Masterhead

Takk for at du besøker politikkavisen.no. Fyll ut skjemaet under:

Navn/selskap:

E-post:

Overskrift:

Melding:

 
Streikevåpenet

Cameron vil begrense streikeretten: «Det største angrepet på de fagorganisertes rettigheter på 30 år»

VG 15. jul. : I dag holder det med simpelt flertall blant dem som avgir stemme, noe som har fått kritikerne til å hevde at streikevåpenet … David Cameron er også omtalt (arkivfoto)

Slakter hele SAS-streiken

Nettavisen 21. mai : De stusser begge over valg av streikevåpen.

Statens ran av pensjonister

Samfunnsmagasinet 8. mai : Nå må LO komme på banen og ta sin del av dette, eventuelt bruke streikevåpenet i solidaritet med de som har vist lojalitet overfor LO.

Streikevåpenet er ikke dødt

14. apr. : «Hvor det er tariffavtale, må arbeidsstans eller arbeidskamp ikke finne sted.» Så kun ved revisjon av avtalene kan streikevåpenet og arbeidsgivernes våpen:

Streik er nødvendig

19. mar. : Lørdagsrevyen på NRK ble det sendt et åpent intervjue med heismontør og tillitsvalgt Terje skog om streikevåpenet og streik i etterkant av Norwegian (arkivfoto) konflikten.

Vil ta loven i egne hender

11. mar. : – Når høyresidas partier uttaler seg negativt om streik, er det ingen grunn til å tro de vil reagere når streikevåpenet svekkes, sier hun.

Parat krever reform etter Norwegian-striden: – Varslingstiden er uholdbar

Lengre sak i E24 9. mar. : Årsaken til at Parat ønsker seg en debatt, er at de mener streikevåpenet blir utfordret.Samtidig ville fly fra andre flyselskap, som SAS, Ryanair (arkivfoto) ,…

google-link-1

  

selfad-1

selfad-2

self-ad-medie

Breaking News
 • Den gode fiende
  22. aug. : I offentlig sektor blir streikevåpenet fort sløvt. … Faktisk er det god kontakt mellom forbundet og departementets politiske ledelse, også under en Høyre (arkivfoto) -Frp-regjering.
 • Støttar streikande kollegar
  19. aug. : …men når tre fjerdedelar av medlemmane våre har sagt at dei ikkje aksepterer tilbodet frå Kommunenes Sentralforbund, så er det eit veldig tydeleg signal på at vi må bruke streikevåpenet dersom det blir naudsynt.
 • – Lærerne holder 64.000 barn som gisler for en symbolsak
  18. aug. : …Siv Jensen (arkivfoto: Fremskrittspartiet) kunne vært relatert til dagens situasjon, men kom i kjølvannet av kommunestreiken i 2010. Hun var krystallklar på at streikevåpenet
 • Mer skoletid
  7. aug. : Generell frustrasjon er en dårlig begrunnelse for å bruke streikevåpenet .
 • Nytt Civita-notat: Streikevåpenet i offentlig sektor
  Civita: Dette notatet ser på bruken av streikevåpenet i offentlig sektor og fremmer forslag som kan bidra til å fremme proporsjonalitet mellom streikens inngripende virkning og streikens formål.
 • Mobiliserer 
hundretusener 
mot Bjørn Kjos
  10. mai 2014 : Vi har en flere hundre år lang historie på at streik er et allment akseptert streikevåpen , påpeker Ingebrigtsen.
 • Staten har så langt stjålet kr. 489 600,- av min alderspensjon!
  Samfunnsmagasinet: Men så er det dette med et effektivt våpen da, det mangler vi pensjonister. Vi kan ikke true med streikevåpenet . Å sulte streike for oss…
 • Slik skal Ap vinne byene
  5. feb. : I samme avis har han tidligere sagt at streikevåpenet er gått ut på dato. … Ann-Marit Sæbønes Kilde: Arbeider-
bevegelsens arkiv
og bibliotek Rune (illustrasjon) Gerhardsen Nina Bachke Ellen Horn Åse Kleveland .
 • Å sage over sin egen gren
  8. jan. : Trond Mohn: Å kalle seg sosialdemokrat uten å anerkjenne streikevåpenets verdi, er som å kalle seg elektriker uten å anerkjenne Ohms lov. … …blant unge eller et Aten der flere og flere fattige må etterlate barnet (illustrasjon) sitt på kirketrappen.
 • – Barnesykdommene unnagjort, vaksinene er tatt!
  13. jun. 2013 : Pluss streikevåpenet , innledet Berntsen. (illustrasjon)
 • Risavika-dom gir LO nytt streikevåpen

