Masterhead

Takk for at du besøker politikkavisen.no. Fyll ut skjemaet under:

Navn/selskap:

E-post:

Overskrift:

Melding:

Hjem » 2014 » juni » 04

6. klasse på besøk til Movika!

Vassenden skule : Tema har vore grunnlovsjubileet og utviklinga dei siste 200 åra ut i frå kva klede som har vore i bruk.

1814-seminar og Grunnlovsnatt i Lærdal

Tre artikler fra Høgskolen i Sogn og Fjordane, avd. Sogndal, Telemark Museum og Gudbrandsdølen Dagningen: Lærdal markerer grunnlovsjubileet med historieseminar og nattevandring med kulturelle overraskingar på Gamle Lærdalsøyri (arkivfoto: Chell Hill) . (mer…)

Superleseombud fra Mosjøen

– Helgeland Arbeiderblad: Vi snakker for eksempel om Kristi himmelfartsdag, om grunnlovsjubileet eller om poteten, sier Skjager.

Hva i alle dager er et talekor?

Hardanger folkeblad: Stortinget (arkivfoto: Allison_Harper) ved sekretariatet for grunnlovsjubileet har inkludert storsatsing i Odda 7. juni, Gje meg ein G, i det offisielle programmet for feiringen av Grunnloven.

TV2/Hjeltnes ble forsinket, folk ventet tålmodig

Karmsund Avis: …Hauge og Austrheim barneskoler som hadde mobilisert og som omkranset symbolet for Norges samling og selvstendighet som nasjon – en flott markering i et år der Grunnlovsjubileet feires…

1814-historie: Kyrkjeeigarane på Frambø

To artikler fra Telemark Museum og Gudbrandsdølen Dagningen: Telemark Museum feirar grunnlovsjubileet, og i ein serie på ti artiklar blir vi kjent med folk frå Bø som levde i 1814. I mai-forteljinga kan du lese om då Kari og Per Bø blei eigarar av garden Bø.Her ligg hotell (illustrasjon) , studentheim, barnehage,… (mer…)

Utstilling: Moteløver og heimføingar

Norsk Husflidslag: Utstillinga er en del av Grunnlovsjubileet og Festspillene i Nord-Norge, og mer informasjon finnes på Stortingets hjemmesider .

Meløy, Paus og bunad på Rennebumartnan

Avisa Sør Trøndelag: I lys av grunnlovsjubileet slår Rennebumartnan et slag for de mange bunadene som finnes i landet. … …forbindelse med den storstilte bunadsparaden ved Stortinget (arkivfoto) i mai.

PERFORMANCE: Points of Pain av Kate Pendry

Kulturhistorisk museum: Utstillingen er UiOs hovedarena for Grunnlovsjubileet 1814-2014. Fotokunstner Lill-Ann Chepstow-Lusty og numismatiker Svein Gullbekk, fikk frie tøyler til å kuratere en utstilling hvor… (mer…)

Vokal Nord og Reza i 200

Tromsø By: Nylig markerte Reza og Norges mest profilerte operasolister – Operasolistkoret – grunnlovsjubileet med et verdensrekordforsøk, som innebar 10 konserter i 10 norske byer fra Tromsø i nord til Bergen i sør, på under 12 timer.