Masterhead

Takk for at du besøker politikkavisen.no. Fyll ut skjemaet under:

Navn/selskap:

E-post:

Overskrift:

Melding:

 
Tidlig ultralyd

Å elska eit barn du aldri har møtt | Anna Nordtveit

Lang artikkel fra Aftenposten 11. feb. : Ein tidleg ultralyd i veke 8 viste at hjartet slo. … Key(svangerskapet)[x_health/svangerskap_null.jpg]All glede blei plutseleg til sorg då eg var 15 veker på veg i svangerskapet (illustrasjon) . (mer…)

Bekymret gravid med hønemor-syndromet…

Lommelegen 6. feb. : Du skal absolutt ikke ha noen tidlig ultralyd eller noe som helst, pga at der ikke finnes noen som helst fare forbundet med dette. 3. Jobber ift asylsøkere og håndterer bla id kort. (mer…)

Flere velger bort barn med Downs syndrom

Helse og Politikk – Menneskeverd 15. jan. : Kvinner i dag gjennomfører oftere fosterdiagnostikk i form av tidlig ultralyd for å sjekke om barnet de bærer er friskt. (mer…)

Har åpnet privat gynekologi

Innherred 14. jan. : Noen vil ha tidlig ultralyd , noe sykehuset ikke gjør. … – Det handler om at jeg ikke har hatt nok trening (illustrasjon) på det.

Ni av ti Downs-fostre aborteres

BT 13. jan. : – Foreldre må tenke seg godt om før de sier ja til tidlig ultralyd, sier Downs-mor. (mer…)

Gi norske gravide fosterdiagnostisering

Dagbladet 11. jan. : Det har vært mye diskusjon rundt tidlig ultralyd i Norge, men nå som NIPT-testene er utviklet er det langt mer aktuelt å diskutere retten til å få tatt en tidlig NIPT-blodprøve. (mer…)

Et sted på veien for kvinners …rettigheter har noe gått veldig feil

Verdidebatt har en lengre artikkel 7. jan. : Det er ikke uten grunn at de funksjonshemmedes organisasjoner protesterte mot forslaget om tidlig ultralyd. (mer…)

google-link-1

  

selfad-1

selfad-2

self-ad-medie

Breaking News
 • Å elska eit barn du aldri har møtt

  Lang artikkel fra Aftenposten 10. feb. : Ein tidleg ultralyd i veke 8 viste at hjartet slo. (mer…)
 • Valg 2015: Stemmer du for livet?

  Menneskeverd har en lengre artikkel 13. aug. 2015 : I tillegg er det lovet at det ikke skal innføres tidlig ultralyd til alle gravide, samt en ny test på markedet kalt NIPT, som kan teste fosterets antall kromosomer allerede i 5. uke av graviditeten. … …statlig finansiert sortering tidlig i svangerskapet (illustrasjon) . (mer…)
 • Hvis ikke menneskelivet, 
hva er verdt å kjempe for da?
  Dagen 20. mar. : Med tidlig ultralyd og blodprøver kan vi finne ut mye om barnet før det er født, noe som gjør at mennesker stadig stilles inn for nye dilemmaer og vanskelig valg.Det ville være alarmerende dersom helsemyndighetene (illustrasjon)…
 • Søker grenser for gentester og blodprøvefakta
  Dagen 22. okt. 2014 : Stoltenberg-regjeringen forsøkte å få gjennomslag for at alle gravide skal kunne få tidlig ultralyd .
 • Hundrevis av nordmenn til utlandet for Downs-test
  17. aug. : Helseminister Bent Høie sier det er uaktuelt å innføre tilbud om tidlig ultralyd i offentlig regi i Norge. .
 • Spontanabort? Spontanabort?
  Lommelegen 19. jul. 2014 : Dersom det vedvarer eller forverres så oppsøker du lege, for evt tidlig ultralyd .
 • Her fødes det dobbelt så mange tvillinger som i resten av landet
  AN 24. jun. 2014 : Bare tidlig ultralyd kan fastslå om det dreier seg om eneggede. … Fedme (arkivfoto) og alder spiller inn.
 • Fase IV: Fag og forvaltning
  Omfattende omtale i DNMS 20. jun. 2014 : Mammografiscreening 40-49 år, HPV vaksine, Tidlig ultralyd av gravide,Bruk av PET, Ensidig Cochlea implantat hos voksne, Volum og kvalitet ispesialisthelsetjenesten, Ulike former for behandling av langt kommet kreft;mm.
 • Fase II: Konsolidering ogekspansjoninnenfor deopprinneligevirksomheter
  Helse – Omfattende omtale i DNMS 20. jun. 2014 : Kunnskapssenteret har publisert metodevurderinger og systematiske oversikterbåde for å støtte vanskelige prioriteringer ,etisk vanskelige problemstillinger tidlig ultralyd , kjønnslemlestelse, seksuellhelse,…
 • Senterpartiet frykter liberal bioteknologilov
  Dagen 18. jun. 2014 : Kjersti Toppe var i fjor med på å stanse den rødgrønne regjeringens forsøk på å innføre tidlig ultralyd til alle og eggdonasjon.
 • - Sorteringssamfunnet er farlig nær
  Omfattende omtale i Aftenposten 23. mai 2014 : - Hva med debatten om tidlig ultralyd, som kan gi foreldre beskjed om at barnet de venter, har en sykdom?
 • Søsterkjærlighet
  Menneskeverd: Etter at Danmark utvidet det offentlige tilbudet om tidlig ultralyd til alle kvinner, ser man nå en kraftig reduksjon av antall fødte med Downs syndrom.

