Masterhead

Takk for at du besøker politikkavisen.no. Fyll ut skjemaet under:

Navn/selskap:

E-post:

Overskrift:

Melding:

 
Romfolket

Årets tema er: På flukt!

Kultur – Fordefestival 6. feb. : Romfolket er representert med gruppa Romengo frå Ungarn og Mahala Rai Banda frå Romania. (mer…)

Handling og ansvar

Lengre sak i SRIB 31. jan. : Mange kjenner navnet til nazisten som var ansvarlig for logistikken og frakten av seks millioner jøder, sigøynere , funksjonshemmede, homofile og motstandsfolk.

En norsk overlevende på Holocaustmarkering

Dagen 27. jan. : Det blir også korte taler ved leder for Det Mosaiske Trossamfund i Norge, Ervin Kohn, og representanter for romfolket , politiske fanger, funksjonshemmede, tater og romanifolk, Landsforeningen… Auschwitz er nevnt i artikkelen (arkivfoto)

Innvandringskritisk parti tredje størst i Tyskland

DN 24. jan. : Partiet, som blant annet har uttrykt sterk motvilje både mot immigranter og sigøynere , gjorde sitt beste valg (illustrasjon) noensinne i flere regionalvalg i 2015.

Georgia truer med å straffeforfølge samiske fotballspillere

NRK 19. jan. : Blant årets deltakende lag i Conifa finner vi Kurdistan, Nord-Kypros, Romfolket og Vest-Armenia.Russiske soldater (illustrasjon) fotografert i Abkhasia i august…

Ekstranummer #67: Nostalgi i slengbuksas tidsalder: Den norske retrobølgen på 70-tallet, del 11

Politikk og Kriminalitet og Underholdning – Omfattende omtale i Groove 12. jan. : …men også om opplevelser under den amerikanske borgerkrigen, om “Luthers sammenkomst med den romerske kardinal” og om sigøynere .”.

Befriende kritisk røst

F-B 11. jan. : De har ivret for en klimaavtale, nå sist i Paris, bedt politikere opprettholde bistanden og engasjert seg for å bedre forholdene for romfolket .

google-link-1

  

selfad-1

selfad-2

self-ad-medie

Breaking News
 • Innfører burkaforbud i Italia: – Det er våre lover som gjelder
  Dagbladet 15. des. : I 2008 foreslo han å innføre registrering av sigøynere . … Ville samle fingeravtrykk (illustrasjon) .
 • Jaja. En utlending mindre å betale penger på. Mer til det norske folk
  TV2 11. des. 2015 : Dette endte jo til slutt i det helt makabre, og hvor den endelige løsningen var å utrydde både jøder, sigøynere og homofile. … …da Tyskland (illustrasjon) gikk fra å være et vanlig land til å bli et monster.
 • Ikke lenger hjerterom
  F-B 7. des. : Valget falt til slutt på Kiæråsen, og leiren skulle være midlertidig, i første omgang frem til 1. februar 2016. Og i avtalen med kommunen forpliktet romfolket til å overholde strenge regler for blant annet oppførsel og sanitærforhold.
 • De ukjente europeerne
  P3 har en lengre artikkel 3. des. 2015 : – Jeg vil ha en jobb, men myndighetene sier at de ikke kan hjelpe sigøynere , sier Konstantin.
 • Hvor får de sin råskap fra?
  Dagen 27. nov. : Nazi-Tysklands systematiske utrydding av jøder, sigøynere , handikappede og seksuelle minoriteter. … Ofrene var uskyldige barn på sommerleir, av terroristen betraktet som soldater (illustrasjon) i en kulturrevolusjon.
 • Debatt uten substans fra Storli
  F-B 25. nov. : I min kronikk i Fredrikstad Blad beskrev jeg den sosiale situasjonen til romfolket i byen.
 • En avgjørelse bygget på fordommer
  DT 25. nov. 2015 : Romfolk eller sigøynere har i flere hundre år vært en stigmatisert gruppe som i stor grad er blitt møtt med fordommer. … Gulskogen Senters bortvisning av tiggere (illustrasjon) og selgere av er en avgjørelse bygget på fordommer.
 • «Vi er så fordømt priviligerte. Det er vår plikt å hjelpe andre»
  Politikk – Lang artikkel fra Magasinett 24. nov. : Somaliarar vert som regel framstilt som khattyggande konemishandlarar, og romfolket har alltid vorte mistenkeleggjort.
 • Ber for terror-ofrene klokka 11 i dag
  NRK 15. nov. : Kunstnere ble forfulgt sammen med jøder, homofile, tatere, sigøynere . … Under dagens gudstjeneste (illustrasjon) skal de yngste sangerne i Nidarosdomens jentekor synge for menigheten.
 • Da Steinfelds bestemor ble hentet av Statspolitiet
  Dagbladet har en lengre artikkel 9. nov. 2015 : Holocaust som den industrielle utryddelse av jøder og sigøynere er historisk enestående fordi overgrepene til de grader avvek fra samtidens normer.
 • Giske Sigmundstad åpner atelieret