  Aftenbladet: LO har vunnet en prinsippsak i Arbeidsretten som kan åpne for økt bruk av sympatiaksjoner i norsk arbeidsliv.
  (mer…)

 • Slik rammer finanskrisen lånet ditt

  To artikler fra BT og DN: – Det er med største alvor vi går til dette skrittet. Det er beklagelig at det er nødvendig å ta i bruk streikevåpenet for å få en…
  (mer…)

google-336×280

Streikevåpenet (Block5)

Klar til å bruke streikevåpenet

14. nov. 2013 : LO-leder Gerd Kristiansen vil ikke bruke streikvåpenet som en trussel – men er klar til å bruke det hvis nødvendig. … Samtidig som hun ropte et varsko til statsminister Erna Solberg (arkivfoto: Høyre) , var LO-lederen klar på behovet for å utvikle egen organisasjon.

– De spiller et spill som setter både syke og småbedrifter i fare

8. mai 2013 : Måten de streikende (Luftfartens Funksjonærforening, journ. anm) farer frem på setter hele streikevåpenet i vanvære, tordner hun overfor Nordlys. … …streikende i den pågående flyplasstreiken (illustrasjon) i Finnmark.

Sympatistreiken for Atea-ansatte er i gang

7. mai 2013 : – I bunn og grunn synes jeg det er ille at man i Norge i år 2013 skal behøve å måtte benytte seg av streikevåpenet for å få på plass en tariffavtale, slår Andersen fast. … …og åpne for en dialog med de streikende (illustrasjon: YS / Flickr) og EL & IT Forbundet.

Aksjonerer for å åpne flyplassen

Lofotposten: …har aldri vært meningen med streikevåpenet . Det er mitt håp at partnene i konklikten nå kan nå legge prestisje til side og komme sammen…
(mer…)

SMID2

google-300x250b

Streikevåpenet (Block6)
Streikevåpenet

Ansatte varsler streik.

F-B: Mens Østfold fylkeskommune inngår avtale verdt 15 millioner årlig med Atea AS, finner EL & IT Forbundet ingen annen løsning enn å ta streikevåpenet i bruk for en tariffavtale med bedriften.
(mer…)

Streikevåpenet

Sympati med bismak

Energibransjen: Tredjepartsansvaret står klarere og tydeligere frem når streikevåpenet benyttes til fordel for andre…
(mer…)

Streikevåpenet

– 95 prosent sier nei til tariffavtale hos oss

Lang artikkel fra F-B: …mye på grunn av bedriftens holdninger til fagorganiserte og bedriftens holdning til kravet om tariffavtale, hevder Fiko. – I 2013 burde det ikke være nødvendig å ta streikevåpenet i bruk for…
(mer…)

Streikevåpenet

– Regjeringen svekker streikevåpenet

Dagsavisen: BEMANNING: AUF mener regjeringens gjentatte bruk av tvungen lønnsnemnd ødelegger for arbeidstakerne.
(mer…)

Streikevåpenet

Får streike i Atea

Digi: …kunne bruke streikevåpenet for å få opprettet en overenskomst. – Denne strategien har nå arbeidsretten lagt i grus, sier forhandlingsleder Andersen til digi.no. Han forteller at partene neste uke vil treffes hos riksmeklingsmannen.
(mer…)

Streikevåpenet

Opptrapping av streiken i Vaksdal

Vaksdal Posten: – Stor streikevilje Streikeleiaren opplever at det er brei støtte mellom medlemmene for at streikevåpenet denne gongen er teke i bruk. – Ja…
(mer…)

Streikevåpenet

Norsk Tipping i avtale med konflikt-firma

Nettverk1: Konflikten har nylig vært i arbeidsretten, der det ble fastslått at de ansatte har rett til å bruke streikevåpenet for å kjempe fram en tariffavtale…
(mer…)

Streikevåpenet

– Streik er nå eneste løsning.

19. apr. 2013 : Mens Østfold fylkeskommune (arkivfoto: Wikimedia) inngår avtale verdt 15 millioner årlig med Atea AS, finner de fagorganiserte ingen annen løsning enn å ta streikevåpenet i bruk for en tariffavtale med bedriften.

amazon-1