Masterhead

Takk for at du besøker anbudsregler.politikkavisen.no. Fyll ut skjemaet under:

Navn/selskap:

E-post:

Overskrift:

Melding:

Arbeidstidsbestemmelsen

Steile fronter før lærermegling

3. jul. : Det første kravet er at KS trekker kravet om arbeidstidsordning og går med på å videreføre ordningens som er.

– Mer utrygg hverdag med mørkeblå regjering

3. jul. : Vi trenger en arbeidstidsreform som bidrar til at vi kan ta ut produktivitetsvekst i mer fritid. … – Erna Solberg (arkivfoto: Høyre) er Norges største klimaproblem.

Samarbeid gir bedre skoler

3. jul. : Utgangspunktet for en ny arbeidstidsavtale for lærerne var nettopp å legge til rette for å bygge en kultur for samarbeid og kunnskapsdeling i skolen.…Forskningsnytt fra NTNU (arkivfoto) og SINTEF Røhnebæk,… (mer…)

Rødt børster støvet av sekstimersdagen

3. jul. : Sekstimersdag for klimaets og kvinnenes skyld. Rødt-leder Bjørnar Moxnes mener tiden er inne for en større arbeidstidsreform . SV (arkivfoto) og Miljøpartiet De Grønne har også tatt til…

Unge sykepleiere vil jobbe heltid

2. jul. : Mens over 80 prosent av norske sykepleiere med kort deltid oppgir turnus som arbeidstidsordning, gjelder dette rundt halvparten av sykepleierne i full stilling. (mer…)

Tariff 2014: Konflikt

1. jul. : Du finner mer informasjon om tariffoppgjøret og forhandlingene om lærernes arbeidstidsavtale på disse lenkene: (mer…)

KS sin skulestrategi har havarert

1. jul. : Det er særleg arbeidstidsavtalen som utløyste det klare nei-et blant medlemmene i Utdanningsforbundet. (mer…)

google-link-1

  

selfad-1

selfad-2

self-ad-medie

Viddi

Søk i alle norske nyheter:

welcome

Politikkavisen – nyhetsoversikt

Velkommen til Politikkavisen. Vi gir deg den mest omfattende nyhetsportal over politiske saker og politikere i Norge som noen gang er laget. Les mer

google-300

selfad-write

Arbeidstidsbestemmelsen

– Ingen er tjent med at en storstreik blir iverksatt

1. jul. : Det er først og fremst uenigheten om lærernes arbeidstidsavtale som førte til streik. … OSLO: Utdanningsforbundet må sitte på gangen når de streikende (illustrasjon) lærerne i LO fredag møter motparten i KS hos Riksmekleren.

Sjekkar arbeidstilhøva

1. jul. : – Manglande eller mangelfull arbeidskontrakt og brot på arbeidstidsvedtekter er det me møter mest av når me er ute. … Deretter står Nordfjord (arkivfoto: Simo Räsänen / Wikimedia) og Sunnfjord for tur.

I dag endres ferieloven – se hva du har krav på

1. jul. : Bakgrunnen for endringene i ferieloven kommer som følge av EUs arbeidstidsdirektiv som er innlemmet i EØS-avtalen. … Saken ble behandlet i Stortinget (arkivfoto) tidligere i sommer, og trer i kraft fra 1. juli i år.

3 av 4 lærere har ikke nok tid til elevene

30. jun. : − Undersøkelsen viser at selv ikke den arbeidstidsavtalen vi har i dag, åpner opp for den nødvendige fleksibiliteten lærerne har behov for, sier Handal.

Calendar-2

juli 2014
m ti o to f l
« jun    
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  

Search in Archive

Select a date
Select a category
Search with Google

Right-1-1

 

amazon-120×600

 
Breaking News
 • Krever tiltak for å hindre nye konkurser
  3. jul. : Der trekkes det fram tiltak som lettere adgang til å bruke midlertidige ansettelser, mer fleksible arbeidstidsordninger og skattefradrag for rehabilitering og oppussing av bygninger.
 • Gi læreransvaret til staten
  3. jul. : Innenfor dagens praktisering av arbeidstidsavtalen i skolen, får en lærer som tar vikartime eksempelvis 400 kroner for å være vikar i en norsktime.
 • KS tar ferie
  3. jul. : Utålmodigheten blant skoleeierne var tydeligvis ikke større enn at 92 prosent av dem ikke synes det er nødvendig å uttale seg om arbeidstidsspørsmålet til lærerne.
 • Seks av ti støtter streiken
  3. jul. : Et flertall i befolkningen støtter lærerne i deres streik mot innstramminger i arbeidstidsreglene.
 • Vernehensyn viktigst
  2. jul. : Marte Gerhardsen, leder for tankesmien Agenda, går i Dagens Næringsliv 30. juni inn for at Arbeids­tilsynet skal gis utvidet adgang til å gi dispensasjon for alternative arbeidstidsordninger.
 • Streik blant lærerforbundene i KS
  1. jul. : Det er 37 forbund i KS-området som har akseptert ny tariffavtale og de medfølgende avtalene (Hovedavtalen og arbeidstidsavtalen for lærerne med mer) ,.
 • 01.07.2014 – Det er en tillitskrise i skole-Norge
  – en artikkel fra Venstre og en fra Dagbladet 1. jul.: Samtidig er det viktig at man finner fleksible arbeidstidsløsninger som både arbeidsgiver og arbeidstaker er tjent med. (mer…)
 • Økte kostnader
  En artikkel fra Reise.Fvn og en fra Reise.Aftenbladet 1. jul.: Bakgrunnen for endringene i ferieloven kommer som følge av EUs arbeidstidsdirektiv som er innlemmet i EØS-avtalen. (mer…)
 • Lærerstreiken kunne vært unngått
  En artikkel fra OA og en fra GD 1. jul.: Det låter hult når partier i dag går ut med kraftig kritikk av KS’ arbeidstidspolitikk, når det var de samme partiene ikke gjorde noen for å forhindre konflikt da de hadde sjansen i vinter. (mer…)
 • – Derfor streiker vi ikke
  25. jun. : Oppgjøret rommer mye mer enn arbeidstidsavtalen for utdanningspersonalet.
 • Lærere som har mobilisert mot den nye arbeidstidsavtalen jubler over Utdanningsforbundets klare nei til avtalen
  25. jun. : De mener skissen var et angrep på lærernes arbeidsmoral.
 • Lærernes tid
  25. jun. : Et stort flertall av medlemmene av Utdanningsforbundet har sagt nei til avtalen som deres organisasjon har fremforhandlet med KS, og som i tillegg til et normalt lønnstillegg også omfatter endringer i arbeidstidsavtalen , slik

