Masterhead

Takk for at du besøker politikkavisen.no. Fyll ut skjemaet under:

Navn/selskap:

E-post:

Overskrift:

Melding:

 
Grunnlovsjubileet

Med sordin

DN 3. jul. : Mens grunnlovsjubileet var et jubileum der Stortinget (arkivfoto) feiret seg selv og stilte en ditto diger pengesekk til disposisjon, hadde kvinnestemmeretten knapt klart seg uten rikskringkasteren.

Musea er ikkje viktige nok

Omfattende omtale i BT 29. jun. : Det forklarer litt, men det forklarer ikkje kvifor pressa i Bergen ikkje nytter spalteplass på dei og det forklarer ikkje kvifor ingen av dei store utstillingane til grunnlovsjubileet i fjor vart kritisert i riksmedia.

Et privilegium

SSO 29. jun. : Musikk fra Afghanistan og Venezuela, fra Madagaskar, Iran, Kurdistan og Sverige, fra Kina, Polen og flere andre land ble samlet inn blant innvandrere i Stavanger i forbindelse med Grunnlovsjubileet i 2014.

Rike gutter, det vil gamle Norge ha

NRK 29. jun. : En kveld i fjor satt jeg i stua her i New Zealand med en voksende baby i magen og så på NRKs feiring av grunnloven på NRK.no. Feiringen av grunnlovsjubileet gjorde at jeg begynte å tenke mer på vår egen situasjon og rettssikkerhet.

– Høydepunktene står i kø

Rogalandsavis 29. jun. : – Verket som gjenspeiler 17 ulike nasjonaliteter ble bestilt av SSO til Grunnlovsjubileet i 2014. Gjennom fem satser blander komponisten fritt innsamlet musikalsk stoff fra innvandrermiljøer i Stavanger-regionen.

Bruene som knytte folk i hop

Lang artikkel fra VTB 28. jun. : Han kom over ei oppgåve skrive av Gunnar Bolstad etter at han vitja Kviteseid med eit foredrag om Kviteseid i 1814 på grunnlovsjubileet i fjor.

Klare til å ta imot kong Harald og dronning Sonja

Kultur – Ifinnmark 16. jun. : I fjor var han på slottet i forbindelse med grunnlovsjubileet. (arkivfoto)

google-link-1

  

selfad-1

selfad-2

self-ad-medie

Breaking News
 • Kom og dans med Talon og Andrea Winsnes
  Fosna-Folket 20. jun. : – De samme danserne har vært her og lagd dans til skolen i forbindelse med grunnlovsjubileet.
 • Pressehistorisk Tidsskrift: Ny utgave- last ned!
  Pressehistorisk 19. jun. : Det er et omfattende nummer om pressens rolle i årene rundt og etter 1814. Flere av artiklene er resultatet av ny forskning som ble satt i gang og gjennomført i forbindelse med grunnlovsjubileet i 2014.
 • Norge 1814 – 2014

  En artikkel fra Mediebedriftene og en fra Dagensmedier 18. jun.: I forbindelse med Grunnlovsjubileet 2014 har Avis i Skolen utarbeidet et visuelt kart over Norgeshistorien.
  (mer…)

 • Her får Statsbygg en viktig pris for 1814-stil
  Norskvvs 17. jun. : …slik riksforsamlingsmennene så det i 1814. Nylig mottok Statsbygg den prestisjefylte EUs kulturminnepris, Europa Nostra Award, for Eidsvollsbygningen, som ble restaurert i forbindelse med grunnlovsjubileet i 2014.
 • Smånyheter på en fredag
  Arkitektnytt 12. jun. : Den prestisjefylte EUs kulturminnepris, Europa Nostra Award, er tildelt Statsbygg for restaureringen av Eidsvollsbygningen i forbindelse med grunnlovsjubileet i 2014. Prosjektet har bidratt til å ivareta Europas kulturarv, mener juryen.
 • Utfordret stortingspresidenten til å gratulere Snowden
  Nored 3. jun. : – Gjennom heile fjoråret heldt du talar om ideala og motet Grunnlovsjubileet minna oss om. … Slik åpner NRs styreleder og redaktør i Aftenposten Harald Stanghelle sin appell foran Stortinget (arkivfoto) .
 • – Barn vet ikke at de har rett til ikke å bli slått
  NRK 1. jun. : Barneombussen var en del av Grunnlovsjubileet i 2014. 17. mai i år var det 200 år siden grunnloven ble skrevet på Eidsvoll.…rett til vaksiner (illustrasjon) , rett til å ikke ha krig og rett til å få…
 • Metal + vikinger = sant
  Aftenposten 31. mai : Ideen til festivalen kom i fjor, da Eidsivablot ble arrangert på Eidsvoll som en del av markeringen av Grunnlovsjubileet.
 • Hun var modell for Birgitte Nyborg, nå er hun en av få som får Google til å skjelve
  Lengre sak i Aftenposten 30. mai : Men min personlige mening er at Skandinavia hadde stått sterkere om Norge var med i EU (arkivfoto) , sier Vestager, og spøker med at hun syntes Norge feiret skilsmissen fra Danmark litt for mye under grunnlovsjubileet i fjor.
 • Trio DaNoIs har konsert i foajeen i Sparebanken Hedmarks hovedkontor i Hamar med inngang fra Strandgata søndag klokka 17.00
  H-A 30. mai : Pernille Kaarslev og Morten Fagerli har spilt konserter sammen i Danmark, Norge, Tyskland og Sveits siden 1998, og Jónína Erna Arnardottír og Morten Fagerli……pianisten Jónína (illustrasjon) Erna Arnardottír fra Borgarnes på Island og…
 • Museum og samlingar, 2014
  SSB 28. mai : Talet på vandreutstillingar gjer eit hopp i 2014 og dette kan delvis vere årsaka av utstillingar i samanheng med grunnlovsjubileet.
 • Stor tverrkulturell pinsefest i Oslo
  Dagen 23. mai : Han er imidlertid litt skuffet over at norske medier ikke brydde seg om den store festivalen i fjor som var en del av feiringen av Grunnlovsjubileet.…økumenisk gudstjeneste (illustrasjon) der den kenyanske pinsepastoren…

