Masterhead

Takk for at du besøker anbudsregler.politikkavisen.no. Fyll ut skjemaet under:

Navn/selskap:

E-post:

Overskrift:

Melding:

Datalagringsdirektivet

Sammenligner Edward Snowden med Quisling

25. jun. : REAGERER: Stopp Datalagringsdirektivets Anders Brenna mener at Grønbechs Facebook-kommentar er overraskende.Wessel-Aas får støtte av SVs Bård Vegar Solhjell (arkivfoto: Stig_Weston / SV) ,…

Regjeringen nedsetter digitalt sårbarhetsutvalg

20. jun. : Regjeringen nedsetter i dag et utvalg som skal kartlegge samfunnets digitale sårbarhet. Utvalget skal foreslå konkrete tiltak for å styrke beredskapen og senke den digitale sårbarheten i samfunnet. … …samfunnsviktige funksjoner er i dag digitalisert (illustrasjon) . (mer…)

Turbo-uke på Tinget

Finnmarken: Tirsdag begrenser antallet innstillinger som skal behandles seg til 16. Men når temaene kretser rundt tiltak mot abort, datalagringsdirektivet , jordbruksavtalen og reservasjonsmuligheten for fastleger blir det en lang dag… Også omtalt: Stortinget (arkivfoto)

Borgerlig krasj om snøscootere

Firda: Venstre og KrF mener regjeringen må stanse den ulovlige forsøksordningen med snøscooterkjøring.brevet til Stortinget (arkivfoto) ber Sundtoft om anledning til selv å fastsette reglene for…

Dagens presskonferens om datalagringen: Ett försök att döda debatten

Tre artikler fra Henrikalexandersson.Blogspot, Borås Tidning bt og DN: Regeringens utredare Sten Heckscher har i dag presenterat sin första analys av att EU-domstolen har ogiltigförklarat datalagringsdirektivet – och vad det innebär för svensk del. (mer…)

Hun er Jaglands utfordrer i Europarådet

Lengre sak i VG: Nedkjempet datalagringsdirektivet . … Angela Merkel (arkivfoto) lanserte henne som Tysklands kandidat til Europaråd-jobben etter at velgerne sendte Fridemokratene ut av regjeringen i fjor høst.

Byråkrathets, beverdrap og sterke historier

Lengre sak i Vox Publica: Dommen over datalagringsdirektivet .

google-link-1

  

selfad-1

selfad-2

self-ad-medie

Viddi

Søk i alle norske nyheter:

welcome

Politikkavisen – nyhetsoversikt

Velkommen til Politikkavisen. Vi gir deg den mest omfattende nyhetsportal over politiske saker og politikere i Norge som noen gang er laget. Les mer

google-300

selfad-write

Datalagringsdirektivet

Kan forske på sikre sensitive data

Helse – Lengre sak i IDG Computerworld: Nylig avgjorde EU-domstolen at Datalagringsdirektivet er ugyldig fordi det er i strid med EUs charter om grunnleggende rettigheter.Psykiatrien (arkivfoto) utfordring er at diagnosene er basert på…

Datalagringen är en del av den globala övervakningsapparaten

Henrikalexandersson.Blogspot: Säkerhetspolisen har försökt förmå tele- och nätoperatörerna att ge dem automatiserad tillgång till de data som lagrats i enlighet med datalagringsdirektivet .…människors alla telefonsamtal (illustrasjon) , SMS, e-postmeddelanden,…

The Future’s Void

Musikknyheter.no: Likevel, det finnes mye å sette spørsmål ved i en verden som forandrer seg i rekordfart, bl.a vist gjennom debatten om datalagringsdirektivet . … Finnes det noen som helt ærlig ønsker seg tilbake til analoge kameraer, discman og Nokia (arkivfoto) 3310?

Vil stoppe datalagring i Stortinget

En artikkel fra Bergens Tidende – Dinmat.no og et par fra andre kilder: Fem partier sto torsdag morgen frem i Stortinget (arkivfoto) med et forslag om å stoppe EUs datalagringsdirektiv i Norge. Men de fem har ikke flertallet bak… (mer…)

Calendar-2

juli 2014
m ti o to f l
« jun    
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  

Search in Archive

Select a date
Select a category
Search with Google

Right-1-1

 

