Masterhead

Takk for at du besøker anbudsregler.politikkavisen.no. Fyll ut skjemaet under:

Navn/selskap:

E-post:

Overskrift:

Melding:

Siste nytt

Libya beskylder Qatar for å sende våpen

15. sep. : Tidligere har den libyske regjeringen også beskyldt Sudan (arkivfoto: Endre_Stiansen) for å prøve å sende våpen til den islamistiske gruppa som tok kontrollen over…

Foreløpige prognoser: Mot regjeringsskifte i Sverige

En artikkel fra NRK og noen fra andre kilder 14. sep.: Dermed ligger det an til å bli mindretallsregjering i Sverige.Finansminister Anders Borg (arkivfoto: Janwikifoto / Wikipedia) fra Moderaterna er bekymret for Sverige…
(mer…)

– Går absolutt mot regjeringsskifte i Sverige

14. sep. : Johansen tror utfallet av valget «lett bli en mindretallsregjering bestående bare av ett parti, som da må manøvrere i Riksdagen». … …statsminister Fredrik Reinfeldt (arkivfoto: Wikipedia) og hans borgerlige allianse.

Dette får svenskekronen til å falle

14. sep. : – Svak mindretallsregjering . … Sverige får dermed rødgrønn regjering, og Stefan Löfven tar etter alt å dømme over som statsminister etter Fredrik Reinfeldt (arkivfoto: Burton / Wikipedia) .

Solberg: – Kan bli vanskelig situasjon i Sverige

En artikkel fra Dagbladet og noen fra andre kilder 14. sep.: Selv om et regjeringsskifte vil bety at Sverige får en statsminister uten «den parlamentariske erfaringen som er vanlig for en statsminister» og fra et parti som står på motsatt side… Også omtalt: Erna Solberg (arkivfoto: Høyre)
(mer…)

Politikerveteranen som debuterte upolitisk

14. sep. : Høyres Nina Jarlind er politikerveteranen som har sittet lengst i kommunestyret på Askøy. Hun startet i Upolitisk parti. … Det sikret Arbeiderpartiet (arkivfoto) både ordføreren og varaordføreren.

Slik vil et regjeringsskifte påvirke svensk økonomi

Fire saker fra E24, BT, VG og NRK 14. sep.: – Når det gjelder hvilke økonomiske konsekvenser det vil få, er det knyttet usikkerhet til om man lykkes å skape en mindretallsregjering med gjennomslagskraft i Riksdagen. Artikkelen nevner også Fredrik Reinfeldt (arkivfoto: Bengt_Nyman)
(mer…)

KRAV TIL DE BLÅBLÅ

14. sep. : • Nytt fengsel i Halden og nytt kvinnefengsel på Ravneberget i Sarpsborg. … • Nytt dobbeltspor på Østfoldbanen (arkivfoto) mellom Ski og Oslo med påkobling av Østre linje er vedtatt.

(mer…)

Hvor stort er Putins land?

13. sep. : Jo, den utenrikspolitiske supermann er fremdeles i arbeid, har passert 91 og finlandisering går som kjent ut på at et land løftes ut av det daglige diplomati og behandles i stillhet. Artikkelen nevner også Vladimir Putin (arkivfoto: Kremlin ru)

Åpningsseremoni forkurs ingeniørutdanning på Svalbard

En artikkel fra Regjeringen og noen fra andre kilder 12. sep.: ***.
Én ting jeg har snakket mye om siden oktober i fjor, er de åtte hovedsatsingene til regjeringen. Ikke overraskende handler ett av disse om……enten du er hjelpepleier, snekker (illustrasjon) eller ingeniør.
(mer…)

Næringspolitikk for vekst, innovasjon og økt verdiskaping

12. sep. : De skal ha møtt hverandre under en middag hos stortingsrepresentant og forretningsmann Gunnar Knudsen i Porsgrunn. … Og Inderøy, Verran og Steinkjer (arkivfoto) har sammen et godt opplegg for samarbeid om tjenestetilbudet i kommunene.

LO om Lime-saken – Bare toppen av isfjellet

12. sep. : LO-sekretær Trude Tinnlund har de siste dagene fulgt politiets avsløringer av kriminell aktivitet som menneskehandel, tvangsarbeid og økonomisk kriminalitet i butikkkjeden Lime Minipris.…hvitvasking (illustrasjon) , skatte- og avgiftsunndragelser, trygde-…
(mer…)

selfad-1

google-link-1

  

selfad-2

self-ad-medie

Tradedoubler-l1

Tradedoubler-l2

Viddi

Søk i alle norske nyheter:

welcome

Politikkavisen – nyhetsoversikt

Velkommen til Politikkavisen. Vi gir deg den mest omfattende nyhetsportal over politiske saker og politikere i Norge som noen gang er laget. Les mer

google-300

selfad-write

Siste nytt

Nabovarsel

15. sep. : …svenske skattebetaleres penger har gått til privat profitt siden Reinfeldt-regjeringen kom til makten for åtte år siden. I fjor sommer……interessert i servicemarkedet i Norge, særlig innen barnehager (illustrasjon) , reinhold og helse.

