Masterhead

Takk for at du besøker politikkavisen.no. Fyll ut skjemaet under:

Navn/selskap:

E-post:

Overskrift:

Melding:

 
Pelsdyroppdrett

Pelsdyrbonden mistenker at aktivistene plantet en minkskalle i farmen hans

Kriminalitet – Aftenbladet 23. feb. : Pelsdyrbonde Lodve Haaland, som krever 255.000 kroner av fire dyrevernaktivister, tviler på at alle bildene aktivistene har lagt frem i retten, ble tatt i hans pelsdyrfarm. (mer…)

Dyrevernere nektet straffskyld etter innbrudd på minkfarm

Politikk – Nationen 23. feb. : De fire aktivistene som er tiltalt for å ha brutt seg inn på en pelsdyrfarm, nektet straffskyld på rettssakens første dag. … Debatten redigeres i ettertid (illustrasjon) . (mer…)

Mener pelsdyrnæringa vil kneble varslere…

NRK 23. feb. : Mener pelsdyrnæringa vil kneble varslere…… … Dette er en straffesak (illustrasjon) , og ikke en sivilsak. (mer…)

Ut mot pelsdyr-rettssak…

Politikk – Sandnesposten 23. feb. : Ut mot pelsdyr-rettssak…… (mer…)

Dyrevernere kan bli dømt til erstatning

Politikk og Kriminalitet – Klassekampen 20. feb. : Påtalemyndigheten mener beløpet på en litt over en kvart million er en rimelig erstatning å betale til pelsdyrbonden på Figgjo i Sandnes, melder NRK. (mer…)

Pelsdyrnæringen vil kneble varslere…

Dyrsfrihet 19. feb. : Pelsdyrnæringen krever nå erstatning fra fire varslere fra Nettverk for dyrs frihet etter at de dokumenterte grove regelbrudd og dyremishandling på pelsfarmen til en av næringens ledere. (mer…)

Pressemelding 18.2.2016:PELSDYRNÆRINGEN VIL KNEBLE VARSLERE…

Dyrebeskyttelsen 18. feb. : Pelsdyrnæringen krever erstatning fra fire varslere etter at de dokumenterte grove regelbrudd og dyremishandling på pelsfarmen til en av næringens ledere. (mer…)

google-link-1

  

selfad-1

selfad-2

self-ad-medie

Breaking News
 • Viste skrekkbilder i Jæren tingrett…

  Aftenbladet 23. feb. : For oss er det uinteressant å besøke pelsdyrfarmer de gangene bøndene selv inviterer til åpen dag. (mer…)

 • 23. februar 2016 kl. 09:17 ERKJENNER IKKE STRAFFSKYLD:

  NRK 23. feb. : Aktivistene er av myndighetene tiltalt for innbrudd og kan måtte betale 255.000 kroner i erstatning til en pelsdyrbonde i Sandnes. (mer…)

 • Radisson Blu Royal Hotel

  Visitbergen har en lengre artikkel 16. feb. : Generelle fasiliteter selskapslokaler bar frokost inkludert bygget konferansemuligheter avstand fra parkering – 5m heis treningsrom gratis wifi garasje gjestegarasje – Europark nattklubb hunder/pelsdyr ikke tillatt… (mer…)

 • Liberal feminisme

  Politikk – Lengre sak i Minervanett 10. feb. : Hvorfor bryr du deg om pelsdyroppdrett når barn dør i afrika? (mer…)

 • Kanskje pelsdyravklaring i haust

  Bondebladet 2. feb. : Leiaren i Norsk Pelsdyralslag Bertran Trane Skadsem etterlyste den såkalla pelsdyrmeldinga og ei endeleg avklaring kring framtida for norske pelsdyrprodusentar, då han møtte Jon Georg Dale på Varhaugmøtet sist veke. (mer…)

 • Nye skrekkbilder fra pelsfarmene…

  Dyrsfrihet 30. jan. : Organisasjonen håper nå at bildene skal kunne bidra til et forbud mot pelsdyrfarming i Polen. (mer…)

 • Deler i gode og onde dager

  Bondebladet har en lengre artikkel 28. jan. : En pelsdyroppdretter fra Vestlandet ønsker alle sine venner god helg og legger ut et blinkskudd av en av revene sine som ser dypt inn kamera. … – På Facebook trenger du ikke å begrense taletida fordi (illustrasjon) flere skal si noe, og diskusjonen er like… (mer…)

 • Me må ha både store og små bruk i Norge…

  Bondelaget 27. jan. : Øyvind Voilås, leiar i Egersund Bondelag, tok bl.a opp kor viktig pelsdyrnæringa er for distrikta, samt den viktige jobben dei gjer ved å eta opp avfallsprodukta i næringa. … …Sund innleia dialogmøte på Landbrukssenteret (arkivfoto) på Helleland med… (mer…)

 • Utdanning for blinde og svaksynte

  Atlas-Alliansen 27. jan. : Utstoppede pelsdyr har til tider et poeng …. (mer…)

 • Dyrenes vokter

  Politikk og Kriminalitet – Lengre sak i Dagsavisen 26. jan. : – NOAH arrangerer årlig fakkeltog mot pelsdyroppdrett, og jeg deler heldigvis med flere tusen andre at jeg er villig til å demonstrere for å avvikle pelsnæringen. (mer…)

