Masterhead

Takk for at du besøker anbudsregler.politikkavisen.no. Fyll ut skjemaet under:

Navn/selskap:

E-post:

Overskrift:

Melding:

Grunnlovsjubileet

Så mye koster en stortingspolitiker

3. jul. : Børresen viser til at Stortinget (arkivfoto: John Erling Blad) i år har flere ekstraordinære prosjekter, som utgifter til grunnlovsjubileet og økte leieutgifter som følge av utflytting fra Prinsens…

Meld deg på turen til Litza

3. jul. : Bakgrunnen er frigjøringsjubileet og grunnlovsjubileet .

Grunnlovsjubileet feires i Gamlebyen 15. august

3. jul. : I 1814 ble Mossekonvensjonen signert og endelig godkjent i Gamlebyen i Fredrikstad. 15. august vil hendelsen markeres i Kommandantgården, stedet der denne signeringen fant sted. (mer…)

Nydelige orgeltoner fra Flakstad

3. jul. : – Det som kjennetegner programmet vårt er at alle komponistene på sin måte kan relateres til grunnlovsjubileet i år. … …Jürg Leutert som holder konserter (illustrasjon) gjennom sommeren.

Det skjer i sommar!

2. jul. : Tema: «Grunnlovsjubileet i perspektiv av utvandringa til Amerika og USA si grunnlov av 1787» Ulike føredrag ved Frank Aarebrot, Ola Honningdal Grytten, Kjell Bjørn Minde, Birger Løvlie, Oddvar Johan Jensen.Sal av krabbe (illustrasjon) , fiskesuppe, rømmegraut, lefser,…

Kreativ ungdom

2. jul. : I år var den nasjonale UKM Festivalen en del av UNG 2014, som er ungdommens egen feiring av grunnlovsjubileet .

Dette ølet hedrer 2.000 soldater fra 1814

1. jul. : Vi har lokaler her på Ihlen, ikke langt fra Langnes skanse, og ville lage et øl som markerer grunnlovsjubileet og det spesielle som skjedde under slaget i 1814, forteller Arvid Tennefoss, en av to ølbryggere bak Cold Boy.Fra før selger Askim-bryggeriet tre ølsorter (illustrasjon) i over…

google-link-1

  

selfad-1

selfad-2

self-ad-medie

Viddi

Søk i alle norske nyheter:

welcome

Politikkavisen – nyhetsoversikt

Velkommen til Politikkavisen. Vi gir deg den mest omfattende nyhetsportal over politiske saker og politikere i Norge som noen gang er laget. Les mer

google-300

selfad-write

Grunnlovsjubileet

Grunnlovsmarkering på Alværn

To saker fra Riksantikvaren og SFJ 2. jul.: Søndag 29. juni var representanter fra Riksantikvaren tilstede da grunnlovsjubileet ble markert på storslått vis på Alværn gård i Sogn og Fjordane. (mer…)

Kulturminnedagene i Halsa 2014

2. jul. : Kulturminnedagene i Halsa er et ledd i den lokale feiringen av Grunnlovsjubileet . (mer…)

Teaterforestillingen

1. jul. : I anledning grunnlovsjubileet ønsker serveringsstedet Losen i Larkollen og kulturkontoret å sette opp en utendørsteater forestilling for å belyse historiske hendelser rundt begivenhetene i 1814. (mer…)

Sommertur med historisk sus

30. jun. : ( jeg har hentet informasjon til dette avsnittet fra ulike kilder som beskriver Grunnlovsjubileet og fra heftene om restaureringsarbeidet ). (mer…)

Calendar-2

juli 2014
m ti o to f l
« jun    
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  

Search in Archive

Select a date
Select a category
Search with Google

Right-1-1

 

amazon-120×600

 
Breaking News
 • NOSO I NASJONAL ORKESTERSTAFETT
  3. jul. : Ja, vi elsker! er en nasjonal orkesterstafett i anledning grunnlovsjubileet , der Nordnorsk Opera og Symfoniorkester er med på å hylle norske komponister.
 • Vestre Trondhjemske kongevei – som mange av eidsvollsmennene brukte
  2. jul. : Som en del av grunnlovsjubileet har Riksantikvaren oppfordret fylkeskommunene, som regional kulturminneforvaltning, til å legge til rette for regionalt forankrede markeringer i forbindelse med grunnlovsjubileet .
 • 17. mai som kulturmøte – Feiringer på tvers av kultur og identitet
  2. jul. : Hvordan denne feiring kan oppleves, blir formidlet i bokform og gjennom en utstilling på Akershusmuseets avdeling Strømmen i forbindelse med Grunnlovsjubileet 2014. Prosjektet består av en dokumentasjons og forskningsdel hvor…
 • Matematikkprofessor Bernt Øksendal får UiOs forskningspris
  – en artikkel fra Uniforum.Uio og en fra UIO 1. jul.: Formidlingsprisen går til professorene Ola Mestad og Dag Michalsen ved Det juridiske fakultet for formidling i anledning grunnlovsjubileet. (mer…)
 • Markering på Veøya søndag
  1. jul. : Veøya har hatt ei sentral historisk rolle i fylket vårt, og 6. juli markerer ei rekkje samarbeidspartar Grunnlovsjubileet med øyvandring og konsert.
 • Viser arkivet for stikkord eidsvoll
  1. jul. : Grunnlovsjubileet gir oss anledning til å gi våre medlemmer et tilbud om å gjenoppfriske kunnskap om den viktige politiske historien fra 1814. Se også museets nettside for å få et inntrykk.
 • Hedrer 1814-soldater med øl
  30. jun. : Vi har lokaler her på Ihlen, ikke langt fra Langnes skanse, og ville lage et øl som markerer grunnlovsjubileet og det spesielle som skjedde under slaget i 1814, forteller Arvid Tennefoss, en av to ølbryggere bak Cold Boy.
 • 06.07.-31.08.2014 DESIGNPROSJEKT 1814
  30. jun. : Utgangspunktet for prosjektet var feiringen av Grunnlovsjubileet 2014 på Eidsvoll på oppdrag fra Akershus Fylkeskommune.
 • Disse får UiOs priser i år
  27. jun. : Formidlingsprisen går til professorene Ola Mestad og Dag Michalsen ved Det juridiske fakultet for formidling i anledning grunnlovsjubileet .
 • Grunnslovsjubileumsfilmen – laget for Steinkjer
  25. jun. : I anledning grunnlovsjubileet fikk studenter ved multimedialinjen på HINT i oppdrag å lage en grunnlovsjubileumsfilm og nå er den ferdig.
 • Olsokseminaret
  Stiklestad Nasjonale Kultursenter: «Vor kristne og humanistiske Arv» som omtales i Grunnlovens paragraf 2, har røtter lenger tilbake i vår historie enn 1814. Vi må tusen år tilbake i tid for å finne utgangspunktet for dette.
 • Ungdomserklæringer til arkivering
  Ålesund kommune: Seilasen har skapt oppmerksomhet og entusiasme om grunnlovsjubileet på sine mange stoppesteder.