Reinfeldt gir seg som partileder

Fem artikler fra E24, SVD, VG, NRK og Aftenbladet 14. sep.: Reinfeldt sa at han kommer til å holde ord, og at Alliansen-regjeringen vil gå av nå som de rødgrønne har blitt større…Fredrik Reinfeldt (arkivfoto: Bengt_Nyman / Wikipedia2) innrømmet nederlag.
(mer…)

Kunnskapen vi ikke liker

14. sep. : …påpekte Frp-politiker og nå statsråd Tord Lien åpenhjertig at politikere gjerne kan lete etter nye forskningsrapporter som støtter eget syn…En røyker liker ikke kunnskap om at røyking (illustrasjon) kan forårsake død.

Legger lokk på intern Frp-strid

14. sep. : …dramatiske nominasjonsprosess. Her trakk Stenberg, tidligere Høyre-medlem og rådgiver i Syse-regjeringen, sitt ordførerkandidatur for Frp…Raustein er vararepresentant på Stortinget (arkivfoto) og medlem av Frp-landsstyret.

– Kommunene må ikke bli overlatt til seg selv med radikaliserte

14. sep. : Statsminister Erna Solberg (arkivfoto: Høyre) har vært i Danmark og sett på programmet.

Solberg: – Leit med stort Sverigedemokraterna

SMP 14. sep.: Oslo: Statsminister Erna Solberg (arkivfoto: Høyre) synes det er leit om Sverigedemokraterna blir et stort parti i Riksdagen.

Overtalte kona i siste øyeblikk

14. sep. : Alec Ross, som er aktiv i Ja-bevegelsen i Skottland, har arbeidet hardt for å få kona Mhairi til å gå fra nei til ja. … – Men hva med pundet, med dronningen og med EU (arkivfoto) ?

Solberg åpnet sigøyner-utstilling uten å si unnskyld

14. sep. : Solberg svarte med å vise til at hun fikk god kjennskap til temaet da hun var kommunalminister i Bondevik-regjeringen fra 2001 til 2005…Oslo: Statsminister Erna Solberg (arkivfoto) ble oppfordret til å gi samme…

Calendar-2

september 2014
m ti o to f l
« aug    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Search in Archive

Select a date
Select a category
Search with Google

amazon-120×600

Tradedoubler-r2

Tradedoubler-r3

Breaking News
 • Får abortkritikk fra begge kanter

  Helse – en artikkel fra Dagsavisen og en fra VL 15. sep.: RESERVASJON: KrFs helsepolitiske talskvinne, Olaug Bollestad, mener Bent Høies reservasjonsforslag ikke er i tråd med avtalen dem imellom. Høie vil ikke endre forslaget.
  (mer…)

 • 22. juli, Serco og det okkulte
  15. sep. : Til og med Arbeiderpartiets Jonas Gahr Støre undrer seg, slik han ga uttrykk for i august da han lanserte sin nye bok:
 • Miljöpartiet lover Sverige en ny regjering
  14. sep. : Miljöpartiet i Sverige ser ut til å ha gjort et skuffende valg sammenlignet med oppslutningen på målingene i forkant, men lovte på valgkvelden å gi landet en ny regjering.
 • Uro over Sverigedemokraternas brakvalg
  14. sep. : Ap-leder Jonas Gahr Støre tror ikke SDs fremgang vil gjøre mye for å endre realitetene i Riksdagen, fordi ingen av partiene vil samarbeide med dem.
 • Engelskmennene føler seg glemt i debatten om Skottland
  14. sep. : – Vi har ingen regjering, vi har ingen førsteminister, vi har ikke institusjoner som setter Englands interesser først.
 • Foreslå kandidater til foreldreutvalget
  14. sep. : Det sittende utvalget fungerer ut 2014 og regjeringen har altså besluttet å videreføre ordningen – og søker dermed etter nye medlemmer for…
 • Statsminister Erna Solberg ble oppfordret til å gi samme beklagelse til romfolket som Norge har gitt til romani, da hun åpnet utstillingen «Norvegiska romá – norske sigøynere» søndag
  14. sep. : …temaet da hun var kommunalminister i Bondevik-regjeringen fra 2001 til 2005…
 • – Regjeringen har begått et væpnet ran
  14. sep. : – Men vi kom ut av det også, sa Wallstrøm og fortsatte med å si at også dagens regjering har gjort seg skyldig i grove lovbrudd.
 • Jonas Gahr Støre: Fremtidens energiløsninger
  14. sep. : Vil han la oljen ligge? Hvordan skal Norge best svare på klimautfordringene? AP-lederen har erklært at klima er vår tids viktigste sak.
 • Enorm prestasjon av Brækhus
  14. sep. : Høyre-FrP-regjeringen…
 • Søndag går Sverige til urnene
  13. sep. : Alle har møtt opp for å stemme frem Sveriges neste regjering.
 • De norske regnskogmilliardene er en suksess
  13. sep. : Det er klimatoppmøte, og statsminister Jens Stoltenberg har akkurat annonsert at Norge skal bruke tre milliarder kroner i året på å stanse rasering av regnskog., sier Løvold med tårer i øynene.

google-336×280

Siste nytt

De rødgrønne leder på dagens første måling

14. sep. : I den senere valgdagsmålingen vil flere ha svart.

