Masterhead

Takk for at du besøker politikkavisen.no. Fyll ut skjemaet under:

Navn/selskap:

E-post:

Overskrift:

Melding:

 
Kvinnelig verneplikt

I tjeneste

Forsvaret 21. feb. : 100 000 norske kvinner og menn er veteraner fra internasjonale operasjoner. I dag tjenestegjør rundt 10 000 militære i Forsvaret, i tillegg til 45 000 HV-soldater og 10 000 vernepliktige. (mer…)

Lisa er droneoperatøren som dro for å møte ofrene

Kriminalitet og Underholdning – Omfattende omtale i Dagsavisen 19. feb. : BERLIN: Da Heather, en droneoperatør i det amerikanske forsvaret, ikke lenger hadde tall på hvor mange hun hadde drept gjennom å sitte å vri på en joystick en halv verden unna Afghanistan, tok hun et valg. Obama er også omtalt (arkivfoto) (mer…)

Når norske krigsveteraner blir farlig

Lengre sak i Nyhetsspeilet 3. feb. : Det er ikke verd det, ikke når det ikke gjelder forsvar av eget land.

Fallskjermjeger eller folkehøgskole?

SMP 1. feb. : I fjor ble det innført allmenn verneplikt i Norge.

Anmeldelse av How to Get Away with Murder – Sesong 1, amerikansk tv-serie fra 2014…

Kultur – Lang artikkel fra Filmfront 29. jan. : Hennes karakter i How to get away with murder er Annalise Keating, en jussprofessor og forsvarsadvokat ved et universitet.

Epidemier avslører sårbarhet

VG 28. jan. : Som for å understreke hvor alvorlig situasjonen er har helsemyndigheter i El Salvador, Colombia og Equador anbefalt kvinner å vente med å bli gravide til 2018. Ingen vaksine Det finnes ingen vaksine eller behandling mot zika-feber. … …fordi (illustrasjon) symptomene hos de fleste var milde.

Kort sagt, 27. januar 2016

Politikk og Økonomi – Lengre sak i Aftenposten 26. jan. : Det norske forsvaret , og fellesskapet som betaler for utgiftene, fortjener bedre enn å bli avspist med fiktive regnestykker som går i pluss. … Det er hit vi bør flytte (illustrasjon) oppmerksomheten.

google-link-1

  

selfad-1

selfad-2

self-ad-medie

Breaking News
 • Soldatene er fellesskapets ansikt | Odin Johannessen
  Politikk og Kultur – Aftenposten har en lengre artikkel 2. feb. : Hva slags land skal vi være, og hvordan skal vi forsvare det?
 • Å vaske sin egen dritt…
  Dagbladet 29. jan. : …debatt i kulturavisenes spalter, initiert av at Klassekampen tok opp det ubehagelige faktum at tenketankene, også på venstresiden, ledes av kvinner som kjøper rengjøringstjenester for å løse hverdagslivets knapphet på tid.
 • Håndball og konspirasjons-teorier hører liksom sammen
  Sport – Lengre sak i TV2 27. jan. : I VM for kvinner så var det oppgjøret mellom Frankrike og Montenegro i plasseringsspillet som ble gjenstand for konspirasjonsteorier.
 • Tidenes prestasjon. Det er bare å gratulere
  VG 24. jan. : Bjarte Myrhol var tilbake og ga forsvaret en dynamikk som bare ble forsterket da Christian O’Sullivan kom inn og viste at hurtigheten og spilleforståelsene er minst like stor i forsvar som i angrep.
 • Sier klart nei til tvungen nakenbading – men vil ikke be Forsvaret lage instruks om det

  To saker fra AN og Aftenposten 20. jan.: Forsvaret forbereder seg på første innrykk av vernepliktige kvinner til sommeren. Arbeid med holdninger blir en hovedprioritet framover, sier forsvarsminister Ine Eriksen Søreide . (mer…)

 • Møte onsdag den 20. januar 2016 kl. 10

  Politikk og Helse og Økonomi – Stortinget har en lengre artikkel og en fra TV3 20. jan.: I juli 2016 kommer flere kvinner til å være en del av Forsvaret, med verneplikten for jenter. (mer…)

 • Se spørretimen fra Stortinget

  Abcnyheter 20. jan. : Ventetid på legevakten i høytidene og om Forsvaret er beredt på vernepliktige kvinner er noe av det som ble diskutert i onsdagens spørretime. (mer…)