google-336×280

Tidlig ultralyd (Block5)

– Er det verre å velge bort et foster hvis man er 22 enn 38 år?

Klikk 16. sep. 2014 : Debatten om tidlig ultralyd har blusset opp på ny.

De livsviktige historiene

Dagen 12. sep. 2014 : Både ekteparet Eidslott og Trønnes-Christensen er tydelige på at bøkene deres ikke bare er personlige historier, de er skrevet som bidrag i debatten om tidlig ultralyd og fosterdiagnostikk.
«Downs er blitt et symbol på hva vi i vårt…»

Tidlig ultralyd krever store ressurser

NRK 2. sep. 2014 : Gynekolog og overlege mener tidlig ultralyd i uke åtte krever ressurser helsevesenet ikke har.

Vi kan ikke slippe abortdebatten

– nationen: Retten til tidlig ultralyd , og muligheten for å oppdage og fjerne fostre med Downs syndrom, har vært mye diskutert de siste årene. De siste…

SMID2

google-300x250b

Tidlig ultralyd (Block6)

6 spørsmål fra salen

Youtube: Åpent møte: Svangerskap, etikk og politikk Hvordan diskuterer vi følsomme spørsmål som assistert befruktning, surrogati, fosterdiagnostikk, tidlig ultralyd o…
(mer…)

– Tidlig ultralyd gir trygghet i svangerskapet

Youtube 5. des. 2011 : Alle skal ha lik rett til gode og trygge helsetjenester, også i svangerskapsomsorgen, sier helsepolitisk talsperson Thomas Breen. (mer…)
Tidlig ultralyd

Noen som har opplevd MA flere ganger?

Klikk 16. aug. 2014 : Og jeg valgte å gå på en tidlig ultralyd , just in case ..

Tidlig ultralyd

«Vi fikk ikke tatt noen bilder av henne uten slangene»

Side2 16. jul. 2014 : Nathen og kona fikk vite om feilen på en tidlig ultralyd , men de visste ikke hvor alvorlig det var før hun ble født.

Tidlig ultralyd

Når kriser er hverdag

Lengre sak i NRK 3. jul. 2014 : Og i en tid der man frykter at tidlig ultralyd skal føre til et sorteringssamfunn, er det viktig å kunne si til foreldre som får beskjed om at noe er galt at samfunnet vil støtte dem og hjelpe dem i hverdagens balansegang, også når er over og krisene blir hverdag.

Tidlig ultralyd

Flere hundre gravide kvinner drar hvert år til Sverige og Danmark for å sjekke om fosteret har Downs syndrom

Abcnyheter 17. aug. 2014 : Helseminister Bent Høie (arkivfoto) sier det er uaktuelt å innføre tilbud om tidlig ultralyd i offentlig regi i Norge.

Tidlig ultralyd

Dere som har vært på tidlig ultralyd .

Klikk 10. aug. 2014 : Var gravid for en tid tilbake siden, og hadde en utrolig dårlig følelse .. Jeg bare visste at noe ikke stemte, så jeg dro på en tidlig ultralyd og der viste det seg at fosteret hadde sluttet å vokse to uker tidligere.

Tidlig ultralyd

Tidlig ultralyd 12+3

bloggen iBlogg.Babyverden: Dette er tredje svangerskapet og jeg har hatt tidlig ultralyd med alle sammen. Og hver eneste gang har jeg grått en tåre av lettelse og glede…
(mer…)

Tidlig ultralyd

Graviditeten kunne da gått helt fint uten kvalme?

Babyverden.no: For å ha noe å se frem til, bestiller vi oss en tidlig ultralyd
(mer…)

Tidlig ultralyd

Bestiller ny DNA-lov

Aftenbladet 13. aug. 2014 : I regjeringserklæringen sier Frp og H nei til offentlige tilbud både om tidlig ultralyd og en blodprøve til alle gravide, en prøve som kan avdekke kromosomavvik, kjønn, øyefarge og en rekke andre forhold om fosteret.…uten samtykke tar en prøve fra kaffekoppen (illustrasjon) til Bent Høie og…

amazon-1