Europeiske separatister ser til Skottland

14. sep. : …ivrigst, men får nei fra regjeringen i Madrid…I Madrid anklagere flere britenes statsminister David Cameron (arkivfoto) for ved å gi skottene muligheten til å forlate den britiske unionen.

Nei-siden på liten opptur i Skottland

Mange artikler fra NRK, Klartale, Abcnyheter, TV2, Dagbladet, Aftenposten, Nationen og DI 13. sep.: Men fortsatt er det britiske parlamentet og den britiske regjeringen som bestemmer over områder som utenriks- og sikkerhetspolitikk……Irland og Skottland gjennom Edinburgh (arkivfoto) med oppfordring om å la Skottland bli værende i…
(mer…)

Uttalelse om Norden

13. sep. : År 2013 var året då de nordiska länderna, med bredare parlamentarisk uppbackning än någonsin, samarbetade för att Norden ska vara den tryggaste regionen i världen”.

Må stoppe alt arbeid innen 14 dager

12. sep. : Seadrill-riggen borer for tiden i Russland. Om 14 dager er det slutt.

Fengslande handverk

12. sep. : – Vik fengsel kjem til å bruka båten med andelsbrevet som er gull verdt for oss i kriminalomsorga .

Her fant politihunden Trixxi voldtektsmannens DNA 1,5 år senere

12. sep. : Mannen i 40-årene fikk i august den svært strenge dommen på tolv års fengsel i Borgarting lagmannsrett etter gjentatte overgrep og voldtekter mot sin datter.Lagmannsretten valgte dermed å skjerpe straffen fra Oslo illustrasjon: Oslo byarkiv /…

Bård Magne Pedersen konstituert som fylkesmann i Troms

12. sep. : Bård Magne Pedersen ble i statsråd i dag konstituert som fylkesmann i Troms.
(mer…)

google-300x250b

Siste nytt

Jonas Gahr Støre om studiestart

5. sep. : Karen Setten intervjuer leder i Arbeiderpartiet, Jonas Gahr Støre, om studiestart. Støre var en av tre hovedtalere under studiestartseremonien på St. Hanshau…
(mer…)

Tradedoubler-sr2

Anbudsregler

NHFs oppfordring til en ny, borgerlig regjering

Norges Handicapforbund: …skal være forankret i folketrygden, at det foretas en gjen-nomgang av anbudsreglene for innkjøp av hjelpemidler, og at effektiviseringsgraden for hjelpemiddelformidlingen vektlegges, særlig for funksjonshemmede med store behov. (mer…)
Anbudsregler

- KrF kan ha skutt seg i foten

Bergens Tidende - Dinmat.no: Kjersti Toppe mener Nydalen-avtalen åpner for en mer liberal bioteknologilov. … KrF-leder Knut Arild Hareide (arkivfoto) skrøt mandag over at KrF har fått gjennomslag for at det ikke skal innføres et offentlig tilbud om tidlig ultralyd for alle gravide. (mer…)
Anbudsregler

- Ordføreren kastet sine egne til ulvene

Østkantavisa, Oslo: I 2008 konkluderte advokatfirmaet G-partner med at det ikke foreligger dokumentasjon for svindel- og korrupsjonspåstandene knyttet til firmaet Siemens. Samtidig måtte partene tåle kritikk for brudd på anbudsreglene . (illustrasjon) (mer…)
Anbudsregler

Same procedure every year

FriFagbevegelse.no: …siste fire åra, og de har programfestet utbytteforbud innen privat velferd. Likevel har kommersialiseringen økt. Det offentlige har ført en ubarmhjertig anbudspolitikk hvor private selskaper med lave kostnader vant anbudene. Omsorgen er også omtalt (arkivfoto) (mer…)
Anbudsregler

Gode råd til Erna

NORUT Samfunnsforskning AS har en lengre artikkel: Det offentlige Norge handler inn varer og tjenester for 400 Milliarder. Det skjer etter strenge anbudsregler , som forhindrer nye løsninger å komme i markedet… (mer…)
Anbudsregler

SIEMENS SENSE

Lang artikkel fra Teknisk Ukeblad: …kan leses på tvers av journalsystemer, sier Skjervold. Åpent for flere. Også adapterløsningen Sense er bygget på retningslinjer fra IHE. Norske helsevirksomheter kan ikke bare velge Siemens. Det kommer i konflikt med anbudsreglene . (mer…)
Anbudsregler

Innspill til partiene

MEF Nettbutikk : …etterslep på vegnettet og etatenes anbudspraksis . • Utdanning og rekruttering - Antallet skoleplasser innen VG2 Anleggsteknikk bør økes slik at skoletilbudet imøtekommer behovet hos næringslivet og etterspørselen fra elevene. (mer…)
Anbudsregler

En ærlig dobbeltmoralist står fram

Vestfold Blad: Kanskje leste han… (mer…)

amazon-1