Masterhead

Takk for at du besøker anbudsregler.politikkavisen.no. Fyll ut skjemaet under:

Navn/selskap:

E-post:

Overskrift:

Melding:

Fedrekvote

Pappa er viktig for barnas utvikling

2. jul. : Nylig kastet Nordahl seg inn i den svenske debatten om innføringen av fedrekvote . … Lekeforelder kontra omsorgsforelder (illustrasjon) . (mer…)

Tilbakeskritt i pappapermen

2. jul. : Han reagerer også sterkt på det siste forslaget fra Horne og mener det er nok et angrep på fars rettigheter til foreldrepermisjon.…hele fars del av fødselspermisjon (illustrasjon) til mor, uten noen form for… (mer…)

Endringer i fedre- og mødrekvoten

1. jul. : For et år siden ble det gjort endringer i reglene rundt foreldrepermisjon ved fødsel og adopsjon.

Kostbart å utvanne fedrekvoten

30. jun. : Oliver Klose Dagens regime for foreldrepermisjon er streng og ensidig, og i stor grad knyttet til mors yrkesaktivitet.

– Horne må fjerne hele fedrekvoten

En artikkel fra Aftenposten og noen fra andre kilder 28. jun.: Men under forhandlingene om en samarbeidsavtale med KrF og Venstre i oktober ble det ikke flertall for fullt fedrekvote-kutt. … nestleder i Unge Høyre (arkivfoto) , til Aftenposten. (mer…)

Diskriminering av 
gravide rammer bredt

28. jun. : De siste sju årene har Likestillings- og diskrimineringsombudet hatt 1.337 saker om graviditet og foreldrepermisjon .…Enkelte kan nok grue seg litt til Thor Hushovd (arkivfoto) snakker ut i…

Et skritt tilbake for likestillingen

27. jun. : Den 1. juli tar regjeringen fire uker foreldrepermisjon fra pappa når de kutter i fedrekvoten .Arbeiderpartiet (arkivfoto) ønsker forenkling og fleksibilitet, men forslaget om en…

google-link-1

  

selfad-1

selfad-2

self-ad-medie

Viddi

Søk i alle norske nyheter:

welcome

Politikkavisen – nyhetsoversikt

Velkommen til Politikkavisen. Vi gir deg den mest omfattende nyhetsportal over politiske saker og politikere i Norge som noen gang er laget. Les mer

google-300

selfad-write

Fedrekvote

Fra 14 til 10 pappaperm-uker i dag

1. jul. : I dag endres reglene for foreldrepermisjon . – Et tilbakeskritt, mener Arbeiderpartiet (arkivfoto) .

Forandring pryder

1. jul. : …eller øl på flyplassen om du velger vekk tobakk, du kan overføre så mye ferie du vil til neste år, la far få fire uker mindre pappapermisjon , kjøpe deg billigere, avgiftsfri båtmotor og dra på tur helt lovlig med den mye omtalte ståhjulingen.…poker (illustrasjon) , morsomme kjøretøy og mer alkohol,…

Endring i ferieloven fra 1. juli

30. jun. : Ferie som ikke er avviklet på grunn av sykdom og foreldrepermisjon i løpet av ferieåret skal overføres til det påfølgende ferieåret. (mer…)

Vil at mor kan få overta fars foreldrepermisjon

27. jun. : Barne- og likestillingsminister Solveig Horne (arkivfoto) vil la foreldre overføre foreldrekvoten til hverandre.

Calendar-2

juli 2014
m ti o to f l
« jun    
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  

Search in Archive

Select a date
Select a category
Search with Google

Right-1-1

 

amazon-120×600

 
Breaking News
 • Hva med fedrekvoten
  2. jul. : I praksis må vi forstå reglene slik at din fedrekvote i dette tilfellet tilfaller mor, som barnet bor fast hos.
 • Mindre fedrekvote svekker likestillingen
  1. jul. : I går ble menn og kvinner litt mindre likestilt i Norge. Frem til 1. juli var fedrekvoten etter fødsel på 14 uker.
 • Ferieloven endres fra 1. juli 2014
  1. jul. : Mulighet til ferie som ikke kan avvikles på grunn av sykdom eller foreldrepermisjon fjernes.
 • Skrev kritisk om – trues med millionkrav
  30. jun. : Hadde pappapermisjon .
 • Horne alene om å ønske fri flyt av pappaperm
  28. jun. : Ferske foreldre skal fritt kunne flytte mellom seg hver sin kvote på ti ukers foreldrepermisjon – ofte omtalt som .
 • Høyre overbyr Frp
  27. jun. : Høyre (arkivfoto) s finanspolitiske talsmann Svein Flåtten mener en reduksjon i formuesskatten på 0,2 prosentpoeng er for beskjedent. Kutt i selskapsskatten må vente til senere budsjetter.
 • Avviser fri flyt av pappaperm
  En artikkel fra Dagsavisen og en fra Aftenbladet 27. jun.: FEDREKVOTE: Venstre og KrF sier klart nei til barne- og likestillingsminister Solveig Hornes forslag om å la mor overta pappaperm-kvoten uten et kontrollregime. Også regjeringspartner Høyre er skeptisk. (mer…)
 • Selv ikke Høyre støtter Horne-forslag
  27. jun. : Fredag ettermiddag sendte lederen i familie- og kulturkomiteen på Stortinget, Svein Harberg, ut en pressemelding der han gjør det klart at Høyre ikke vil være med på likestillingsministerens planer for hvordan reglene om foreldrepermisjon skal endres.
 • Kunnskapsministeren har fått en datter
  27. jun. : Torbjørn Røe Isaksen (arkivfoto: Jan_Greiner) har tidligere sagt at han akter å ta ut foreldrepermisjon , men hvor lenge han kommer til å være borte, har ikke departementet opplysninger om nå.
 • – Et skritt mot avvikling av hele fedrekvoten
  27. jun. : – Dette er et dårlig fordekt forsøk på å fjerne hele fedrekvoten , og nok et angrep på fars rettigheter til foreldrepermisjon , sier stortingsrepresentanten til Aftenposten.Opposisjonen på Stortinget (arkivfoto) raser mot forslaget om at mor…
 • Vi søker Studieleder ved kunstavdelingen
  27. jun. : Ein stein og ein drøm Vår studieleder i kunst har foreldrepermisjon og vi søker.
 • Nå skal mor få overta fars permisjon
  En artikkel fra Aftenposten og en fra Dagen 26. jun.: I dag har nybakte foreldre hver sin kvote på ti uker foreldrepermisjon som faller bort dersom ikke henholdsvis mor eller far tar den ut. (mer…)

