Masterhead

Takk for at du besøker politikkavisen.no. Fyll ut skjemaet under:

Navn/selskap:

E-post:

Overskrift:

Melding:

 
Landbruks- og matdep.

Bjørn Næss

Vetinst har en lengre artikkel 4. nov. : I heile si yrkeskarriere ved Veterinærinstituttet hadde han betydelege faglege oppdrag utanfor institusjonen, blant anna i Norges forskingsråd, og han var styreleiar oppnemnt av Landbruks- og matdepartementet

Nytt regelverk om bedre forbrukerinformasjon om alkoholholdige drikker

Regjeringen 2. nov. : Nyhet | Dato: 02.11.2015 | Landbruks- og matdepartementet.
(mer…)

Gratis RECO-kurs for lærlinger 7. desember 2015

Skogkurs 2. nov. : Kurset for lærlingene finansieres i sin helhet av midler fra Landbruks – og matdepartementet og Velg Skog.

Nasjonal kulturlandskapspris til Fruktbygda SA i Gvarv

Slf.Dep 28. okt. : Navarsete viser i sitt spørsmål til at Landbruks- og matdepartementet i tidligere brev har argumentert for at EUs felles landbrukspolitikk ikke er en del av EØS-avtalen. Istanbul er også omtalt (arkivfoto)
(mer…)

Fylkesnytt fra Nordland 2/2015

– tre artikler fra Regjeringen og en fra Osloby 28. okt.: Nyhet | Dato: 20.08.2015 | Landbruks- og matdepartementet. … Gode nyheter for reindrifta
(illustrasjon)
(mer…)

Over 10.000 nye frøprøver i Svalbard-hvelvet

BT 27. okt. : …fjellsiden like over flyplassen (illustrasjon) i Longyearbyen, kommer fra Filipinene, India, Nigeria og Peru, opplyser Landbruks- og matdepartementet , som har ansvaret for anlegget.

FOREST EUROPE ministerkonferanse i Madrid

Regjeringen 29. okt.: Nyhet | Dato: 21.10.2015 | Landbruks- og matdepartementet. … …Førde og deler av Jølster (arkivfoto) , Bremanger og Gloppen.
(mer…)

google-link-1

  

selfad-1

selfad-2

self-ad-medie

Breaking News
 • 400 godkjente «Inn på tunet-gårder». 200 nye venter på tur

  To artikler fra Regjeringen 3. nov.: Nyhet | Dato: 03.11.2015 | Landbruks- og matdepartementet.
  (mer…)

 • Påmeldingen til Mat og Landbruk 2016 er åpnet!
  Landbruk 3. nov. : Vi har invitert mange spennende foredragsholdere til å dele sine perspektiver på det grønne skiftet, mellom andre leder av Eat Foundation, Gunhild Stordalen, ansvarlig for landbruk globalt i Nestlé, Hans Jöhr, og Mat- og landbruksminister Sylvi Lysthaug.
 • På Blidensol spiser de best
  – Aftenbladet 30. okt. : Alle de innkomne bidragene ble vurdert ut i fra kriterier gitt fra Landbruks- og Matdepartementet som står bak konkurransen. … …kårets til den beste i fylket av en jury bestående av blant andre Magnhild Meltveit Kleppa (arkivfoto) , Borghild Fiskå og Kari Thu.
 • Blidensol har best sykehjemsmat
  Rogalandsavis 30. okt. : I tillegg til heder og masse godord, fikk de med seg en kurv med mat fra Mathallen, diplom fra landbruksminister Sylvi Listhaug, og ikke minst – muligheten til å nå helt til topps i den nasjonale kåringen.
 • Skogs matskribent fikk Espelid Hovigs matkulturpris

  – to artikler fra Magasinet.Skog og Fosna-Folket 30. okt.: Mat fra naturens spiskammers, heter det i en pressemelding fra Landbruks- og matdepartementet. (arkivfoto)
  (mer…)

 • Sunnmørshotell har den beste norske menyen

  En artikkel fra Nationen og en fra Matmerk 29. okt.: Storfjord Hotell er vinnar av Matmerk-prisen. – Ein fantastisk meny, meiner landbruksminister Sylvi Listhaug, som delte ut prisen torsdag.
  (mer…)

 • Heier på gründerne i landbruket

  Et par artikler fra Regjeringen(2) og Fosna-Folket 29. okt.: Nyhet | Dato: 29.10.2015 | Landbruks- og matdepartementet.
  (mer…)

 • Stor vekst i salget av lokal mat
  DN 29. okt. : Tallene er gode nyheter for Landbruks- og matdepartementet , som har satt 10 milliarder kroner som mål for omsetningen på lokalt produsert mat innen 2025. Salget av lokalmat i dagligvarebutikkene er likevel fortsatt marginalt i forhold…Selv om antall birøktere (illustrasjon) totalt har vært ganske stabilt…
 • Villmarkskokk vinner av Ingrid Espelid Hovigs matkulturpris

  En artikkel fra Regjeringen og en fra Magasinet.Skog 29. okt.: Les Nationens nyheter innen distriktspolitikk, landbruk og EU (arkivfoto) , samt kommentarstoff.
  (mer…)

 • Sylvi Listhaug gir 200.000 til Dyrsku-jubileum

  – en artikkel fra Nationen og et par fra andre kilder 29. okt.: Dyrsku’n får 200.000 kroner frå Landbruks- og matdepartementet til feiringa av 150-årsjubileet neste år. Onsdag troppa statsråd Sylvi Listhaug opp i Seljord med gladmeldinga.
  (mer…)