 • Vil ha lovens strengeste straff for Julio Kopseng
  Dagbladet 18. jan. : Danseren må svare for overgrep mot 17 kvinner i lagmannsretten.
 • 23 gjester og en tom stol skal vise hvordan Obama mener han har forandret USA
  Dagbladet har en lengre artikkel 13. jan. : Han fikk innvilget greencard i august 2010 og vervet seg til det amerikanske forsvaret .
 • KrFU: – Hårreisende av Forsvaret
  NRK 12. jan. : Ungdomspolitikere reagerer sterkt på at Forsvaret som ikke vil endre reglement for å hindre episoder som da en kvinne ble beordret til å bade naken under feltøvelse. … …Bodø med en annen jente og 30 mannlige soldater (illustrasjon) .
 • – Forsvaret må være tydelige på hva som er trakassering
  NRK 12. jan. : Fungerende likestillingsombud Elisabeth Lier Haugseth tror det kan være et problem at vernepliktige kvinner og menn ikke kjenner grensene for hva som er seksuell trakassering. … …soldaten Alice (illustrasjon) Aspelund til å bade naken på feltøvelse .
 • Russiske agenter får lov til å skyte mot folkemengder
  Dagbladet 8. jan. : KLIPPET PUTIN IKKE VIL DU SKAL SE: Under Russlands markering av skulle det russiske sjøforsvaret imponere med ildkraft. … …Russlands president Vladimir Putin (arkivfoto) opp i skyene av kinesere i New Chinas propagandavideo.

google-336×280

Kvinnelig verneplikt (Block5)

Endrar ikkje reglane etter nakenbade-saka

NRK 12. jan. : Ein offiser som beordra ein kvinneleg soldat til å bade naken framfor 30 medsoldatar slapp refs. Likevel vil ikkje Forsvaret endra lover og reglar.

Kort sagt, 7. januar

Lengre sak i Aftenposten 7. jan. : Lenge har vi praktisert aldersgrenser her i landet – for kjøp av alkohol og tobakk, og videre for stemmerett, verneplikt og kinobesøk og generell myndighetsalder.Også Tyrkias nåværende president Erdogan (arkivfoto) har noen…

Making a Murderer: Her er bevisene som dokumentaren utelater

Kriminalitet – tre artikler fra Side3(2), Aftenposten og SOL 5. jan.: Dette passer inn med forsvarets teori om at den ble plantet. (mer…)

Sju av ti i Sverige vil gjeninnføre verneplikten

Dagen 4. jan. : 72 prosent av svenskene mener det er på tide å gjeninnføre verneplikten som ble avviklet i 2010.

SMID2

google-300x250b

Kvinnelig verneplikt (Block6)

Espen Barth Eide om kvinnelig verneplikt

Youtube 19. apr. 2013 . (mer…)

FN resolusjon 1325: Skaper kvinner fred og sikkerhet

Youtube: Norge vil integrere et kjønnsperspektiv i internasjonale operasjoner og øke rekrutteringen av kvinner til det norske forsvaret og politi.
(mer…)

Kvinnelig verneplikt

Irakiske styrker rykker inn i IS-kontrollerte Ramadi

Tre saker fra VG, Jyllands-Posten og Klassekampen 22. des. 2015: Det var et knusende nederlag for den irakiske regjeringen da hæren kollapset under forsvaret av Ramadi og den ytterliggående islamistgruppa IS i mai erobret byen. (mer…)

Kvinnelig verneplikt

Soldatens dannelse

Økonomi – Morgenbladet har en lengre artikkel 29. des. : Man bør heller profesjonalisere Forsvaret , hevder han.

Kvinnelig verneplikt

– Boko Haram er snart beseiret

En artikkel fra NRK og en fra DR 24. des.: Nigerias president hevder forsvaret i landet snart har bekjempet Boko Haram. Likevel fortsetter islamistgruppen angrepene, både i Nigeria og i nabolandene.
(mer…)

Kvinnelig verneplikt

7 av 10 i Sverige vil gjeninnføre verneplikten

Klassekampen 4. jan. : Stockholm: 70 prosent av svenskene mener at det er på tide å gjeninnføre verneplikten som ble avviklet i 2010.

Kvinnelig verneplikt

Naive og kunskapsløse

Helse og Økonomi – Ringsaker-Blad 4. jan. : Jeg har mange års erfaring som intensivsykepleier ved Ullevålsykehus og deltatt i utenlandstjeneste via forsvaret . … Vi må ikke ta oss vann (illustrasjon) over hodet fordi vi er så opptatt med å være best i klassen.

Kvinnelig verneplikt

Øystein Bøs tale til Kvinners frivillige beredskap

Politikk – Omfattende omtale i Regjeringen 16. nov. 2015 : I løpet av 2015 er nærmere 40 prosent av de som kalles inn til sesjon del 2, for å avtjene verneplikt i 2016 – kvinner. … Vi har støttet kvinnelige politi og soldater (illustrasjon) , og vi har konsultert og engasjert kvinner.

(mer…)

Kvinnelig verneplikt

Fanus ble mishandlet og sendt på en dødsseilas. Smuglerligaen knyttes til Norge

Lengre sak i Aftenposten 17. des. 2015 : Eritrea, landet som blir kalt Afrikas Nord-Korea, har verneplikt for alle, også kvinner . … …blant annet tilrettelegger for mottak og hvitvasking (illustrasjon) av penger, sier Christoffersen.

Kvinnelig verneplikt

Refses for voldtekts-uttalelse

Lengre sak i Advokatbladet 15. des. 2015 : Avisen slo utsagnet opp som tittel på en nyhetssak fra Oslo tingrett, der Veums klient, den tidligere danseren Julio Kopseng, stod tiltalt for å ha voldtatt ni kvinner .

amazon-1