Masterhead

Takk for at du besøker politikkavisen.no. Fyll ut skjemaet under:

Navn/selskap:

E-post:

Overskrift:

Melding:

 
Sykehuskøer

Pilene til værs for design-næringen

Økonomi – 22. feb. : …være avgjørende for at Norge lykkes på en rekke nye områder som vi i dag ikke tradisjonelt forbinder med helse, enten det gjelder redesign av sykehuskøer, nye skipsbroer eller som et element… (mer…)

Ny grønnaktig vår med Gratisparkeringspartiet

Helse – Dagsavisen har en lengre artikkel 15. feb. : På relativt kort tid vil sykehuskøene bli kortere. (mer…)

Høie vil ha bort kor­ri­dor­pa­si­en­tene

Helse – Abcnyheter 12. jan. : Pasienter (arkivfoto) i sykehuskø skal ikke vente mer enn 65 dager. Brudd på frister skal ikke forekomme, og korridorpasienter skal bort, er helseministerens klare beskjed til sykehusene.

Høie vil ha slutt på korridorpasienter

Fosna-Folket 12. jan. : Sykehuskøene skal ikke overstige 65 dager, det skal ikke forekomme fristbrudd og korridorpasienter (illustrasjon) skal bort, er helseministerens klare beskjed til sykehusene.

Oslos nye flyktningsjef

Dagsavisen har en lengre artikkel 30. des. : Vi senker ikke standarden på sykehusene for å få bukt med sykehuskøene .

Helseforsikring

Helse – Teresnobel 23. des. : Ordningen har blitt mer og mer populær ettersom offentlige sykehuskøer vokser. (arkivfoto)

Møte torsdag den 17. desember 2015 kl. 10

Stortinget har en lengre artikkel 17. des. 2015 : Referatet er under arbeid. Innleggene blir publisert fortløpende så snart de foreligger. (mer…)

google-link-1

  

selfad-1

selfad-2

self-ad-medie

Breaking News
 • En eksplosiv vekst i private sykehus, uten debatt

  Ivarjohansen har en lengre artikkel 31. aug. 2015 : Hva kan så gjøres annerledes hvis vi vil hindre at offentlige sykehus blir mer avhengige av private sykehus, og hvis vi vil hindre at de ressurssterke kan betale seg frem i sykehuskøen? (mer…)

 • Arbeidsprogram for Rødt
  Lengre sak i Xn-rdt-0na 19. aug. : • Rett til medisinsk abort ved helsestasjon/lokalt legesenter (illustrasjon) med oppfølging av primærhelsetjeneste.
 • Vil ha mer parkering
  AMTA har en lengre artikkel 6. aug. : Vi tror de unge setter pris på at vi lover å åpne det nye badeanlegget i neste periode, og at vi lover ventelistegaranti på kulturskolen. … Nytt løp i Oslofjordtunnelen (arkivfoto) vil gi god fremkommelighet og sikkerhet.
 • Krisens kulturoffer
  DN 16. jun. : Torsdag velger danskene nytt Folketing, etter et oppgjør som har handlet om skatt, innvandring, sykehuskøer, trygd, brutte løfter, snusk og ondsinnede rykter om statsminister Helle Thorning-Schmidts privatliv.
 • Knallhard mot asylanter
  – DN 15. jun. : Sykehuskøene skal ned.
 • – Spurte når, ikke hvor
  Ringsaker-Blad 30. apr. : Administrerende direktør Morten Lang-Ree orienterte om planen for den framtidige sykehusstrukturen i Innlandet, som kan bety et nytt hovedsykehus ved Mjøsbrua innen 2030 hvis Sykehuset Innlandet beholder plassen i sykehuskøen .
 • Ventelistegaranti for urbant landbruk

  Landbruk 29. apr. 2015 : Nordmenn blir mer urbane, samtidig som ventelistene for parseller og kolonihager øker i storbyene. -Politikerne må tilrettelegge bedre for urbant landbruk, sier Ola Hedstein i Norsk Landbruksamvirke og etterlyser en ventelistegaranti. (mer…)