google-336×280

Fedrekvote

Kan jeg utsette ferien når jeg blir syk like før?

20. jun. : Det foreslås også å fjerne dagens ordning hvor arbeidstaker har mulighet til å få erstattet ferien økonomisk, dersom sykdom eller foreldrepermisjon er årsaken til at man ikke har kunnet…

Endringer i ferieloven fra 1. juli 2014

Delta: I tillegg kan ferie som ikke er avviklet på grunn av sykdom eller foreldrepermisjon overføres til neste ferieår.

Nå kommer feriepengene

Helse – Dine Penger Online: Syk eller foreldrepermisjon ?

Planlegger du ferie? Dette er nytt

Bedriftsforbundet: Det blir klargjort at også ferie som ikke er avviklet på grunn av sykdom eller foreldrepermisjon , skal overføres til det påfølgende året.

SMID2

google-300x250b

Fedrekvote

Graviditet, arbeidsliv og permisjon

Youtube: Mange tar kontakt med Likestillings- og diskrimineringsombudet for å få råd om graviditet og foreldrepermisjon. (mer…)
Anbudsregler

NHFs oppfordring til en ny, borgerlig regjering

Norges Handicapforbund: …skal være forankret i folketrygden, at det foretas en gjen-nomgang av anbudsreglene for innkjøp av hjelpemidler, og at effektiviseringsgraden for hjelpemiddelformidlingen vektlegges, særlig for funksjonshemmede med store behov. (mer…)
Anbudsregler

- KrF kan ha skutt seg i foten

Bergens Tidende - Dinmat.no: Kjersti Toppe mener Nydalen-avtalen åpner for en mer liberal bioteknologilov. … KrF-leder Knut Arild Hareide (arkivfoto) skrøt mandag over at KrF har fått gjennomslag for at det ikke skal innføres et offentlig tilbud om tidlig ultralyd for alle gravide. (mer…)
Anbudsregler

- Ordføreren kastet sine egne til ulvene

Østkantavisa, Oslo: I 2008 konkluderte advokatfirmaet G-partner med at det ikke foreligger dokumentasjon for svindel- og korrupsjonspåstandene knyttet til firmaet Siemens. Samtidig måtte partene tåle kritikk for brudd på anbudsreglene . (illustrasjon) (mer…)
Anbudsregler

Same procedure every year

FriFagbevegelse.no: …siste fire åra, og de har programfestet utbytteforbud innen privat velferd. Likevel har kommersialiseringen økt. Det offentlige har ført en ubarmhjertig anbudspolitikk hvor private selskaper med lave kostnader vant anbudene. Omsorgen er også omtalt (arkivfoto) (mer…)
Anbudsregler

Gode råd til Erna

NORUT Samfunnsforskning AS har en lengre artikkel: Det offentlige Norge handler inn varer og tjenester for 400 Milliarder. Det skjer etter strenge anbudsregler , som forhindrer nye løsninger å komme i markedet… (mer…)
Anbudsregler

SIEMENS SENSE

Lang artikkel fra Teknisk Ukeblad: …kan leses på tvers av journalsystemer, sier Skjervold. Åpent for flere. Også adapterløsningen Sense er bygget på retningslinjer fra IHE. Norske helsevirksomheter kan ikke bare velge Siemens. Det kommer i konflikt med anbudsreglene . (mer…)
Anbudsregler

Innspill til partiene

MEF Nettbutikk : …etterslep på vegnettet og etatenes anbudspraksis . • Utdanning og rekruttering - Antallet skoleplasser innen VG2 Anleggsteknikk bør økes slik at skoletilbudet imøtekommer behovet hos næringslivet og etterspørselen fra elevene. (mer…)
Anbudsregler

En ærlig dobbeltmoralist står fram

Vestfold Blad: Kanskje leste han… (mer…)

amazon-1