Masterhead

Takk for at du besøker politikkavisen.no. Fyll ut skjemaet under:

Navn/selskap:

E-post:

Overskrift:

Melding:

Hjem » 2014 » mai » 17

Grunnlovsjubileet 2014, norsk tv fra 2014

Filmfront – Film, kino og TV: Direktesendt jubileumsfeiring fra Eidsvoll. Norges grunnlov fyller 200 år, og det markeres med en utendørs festforestilling foran de skandinaviske kongehus og et stort publikum.

Smelte til «forargelsens stokk»

– to artikler fra Fjordingen og Firdaposten: 17. mai-feiringa i Hornindal hadde grunnlovsjubileet som ein naturleg raud tråd, frå blomsterseremonien ved bautaen ved Smia til programmet ved omsorgssenteret, i kyrkja og til slutt i hallen.
(mer…)

Grunnloven tilbake i Eidsvollsbygningen

– Stortinget: I anledning grunnlovsjubileet er Grunnloven for tiden stilt ut i historisk sal på Stortinget. 17. mai ble den tatt ut av monteret og fraktet med politieskorte fra stortingsgarasjen.

Feiring av grunnlovsjubileet 17. mai

– Stortinget: Grunnloven, folkestyret og 200 år med fred i Norden ble feiret med en festforestilling på Eidsvoll med 20 000 tilskuere.

20 personer nektet å betale på restaurant

– Nordmøre rundt, Tidens Krav: Men det er ikke bare fyll og spetakkel politiet har måttet håndtere i løpet av grunnlovsjubileet .

Lyden av nasjonalromantikk

– Nordmøre rundt, Tidens Krav: Brageteateret framførte en miniforestilling i anledning grunnlovsjubileet .

Før kampen: Eidsvold Turn – Kvik Halden

– Kvik Halden: 17. mai er straks over for i år, men feiringen av grunnlovsjubileet fortsetter når Eidsvold Turn er vertskap for Kvik Halden i den 5. serierunden i Oddsenligaen søndag! Kampstart på Myhrer stadion er kl. 16:00!

Drillpiker på 270 år

– Oppland Arbeiderblad: På grunn av Grunnlovsjubileet var innbyggerne i hele Hamarøy invitert til å feire 17. mai på Oppeid.

Feiende 17. mai-finale

Gudbrandsdølen Dagningen: For det var ikke bare grunnlovsjubileet som ble sterkt markert lørdagskvelden. 100-årsjubilanten fra Ringsaker ble viet nesten like mye ære.

– Et veldig flott torg

Blad: I talen, som også var en hyllest til grunnlovsjubileet , var ordføreren innom temaer som 22. juli, frihet, selvstendighet, demokrati og fred.