 • Helsekøene kan kuttes
  – Civita har en lengre artikkel 21. apr. : Hvorfor la pasientene vente i unødige sykehuskøer når de kan behandles både raskere og rimeligere i offentlig finansierte og kontrollerte avtalepraksiser? En enkel og smidig løsning på helsekøproblematikken er å gi…
 • Siv og Erna: Det beste alternativet
  IDAG 24. mar. : Får Erna og Siv penger til å redusere sykehuskøene på 270 000 mennesker. … Vil Jan Tore Sanner (arkivfoto) fjerne kvelende regler som stanser de enkleste byggesaker, godkjent av naboen.
 • Markedets diagnose
  24. feb. : Mange år med debatt om sykehuskøer har gjort folk villige til å betale for å få raskere behandling. … Private helseforsikringer (illustrasjon) bør ikke være nødvendige.
 • -Løser ikke morgendagens behov med dagens løsninger

  Spekter 9. feb. 2015 : …mens det i 2060 vil være bare 1,7. Skal vi unngå reduserte velferdsgoder, større skoleklasser, lengre sykehuskøer og dårligere infrastruktur på vei og jernbane, er det ikke nok å flikke på den norske velferdsmodellen, mente Bratten. (mer…)

 • Hva skjer i hodet når halve deg forsvinner?
  – Lang artikkel fra Abcnyheter 16. jan. : Aleris, den største private aktøren, har operert over 3400 siden høsten 2005, mange via statens ventelistegaranti. … …Så sa jeg til Jørn: «Vi må finne et produkt til.» Fedmeoperasjoner (arkivfoto) begynte å bli populært da.

google-336×280

Sykehuskøer (Block5)

Vi har mange i sykehuskøene

14. nov. 2014 : Vi kan ikke ha det slik at det er de som roper høyest som får, og ikke de som trenger det mest.

Misvisende om legers arbeidstid

6. okt. : Videre påstår Bratten at legene nå skal ha utvidet arbeidstid med én time per dag – altså 20 timer per måned – og at det er et viktig bidrag for å få ned sykehuskøene .

Det er pasientens helsevesen

Dagens Medisin: Tidligere styremedlem og styreleder i Vestre Viken HF. HØYRE GIKK til valg på å få sykehuskøene ned, bedre kvaliteten i helsetjenesten, få mer åpenhet om praksis i sykehus og sykehjem og sette pasienten og…

– Hvordan hindre sløsing, Jens?

  Friluftslivet: – Det er ikke så motiverende å betale skatt når vi samtidig ser at skolebygg forfaller, veier fortsatt er dårlige, sykehuskøene er lange og…
(mer…)

SMID2

google-300x250b

Sykehuskøer (Block6)

block6-business

(mer…)

Sykehuskøer

Fortsatt unødvendig mange i sykehuskø

Karmsundavis 10. des. 2014 : På Østlandet og Sørlandet går diskusjonen høyt om ubrukte millioner til kjøp av private sykehustjenester mens køene ved de offentlige sykehusene fortsatt er store. (mer…)

Sykehuskøer

Dette er Ernas aller største bekymring

www dn no / forsiden / politikk og samfunn: …står unødig lenge i sykehuskø , og kunne vært i arbeid langt før med raskere behandling. Høyre vil få ned helsekøene, slik vi gjorde da vi satt…Førstekvinne ut er Høyre-leder Erna Solberg (arkivfoto) .

(mer…)

Sykehuskøer

Rikdommens paradoks

Omfattende omtale i Ukeavisen Ledelse: Det betyr i realiteten at den kollektive livremmen må strammes til, og vi må regne med lengre sykehuskøer , større skoleklasser og dårligere infrastruktur på vei og jernbane.

Sykehuskøer

Sykehuskøene synker

Økonomi og Politikk – Rogalandsavis 17. nov. 2014 : Det er organiseringen og mangel på satsing i sektoren som har bidratt til at sykehuskøene er på et uholdbart nivå. (mer…)

Sykehuskøer

– Slik skal det ikke være når pasienten er hos oss

Helse – Namdalsavisa 9. nov. 2014 : – Den generelle ventelistegarantien gir oss da 65 dager til å starte behandling. (mer…)

Sykehuskøer

Disse havner bakerst i Aftenposten-lesernes helsekø

14. nov. : Hvem får behandling og hvilke pasientergrupper må stille seg bakerst i sykehuskøen ?Denne uken fikk helseminister Bent Høie (arkivfoto) overlevert en utredning med…

Sykehuskøer

Margen suges ut av helsevesenet av upålitelige politikere

15. sep. : Bare polikliniske konsultasjoner øker; som resultat av ventelistegarantien .

Sykehuskøer

SI-ledelsens krumspring

– OA 31. okt. 2014 : De informerer stolt om for sitt valgte sykehusalternativ, storsykehus, før noen andre alternativer er utredet.

amazon-1