  To saker fra Aftenposten og Osloby 6. nov.: Det er lett å få assosiasjoner til både romfolkets periodevise teltleir ved Sognsvann (arkivfoto) og kvinner og barn på flukt oppover mot Norden.
  (mer…)

 • Svensk politi med ny aksjon mot EU-migranter
  DN 5. nov. : Rundt 40 migranter fra EU (arkivfoto) -land hadde slått seg ned utenfor rådhuset i den sørsvenske byen etter at politiet tirsdag rev en romleir i bydelen Sorgenfri, der det bodde om lag 200 sigøynere og andre, de fleste av dem fra Romania og Bulgaria.

google-336×280

Romfolket (Block5)

Den yngre generasjonens rasister

Aftenposten 8. des. : Har du noe som helst imot romfolket som gruppe?

Tiggere er ingen berikelse

F-B 24. nov. 2015 : Ola Hilmar Storli svarer Njål Kjølholdt Gustavsen som i et innlegg skrev at romfolket gjør bybildet i Fredrikstad rikere.

Penger i koppen, eller ikke?

Saltenposten 19. nov. 2015 : Og hva er egentlig forskjellen på de stakkarene fra romfolket som sitter med koppen i hånda og en del av de som sitter på mottak?

Kulturkveld med Jahn Otto Johansen

En artikkel fra Sirdal.Kommune og en fra Sirdal.Kyrkja 6. nov. 2015: Fredag 13. november inviterer Kulturutvalet i kyrkjelyden til kulturkveld i Sirdal kulturhus. Gjest er tidlegare NRK-journalist Jahn Otto Johansen. Han vil halde foredrag med tittelen: Jøder, sigøynere og tatere – en Herrens utfordring til oss. (mer…)

SMID2

google-300x250b

Romfolket (Block6)

Radio Maran Ata- Tom, Kristian og David 30.04.2013

Youtube: Temaer ellers er Frelsen i Jesus, romfolket, søvnproblemer og anstrengt kristenliv.
(mer…)

Romfolket

Naive kristne og rasistiske Frp-ere

Aftenposten 27. jul. : Og jeg tar meg i å stramme grepet om lommeboken (illustrasjon) når jeg går forbi romfolket .

Romfolket

Jenica & Perla, fransk dokumentar fra 2015

Filmfront 19. sep. : Dokumentarfilmen JENICA & PERLA er en fortelling om vennskapet mellom to jenter fra romfolket , som nå lever vidt forskjellige liv på hver sin kant av Europa.

Romfolket

Nei, vi kan ikke glemme Breivik

Nyemeninger 22. jul. : Mannen som ble demokratisk valgt av det tyske folk i et demokratisk valg, og som endte opp med å starte 2. verdenskrig og utrydde et stort antall jøder, sigøynere og homofile? … Nå sist har det vært brukt rundt utstillingen i regjeringskvartalet (illustrasjon) .

Romfolket

10 mektige massemordere

P3 har en lengre artikkel 23. aug. : Han initierte et industrielt folkemord på jøder, sigøynere , homofile og funksjonshemmede i Europa.

Romfolket

Fotoutstilling viet unge på øst- og vestkant

Osloby 2. okt. 2015 : Dokumentarfotograf Anne-Stine Johnsbråtens forrige prosjekt var romfolket . Nå ser hun på den klassedelte byen Oslo – og forskjellene og likhetene i to ungdomsmiljøer på hver sin kant.Og som seg hør og bør vil den også (illustrasjon) settes opp øst…

Romfolket

Hva nå Elena?

– H-A 21. okt. : «Forestillingen gir også et lite innblikk i romfolkets historie, og hvordan de blir betraktet i dagens samfunn», forteller Kirsti Hougen, og legger til: … – Midt i engasjementet omkring flyktninger (illustrasjon) er det lett å glemme dem som sitter på gaten og ber om en liten slant.

Romfolket

– Det er prisen du må betale

Dagsavisen har en lengre artikkel 15. sep. : Skal vi vente på at en annen syk person finner ut at han skal gjøre et eller annet? sier Sultan, som også grøsser over debatten om romfolket . … – Vi fisket i små vann inne i skogen (illustrasjon) , og det ble vel mest ørret, gjedde, ja, gjedde var det i alle fall, og …

Romfolket

Flyktningdebatten må bli mer redelig | Morad Jarodi

Aftenposten 22. okt. : I landene som har mottatt enormt med mennesker har man laget flyktningleirer, i Norge klaget vi nylig over at en håndfull sigøynere slo leir i Oslo.

amazon-1