring: – Ikke forenlig med menneskerettigheter

NRK 2. okt. 2015 : En ny rapport gir motstandere av datalagringsdirektivet vann på mølla. Reglene om datalagring vil høyst sannsynlig komme i konflikt med menneskerettighetene, er konklusjonen. (mer…)

amazon-1