google-336×280

Grunnlovsjubileet

Sommeropplevelser på Domkirkeodden

30. jun. : Søndager i sommer feirer vi Grunnlovsjubileet .

Bred folkefest ved Gulatinget

Et par saker fra Stortinget og SFJ 30. jun.: Stortingspresident Olemic Thommessen var lørdag 28. juni hovedtaler på Sogn og Fjordanes folkefest og markering av grunnlovsjubileet på Gulatinget i Gulen.Nær tusen publikummere (illustrasjon) fulgte lørdagens… (mer…)

Ung kulturblomstring i Trondheim

30. jun. : Trondheim har hovedstaden i Norge for ung kultrublomstring denne siste helga i juni. NM skolekorps, 2014-festivalen og Grunnlovsjubileet samla rundt 10.000 ungdomar i byen. Dette la også media merke til.

Sogn og Fjordane feira Grunnlova på Gulatinget

– tre saker fra SFJ, Firda og FN 30. jun.: På det meste var rundt 2000 personar samla på den store markeringa av grunnlovsjubileet på Gulatinget 28. juni. (mer…)

SMID2

google-300x250b

Grunnlovsjubileet

Den norske grunnloven fra 1814 – Grunnlovsjubileet 2014

Youtube: Alværn ungdomsskole, Nesodden kommune. Elevene i 8. trinn har jobbet med grunnloven og de har laget en film om dette. Frihet, likhet og brorskap. (mer…)

Animasjonsfilm grunnlovsjubileet, Skattekista barnehage

Youtube: Barna i Skattekista barnehage på Tveteneåsen i Larvik har laget denne animasjonsfilmen, i anledning grunnlovsjubileet. Ungene har laget dukker og kulisser, o… (mer…)
Anbudsregler

NHFs oppfordring til en ny, borgerlig regjering

Norges Handicapforbund: …skal være forankret i folketrygden, at det foretas en gjen-nomgang av anbudsreglene for innkjøp av hjelpemidler, og at effektiviseringsgraden for hjelpemiddelformidlingen vektlegges, særlig for funksjonshemmede med store behov. (mer…)
Anbudsregler

- KrF kan ha skutt seg i foten

Bergens Tidende - Dinmat.no: Kjersti Toppe mener Nydalen-avtalen åpner for en mer liberal bioteknologilov. … KrF-leder Knut Arild Hareide (arkivfoto) skrøt mandag over at KrF har fått gjennomslag for at det ikke skal innføres et offentlig tilbud om tidlig ultralyd for alle gravide. (mer…)
Anbudsregler

- Ordføreren kastet sine egne til ulvene

Østkantavisa, Oslo: I 2008 konkluderte advokatfirmaet G-partner med at det ikke foreligger dokumentasjon for svindel- og korrupsjonspåstandene knyttet til firmaet Siemens. Samtidig måtte partene tåle kritikk for brudd på anbudsreglene . (illustrasjon) (mer…)
Anbudsregler

Same procedure every year

FriFagbevegelse.no: …siste fire åra, og de har programfestet utbytteforbud innen privat velferd. Likevel har kommersialiseringen økt. Det offentlige har ført en ubarmhjertig anbudspolitikk hvor private selskaper med lave kostnader vant anbudene. Omsorgen er også omtalt (arkivfoto) (mer…)
Anbudsregler

Gode råd til Erna

NORUT Samfunnsforskning AS har en lengre artikkel: Det offentlige Norge handler inn varer og tjenester for 400 Milliarder. Det skjer etter strenge anbudsregler , som forhindrer nye løsninger å komme i markedet… (mer…)
Anbudsregler

SIEMENS SENSE

Lang artikkel fra Teknisk Ukeblad: …kan leses på tvers av journalsystemer, sier Skjervold. Åpent for flere. Også adapterløsningen Sense er bygget på retningslinjer fra IHE. Norske helsevirksomheter kan ikke bare velge Siemens. Det kommer i konflikt med anbudsreglene . (mer…)
Anbudsregler

Innspill til partiene

MEF Nettbutikk : …etterslep på vegnettet og etatenes anbudspraksis . • Utdanning og rekruttering - Antallet skoleplasser innen VG2 Anleggsteknikk bør økes slik at skoletilbudet imøtekommer behovet hos næringslivet og etterspørselen fra elevene. (mer…)
Anbudsregler

En ærlig dobbeltmoralist står fram

Vestfold Blad: Kanskje leste han… (mer…)

amazon-1