Masterhead

Takk for at du besøker anbudsregler.politikkavisen.no. Fyll ut skjemaet under:

Navn/selskap:

E-post:

Overskrift:

Melding:

Handlingsregelen

Kompetanse som konkurransefortrinn

3. jul. : 7. Gode rammebetingelser – handlingsregelen. … Utbygging (arkivfoto) av infrastruktur. (mer…)

Horne helt som normalt

25. jun. : Jensens kritikk av den norske modellen er glemt, og hun ser forbausende komfortabel ut med handlingsregelen . … …mens Høyre (arkivfoto) har slitt med reservasjonsrett og Dalai Lama, skriver Bjørn G.

Valutakjøp til Statens pensjonsfond utland

Norges Bank: Samtidig er det hvert år blitt brukt litt mer av oljeinntektene over statsbudsjettet i tråd med handlingsregelen for finanspolitikken. (mer…)

– Jens har sviktet fullstendig

Lengre sak i Nettavisen : – Det viktigste for oss er at vi får en regjering som er lojal mot handlingsregelen .Frp-leder Siv Jensen (arkivfoto: Kjetil_r / flickr) , for dagen gjesteredaktør i Nettavisen, mener imidlertid…

Venstre og KrF er utgiftspartier og museumsvoktere, mener Fremskrittspartiets nestleder Per Sandberg. Nå får han svar på tiltale

ABC Nyheter: …Venstre som på landsmøtet gikk inn for å senke handlingsregelen til minimum 3 prosent, sier Breivik. (arkivfoto: FrP)

Nå smeller de tilbake mot Frp-Sandberg

Dagbladet har en lengre artikkel: – Venstre satte krav i samarbeidsavtalen om en ansvarlig økonomisk politikk og at handlingsregelen skal følges. … …kommet med en beklagelse, sier KrF-leder Knut Arild Hareide (arkivfoto) .

Forskjeller

21. jun. : De vil begge opprettholde og styrke båndene til USA gjennom Nato og de slutter opp om evangeliet i den økonomiske politikken, handlingsregelen . … Og ja, det finnes vitterlig flere saker Ap og Høyre (arkivfoto) er enige om.

google-link-1

  

selfad-1

selfad-2

self-ad-medie

Viddi

Søk i alle norske nyheter:

welcome

Politikkavisen – nyhetsoversikt

Velkommen til Politikkavisen. Vi gir deg den mest omfattende nyhetsportal over politiske saker og politikere i Norge som noen gang er laget. Les mer

selfad-write

Handlingsregelen

I høst holder Holden hoff i HR

HR Norge: Holdenutvalget ble nedsatt i desember 2012 av regjeringen Stoltenberg II, for å vurdere erfaringer med lønnsdannelsen gjennom de vel tolv årene som er gått siden handlingsregelen og inflasjonsmålet for… Siv Jensen er nevnt i artikkelen (arkivfoto)

Tale av sentralbanksjef Øystein Olsen på Kulturhistorisk museum 3. juni 2014

Norges Bank har en lengre artikkel: Samtidig kom handlingsregelen for finanspolitikken, som staket ut en kurs for bruken av oljepenger.Garantien ble forkastet av Stortinget (arkivfoto) allerede etter to år, og riksbankdaleren ble… (mer…)

Hver fallen er en venn

Dagbladet: Det er handlingsregelen for landbruksforhandlingar som Fremskrittspartiet er prinsipielt mot, men som matminister Sylvi Slyehaug nå er like bekymra for, som Per Sandberg er for ansvarsløysa til dei kristelige og liberale minipartia.

– Nå må ikke Høyre og Frp ende som tamme kopier av Jens & co

Lengre sak i Nettavisen : Politikerne vært ivrige etter å holde seg innenfor handlingsregelen , men problemet er at de ikke samtidig stiller like strenge krav til hvordan pengene brukes. … – Dette vet Obama (arkivfoto) , Jens & co. veldig godt, men de tør ikke si det.