google-336×280

Arbeidstidsbestemmelsen

Seks av ti støtter lærerstreiken

3. jul. : Et flertall i befolkningen støtter lærerne i deres streik mot innstramminger i arbeidstidsreglene.

Innfører nordsjøturnus i krabbefisket

30. jun. : Det nye rederiet til Hitramat og Berge-familien skal erstatte aldrende kystfiskere med moderne arbeidstidsordninger . I år skal de ta opp 160 tonn krabbe.

350 brudd

30. jun. : Årets foreløpige storeslem på bruddfronten er brudd på arbeidstidsbestemmelser . 12 brudd på pause, 54 brudd på overtidsregler og hele 123 brudd på andre arbeidstidsbestemmelser har blitt oppdaget, opplyser LO i ei pressemelding…

Klare for storstreik til skolestart

Et par saker fra Dagsavisen og Elev 26. jun.: STREIK: Skolebarna kan møte tomme ­klasserom til høsten, etter at lærerne sa rungende nei til forslaget om ny arbeidstidsavtale.Trond Giske, som leder utdanningskomiteen på Stortinget (arkivfoto: John Erling Blad / Wikimedia) ,… (mer…)

SMID2

google-300x250b

Arbeidstidsbestemmelsen
Anbudsregler

NHFs oppfordring til en ny, borgerlig regjering

Norges Handicapforbund: …skal være forankret i folketrygden, at det foretas en gjen-nomgang av anbudsreglene for innkjøp av hjelpemidler, og at effektiviseringsgraden for hjelpemiddelformidlingen vektlegges, særlig for funksjonshemmede med store behov. (mer…)
Anbudsregler

- KrF kan ha skutt seg i foten

Bergens Tidende - Dinmat.no: Kjersti Toppe mener Nydalen-avtalen åpner for en mer liberal bioteknologilov. … KrF-leder Knut Arild Hareide (arkivfoto) skrøt mandag over at KrF har fått gjennomslag for at det ikke skal innføres et offentlig tilbud om tidlig ultralyd for alle gravide. (mer…)
Anbudsregler

- Ordføreren kastet sine egne til ulvene

Østkantavisa, Oslo: I 2008 konkluderte advokatfirmaet G-partner med at det ikke foreligger dokumentasjon for svindel- og korrupsjonspåstandene knyttet til firmaet Siemens. Samtidig måtte partene tåle kritikk for brudd på anbudsreglene . (illustrasjon) (mer…)
Anbudsregler

Same procedure every year

FriFagbevegelse.no: …siste fire åra, og de har programfestet utbytteforbud innen privat velferd. Likevel har kommersialiseringen økt. Det offentlige har ført en ubarmhjertig anbudspolitikk hvor private selskaper med lave kostnader vant anbudene. Omsorgen er også omtalt (arkivfoto) (mer…)
Anbudsregler

Gode råd til Erna

NORUT Samfunnsforskning AS har en lengre artikkel: Det offentlige Norge handler inn varer og tjenester for 400 Milliarder. Det skjer etter strenge anbudsregler , som forhindrer nye løsninger å komme i markedet… (mer…)
Anbudsregler

SIEMENS SENSE

Lang artikkel fra Teknisk Ukeblad: …kan leses på tvers av journalsystemer, sier Skjervold. Åpent for flere. Også adapterløsningen Sense er bygget på retningslinjer fra IHE. Norske helsevirksomheter kan ikke bare velge Siemens. Det kommer i konflikt med anbudsreglene . (mer…)
Anbudsregler

Innspill til partiene

MEF Nettbutikk : …etterslep på vegnettet og etatenes anbudspraksis . • Utdanning og rekruttering - Antallet skoleplasser innen VG2 Anleggsteknikk bør økes slik at skoletilbudet imøtekommer behovet hos næringslivet og etterspørselen fra elevene. (mer…)
Anbudsregler

En ærlig dobbeltmoralist står fram

Vestfold Blad: Kanskje leste han… (mer…)

amazon-1