amazon-120×600

 
Breaking News
 • Kartlegger Norges digital sårbarhet
  20. jun. : Det skal derimot ikke vurdere nasjonale regler for datalagring vedtatt ved lov 11. april 2011 nr. 11 eller konsekvensene for norsk rett av EU-domstolens avgjørelse i saken om datalagringsdirektivet .
 • Høyres totalitære helselov
  Morgenbladet: Forslaget til ny helseregisterlov bryter med de samme liberale prinsippene som datalagringsdirektivet .
 • Dansk politi overvåker nettbruk
  NRK: I tråd med EUs datalagringsdirektiv blir opplysninger om danskenes databruk oppbevart i ett år.
 • Politisk deltakelse
  Vox Publica: Dommen over datalagringsdirektivet .
 • Superhelten Folketinget fornekter
  16. mai : Dommen over datalagringsdirektivet .
 • Google må slette personlig informasjon om deg
  Mobilen: Det har saker som deres forkasting av det planlagte datalagringsdirektivet og gigantbøter for konkurransehemming sørget for å gi signaler om.
 • Civita-akademiet høsten 2014: søknadsfrist 20. mai
  Civita: Finnes det rettferdige samfunn? Hva mener ulike tenkere om frihet? Eller hva ville egentlig Jeremy Bentham ment om Datalagringsdirektivet ?
 • Det blir ingen DLD
  IDG Computerworld: – Vi håper jo at de ikke starter en ny prosess for å gjenopplive datalagringsdirektivet med nytt navn, sier han, og påpeker at regjeringen tidligere har uttalt at de ønsker å se på hvordan de kan oppnå det samme, og at det trengs regler på området. Stortinget er nevnt i artikkelen (arkivfoto)
 • EU-dommen kan bli en kjempeutfordring
  Digi: Hun ser avgjørelsen i sammenheng med EUs personvernreform og EU-domstolens dom knyttet til datalagringsdirektivet nylig.
 • Hvordan overtale andre og få det som du vil
  Omfattende omtale i Vox Publica: Dommen over datalagringsdirektivet . … I denne boken vil jeg vise hva som lig­ger under over­fla­ten for å gjøre det klart at reto­rikk er mer enn pyn­tet språk­bruk (illustrasjon) og over­flate, mani­pu­la­sjon og makt­mis­bruk, reg­ler og antikke begre­per.
 • «Jeg opofrer indtil den sidste Rest»
  Vox Publica: Dommen over datalagringsdirektivet .
 • Møte onsdag den 7. mai 2014 kl. 10 (midlertidig)
  Politikk – Stortinget har en lengre artikkel: Presidenten: Representantene Anette Trettebergstuen og Geir Jørgen Bekkevold , som har vært permittert, har igjen tatt sete.

google-336×280

Datalagringsdirektivet

Redegjørelse over viktige EØS- og EU-saker

20. mai : Regjeringen har merket seg at EU-domstolen den 8. april i år kjente datalagringsdirektivet ugyldig ut fra personvernhensyn.

Regjeringen truer personvernet

Minervanett: Det var først etter at EU-domstolen dømte det famøse Datalagringsdirektivet ulovlig tidligere i vår, at Solberg-regjeringen la loven på is. … Både Høyre og Arbeiderpartiet (arkivfoto) har tidligere vist at personvern er noe de ikke prioriterer særlig høyt.

Fare, fare krigsmann!

IDG Computerworld: Datalagringsdirektivet er takk og pris en saga blott, men nye tilsvarende ordninger vil sikkert dukke opp.

Journalistikk med lang holdbarhet

Vox Publica: Dommen over datalagringsdirektivet .

SMID2

google-300x250b

Datalagringsdirektivet
Anbudsregler

NHFs oppfordring til en ny, borgerlig regjering

Norges Handicapforbund: …skal være forankret i folketrygden, at det foretas en gjen-nomgang av anbudsreglene for innkjøp av hjelpemidler, og at effektiviseringsgraden for hjelpemiddelformidlingen vektlegges, særlig for funksjonshemmede med store behov. (mer…)
Anbudsregler

- KrF kan ha skutt seg i foten

Bergens Tidende - Dinmat.no: Kjersti Toppe mener Nydalen-avtalen åpner for en mer liberal bioteknologilov. … KrF-leder Knut Arild Hareide (arkivfoto) skrøt mandag over at KrF har fått gjennomslag for at det ikke skal innføres et offentlig tilbud om tidlig ultralyd for alle gravide. (mer…)
Anbudsregler

- Ordføreren kastet sine egne til ulvene

Østkantavisa, Oslo: I 2008 konkluderte advokatfirmaet G-partner med at det ikke foreligger dokumentasjon for svindel- og korrupsjonspåstandene knyttet til firmaet Siemens. Samtidig måtte partene tåle kritikk for brudd på anbudsreglene . (illustrasjon) (mer…)
Anbudsregler

Same procedure every year

FriFagbevegelse.no: …siste fire åra, og de har programfestet utbytteforbud innen privat velferd. Likevel har kommersialiseringen økt. Det offentlige har ført en ubarmhjertig anbudspolitikk hvor private selskaper med lave kostnader vant anbudene. Omsorgen er også omtalt (arkivfoto) (mer…)
Anbudsregler

Gode råd til Erna

NORUT Samfunnsforskning AS har en lengre artikkel: Det offentlige Norge handler inn varer og tjenester for 400 Milliarder. Det skjer etter strenge anbudsregler , som forhindrer nye løsninger å komme i markedet… (mer…)
Anbudsregler

SIEMENS SENSE

Lang artikkel fra Teknisk Ukeblad: …kan leses på tvers av journalsystemer, sier Skjervold. Åpent for flere. Også adapterløsningen Sense er bygget på retningslinjer fra IHE. Norske helsevirksomheter kan ikke bare velge Siemens. Det kommer i konflikt med anbudsreglene . (mer…)
Anbudsregler

Innspill til partiene

MEF Nettbutikk : …etterslep på vegnettet og etatenes anbudspraksis . • Utdanning og rekruttering - Antallet skoleplasser innen VG2 Anleggsteknikk bør økes slik at skoletilbudet imøtekommer behovet hos næringslivet og etterspørselen fra elevene. (mer…)
Anbudsregler

En ærlig dobbeltmoralist står fram

Vestfold Blad: Kanskje leste han… (mer…)

amazon-1