 • Avløserkurs for nybegynnere

  Oppdal.Nlr 21. jan. : Det blir besøk på pelsdyrfarm og i to kufjøs med robotmelking, i tillegg til at det blir opplæring i melketeknikk i et tredje kufjøs. (mer…)

 • Pelsdyrbonde doblar med mink trass i usikre tider

  Nationen 19. jan. : Pelsdyrbonde Kjell Hodne doblar produksjonen og satsar på politisk fleirtal for å vidareføre næringa i det som kan bli eit skjebneår. Sjå video. (mer…)

google-336×280

Pelsdyroppdrett (Block5)

– Det kan ikke bli verre

Avisa-St 24. jan. : For 25 år siden skrev vi med fete typer på avisas førsteside at «Nå lysner det for pelsdyrnæringa». (mer…)

Leikeplassen

Lang artikkel fra VTB 23. jan. : Han budde på ein gard der pelsdyrlukta var stram. (mer…)

Husker du disse videoene?

Solabladet 31. des. 2015 : Tidligere i år raste debatten om hvorvidt pelsdyrfarmene skulle få fortsette å drive. … I mai besøkte vi Magnor Ølberg som er lidenskapelig opptatt av kaniner (illustrasjon) . (mer…)

Flertall vil forby pels­opp­drett

Abcnyheter 22. des. 2015 : Oslo: 56 prosent av den norske befolkningen mener oppdrett av pelsdyr bør forbys. Dyrevernerne har vunnet, mener valgforsker Frank Aarebrot. (mer…)

SMID2

google-300x250b

Pelsdyroppdrett (Block6)

Om nye avsløringer og Mattilsynets kontroll med pelsfarmene (24.10.2012)

Youtube 25. sep. 2014 : NRK Dagsrevyen 24. oktober 2012: Om nye avsløringer gjort av Dyrebeskyttelsen Norge og Nettverk for dyrs frihet, og om Mattilsynets kontroll med pelsdyrnæringen. (mer…)

Siri Martinsen og landbruksminister Vedum i pelsdebatt

Youtube 27. aug. 2013 : Siri Martinsen, leder i NOAH – for dyrs rettigheter, og landbruksminister Trygve Slagsvold Vedum i debatt om pelsdyrnæringen på Dagsnytt atten 26.8.2013. (mer…)

Pelsdyroppdrett

«Logikken av et forbud mot oppdrett av pelsdyr må være å forby import av pels»

Smaalenene 28. des. 2015 : Kommentar.KOMMENTAR En meningsmåling som Sentio har utført for avisen Nationen, viser at 56 prosent av de spurte vil ha forbud mot oppdrett av pelsdyr her til lands. (mer…)

Pelsdyroppdrett

Økte rammen for produksjonslån til pelsbønder

Bondebladet 8. jan. : Dette forteller markedssjef Torkil Tveter i Norges pelsdyralslag og Oslo Skinnauksjoner. … – Økonomien (arkivfoto) har blitt presset. (mer…)

Pelsdyroppdrett

Kronekurs bergar eksport av skinn

Økonomi – Nationen 4. jan. : Svak krone løftar eksportprisen for norsk pels kraftig. Sjølv i svake 2014 var innteninga på pelsdyrfarmane dobbelt så høg som elles i jordbruket. (mer…)

Pelsdyroppdrett

Mat­til­sy­net fant kri­tikk­ver­dige forhold på minkfarm

En artikkel fra Abcnyheter og en fra SMP 15. des. 2015: Flere av de over 6.000 minkene en pelsdyroppdretter hadde på gården sin på Østlandet, hadde dype sår og var syke. Mattilsynet valgte å pålegge mannen å avlive flere dyr på stedet.
(mer…)

Pelsdyroppdrett

Ikkje fleirtal for å avvikle pelsdyrnæring

Oyposten 8. des. : Eit forslag frå partiet Venstre om å avvikle norsk pelsdyroppdrett frå 2017 blei i dag nedstemt i Stortinget.Forslaget fekk støtte frå SV og MDG sin eine representant.Både Senterpartiet og KrF…

Pelsdyroppdrett

Flertall vil forby pelsoppdrett

To saker fra Klassekampen og SMP 22. des. 2015: Oslo: 56 prosent av den norske befolkningen mener oppdrett av pelsdyr bør forbys. Dyrevernerne har vunnet, mener valgforsker Frank Aarebrot. … …lenge nok til at 37 psykisk utviklingshemmede pasienter (illustrasjon) ved et sykehus kunne evakueres. (mer…)
Pelsdyroppdrett

Omsetningsavgifter for 2016

Økonomi – Regjeringen 21. des. 2015 : Landbruks- og matdepartementet fastsatte 21. desember omsetningsavgiftene på landbruksvarer for 2016. Satsen for omsetningsavgift på melk, kjøtt av storfe og kalv, svinekjøtt, egg og pelsdyrskinn er uendret. (mer…)

Pelsdyroppdrett

Norsk pelsdyrhald er berekraftig og framtidsretta

Lengre sak i Dagbladet 5. jan. : Sjølv om Norge har liten andel av verdensproduksjonen, er norsk pelsdyrnæring leiande på kvalitet, helse og velferd for dyra. (mer…)

amazon-1