Calendar-2

juli 2014
m ti o to f l
« jun    
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  

Search in Archive

Select a date
Select a category
Search with Google

Right-1-1

 

amazon-120×600

 
Breaking News
  • – Jeg er stolt av Jens
    14. jun. : …på en skrå måte gikk gjennom historien til handlingsregelen og andre sentrale temaer i økonomien.
  • Kommunevalget blir første test
    14. jun. : KOMMENTAR: Jens Stoltenberg (arkivfoto: Kjetil Ree) dømmes nok mildt av historien. Jonas Gahr Støre må hamle opp med samtiden først.
  • – Bare stikk, John Fredriksen
    Lengre sak i Nettavisen : – Alle partiene, bortsett fra Fremskrittspartiet, sier de er for handlingsregelen . … Klarer man å bygge veier slik at kjøreturen fra Oslo (illustrasjon) til Trondheim eller fra Bergen til Oslo går en time raskere, blir investeringene deflasjonsdrivende.
  • – Kutter skatter for å ramme Erna
    Nettavisen : I forhold til handlingsregelen er det ikke noe problem, men Finansdepartementet vil nok ha noen synspunkter på dette. … Med dette kan Jens gjøre livet vanskeligere for Erna Solberg (arkivfoto: Høyre) .
  • Her avsløres elendig norsk veisatsing
    31. mai : Andelen av statsbudsjettet er spesielt viktig fordi handlingsregelen sier at oljefondet skal brukes til utdanning, forskning, infrastruktur og vekstfremmende skatte- og avgiftskutt.
  • 5136 013 571 058 kroner
    27. mai : 5136 013 571 050 kroner var markedsverdien på Statens pensjonsfond Utland sist fredag.
  • – Tenk på livet etter oljen
    Finnmarken: Dorseys fremste innvending mot denne regjeringen, så vel som den forrige, er at oljepengebruken er litt for stor, selv om begge de to regjeringene har holdt seg godt innenfor handlingsregelen .
  • IMF: Skatteendringer kan øke norsk produktivitet
    HegnarOnline: IMFs utsending til Norge sier et underskudd under 4 prosent av Oljefondet – det vil i praksis si at handlingsregelen overholdes – gir Norge en buffer mot økonomisk tilbakeslag.
  • IMF ber Norge forberede seg på livet etter oljen
    Nationen: Dorseys fremste innvending mot denne regjeringen, så vel som den forrige, er at oljepengebruken er litt for stor, selv om begge de to regjeringene har holdt seg godt innenfor handlingsregelen . Også nevnt: Sigbjørn Johnsen (arkivfoto: Esben_Johansen)
  • IMF: – Skatteenderinger kan øke norsk produktivitet
    23. mai : Det internasjonale pengefondet IMF leverte fredag en vurdering av norsk økonomi. Fondet mener den økonomiske veksten og produktiviteten kan økes med et mer nøytralt skattesystem. … …Siv Jensen (arkivfoto) i en kommentar til pengefondets uttalelse.
  • Formuen økte fra 340 milliarder i 1995 til 6 160 milliarder i 2013
    23. mai : Et viktig politisk valg som imidlertid skal sørge for at også fremtidige generasjoner vil kunne dra nytte av oljeformuen, er etableringen av den såkalte handlingsregelen for bruk av oljepenger . Også omtalt: Stortinget (arkivfoto)
  • Suser av gårde i elbilen
    Aftenposten: Fondet vokser så raskt at norsk økonomi ikke hadde tålt å bruke 4 prosent av fondet, slik kjernen i handlingsregelen for oljepenger åpner for. … Finansminister Siv Jensen (arkivfoto) har fått seg en overraskelse og taper store avgiftsinntekter.

google-336×280

Handlingsregelen

Jensen: – Snart slutt på medvind fra oljeindustrien

Aftenbladet: Det er likevel en liten reduksjon målt mot handlingsregelen . … Den sterke medvinden som oljeindustrien har bidratt med i norsk økonomi, flater nå ut og vil gradvis snu til motvind, varsler finansminister Siv Jensen (arkivfoto) .