 • – En fryd for øyet å reise gjennom bygda
  NRK 29. okt. : Det er Landbruks- og matdepartementet , Landbruksdirektoratet og Stiftelsen Norsk kulturarv som deler ut prisen.- Her ser du blå druer (illustrasjon) som ikke har rukket å bli modne før frosten kom, sier Wenche Hvattum på Lerkekåsa vingård ,…
 • 28. oktober 2015 kl. 13:08 Får pris for kulturlandskap

  Kultur – to artikler fra NRK og en fra Sauherad.Kommune 28. okt.: Fruktbygda SA i Sauherad er kåra til årets nasjonale kulturlandskap (illustrasjon) av Norsk kulturarv. Prisen blei delt ut av landbruksminister Sylvi Listhaug, som var leiar av juryen, på Lerkekåsa Vingård i dag.
  (mer…)

google-336×280

Landbruks- og matdep. (Block5)

Topp tre i konkurransen «Det gylne måltidsøyeblikk»

Hitra-Froya 19. okt. : Johansen forteller at sykehjemmet beit på oppfordringa fra landbruksminister Sylvi Listhaug da hun i sommer utfordret alle landets sykehjem til å bli med i en konkurranse som setter måltid og trivsel på dagsorden.

Høring: Ny modell for avgifts- og gebyrfinansiering av Justervesenets tilsynsvirksomhet

Regjeringen 23. okt. : Vår ref.: 15/4214 Nærings- og fiskeridepartementet sender herved forslag til avgifts- og gebyrfinansiering av tilsynsvirksomheten til Justervesenet på høring.Det kriminalitetsforebyggende (illustrasjon) råd erstattes av et kompetansesenter…
(mer…)

Her er Listhaugs svar til MRSA-rammede bønder

Bondebladet 6. okt. : Mens svinebønder frykter de økonomiske konsekvensene av å få MRSA i besetningen, mener landbruksminister Sylvi Listhaug at vi har generøse ordninger i dag.

Fortsatt plikt om årlig floghavrekontroll

Bondebladet 5. okt. : Nyheit | Dato: 25.09.2015 | Landbruks- og matdepartementet . … …lokale representantar frå næring og kultur, Turlag og representantane for kulturlandskapsgruppa (illustrasjon) for Hordaland, som er jury for prisen og ansvarlig for tildelinga.

SMID2

Landbruks- og matdep. (Block6)

Nationen intervjuer landbruksminister Trygve Slagsvold Vedum

12. jun. 2013 : Video: Lars Johan Wiker.
(mer…)

Landbruksminister Trygve Slagsvold Vedum intervjues av Bygd

Youtube: Landbruksministeren intervjues av Bygdeungdomslaget. Video: Lars Johan Wiker, Nationen.
(mer…)

Landbruks- og matdep.

Stor investeringslyst i Nord- Trøndersk landbruk

Regjeringen 23. okt. : Fylkesmannen har i høst ledet arbeidet i partnerskapet for å komme fram til klarere prioriteringskriterier i Regional strategi for landbruksrelatert næringsutvikling som skal gi bedre forutsigbarhet for søkere og andre involverte.Det kriminalitetsforebyggende (illustrasjon) råd erstattes av et kompetansesenter…
(mer…)

Landbruks- og matdep.

Ingen overraskelser for dyrene i nytt budsjett

– Dyrevern 21. okt. : Rapporten om pelsdyrnæringen ble sendt på høring våren 2015, og Landbruks- og matdepartementet fikk over 100 høringssvar.

Landbruks- og matdep.

– Samvirke-kritikken er mytespredning

– Bondebladet 26. okt. : Styrelederen i Norsk Landbrukssamvirke påpekte da at det ville være rart om en landbruksminister fra Frp ville legge ned privateide bedrifter.Budskapet fra Sponheim var at det er Stortinget (arkivfoto) som vedtar norsk…

Landbruks- og matdep.

Ber Tyskland ta opp antibiotikaresistens

Regjeringen 26. okt. : Og sist, men ikke minst bør det nevnes at Norge-sjef Per Mathias Høgmo (arkivfoto) tjente inn solide 3,4 millioner kroner i fjor, ifølge Skatteetatens tall.

(mer…)

Landbruks- og matdep.

Behov for utbygging av skogsbilveier og tømmerkaier

Regjeringen 27. okt. : Etter statsråd, fredag klokken 12, presenterer statsminister Erna Solberg (arkivfoto) og finansminister Siv Jensen kostnadene ved asylstrømmen og hvordan regjeringen foreslår å betale regningen.

(mer…)

Landbruks- og matdep.

Fylkesnytt fra Nord-Trøndelag 2/2015

Regjeringen har en lengre artikkel 22. okt. : Nyhet | Dato: 22.10.2015 | Landbruks- og matdepartementet. … I økologisk produksjon brukes ikke kunstgjødsel, men organisk (illustrasjon) gjødsel som husdyrgjødsel, kompost og grønngjødsling.

(mer…)

Landbruks- og matdep.

Norskog støtter skatteendringer for gårdssalg

Hegnar 26. okt. : Skogeierforeningen Norskog snur og støtter landbruksminister Sylvi Listhaugs forslag om beskatning for salg av landbrukseiendom innen familien.Regjeringens samarbeidspartier Venstre og KrF (arkivfoto)…

Landbruks- og matdep.

Tysk-norsk front for mindre antibiotika

Bondebladet 26. okt. : Statssekretær Maria Flachsbarth i det tyske landbruksdepartementet møtte mandag Norges landbruksminister Sylvi Listhaug.

amazon-1