google-336×280

Grunnlovsjubileet (Block5)

«Jeg heter Jakob. Jeg er feminist. Jeg er ateist. Og jeg er homofil.»

– Aftenposten 21. mai : «Jeg vil høre om Grunnlovsjubileet, norske menn i hus og hytte, og de søte barna som spiser is.».Og det er fortsatt mange unge eller gamle homofile, lesbiske (illustrasjon) , bifile, transseksuelle – og andre…

En stor festdag som vil bli husket

KV 17. mai : Grunnlovsjubileet, frigjøringsjubileet og at Kragerø neste år kan feire 350-årsjubileum.

Storslått feiring

– to artikler fra Dagsavisen og Aftenposten 17. mai: Statuen ble avdekket av Danmarks dronning Margrethe den 18. mai i fjor, og er en gave fra regjeringen til Stortinget i forbindelse med grunnlovsjubileet. … Etter en kort marsj opp Karl Johans gate (arkivfoto) ankom toget Slottsplassen, hvor en samlet kongefamilie ventet.

(mer…)

Ti ting du kanskje ikke vet om 17. mai

– VG 17. mai : Den ble første gang fremført under grunnlovsjubileet i 1864, og avløste da fra 1820….Bunad har ikke alltid vært vanlig på nasjonaldagen.

SMID2

google-300x250b

Grunnlovsjubileet (Block6)

17 MAI 2014 – ISEGRAN FORT – FREDRIKSTAD – TORDENSKIOLD – NORGE

17. mai 2014 : Nasjonaldagen og 200 års Grunnlovsjubileet lørdag den 17 mai 2014.
(mer…)

Olemic Thommessens tale under Stortingets jubileumsmøte

16. mai : Stortingspresident Olemic Thommessens tale under jubileumsmøtet i Stortinget 15. mai 2014 i anledning grunnlovsjubileet.
(mer…)

Grunnlovsjubileet

En samlende dag

VG 17. mai : Grunnlovsjubileet ble en ny bekreftelse på hvilke verdier 17. mai bærer i seg.

Grunnlovsjubileet

Flott festkonsert i Selbu Kirke

– Nearadio 18. mai : I flere år har konserten blitt avholdt i Bell Amfi, men til grunnlovsjubileet i fjor ble konserten flytta til Selbu Kirke.

Grunnlovsjubileet

Stortinget feiret med ny tradisjon

Stortinget 18. mai : Grunnlovsseilasen – Sluttrapport Grunnlovsjubileet 2014 ble en stor opptur for Sør-Troms Museum og Anna Rogde. … Skuta var vertskap for Grunnlovsseilasen 2014 som gikk fra Hammerfest (arkivfoto) til Oslo.

Grunnlovsjubileet

Bjørn M. Wiggen: Første 17.maitaler i Orkanger by

Økonomi – Orkangervel 11. mai : I fjor var det felles 17.maifeiring på Orkanger i anledning Grunnlovsjubileet.

Grunnlovsjubileet

Seere raser mot NRK over denne flagg-grafikken

TV2 17. mai : Den grafikken lagde vi til grunnlovsjubileet i fjor.

Grunnlovsjubileet

Her blir det vått på 17. mai

VG 16. mai : Under grunnlovsjubileet i fjor var det sol i hovedstaden, selv om temperaturen ikke var så høy.

Grunnlovsjubileet

Her er Rådmannens tale

Lengre sak i Budstikkanett 17. mai : Det var viktig at markeringen av grunnlovsjubileet stod sentralt i skolen, spesielt i ukene før 17. mai. … Likeverd mellom kvinner (illustrasjon) og menn er en viktig verdi i vårt samfunn.

Grunnlovsjubileet

En takkens dag

Dagen 16. mai : Feiringen av grunnlovsjubileet i fjor ga nasjonaldagen et løft. … Ruts bok i Bibelen (arkivfoto) møter vi den tapre kvinnen som forlot far, mor og fedreland og reiste til et folk hun ikke kjente, men som hun fikk bety svært mye for.

amazon-1