Nesten perfekt, men seg selv nok

Omfattende omtale i Minervanett: Booth fremhever at enkelte vil bruke mer enn handlingsregelen , men glemmer å nyansere påstanden med det ganske så sterke presset fra de borgerlige ungdomspartiene for å gjøre det motsatte.

Venstres politiske mot

– aftenposten: Venstre-landsmøtet fattet i helgen flere vedtak som bør ha fremtiden for seg. Som første parti ønsker Venstre at handlingsregelen for…DET VAR ET VENSTRE i harmoni med seg selv som i går avsluttet sitt landsmøte på Fornebu (arkivfoto) .

Venstre vil stramme inn bruken av oljepenger

Sunnmørsposten: Oslo: Venstre vil som det første politiske partiet stramme inn på statens bruk av oljepenger ved å endre handlingsregelen .

SMID2

Handlingsregelen

Siv Jensen om Handlingsregelen

Youtube: (Siv Jensen gir et klart svar som FOLK FLEST kan forholde seg til :-)(mer…)
Anbudsregler

NHFs oppfordring til en ny, borgerlig regjering

Norges Handicapforbund: …skal være forankret i folketrygden, at det foretas en gjen-nomgang av anbudsreglene for innkjøp av hjelpemidler, og at effektiviseringsgraden for hjelpemiddelformidlingen vektlegges, særlig for funksjonshemmede med store behov. (mer…)
Anbudsregler

- KrF kan ha skutt seg i foten

Bergens Tidende - Dinmat.no: Kjersti Toppe mener Nydalen-avtalen åpner for en mer liberal bioteknologilov. … KrF-leder Knut Arild Hareide (arkivfoto) skrøt mandag over at KrF har fått gjennomslag for at det ikke skal innføres et offentlig tilbud om tidlig ultralyd for alle gravide. (mer…)
Anbudsregler

- Ordføreren kastet sine egne til ulvene

Østkantavisa, Oslo: I 2008 konkluderte advokatfirmaet G-partner med at det ikke foreligger dokumentasjon for svindel- og korrupsjonspåstandene knyttet til firmaet Siemens. Samtidig måtte partene tåle kritikk for brudd på anbudsreglene . (illustrasjon) (mer…)
Anbudsregler

Same procedure every year

FriFagbevegelse.no: …siste fire åra, og de har programfestet utbytteforbud innen privat velferd. Likevel har kommersialiseringen økt. Det offentlige har ført en ubarmhjertig anbudspolitikk hvor private selskaper med lave kostnader vant anbudene. Omsorgen er også omtalt (arkivfoto) (mer…)
Anbudsregler

Gode råd til Erna

NORUT Samfunnsforskning AS har en lengre artikkel: Det offentlige Norge handler inn varer og tjenester for 400 Milliarder. Det skjer etter strenge anbudsregler , som forhindrer nye løsninger å komme i markedet… (mer…)
Anbudsregler

SIEMENS SENSE

Lang artikkel fra Teknisk Ukeblad: …kan leses på tvers av journalsystemer, sier Skjervold. Åpent for flere. Også adapterløsningen Sense er bygget på retningslinjer fra IHE. Norske helsevirksomheter kan ikke bare velge Siemens. Det kommer i konflikt med anbudsreglene . (mer…)
Anbudsregler

Innspill til partiene

MEF Nettbutikk : …etterslep på vegnettet og etatenes anbudspraksis . • Utdanning og rekruttering - Antallet skoleplasser innen VG2 Anleggsteknikk bør økes slik at skoletilbudet imøtekommer behovet hos næringslivet og etterspørselen fra elevene. (mer…)
Anbudsregler

En ærlig dobbeltmoralist står fram

Vestfold Blad: Kanskje leste han… (mer…)

amazon-1